Bøger af Mikkel Hindhede

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Mikkel Hindhede
    38,99 kr.

    ”Vegetarisk kost i skolealderen” er 24. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om ernæringsundersøgelser på en kostskole i Vestengland, hvor nogle af eleverne lever vegetarisk, mens andre er kødspisere. Det fortæller også om den tyske ernæringsforsker Carl Röses kartoffelforsøg.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    48,99 kr.

    ”Havebrugskolonien ’Eden’ ved Berlin” er 19. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om undersøgelser af kost og sundhedstilstand i det vegetariske fællesforetagende ”Eden” i Tyskland og om de amerikanske ernæringsforskeres modstand mod vegetarismen. Det indeholder også et særtryk fra ”Ugeskrift for læger” om afløbsforhold ved haveboliger og sommerhuse.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    49,00 kr.

    "Asketpensionatet i Jonstrup" er 25. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om undersøgelser af sundhedstilstanden blandt en gruppe unge mænd, der har valgt at skære ned på mængden af proteiner i kosten for at leve billigere. Det indeholder også et særtryk fra "Ugeskrift for læger" om kostundersøgelser hos kinesiske børn.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    49,00 kr.

    "Ti jyske landhusholdninger" er 21. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om kostundersøgelser blandt landhusholdninger i Jylland og sammenligner med forholdene blandt tilsvarende husholdninger i Finland.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    79,00 kr.

    I begyndelsen af det 20. århundrede reformerede ernæringsforskeren Mikkel Hindhede vores måde at spise på til fordel for både folkesundheden og den enkelte hustands økonomi. Denne kogebog er skabt i overensstemmelse med hans principper om mindre kød og mere frugt og flere rødder og rummer opskrifter og menuforslag til en periode på 10 uger.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    39,00 kr.

    Da første verdenskrig brød ud steg fødevarepriserne hurtigt – også i Danmark. Det blev svært at sammensætte billige måltider, der samtidig var næringsrige nok for både store og små. I "Krigsspiseseddel for en uge" giver den danske ernæringsforsker Mikkel Hindhede sit bud på en ugemenu for en familie på fire – med tilhørende opskrifter.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    49,00 kr.

    Ernæringsforsker Mikkel Hindhede var en varm fortaler for vegetarisk kost. I denne bog viser han, hvordan man kan leve både sundt og billigt på en kost, der samtidig smager fortrinligt. Bogen indeholder spiseplaner for alle måltider og for alle årstider.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    99,00 kr.

    Den danske ernæringsforsker Mikkel Hindhede giver i "Fuldkommen sundhed og vejen dertil" en oversigt over et langt arbejdslivs forskningsresultater. Han kommer blandt meget andet ind på kulturens betydning for kosten, sport og ernæring og kostens betydning for forskellige aldersgrupper.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    39,00 kr.

    "Om tobak – er det skadeligt at ryge?" er 30. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om de skadelige virkninger ved tobaksrygning.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    39,00 kr.

    "Nyere kostundersøgelser i USA, England og Kina" er 39. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. I hæftet sammenlignes kostundersøgelser og dødelighedsstatistikker fra USA og England, hvor forbruget af animalske produkter er højt, med statistikker fra Kina, hvor kosten nærmest ikke indeholder animalske produkter.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    49,00 kr.

    Mikkel Hindhede var en læge og forsker, der altid havde modet til at gå sine egne veje. De resultater, han opnåede gennem sin forskning, har vakt genlyd i hele verden.I denne bog fortæller han om et langt og ofte kampfyldt liv – om sin vestjyske slægt, om skolegangen og studietiden i København, om tiden som overlæge i Skanderborg og ikke mindst om forsøgslaboratoriet, hvor han forskede i sundhed og ernæring.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    49,00 kr.

    Læge og ernæringsforsker Mikkel Hindhedes morbror, N.J. Fjord, ledede en række mejeri- og fodringsforsøg, der havde stor betydning for de danske landmænds økonomi, og da disse blev angrebet af Landbohøjskolens professor V. Henriques som uvidenskabelige, kom Hindhede ham til undsætning og udgav "Brændende punkter i fordringsspørgsmålet". Her opstillede han tretten teser, hvor den vigtigste var, at man kunne nøjes med langt mindre protein til mælkeproduktion, end tidligere antaget.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    79,00 kr.

    I begyndelsen af det 20. århundrede reformerede ernæringsforsker Mikkel Hindhede danskernes måde at spise på til fordel for både folkesundheden og den enkelte hustands økonomi. Han var fortaler for mindre kød, mere frugt og flere rødder, og hans "Dyrtids-kogebog" rummer opskrifter og menuforslag til både morgen, middag og aften i forskellige prisklasser.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    49,00 kr.

    Mikkel Hindhede, der to år tidligere var kommet sin morbror, N.J. Fjord, til undsætning i en videnskabelig diskussion om fodring af malkekvæg og grise i fødevareproduktionen, afslutter med "Brændende punkter i fodringsspørgsmålet II" sin deltagelse i debatten med sit syn på blandt andet æggehvideminimum og amidernes værdi samt nogle forslag til foderrecepter for malkekøer under forskellige forhold.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    69,00 kr.

    I "En reform af vor ernæring" forklarer ernæringsforsker Mikkel Hindhede, hvordan vi, ved at skære ned på animalske produkter i kosten, kan leve både sundere og billigere.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    39,00 kr.

    "En historie om Mads og Vorherre" er en kort fortælling om tro, om forholdet til Gud og om værdien af en sund portion skepsis. Historien er skrevet af ernæringsforsker Mikkel Hindhede, der selv til sin død var troende – uden af den grund at lade de ortodokse, gammeldags troende kristne diktere hvilken måde, der er den rigtige at praktisere sin tro på.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    69,00 kr.

    "48 københavnske arbejderfamilier" er ottende beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet føjer sig til rækken af undersøgelser af danskernes kostvaner, som skal være med til at vise, hvordan vi kan leve sundere og billigere.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    49,00 kr.

    "Diæt og urinsyre – Den ’urinsure diatese’s behandling" er første beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om de sygdomme og lidelser, der kan være knyttet til urinsur diatese, og giver gode råd om den ernæring, der kan afhjælpe disse sygdomme.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    39,00 kr.

    "Tuberkulose-helbredelse – I kamp mod byggelovene" er 41. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet fortæller historien om Frk. X, der ved at omlægge sin kost, så den blev stort set vegetarisk, og flytte ud af byen, så hun fik lys og luft, slap fuldstændigt af med hoste og blodige opkastninger.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    49,00 kr.

    "Fjorten jyske husholdninger" er sjette beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om de fortsatte undersøgelser af danskernes kostvaner og indeholder desuden en beskrivelse af typisk dansk husmandskost samt en kort beskrivelse af lignende undersøgelser foretaget i Tyskland.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    49,00 kr.

    "Fordøjelsesforsøg med kartofler og brød" er anden beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om resultaterne af en række forsøg med kartofler og brøds fordøjelighed og giver gode råd om, hvad der sundhedsmæssigt og økonomisk bedst kan betale sig.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    49,00 kr.

    "Æggehvideminimum på brødkost – Brødæggehvidens værdi" er fjerde beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om forskellene på animalsk protein og planteprotein og fortæller om en række forsøg, der viser, at man kan klare sig med langt mindre animalsk protein, end videnskaben hidtil har antaget.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    49,00 kr.

    "Fjorten velstillede byfamilier" er niende beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om de fortsatte undersøgelser af danskernes kostvaner, der her tager udgangspunkt i 14 familier fra Sorø.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    49,00 kr.

    "Syv fynske landhusholdninger" er femte beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om en række undersøgelser af danskernes kostvaner, der blandt andet skal være med til at vise, hvordan man kan leve sundere og billigere. Det indeholder også en præsentation af Professor Barons vegetariske børnehjem i Breslau samt en beskrivelse af fængselskost i Tyskland og Danmark.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    39,00 kr.

    "Skolehjemmet Østrupgaard" er 36. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet fortæller om det vegetariske skolehjem Østrupgaard på Fyn, der med meget små midler formår at give eleverne en både sund og nærende kost.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    39,00 kr.

    "Hjælp dig selv! – Anvisning for studenter til selvhusholdning" er 14. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet er en guide til, hvordan man som studerende kan leve sundt og billigt.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    49,00 kr.

    "Råkost. Vore tænder" er 27. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om den indvirkning, det har på sundhedstilstanden, når man lader kosten bestå udelukkende af rå fødevarer, og om hvor vigtig kosten er for vores tænder.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    39,00 kr.

    "Kinesisk levevis" er 40. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. I hæftet sammenlignes folkesundheden hos den kinesiske landbefolkning, som lever næsten vegetarisk, med folkesundheden i den vestlige verden, hvor forbruget af kød, mælk og smør er højt.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    39,00 kr.

    "Tørkost" er 44. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om resultaterne af en række ernæringsforsøg, hvor forsøgsdeltagerne igennem en længere periode har levet udelukkende af brød, margarine, frugt, mælk og ost.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    39,00 kr.

    "Hvidkål, kålrabi, porrer etc." er 49. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om resultaterne af en række ernæringsundersøgelser af forskellige rodfrugter og grøntsager.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.