Verdenshistorien efter 1945. Revolutionens og sultens verden. Østlandene og den tredje verden 1945-1980. Bind 3

Bag om Verdenshistorien efter 1945. Revolutionens og sultens verden. Østlandene og den tredje verden 1945-1980. Bind 3

"Anden verdenskrig medførte store omvæltninger og endnu flere fulgte i dens kølvand. Riger gik i opløsning, samfund brød sammen, nye stater opstod, politiske systemer ændredes, magten skiftede hænder. Kun det land, der havde lidt mest under krigen, Sovjetunionen, syntes uforanderligt, upåvirket af sine trængsler som af sine triumfer." Anden verdenskrig vendte op og ned på alting for mange lande. Nogle blev rigere, men de fleste blev fattigere, og genopbygningsprocessen kom til at vare mange år. Tredje og sidste bind af Erling Bjøls værk om verdenshistorien efter anden verdenskrig beskæftiger sig med de indenrigspolitiske forhold for ulandene og de kommunistiske lande i årene mellem 1945 og 1980. Det var en tid, der i mange lande bød på revolution, hungersnød og tyranni. Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726284560
  • Format:
  • ePub
  • Beskyttelse:
  • Digital vandmærkning
  • Udgivet:
  • 3. juni 2020
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Verdenshistorien efter 1945. Revolutionens og sultens verden. Østlandene og den tredje verden 1945-1980. Bind 3

"Anden verdenskrig medførte store omvæltninger og endnu flere fulgte i dens kølvand. Riger gik i opløsning, samfund brød sammen, nye stater opstod, politiske systemer ændredes, magten skiftede hænder. Kun det land, der havde lidt mest under krigen, Sovjetunionen, syntes uforanderligt, upåvirket af sine trængsler som af sine triumfer."
Anden verdenskrig vendte op og ned på alting for mange lande. Nogle blev rigere, men de fleste blev fattigere, og genopbygningsprocessen kom til at vare mange år.
Tredje og sidste bind af Erling Bjøls værk om verdenshistorien efter anden verdenskrig beskæftiger sig med de indenrigspolitiske forhold for ulandene og de kommunistiske lande i årene mellem 1945 og 1980. Det var en tid, der i mange lande bød på revolution, hungersnød og tyranni.
Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.