Filosofi og religion
-
48,99 kr. Har dit barn hørt om Noahs ark? Forfatter Adolf Langsted mener, at de fleste børn ikke kan forklare, hvorfor vi holder jul før påske. Derfor har han i denne bog formidlet Bibelen i børnehøjde med dét for øje at gøre kristendommen interessant for de små og lettere at forstå. Bibelen er jo en samling af fortællinger og er på den måde oplagt til at fange børns opmærksomhed på samme måde som eventyrbøger.Bogen udkom første gang i 1892.Adolf Langsted (1864-1919) var romanforfatter, digter og dramatiker. Han var særligt fascineret af Frankrig, især Paris, som han flere gange rejste til. Han oversatte endda franske dramaer til dansk. Herudover var kristendommen meget vigtig for ham, hvilket mærkes i nogle af hans udgivelsers tematikker.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
68,99 kr. ”Vor Fader i det høje,I Jesu milde NavnVort Knæ vi ydmygt bøje:O tag os i din Favn!Du som blandt Engle tronerI Himlens lyse Fred,Lyt til de svage TomerAf barnlig Kjærlighed.””Salmer og lovsange” består af en lang række smukke sange om Gud, kristendom og Jesus af forfatter og digter Adolf Langsted. Bogen udkom første gang i 1887 og giver et skønt indblik i datidens religiøse digtning. Adolf Langsted (1864-1919) var en dansk forfatter og skolebestyrer, der hovedsageligt skrev romaner, digte og dramaer. Efter en studentereksamen og filosofistudiet i København var Adolf Langsted redaktør af Wisbechs Almanak fra 1885 og skoleinspektør ved Mariboes Latin- og Realskole. Adolf Langsteds digte og romaner er prægede af hans interesse for religiøse vers og bibelske tragedier.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
68,99 kr. ”Opgøret med eksistensteologien er efterhånden blevet en dansk teologisk tradition. Hvorfor så endnu et forsøg? Det er, fordi det er så vanskeligt, og det er så vanskeligt, fordi eksistensteologien synes at være den eneste teologi, der er moderne. Opgøret med den bliver da meget let til et opgør med moderniteten som sådan.”Hans Hauge ser på religion og evangelium med postmoderne briller og beskriver gennem en lang række artikler og essays sit syn på transteologien og dens dominerende plads i den postmoderne verden. Bogen diskuterer også subjektets position eller mangel på samme og beskriver store tænkere som Paul de Man og K.E. Løgstrup og deres syn på teologi.”Transteologi” udkom første gang i 1989.Hans Hauge (f. 1947) er en dansk forfatter og lektor emeritus ved Institut for Kommunikation og kultur, Nordisk sprog og Litteratur ved Aarhus Universitet. Han står bag en lang række bøger om emner som teologi, filosofi og litteratur. Han er en flittig samfundsdebattør og har blandt andet været kommentator ved Berlingske.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
37,99 kr. El camino hasta la meta es duro y está lleno de oportunidades para abandonar. Si te gusta el deporte, y quieres aplicar las enseñanza de running en tu vida personal, esta imprescindible guía es para tí. Determinación, seguridad y herramientas, son los 3 elementos que en combinación te harán llegar a la meta de lograr todo lo que te propones; y Juan Carlos Arjona lo demuestra en este ensayo minimalista.¿Tienes lo que se necesita para alcanzar la meta del éxito?Juan Carlos Arjona Ollero es International Coach, runner y escritor extremeño que ha superado ya las diez mil copias en plataformas digitales. Sus novelas más vendidas son 'La dama de hierro: La historia secreta de James Barry' (2017), 'El soldado de las sombras: Simon Wiesenthal' (2018) y 'El hombre que mató a Dios' (2018), traducidas al inglés, francés, italiano y portugués.
- E-bog
- 37,99 kr.
-
- intégrale
44,99 kr. Immerse yourself in the existential depths, embrace the wisdom of two philosophical giants who have influenced the way we perceive ourselves, our place in the world, and the meaning we assign to our lives.Whether you're a seeker of truth, a philosopher at heart, or simply looking to find strength in the face of life's uncertainties, this audiobook is your gateway to a deeper understanding of human existence.Søren Kierkegaard (1813-1855) was a pioneering Danish theologian and poet, widely considered to be the first existentialist philosopher.Friedrich Nietzsche (1844–1900) was a German philosopher whose work exerted a profound influence on modern intellectual history.
- Lydbog
- 44,99 kr.
-
78,99 kr. ”Mennesket, Adam, skulle leve i Edens Have, som han skulle dyrke og passe. Midt i haven stod Livets Træ og Kundskabens Træ på godt og ondt. Men af dette træ måtte mennesket ikke spise.Men Adam skulle ikke leve alene i Edens Have. Da blev kvinden skabt af mandens ribben, og da Adam så hende, udbrød han: ’Dette er ben af mine ben, kød af mit kød.’ Han kaldte hende Chava. (Alle levendes moder. Eva).”Overrabbiner Max Friediger genfortæller historierne fra Det Gamle Testamente, så de let kan forstås af alle. Bogen er oprindeligt udgivet som en lærebog for børn og unge, men kan læses af alle, der interesserer sig for jødedommens historie og for Bibelens lære.”Bibelhistorie” udkom første gang i 1940.Max Friediger (1884-1947) var en dansk overrabbiner og forfatter, der udgav et væld af bøger om religion og religionshistorie. Max Friediger blev født i Budapest og uddannede sig som rabbiner i Berlin. I 1920 blev han valgt som overrabbiner ved Det mosaiske Troessamfund i København, hvor han virkede, indtil han i 1943 blev interneret i Horserødlejren og senere deporteret til koncentrationslejren Theresienstadt. I 1947 blev han hentet hjem til Danmark af svensk Røde Kors’ hvide busser.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
98,99 kr. Den danske forfatter, præst og højskolemand Morten Pontoppidan (1851-1931) var gennem hele livet en skarp formidler af kristendommen, som han tolkede ud fra tidens aktuelle samfundsforhold.I andet bind af P.G. Lindhardts biografi om Pontoppidan får vi et indblik i hans liv, fra han i 1894 blev sognepræst og frem til hans død i 1931. Bogen udkom første gang i 1953.P.G. Lindhardt, Poul Georg Lindhardt, (1910-1988) var en dansk teolog og den første professor i kirkehistorie ved Aarhus Universitet i årene 1942-1980. Sammen med K.E. Løgstrup, Johannes Sløk og Regin Prenter var han kendt som en af de fire Aarhus-teologer, der prægede den teologiske debat fra midten af det 20. århundrede og frem. Lindhardt havde desuden et omfattende virke som prædikant, foredragsholder, anmelder og kronikør.
- E-bog
- 98,99 kr.
-
48,99 kr. Biskop Hans Adolf Brorson (1694-1764) levede et liv fyldt med modsætninger. Modsætninger mellem kærlighed og angst, mellem tro og tvivl. Han startede som salmedigter og endte som biskop, og hans salmer synges endnu den dag i dag i de danske kirker. A.D. Jørgensen fortæller om Hans Adolf Brorsons usædvanlige liv fra barndommen i Sønderjylland til universitetsårene og vejen til indsættelsen som biskop, om hans betydning for den danske kirke og om hans personlige forhold til kristendommen.Adolph Ditlev Jørgensen (1840-1897) var en dansk forfatter, historiker og rigsarkivar, der udgav en lang række bøger om Nordens historie. I løbet af sit liv modtog A.D. Jørgensen en lang række æresbevisninger. Han blev i 1882 medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie, og året efter blev han medlem af Videnskabernes Selskab. Han blev desuden udnævnt til kommandør af 2. grad af Dannebrog og æresdoktor af det Filosofiske Fakultet ved Københavns Universitet.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
78,99 kr. I ”Brødremenighedens mission i Dansk Vestindien 1769-1848”, der udkom første gang i 1902, giver den danske præst Hermann Lawaetz et indblik i den herrnhutiske Brødrekirke, der også nåede til De Vestindiske Øer. Han giver en karakteristik af kirken og dens gerning samt af de farvedes stilling i forhold til kristendommen.Værket er udgivet som et historisk dokument med samtidens sprogbrug.Hermann Lawaetz (1864-1949) var en dansk præst, der i mange år havde sit virke i Christianssted på Sct. Croix. Han var stærk modstander af salget af De Vestindiske Øer, og han skrev og udgav en lang række artikler – blandt andet til sit eget tidsskrift ”The Danish West-Indian” – hvor han gav luft for sin modvilje. Han skrev også flere bøger om De Vestindiske Øers historie.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
68,99 kr. Den danske kirkes historie strækker sig over tusind år tilbage i tiden, og alligevel gik der mange år, før historikere begyndte at forske grundigt i den.Ellen Jørgensens bog fra 1908 handler om udenlandske kirker og traditioners påvirkning af den danske kirke i de tidligste år efter kristendommen blev indført i Danmark. Bogen er en af de første, der behandler dette spændende emne.Ellen Sophie Rasmine Jørgensen (1877-1948) var en dansk historiker og bibliotekar, der fra 1915 til 1941 var bibliotekar ved Det Kongelige Bibliotek, hvor hun endvidere var leder af Håndskriftsafdelingen. Ellen Jørgensen udgav flere bøger om dansk historie og bidrog med en lang række artikler til Historisk Tidsskrift.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
78,99 kr. ”Religion og ret er historisk set to sider af samme sag med rødder i sædvane, som på græsk hedder ’etik’ og på latin ’moral’. Man skal gøre som man plejer, og det, man plejer, bliver med tiden til pligt. En af oldtidens romerske jurister sagde, at en gerning kan være umoralsk, selvom den ikke er forbudt i loven; men den kristne kirke tilstræbte, at det umoralske var ensbetydende med det ulovlige, som skulle angres, hvis gengældelse skulle undgås – her eller hisset.”Professor i retshistorie Ole Fenger har samlet en lang række artikler om tro, love og retshistorie. Én artikel handler om synet på retfærdighed i romerretten under det gamle Rom. En anden beskriver Danmarks første lov, Jydske Lov, fra år 750, og en tredje diskuterer, hvad der skal til for, at man kan sige, at et samfund er et retssamfund.Bogen udkom første gang i 1995.Ole Fenger (1931-2003) var dansk historiker og professor i retshistorie ved Aarhus Universitet. Han skrev en lang række bøger om retsvæsenet i Norden gennem de sidste mange hundrede år. Ole Fenger bidrog endvidere med bind 4 i ”Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie” og var desuden kendt for sin medvirken i tv-programmet ”Spørg Århus” i 1970’erne.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
48,99 kr. I første halvdel af 1400-tallet var den romerskkatolske kirke præget af en række konciler, der bestræbte sig på at reformere kirken. Det fik naturligvis også indflydelse på kirken og den kristne tro i Danmark. Teolog P.G. Lindhardt giver et kirkehistorisk indblik i emnet i ”Danmark og reformkoncilierne”, der udkom første gang i 1942.P.G. Lindhardt, Poul Georg Lindhardt, (1910-1988) var en dansk teolog og den første professor i kirkehistorie ved Aarhus Universitet i årene 1942-1980. Sammen med K.E. Løgstrup, Johannes Sløk og Regin Prenter var han kendt som en af de fire Aarhus-teologer, der prægede den teologiske debat fra midten af det 20. århundrede og frem. Lindhardt havde desuden et omfattende virke som prædikant, foredragsholder, anmelder og kronikør.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. I en kombineret stil af prosa og vers skildrer Adolf Langsted i denne lille bog Frankrig og landets forhold til protestantismen. Med sit fængende og poetiske sprog lukker forfatteren læserne ind i sine personlige oplevelser af at opholde sig i Frankrig. Langsted har en detaljebevidsthed og gør de ting, han ser og mennesker, han møder, levende for læseren.Denne bog udkom første gang i 1893.Adolf Langsted (1864-1919) var romanforfatter, digter og dramatiker. Han var særligt fascineret af Frankrig, især Paris, som han flere gange rejste til. Han oversatte endda franske dramaer til dansk. Herudover var kristendommen meget vigtig for ham, hvilket mærkes i nogle af hans udgivelsers tematikker.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
148,99 kr. ”Troen i en universal og særskilt form forudskikkes, for at den kan være ligesom ydersiden til det værk, der følger, og ligesom en port, gennem hvilken man træder ind i et tempel, og en hovedsum, hvori enkelthederne, der følger efter, rettelig indeholdes. Udtrykket ’den Nye Himmel og den Nye Kirkes Tro’ bruges her, fordi Himlen, hvori engle er, og kirken hvori mennesker er, udgør ét, som det indre og ydre hos mennesket.”Den svenske filosof og mystiker Emanuel Swedenborg (1688-1992) redegør for sin interessante og kontroversielle teori om kristendommen og menneskets placering i forhold til Gud, englene og Himmeriget. Hans usædvanlige tilgang til kristendommen, der i høj grad byggede på åbenbaringer, skabte ham følgere over hele verden, og endnu den dag i dag findes der et utal swedenborgianere. Bogen er oprindeligt skrevet på latin i 1771 og oversat til dansk af Wilhelm Winsløw i 1921.Emanuel Swedenborg (1688-1772) var en svensk videnskabsmand, filosof, mystiker, forfatter og kristen reformator. Hans tanker om, at engle i virkeligheden var døde mennesker, som han selv havde haft samtaler med, vakte stor interesse særligt efter hans død og gav navn til ’swedenborgianismen’, som er baseret på hans åbenbaringer. Emanuel Swedenborg skrev en lang række artikler og bøger om sine åbenbaringer og sit syn på kristendommen, sjælen, skabelsen og mange andre religiøse emner.
- E-bog
- 148,99 kr.
-
68,99 kr. ”Jeg lader vor Herre raade,Han raader dog altid bedst,Hver Morgen er ny hans Naade,Hver Dag er derfor en Fest;Han lader jo Solen skinneOg Himlen hvælve sig klar,Jeg maatte da gaa i Blinde,Blev ej jeg hans Godhed vár.””Vedbend” består af en lang række skønne sange og digte skrevet i årene 1886 – 1896. Nogle kredser om emner som Gud, kristendom og kærlighed, mens andre fortæller historier fra fordums tid. Bogen udkom første gang i 1896. Adolf Langsted (1864-1919) var en dansk forfatter og skolebestyrer, der hovedsageligt skrev romaner, digte og dramaer. Efter en studentereksamen og filosofistudiet i København var Adolf Langsted redaktør af Wisbechs Almanak fra 1885 og skoleinspektør ved Mariboes Latin- og Realskole. Adolf Langsteds digte og romaner er prægede af hans interesse for religiøse vers og bibelske tragedier.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
68,99 kr. Den danske professor i teologi Niels Thulstrup har samlet de vigtigste officielle aktstykker vedrørende Søren Kierkegaard, alle kendte breve fra og til den verdensberømte, danske filosof samt en række dedikationer fra hans hånd. Første bind indeholder aktstykker, breve og dedikationer, mens andet bind indeholder kommentarer til aktstykker, breve og dedikationer samt personregister.”Breve og aktstykker vedrørende Søren Kierkegaard” udkom første gang i 1953.Niels Thulstrup (1924-1988) var en dansk teolog, der gennem mange år beskæftigede sig indgående med Søren Kierkegaard og hans skrifter. Fra 1968 til 1986 var han professor i systematisk teologi ved Københavns Universitet.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
37,99 kr. ¿Te gustaría maximizar tu motivación de cada día y así lograr todo aquello que te propones?En estas 3 guías sencillas, pero imprencindibles, aprenderas a fortalecer tu mente para poder enfrentarte a los retos de la vida real.Utilizando sus experiencias y aprendizajes como coach, runner y escritor, el autor Juan Carlos Arjona comparte con nosotros el secreto para poder obtener el éxito tanto en la vida deportiva como personal.Abordando temas como la pasión, disciplina, fortaleza mental y la capacidad de enfrentarse a un reto, el autor comparte con nosotros sus secretos para poder superar las adversidades y te ayudará a cumplir todo lo que siempre has querido hacer.Juan Carlos Arjona Ollero es International Coach, runner y escritor extremeño que ha superado ya las diez mil copias en plataformas digitales. Sus novelas más vendidas son 'La dama de hierro: La historia secreta de James Barry' (2017), 'El soldado de las sombras: Simon Wiesenthal' (2018) y 'El hombre que mató a Dios' (2018), traducidas al inglés, francés, italiano y portugués.
- E-bog
- 37,99 kr.
-
78,99 kr. I sin indledning til "Gamle stier: En bønnebog for enfoldige kristne" skriver Morten Pontoppidan, at "man kan sige hvad man vil om den ting at bede efter bog", og denne ting kan også fra tid til anden dele vandene. Nogle mener, at det er en hindring for den frie ånd, mens andre ser det som en mulighed for at benytte kristendommens stærkeste og mest åndelige bønner. Disse bønner er derfor blevet samlet i "Gamle stier: En bønnebog til enfoldige kristne" af Morten Pontoppidan - som hjælp og støtte til bøn.Morten Pontoppidan, (1851-1931,) var dansk forfatter, præst og højskolemand og desuden en ivrig formidler af kristendommen. En formidling, der altid stod i relation til den på daværende tid givne politiske og kirkepolitiske kontekst. Oprindelig var han grundtvigianer, men med sin kulturåbenhed og sit syn på personlig og kirkelig frihed gjorde han op med denne fløj og fattede i stedet stor sympati for den frembrydende liberalteologi. Morten Pontoppidan var bror til forfatteren og nobelpristageren i litteratur Henrik Pontoppidan.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
78,99 kr. Hermes-skrifterne er en samling filosofiske, ikke-kristne gnostiske tekster fra oldtidens Ægypten. Teksterne er af hellenistisk oprindelse og er opkaldt efter den græske gud Hermes, der i oldtidens Ægypten var kendt som Thoth, og er ikke knyttet til nogen kult. De er formentlig forfattet i det 1.-3. århundrede, altså parallelt med kristendommens første århundreder. Mange af dem kendes fra uddrag og citater hos andre forfattere, men der findes også en række selvstændigt overleverede tekster. Hermes-skrifterne, som Søren Giversen her bringer en samlet oversættelse af, har stor betydning for vores forståelse af oldtidens ikke-kristne livsopfattelse.Bogen udkom første gang i 1983.Søren Møller Giversen (1928-2009) var en dansk teolog og professor ved Aarhus Universitet i årene 1975-1998. Søren Giversen oversatte en række af de tidlige kristne tekster, der i 1945 blev fundet ved byen Nag Hammadi i Egypten, og hvoraf Thomas-evangeliet er det mest berømte. Udover oversættelserne af de koptiske tekster udgav han også flere bøger om Det ny Testamentes tekster.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
78,99 kr. Bogen begynder med en redegørelse for Løgstrups teori om sansningen og dens samspil med forståelse, stemthed og følelser. Den fortsætter med spørgsmål om sprogets funktion og betydning i vores tilværelse, om universets orden og Guds eksistens, om etikken og dens begrundelse, om kunsten og dens nære forhold til etik og religion og om forholdet mellem natur og historie. Bogen giver en grundig indføring i Løgstrups filosofi, tager den op til diskussion og skitserer alternativer, hvor Løgstrup synes at komme til kort. Bogen er således også et opgør med Løgstrup.Bogen udkom første gang i 1992.Niels Thomassen (f. 1940) er uddannet mag.art. i filosofi ved Aarhus Universitet og var lektor i filosofi og religion ved Syddansk Universitet fra 1967-2008. Han er forfatter til en lang række bøger og artikler om filosofiske emner.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
68,99 kr. ”I den protestantiske verden har der i nyere tid ofte hersket strid om forståelsen af det gamle testamente. I forrige århundrede var det først og fremmest resultaterne af de historisk-kritiske undersøgelser, man diskuterede; og det kom ofte til skarpe meningsudvekslinger mellem dem, der gik ind for de nye videnskabelige standpunkter, og dem, der ville forsvare de traditionelle anskuelser.”Kristendommen har til enhver tid været til debat, og det nye såvel som det gamle testamente er blevet fortolket og diskuteret på utallige forskellige måder. Professor i teologi Holger Mosbech har samlet en række af sine taler, artikler og debatindlæg om nogle af de vigtigste emner inden for teologien i første halvdel af det tyvende århundrede.Bogen beskæftiger sig med alt fra de nyere bibelske papyrusfund til synet på kristendommens rolle eller mangel på samme i krigstid. Den udkom første gang i 1941.Niels Holger Søren Larsen Mosbech (1886-1953) var en dansk teolog og professor i nytestamentlig eksegese. Han stod bag en lang række bøger om kristendom og blev i 1934 Ridder af Dannebrog. Holger Mosbech modtog i 1911 Københavns Universitets guldmedalje og i 1947 Dannebrogsordenens Hæderstegn.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
98,99 kr. Bogen er en diskussion med Søren Kierkegaard om tilværelsens mening og præsentation af et alternativ. For Kierkegaard er den ulykkelige tilværelse karakteriseret ved at være uden virkelighed, at være splittet, gået i stå og være et liv i angst og fortvivlelse. Der gøres grundigt rede for Kierkegaards opfattelse af disse begreber og deres modsætninger, og der argumenteres for en alternativ opfattelse. En lang række af livsfilosofiens grundlæggende fænomener såsom identitet, mening, konflikt, sorg, glæde og liv og død behandles, også med inddragelse af andre filosoffer og belyst ved eksempler fra især skønlitteratur. Bogen er et omfattende opgør med Sørens Kierkegaards filosofi.Bogen udkom første gang i 2001.Niels Thomassen (f. 1940) er uddannet mag.art. i filosofi ved Aarhus Universitet og var lektor i filosofi og religion ved Syddansk Universitet fra 1967-2008. Han er forfatter til en lang række bøger og artikler om filosofiske emner.
- E-bog
- 98,99 kr.
-
98,99 kr. I det religionshistoriske værk ”Zarathustra” giver Edvard Lehmann en grundig indføring i den historisk betydningsfulde religion, zarathustrisme, der opstod i det præislamiske Iran, og som fortsat har mindre små menigheder. Han giver blandt andet et indblik i Avesta, zarathustrismens samling af hellige tekster, og i profeten Zarathustras liv og gerning.”Zarathustra” udkom oprindeligt i to bind i 1899-1902.Johannes Edvard Lehmann (1862-1930) var en dansk religionshistoriker. Han blev i 1900, som cand.theol., den første docent i religionshistorie ved Københavns Universitet og blev som sådan den konstituerende skikkelse i skabelsen af dette fag som selvstændig studieretning i Danmark. Edvard Lehmann skrev og udgav en lang række bøger om religionshistorie.
- E-bog
- 98,99 kr.
-
52,99 kr. När Paula von Sneckenström gifter sig och slår sig ner på familjegodset Vargskär, är hon fast besluten att uppfostra sina barn i den katolska tro som hon själv ärvt från sin italienska mor. Men med ensamt ansvar för hem och barn blir hennes strävan att skydda dem från världens frestelser en utmaning. Barnen väljer sina egna vägar att gå, och Paula kan inte annat än att se på med både oro och beundran. Hur balanserar man sina egna övertygelser gentemot barnens fria vilja?”von Sneckenströms” är ett av de många fängslande kvinnoporträtt som Marika Stiernstedt skapade.Marika Stiernstedt (1875–1954) var en svensk författare och fredsaktivist. Under sin produktiva karriär skrev Stiernstedt över 35 romaner, däribland "Alma Wittfogels rykte", "Fröken Liwin" och "Banketten". Hon blev även den första kvinnan att inneha ordförandeposten i Sveriges Författarförening.
- E-bog
- 52,99 kr.
-
48,99 kr. JuleterapiKan man tillade sig at holde en alenejul? Hvordan tager man bedst snakken med familien om julen? og hvad gør man egentlig med gaverne? I 'Juleterapi' dykker Amanda Lagoni, parterapeut og sexolog, og Bjarne Hald, mangeårig højskolelærer og podcastens fællesskabsekspert, ned i de forskellige udfordringer og temaer, som opstår i den største - og måske mest stressende - højtid af dem alle, nemlig julen.Med hjælp fra vise gæster undersøger Amanda & Bjarne de største udfordringer i juletiden, og med hver deres udgangspunkt kommer de med råd og redskaber til, hvordan du bedst kan overleve den til tider pressede højtid.Amanda Lagoni (f. 1984) er uddannet og certificeret parterapeut og sexolog med klinik i København. Hun er foredragsholder, underviser, podcastvært på serierne ’Kvart i sex’ og ’LYST’, og så er hun forfatter til bøgerne ’At elske er ikke en følelse’, ’Lidt om lyst’ og ’Voksenkærlighed i børnefamilien’.Bjarne Hald er podcastens fællesskabsekspert. Han har i 30 år arbejdet som højskolelærer, hvor han samtidig har stået for adskillige foredrag som bl.a. moderator. Han er desuden uddannet i Film- og Medievidenskab ved Københavns Universitet.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. JuleterapiKan man tillade sig at holde en alenejul? Hvordan tager man bedst snakken med familien om julen? og hvad gør man egentlig med gaverne? I 'Juleterapi' dykker Amanda Lagoni, parterapeut og sexolog, og Bjarne Hald, mangeårig højskolelærer og podcastens fællesskabsekspert, ned i de forskellige udfordringer og temaer, som opstår i den største - og måske mest stressende - højtid af dem alle, nemlig julen.Med hjælp fra vise gæster undersøger Amanda & Bjarne de største udfordringer i juletiden, og med hver deres udgangspunkt kommer de med råd og redskaber til, hvordan du bedst kan overleve den til tider pressede højtid.Amanda Lagoni (f. 1984) er uddannet og certificeret parterapeut og sexolog med klinik i København. Hun er foredragsholder, underviser, podcastvært på serierne ’Kvart i sex’ og ’LYST’, og så er hun forfatter til bøgerne ’At elske er ikke en følelse’, ’Lidt om lyst’ og ’Voksenkærlighed i børnefamilien’.Bjarne Hald er podcastens fællesskabsekspert. Han har i 30 år arbejdet som højskolelærer, hvor han samtidig har stået for adskillige foredrag som bl.a. moderator. Han er desuden uddannet i Film- og Medievidenskab ved Københavns Universitet.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. For en stor del af os danskere er julen noget, der hører familien til. Der findes dog også en masse mennesker, der vælger at holde jul væk fra enten familien eller Danmark i det hele taget. Valget om at holde jul alene eller sammen med andre end familien kan være forbundet med enormt mange dilemmaer og problemer. Derfor udforsker dine to juleværter, hvordan en jul væk fra familien kan se ud. Vi skal bl.a. høre fra én, der valgte at holde sin jul i Afghanistan, og så skal vi også høre forskellige lytterdilemmaer, om vanskelighederne ved at holde alenejulen.Værter: Amanda Lagoni & Bjarne HaldKlipper: Katrine FuglsangRedaktør: Christian Beck BennetsenCover: Mads Siggaard, GesamtwerkJuleterapiKan man tillade sig at holde en alenejul? Hvordan tager man bedst snakken med familien om julen? og hvad gør man egentlig med gaverne? I 'Juleterapi' dykker Amanda Lagoni, parterapeut og sexolog, og Bjarne Hald, mangeårig højskolelærer og podcastens fællesskabsekspert, ned i de forskellige udfordringer og temaer, som opstår i den største - og måske mest stressende - højtid af dem alle, nemlig julen.Med hjælp fra vise gæster undersøger Amanda & Bjarne de største udfordringer i juletiden, og med hver deres udgangspunkt kommer de med råd og redskaber til, hvordan du bedst kan overleve den til tider stressende højtid.Amanda Lagoni (f. 1984) er uddannet og certificeret parterapeut og sexolog med klinik i København. Hun er foredragsholder, underviser, podcastvært på serierne ’Kvart i sex’ og ’LYST’, og så er hun forfatter til bøgerne ’At elske er ikke en følelse’, ’Lidt om lyst’ og ’Voksenkærlighed i børnefamilien’.Bjarne Hald er podcastens fællesskabsekspert. Han har i 30 år arbejdet som højskolelærer, hvor han samtidig har stået for adskillige foredrag som bl.a. moderator. Han er desuden uddannet i Film- og Medievidenskab ved Københavns Universitet.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
68,99 kr. ”Livets, gerningens vej, og tilbedelsens vej, der begge skulle realisere Guds vilje i mennesket, formidledes da ved en overvejelse, ved meditation af Guds vilje. Meditation som sådan har på forskellige måder og med mange nuancer altid spillet en rolle der, hvor mennesket stod i et bevidst forhold til Gud og søgte hans vilje.”Marie Mikulová Thulstrup har samlet en lang række afhandlinger og forskellige teologiske emner. Hun undersøger blandt andet meditation som element i jødedommen og kristendommen, begrebet mystik samt Søren Kierkegaards forhold til naturvidenskaben. Bogen udkom første gang i 1982.Marie Mikulová Thulstrup (1923-2013) var en dansk-tjekkisk forfatter og forsker, der skrev en lang række bøger om teologi, filosofi og idehistorie. Hendes forfatterskab kredser især om Søren Kierkegaards filosofi og kristendomsforståelse.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
48,99 kr. Julen er den tid på året, hvor vi forholder os mest til traditioner, men hvorfor er det, at traditioner er så vigtige for os? Og hvilke konflikter kan der opstå med traditioner, når vi kommer ind i nye familier eller andre fællesskaber? Det vil dine to juleterapi-værter forsøge at svare på sammen med Julia Lahme, der er forfatter og livsstilsekspert – bl.a. kendt fra tv-programmet ’Gift ved første blik’.Værter: Amanda Lagoni & Bjarne HaldKlipper: Katrine FuglsangRedaktør: Christian Beck BennetsenCover: Mads Siggaard, GesamtwerkJuleterapiKan man tillade sig at holde en alenejul? Hvordan tager man bedst snakken med familien om julen? og hvad gør man egentlig med gaverne? I 'Juleterapi' dykker Amanda Lagoni, parterapeut og sexolog, og Bjarne Hald, mangeårig højskolelærer og podcastens fællesskabsekspert, ned i de forskellige udfordringer og temaer, som opstår i den største - og måske mest stressende - højtid af dem alle, nemlig julen.Med hjælp fra vise gæster undersøger Amanda & Bjarne de største udfordringer i juletiden, og med hver deres udgangspunkt kommer de med råd og redskaber til, hvordan du bedst kan overleve den til tider stressende højtid.Amanda Lagoni (f. 1984) er uddannet og certificeret parterapeut og sexolog med klinik i København. Hun er foredragsholder, underviser, podcastvært på serierne ’Kvart i sex’ og ’LYST’, og så er hun forfatter til bøgerne ’At elske er ikke en følelse’, ’Lidt om lyst’ og ’Voksenkærlighed i børnefamilien’.Bjarne Hald er podcastens fællesskabsekspert. Han har i 30 år arbejdet som højskolelærer, hvor han samtidig har stået for adskillige foredrag som bl.a. moderator. Han er desuden uddannet i Film- og Medievidenskab ved Københavns Universitet.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Julen er for rigtig mange danskere lig med hensyn – til hinanden, til traditionerne, til den moster vi ikke rigtig kan lide, men som man alligevel inviterer til julemiddagen, fordi hun ellers ville sidde alene. Vi tager hensyn til vores partner, til svigerfamilien, til børnene, og vi møder op til julefester og -frokoster af pligt og hensyn. Men for hvis skyld? Og til hvilken nytte? Og er al den hensyn egentlig en god ide? Det er spørgsmålene, når dine to juleterapi-værter har inviteret Trine Hjorth Bønnerup i studiet. Trine er psykolog og parterapeut, og så er hun kendt som en af eksperterne fra tv-programmet ’Gift ved første blik’.Værter: Amanda Lagoni & Bjarne HaldKlipper: Katrine FuglsangRedaktør: Christian Beck BennetsenCover: Mads Siggaard, GesamtwerkJuleterapiKan man tillade sig at holde en alenejul? Hvordan tager man bedst snakken med familien om julen? og hvad gør man egentlig med gaverne? I 'Juleterapi' dykker Amanda Lagoni, parterapeut og sexolog, og Bjarne Hald, mangeårig højskolelærer og podcastens fællesskabsekspert, ned i de forskellige udfordringer og temaer, som opstår i den største - og måske mest stressende - højtid af dem alle, nemlig julen.Med hjælp fra vise gæster undersøger Amanda & Bjarne de største udfordringer i juletiden, og med hver deres udgangspunkt kommer de med råd og redskaber til, hvordan du bedst kan overleve den til tider stressende højtid.Amanda Lagoni (f. 1984) er uddannet og certificeret parterapeut og sexolog med klinik i København. Hun er foredragsholder, underviser, podcastvært på serierne ’Kvart i sex’ og ’LYST’, og så er hun forfatter til bøgerne ’At elske er ikke en følelse’, ’Lidt om lyst’ og ’Voksenkærlighed i børnefamilien’.Bjarne Hald er podcastens fællesskabsekspert. Han har i 30 år arbejdet som højskolelærer, hvor han samtidig har stået for adskillige foredrag som bl.a. moderator. Han er desuden uddannet i Film- og Medievidenskab ved Københavns Universitet.
- Podcast
- 48,99 kr.