Politiet arresteret

Bag om Politiet arresteret

Knud Pedersens roman "Politiet arresteret" tager udgangspunkt i den barske og vanvittige tilstand, Danmark befandt sig i, da det danske politi i 1944 blev arresteret som led i den nazistiske besættelse. Bogen viser, hvor galt det kan gå i et samfund som det danske, når der pludselig ikke længere er nogen til at håndhæve loven. "Politiet arresteret" er en morsom og grotesk roman om en tid i danmarkshistorien, der i virkeligheden ikke var noget at grine af. Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand. Efter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726247701
  • Format:
  • ePub
  • Beskyttelse:
  • Digital vandmærkning
  • Udgivet:
  • 18. oktober 2019
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Politiet arresteret

Knud Pedersens roman "Politiet arresteret" tager udgangspunkt i den barske og vanvittige tilstand, Danmark befandt sig i, da det danske politi i 1944 blev arresteret som led i den nazistiske besættelse. Bogen viser, hvor galt det kan gå i et samfund som det danske, når der pludselig ikke længere er nogen til at håndhæve loven. "Politiet arresteret" er en morsom og grotesk roman om en tid i danmarkshistorien, der i virkeligheden ikke var noget at grine af.
Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand.
Efter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.