Kulturstudier: mad og samfund

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Bi Skaarup
    68,99 kr.

    Hvor kommer alle vores køkkenredskaber fra? Og hvordan gjorde man før, man havde alle de redskaber til rådighed? Køkkenet, som vi kender det i dag, har en stor udviklingshistorie bag sig, og det er netop, hvad bogen her vil belyse. Teksten, der er fra 1989, er Bi Skaarups specialeafhandling fra Aarhus Universitet og gør dybdegående rede for, hvordan inventaret i et køkken så ud og fungerede i den danske middelalder. Der gives et særegent indblik i vores kulturhistorie fra en usædvanlig vinkel.Bi Skaarup (1952-2014) var uddannet middelalderarkæolog, men specialiserede sig som madhistoriker på grund af sin dybe interesse for madkultur. Hun skrev adskillige kulturhistoriske bøger om madlavning og spisning historiske perioder som middelalderen og renæssancen. Tilmed holdt hun foredrag og kurser i historisk inspireret madlavning.

  • af Nikolaj Kirk & Zissel Astrid Kjertum-Mohr
    49,00 kr.

    ...Eller historien om at overleve tre gange på en halv dag i Zambia, sommerfuglelarver og glæden ved "kun" at have malaria. Og selvfølgelig skal ingen snydes for den spændende medister-statstik. Værter: Nikolaj Kirk og Zissel Astrid Kjertum-MohrProducer: Jacob HeldtFoto: Martin BubandtRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontDe to styrvolter, Nikolaj Kirk og Zissel Kjertum-Mohr, inviterer dig med på et nyt eventyr og på en ny ret i hvert afsnit. Kom med til Mongoliet på jagt efter løg og tartar – og til Sydsudan efter en helt særlig grød. Men husk, at fortællingerne er udtryk for værternes helt egen opfattelse af virkeligheden og derfor kan være farlige for folk, som kun søger reel fakta. Vi har derfor et krav til dig om at gå til værket med en røverhistories tilgang og ikke tage alt for pålydende. Det må være lytterens egen pligt at opretholde god ro og orden. Ohøj sømand, nu spiser vi!Værter: Nikolaj Kirk og Zissel Astrid Kjertum-MohrProducer: Jacob HeldtFoto: Martin BubandtRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontNikolaj Kirk er kok, forfatter og tv-vært. Han er blandt andet kendt fra Go’ morgen Danmark og DRs ’Nak og Æd’.Zissel Astrid Kjertum-Mohr er radio-, podcast-, og tv-vært og har blandt andet lavet programmer som 'Zissel og eliten', 'ArtyFarty', 'Den korte radioavis' og 'Spørge Jørgen'.

  • af Peter Ørbæk & Thomas Laursen
    49,00 kr.

    Det er Sankt Hans dag, og alt blomstrer, dufter og lokker. Peter har lokket Thomas til Nørrebro, for at finde på noget spændende med de vilde planter som byen tilbyder. Det er en nem opgave for Thomas, og det ender med en ret som strækker tydelige spor til 80'erne, men med en olie af skivekamille. Så smager det pludselig meget af Nørrebros urter på en Sankt Hans dag 2021.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightProduceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightFoto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.

  • af Peter Ørbæk & Thomas Laursen
    49,00 kr.

    En halv time. Det er alt, hvad Thomas skal bruge for at lave en salat (inkl. tilberedning og anretning) med urter og grønt fundet tæt på sommerhuset på Djursland. Peter tror på det, men gider heller ikke urtejæger-Thomas, som ikke har tid til at tale. Pointen er tydelig: Der er mad derude overalt lige nu, se at få fingrene i den!Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightProduceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightFoto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.

  • af Peter Ørbæk & Thomas Laursen
    49,00 kr.

    Alt kan ske på en fisketur. Hornfiskene er kommet, strandarven kigger frem, og lægekoklearen står i blomst. Så Peter og Thomas må på fisketur efter en hornfisk ved Munkholmbroen i Isefjorden, og sætte friskfanget fisk sammen med fjordens urter. Men ikke alt går som planlagt, hvilket sætter mange tanker i gang hos Thomas og Peter.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightProduceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightFoto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.

  • af Jesper Uhrup
    49,00 kr.

    Feder rødvin mere end hvidvin, og er det rigtigt, at der ikke er tilsætningsstoffer i vin? Passer det, når nogen siger, at italiensk vin altid er sur? Gastros vinredaktør, René Langdahl Jørgensen, tager fat om myterne i samtale med Gastros chefredaktør, Jesper Uhrup Jensen.Vært: Jesper Uhrup Jensen, chefredaktør ved GastroMedvirkende: René Langdahl Jørgensen, vinredaktør ved GastroTeknik og klip: Anna Møller SvenskmarkRedaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Alek ModinEfter idé af: Jesper Uhrup JensenProduceret af Talk Town, Story House EgmontFeder rødvin mere end hvidvin? Og får du mere ondt i hovedet af rødvin? Hvad sker der i det gamle vinområde bordeaux? Og hvad er grunden til, at kineserne bliver bedre og bedre til at lave vin? Lyt med, når Gastros chefredaktør, Jesper Uhrup i samtale med Gastros erfarne vinredaktør, René Langdahl Jørgensen, gør os klogere på vin.Vært: Jesper Uhrup Jensen, chefredaktør ved GastroMedvirkende: René Langdahl Jørgensen, vinredaktør ved GastroTeknik og klip: Anna Svensmark MøllerRedaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Alek ModinEfter idé af: Jesper Uhrup JensenProduceret af Talk Town, Story House EgmontJesper Uhrup Jensen (f. 1965) er en dansk journalist og forfatter. Han er uddannet fra Forfatterskolen 1992.Jesper Uhrup Jensen har siden 1995 skrevet om bøger, vin og restauranter på månedsbladet Euroman. Han er chefredaktør for madbladet Gastro.

  • af Jesper Uhrup
    49,00 kr.

    Gastro taler med filmproducenten Vibeke Windeløv om glæden ved at spise alene – og sammen med en hel masse. Og i det hele taget om glæden ved at spise og drikke godt. Og om hvorvidt mad på film fungerer.Vært: Jesper UhrupMedvirkende: Vibeke WindeløvProduceret af Talk Town, Story House EgmontLyt med, når Gastros chefredaktør, Jesper Uhrup, besøger og taler med kokke, anmeldere og kendere om god mad. Mød bl.a. manden bag Danmarks mest hypede restaurant, Rasmus Munk, eller sid til bords med Politikens madanmelder Lærke Kløvedal.Vært: Jesper UhrupMedvirkende: SkiftendeProduceret af Talk Town, Story House EgmontJesper Uhrup Jensen (f. 1965) er en dansk journalist og forfatter. Han er uddannet fra Forfatterskolen 1992.Jesper Uhrup Jensen har siden 1995 skrevet om bøger, vin og restauranter på månedsbladet Euroman. Han er chefredaktør for madbladet Gastro.

  • af Jesper Uhrup
    49,00 kr.

    Leder restaurantanmelderen altid efter hår i suppen, og hvad nu, hvis kokken bare havde en dårlig dag? Kan man som anmelder overhovedet lukke en restaurant, og skal man? Gastros chefredaktør Jesper Uhrup Jensen inviterede Politikens madanmelder Lærke Kløvedal på restaurant Marchal for at få svar på nogle af de spørgsmål, restaurantanmeldere altid bliver stillet.Vært: Jesper UhrupMedvirkende: Lærke KløvedalProduceret af Talk Town, Story House EgmontLyt med, når Gastros chefredaktør, Jesper Uhrup, besøger og taler med kokke, anmeldere og kendere om god mad. Mød bl.a. manden bag Danmarks mest hypede restaurant, Rasmus Munk, eller sid til bords med Politikens madanmelder Lærke Kløvedal.Vært: Jesper UhrupMedvirkende: SkiftendeProduceret af Talk Town, Story House EgmontJesper Uhrup Jensen (f. 1965) er en dansk journalist og forfatter. Han er uddannet fra Forfatterskolen 1992.Jesper Uhrup Jensen har siden 1995 skrevet om bøger, vin og restauranter på månedsbladet Euroman. Han er chefredaktør for madbladet Gastro.

  • af Monica Ritterband & Rasmus Bo Bojesen
    49,00 kr.

    "Ølkogebogen. Hane i guld & lidt historie" giver en indføring i øllets historie, helt fra de gamle egyptere begyndte at eksperimentere med gæring og frem til den forfinede bryggekunst, vi ser på bryggerierne i dag. Det er en spændende kulturhistorisk beretning om en af de mest afholdte alkoholiske drikke. Bogens anden del rummer en lang række opskrifter med øl som ingrediens udviklet af kokken Rasmus Bo Bojesen. Prøv eksempelvis lam med citron og lagerpilsner, klassikeren øllebrød eller vegetariske, grønne retter med øl.Monica Ritterband (f. 1955) er en dansk billedkunstner og journalist. Hun har arbejdet som skribent på en række aviser, herunder Weekendavisen og Ekstra Bladet, og var i en årrække studievært på TV-avisen. Siden 1997 har hun helliget sig kunsten på fuld tid og beskæftiger sig bl.a. med skulpturer, design og installationer. Ved siden af sit kunstneriske virke skriver hun kunstanmeldelser og klummer for bl.a. Kristelig Dagblad. Ritterband er datter af kunstneren og holocaust-overleveren Olly Ritterband og har fungeret som medskribent og redaktør på sin mors erindringsbøger "Auschwitz, jeg var 20 år" og "Et ord er et skrig".

  • af Allan Mylius Thomsen
    69,00 kr.

    Siden den første danske pølsevogn åbnede i 1921, har de små vogne stillet den lille sult hos danskere landet over. Selvom pølsevognen bogstavelig talt kan køres bort, er den stadig en fast del af bybilledet til glæde for de mange lokale og til stor morskab for flere turister, der trækker på smilebåndet over, at danskerne har bygget en vogn rundt om pølsemanden.Allan Mylius Thomsen fortæller i bogen her fra 1995 historien om pølsevognen og dens plads i danskernes hjerter. Bogen er spækket med anekdoter og beskrivelser af pølsevognens udvikling gennem det tyvende århundrede. Samtidig spørger forfatteren, om pølsevognen er under pres fra de nye udenlandske fastfoodrestauranter, og om den stadig vil være en del af gadebilledet i fremtiden.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.

  • af Allan Mylius Thomsen
    69,00 kr.

    ”Hvornår og hvor opstår øllet? Historikerne er ikke helt sikre. Men med nogenlunde sikkerhed kan det fastslås, at så længe mennesket har dyrket korn, har de også kendt til ølbrygning. Historisk set opereres der med to årstal. Det ene går på, hvornår vi regner med at den første ølbrygning fandt sted. Det andet er det fysiske bevis på, at nu var den i gang. Hvordan opstår så øllet? Sandsynligvis ved et tilfælde.”Øl har i hundredvis af år været en stor del af den danske kultur. I vikingetiden var det gudinden Freja, der vågede over øllet, og i den danske kirkes første officielle salmebog fra 1569 takkede man for øllet før det daglige brød. Ølentusiast og forfatter Allan Mylius Thomsen tager os med gennem det danske øls historie og viser os, hvor stor en rolle øllet har spillet for danskerne igennem århundrederne.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.

  • af Hans Lyngby Jepsen
    79,00 kr.

    "Kold, sød, stærk og brændende" af forfatter Hans Lyngby Jepsen er fortællingen om brændevinens udbredelse og historie i Norden.Brændevinen kom først til Europas nordlige egne i 1600-tallet og blev hurtigt udbredt. Sidenhen blev den sågar også en magtfaktor, der kunne bruges af magthaverne til at bestikke og styre folket – eller få folket til at styrte magthaverne, hvis denne brændende drik blev dem nægtet.Bogen følger tiden fra 1600-tallet og helt frem til det 20. århundrede.Læs også Hans Lyngby Jepsens bog "Brændevin, bjelsk og bitter", der giver tips til, hvordan man krydrer sin butiksindkøbte brændevin.Hans Lyngby Jepsen (1920-2001) var en dansk skønlitterær forfatter. Hans Lyngby Jepsen blev født på en fattiggård i Aalborg, hvor hans far var forstander. Han flyttede fra byen efter studentereksamen for at studere på Polyteknisk Læreanstalt i København. Hans Lyngby Jepsen debuterede i 1943 med en novelle i Politiken, i 1945 udkom hans første novellesamling og i 1946 debuterede han som romanforfatter.I perioden 1964-88 boede han på Sicilien. Øen, dens folk og landskaber blev en stor inspirationskilde for forfatteren, der med kærlig humor og den fremmedes distance skildrede dette særegne folkefærd. Efter 1988 boede Hans Lyngby Jepsen henholdsvis i København, på Frederiksberg og i Nordjylland.Hans Lyngby Jepsen bestred indflydelsesrige poster i både Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere, og var i det hele taget en kendt og anerkendt skikkelse i det litterære landskab.