Kostundersøgelser på Fyn

Bag om Kostundersøgelser på Fyn

"Kostundersøgelser på Fyen" er 45. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om to ernæringsundersøgelser foretaget på Fyn i 1912 samt om visse kosttypers positive virkning mod gigt. Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726014075
  • Format:
  • ePub
  • Beskyttelse:
  • Digital vandmærkning
  • Udgivet:
  • 15. november 2019
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Kostundersøgelser på Fyn

"Kostundersøgelser på Fyen" er 45. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om to ernæringsundersøgelser foretaget på Fyn i 1912 samt om visse kosttypers positive virkning mod gigt.
Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.