Kostundersøgelser på Fyn
- Format:
- ePub
- Beskyttelse:
- Digital vandmærkning
- Udgivet:
- 15. november 2019
Leveringstid:
Straks på e-mail
Beskrivelse af Kostundersøgelser på Fyn
"Kostundersøgelser på Fyen" er 45. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om to ernæringsundersøgelser foretaget på Fyn i 1912 samt om visse kosttypers positive virkning mod gigt.
Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.
Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.
Find lignende bøger
Bogen Kostundersøgelser på Fyn findes i følgende kategorier:
- Lægevidenskab og sygepleje > Lægevidenskab: generelle emner > Folkesundhed og sygdomsforebyggelse > Folkesundhedsvidenskab
- Sundhed, relationer og personlig udvikling > Familie og sundhed > Populærmedicin og sundhed
- Sundhed, relationer og personlig udvikling > Familie og sundhed > Træning og kostvaner
- Kvalifikatorer: geografi > Europa > Nordeuropa, Skandinavien > Danmark > Fyn og de sydfynske øer
- Kvalifikatorer: tidsperiode > 1500 til i dag > 20. århundrede, 1900 til 1999 > Tidlige 20. århundrede, 1900 til 1950 > 1910 til 1919
© 2025 Book Solutions ApS Registered company number: DK43351621