Tørkost
- Format:
- ePub
- Beskyttelse:
- Digital vandmærkning
- Udgivet:
- 20. november 2019
Leveringstid:
Straks på e-mail
Beskrivelse af Tørkost
"Tørkost" er 44. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om resultaterne af en række ernæringsforsøg, hvor forsøgsdeltagerne igennem en længere periode har levet udelukkende af brød, margarine, frugt, mælk og ost.
Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.
Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.
Find lignende bøger
Bogen Tørkost findes i følgende kategorier:
- Lægevidenskab og sygepleje > Lægevidenskab: generelle emner > Folkesundhed og sygdomsforebyggelse > Folkesundhedsvidenskab > Diæt og ernæring
- Sundhed, relationer og personlig udvikling > Familie og sundhed
- Kvalifikatorer: geografi > Europa > Nordeuropa, Skandinavien > Danmark
- Kvalifikatorer: tidsperiode > 1500 til i dag > 20. århundrede, 1900 til 1999 > Tidlige 20. århundrede, 1900 til 1950 > 1940 til 1949
© 2025 Book Solutions ApS Registered company number: DK43351621