Nørrebro - en kulturhistorisk vandring

Bag om Nørrebro - en kulturhistorisk vandring

Denne gang går turen til Nørrebro, der først opstod som bydel i midten af 1800-tallet. Nørrebro er kendt for sin tilknytning til industrialiseringen og arbejderbevægelsen, men her findes også mange andre fortællinger. I dag skal vi i selskab med historiker Kalle Kühlmann høre om Danmarks ældste fungerende fængsel, om det jødiske mindretal i København, vi skal et smut forbi Assistens Kirkegård og så skal vi høre historien om Jagtvej 69, som ikke bare var Ungdomshusets adresse indtil 2007, men arnestedet for kvindernes internationale kampdag. Hvem var Dronning Louise? Hvad står der på Rundetårns facade? Og hvorfor kaldes Amager for Lorteøen? I serien Kend din by inviterer Mathias Stougaard gæster i studiet til en anderledes form for byvandring gennem Københavns historie. Hør historierne bag nogle af de steder og detaljer, vi normalt tager for givet - og bliv inspireret til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne. Hvert program har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden det koster en krone. København er nemlig et skatkammer af gode fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal lede. Mathias Stougaard (f. 1992) er historiker og formidler. Han er uddannet cand.soc i socialvidenskab og historie fra Roskilde Universitet, og har blandt andet arbejdet for Nationalmuseet. Desuden er han indehaver af den populære profil @kend_din_by på Instagram, Facebook og TikTok, hvor han fortæller spændende, sjove og overraskende historier om København.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788728448793
  • Format:
  • MP3
  • Beskyttelse:
  • Digital vandmærkning
  • Udgivet:
  • 1. september 2022
  • Oplæser:
  • Mathias Christian Stougaard
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Nørrebro - en kulturhistorisk vandring

Denne gang går turen til Nørrebro, der først opstod som bydel i midten af 1800-tallet. Nørrebro er kendt for sin tilknytning til industrialiseringen og arbejderbevægelsen, men her findes også mange andre fortællinger. I dag skal vi i selskab med historiker Kalle Kühlmann høre om Danmarks ældste fungerende fængsel, om det jødiske mindretal i København, vi skal et smut forbi Assistens Kirkegård og så skal vi høre historien om Jagtvej 69, som ikke bare var Ungdomshusets adresse indtil 2007, men arnestedet for kvindernes internationale kampdag.
Hvem var Dronning Louise? Hvad står der på Rundetårns facade? Og hvorfor kaldes Amager for Lorteøen? I serien Kend din by inviterer Mathias Stougaard gæster i studiet til en anderledes form for byvandring gennem Københavns historie. Hør historierne bag nogle af de steder og detaljer, vi normalt tager for givet - og bliv inspireret til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne. Hvert program har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden det koster en krone. København er nemlig et skatkammer af gode fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal lede.
Mathias Stougaard (f. 1992) er historiker og formidler. Han er uddannet cand.soc i socialvidenskab og historie fra Roskilde Universitet, og har blandt andet arbejdet for Nationalmuseet. Desuden er han indehaver af den populære profil @kend_din_by på Instagram, Facebook og TikTok, hvor han fortæller spændende, sjove og overraskende historier om København.