Vest-Australien. Indtryk fra en rejse i 1914

Bag om Vest-Australien. Indtryk fra en rejse i 1914

”Det, som de store hvedefarmere i denne egn har at kæmpe med, er tørke. Australiens lunefulde klima kan sommetider volde dem enorme tab. I 1913 var året meget tørt, så hvedehøsten led derunder, og i 1914, da jeg var der, blev der mangesteds ren misvækst på grund af vandmangel.” Botaniker C.H. Ostenfeld beretter om sin rejse gennem det vestlige Australien i 1914. Gennem hans øjne oplever, hvordan den australske natur har lidt under landbrugets hurtige fremvækst, men også hvordan landbruget har lidt under naturens lunefuldhed. Bogen, som udkom første gang i 1916, viser tydeligt, at problemer med skovrydning for at skabe plads til landbrug og produktion af tømmer langt fra er et nyt problem på kloden. Carl Emil Hansen Ostenfeld (1873-1931) var en dansk botaniker og forfatter, der var kendt for sin udforskning af flora og plankton i de danske farvande. Han arbejdede blandt andet som kurator ved Botanisk Museum og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum. Senere blev C.H. Ostenfeld professor ved Den Kongelige Veterinær- og Landboskole. Han skrev en lang række bøger om flora i dansk natur og farvande og var endvidere Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og medlem af Videnskabernes Selskab.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726916348
  • Format:
  • ePub
  • Beskyttelse:
  • Digital vandmærkning
  • Udgivet:
  • 11. juni 2021
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Vest-Australien. Indtryk fra en rejse i 1914

”Det, som de store hvedefarmere i denne egn har at kæmpe med, er tørke. Australiens lunefulde klima kan sommetider volde dem enorme tab. I 1913 var året meget tørt, så hvedehøsten led derunder, og i 1914, da jeg var der, blev der mangesteds ren misvækst på grund af vandmangel.”
Botaniker C.H. Ostenfeld beretter om sin rejse gennem det vestlige Australien i 1914. Gennem hans øjne oplever, hvordan den australske natur har lidt under landbrugets hurtige fremvækst, men også hvordan landbruget har lidt under naturens lunefuldhed. Bogen, som udkom første gang i 1916, viser tydeligt, at problemer med skovrydning for at skabe plads til landbrug og produktion af tømmer langt fra er et nyt problem på kloden.
Carl Emil Hansen Ostenfeld (1873-1931) var en dansk botaniker og forfatter, der var kendt for sin udforskning af flora og plankton i de danske farvande. Han arbejdede blandt andet som kurator ved Botanisk Museum og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum. Senere blev C.H. Ostenfeld professor ved Den Kongelige Veterinær- og Landboskole. Han skrev en lang række bøger om flora i dansk natur og farvande og var endvidere Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og medlem af Videnskabernes Selskab.