Krigsspiseseddel for en uge
- Format:
- ePub
- Beskyttelse:
- Digital vandmærkning
- Udgivet:
- 9. juli 2020
Leveringstid:
Straks på e-mail
Beskrivelse af Krigsspiseseddel for en uge
Da første verdenskrig brød ud steg fødevarepriserne hurtigt – også i Danmark. Det blev svært at sammensætte billige måltider, der samtidig var næringsrige nok for både store og små. I "Krigsspiseseddel for en uge" giver den danske ernæringsforsker Mikkel Hindhede sit bud på en ugemenu for en familie på fire – med tilhørende opskrifter.
Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.
Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.
Find lignende bøger
Bogen Krigsspiseseddel for en uge findes i følgende kategorier:
- Lægevidenskab og sygepleje > Lægevidenskab: generelle emner > Folkesundhed og sygdomsforebyggelse > Folkesundhedsvidenskab > Diæt og ernæring
- Livsstil, hobby og fritid > Mad og drikke osv. > Sparemad
- Kvalifikatorer: geografi > Europa > Nordeuropa, Skandinavien > Danmark
- Kvalifikatorer: tidsperiode > 1500 til i dag > 20. århundrede, 1900 til 1999 > Tidlige 20. århundrede, 1900 til 1950 > 1910 til 1919 > World War One period (1914–1918)
© 2025 Book Solutions ApS Registered company number: DK43351621