Inderlighed og Klarhed, Tolv essays

Bag om Inderlighed og Klarhed, Tolv essays

Op mod 1950 indledte F.J. Billeskov Jansen et ikke-litteraturvidenskabeligt forfatterskab, idet han i essays og kronikker ikke blot drøftede sit fag, men også emner af psykologisk og almen livsfilosofisk art. Det er bogen her et eksempel herpå. Indhold: Den rene Sorg; Dyden; Presence of mind; Tidehverv; Hørespil og Skuespil; Hvorfor lever et Digterværk videre?; Om Taknemmeligehed; Inderlighed og Klarhed. F. J. Billeskov Jansen, Frederik Julius Billeskov Jansen, 1907-2002, professor i dansk litteratur ved Københavns Universitet og prisbelønnet litteraturforsker, stærkt inspireret af strukturalismen. Hans litteraturformidling, var præget af antagelsen om, at litteratur er en æstetisk disciplin i sig selv, og derfor ikke alene skal anskues biografisk, som der havde været tradition for. Billeskov Jansens arbejder kan i denne optik ses som en forløber for den angelsaksiske nykritik. Senere åbnede han op for en mere idehistorisk tilgang til litteraturen. De fleste af Billeskov Jansens studier fokuserer på det danske 1700-tals litteratur. Billeskov Jansen stiftede tidsskriftet Orbis litterarum, og var fra 1967 medlem af Det Danske Akademi.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711666753
  • Format:
  • ePub
  • Beskyttelse:
  • Digital vandmærkning
  • Udgivet:
  • 3. november 2016
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Inderlighed og Klarhed, Tolv essays

Op mod 1950 indledte F.J. Billeskov Jansen et ikke-litteraturvidenskabeligt forfatterskab, idet han i essays og kronikker ikke blot drøftede sit fag, men også emner af psykologisk og almen livsfilosofisk art. Det er bogen her et eksempel herpå.
Indhold: Den rene Sorg; Dyden; Presence of mind; Tidehverv; Hørespil og Skuespil; Hvorfor lever et Digterværk videre?; Om Taknemmeligehed; Inderlighed og Klarhed.
F. J. Billeskov Jansen, Frederik Julius Billeskov Jansen, 1907-2002, professor i dansk litteratur ved Københavns Universitet og prisbelønnet litteraturforsker, stærkt inspireret af strukturalismen. Hans litteraturformidling, var præget af antagelsen om, at litteratur er en æstetisk disciplin i sig selv, og derfor ikke alene skal anskues biografisk, som der havde været tradition for. Billeskov Jansens arbejder kan i denne optik ses som en forløber for den angelsaksiske nykritik. Senere åbnede han op for en mere idehistorisk tilgang til litteraturen. De fleste af Billeskov Jansens studier fokuserer på det danske 1700-tals litteratur. Billeskov Jansen stiftede tidsskriftet Orbis litterarum, og var fra 1967 medlem af Det Danske Akademi.
Find lignende bøger