Sigøjnere, tatere og danske rejsende

Bag om Sigøjnere, tatere og danske rejsende

Anders Enevig dykker ned i den europæiske historie for at kortlægge oprindelsen af de dansk sigøjnere, tatere og rejsende. Deres forfædre havde ligesom hundredvis af andre familier ladet sig hverve som soldater i det danske regiment i Slesvig, Holsten og Ditmarsken, hvor de tjente som grænseværn mod resten af Europa. Men da de hvervede regimenter blev nedlagt i starten af 1800-tallet, måtte de mange familier finde på noget andet at leve af. Således gled de ud på landevejen og lærte sig selv og hinanden at handle med de lokale og at underholde dem som gøglere. Af de cirka 3000-4000 rejsende, der skønnes at leve i Danmark på denne side af årtusindeskiftet, har nogle af dem sigøjnerblod i årene. Mange af disse slægter udviklede deres egne omrejsende cirkus, hvoraf Cirkus Benneweis og Cirkus Dannebrog er de sidste overlevende af den lange tradition. Anders Enevig fortæller den spændende historie om de folk, mange ser ned på, men som faktisk har bidraget med enorm kulturværdi til det danske samfund gennem de sidste 200 år. Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711862292
  • Format:
  • ePub
  • Beskyttelse:
  • Digital vandmærkning
  • Udgivet:
  • 17. april 2018
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Sigøjnere, tatere og danske rejsende

Anders Enevig dykker ned i den europæiske historie for at kortlægge oprindelsen af de dansk sigøjnere, tatere og rejsende. Deres forfædre havde ligesom hundredvis af andre familier ladet sig hverve som soldater i det danske regiment i Slesvig, Holsten og Ditmarsken, hvor de tjente som grænseværn mod resten af Europa. Men da de hvervede regimenter blev nedlagt i starten af 1800-tallet, måtte de mange familier finde på noget andet at leve af. Således gled de ud på landevejen og lærte sig selv og hinanden at handle med de lokale og at underholde dem som gøglere. Af de cirka 3000-4000 rejsende, der skønnes at leve i Danmark på denne side af årtusindeskiftet, har nogle af dem sigøjnerblod i årene.
Mange af disse slægter udviklede deres egne omrejsende cirkus, hvoraf Cirkus Benneweis og Cirkus Dannebrog er de sidste overlevende af den lange tradition. Anders Enevig fortæller den spændende historie om de folk, mange ser ned på, men som faktisk har bidraget med enorm kulturværdi til det danske samfund gennem de sidste 200 år.
Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.