Bøger af Tue Gad

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Tue Gad & Bodil Gad
    68,99 kr.

    I århundreder har Santiago de Compostela, der ligger i det allervestligste Spanien ud til Atlanten, været valfartssted for pilgrimme fra hele Europa, der ønsker at besøge den hellige St. Jakobs grav. Men hvordan endte apostlen Jakob, der blev halshugget i Jerusalem, med at blive begravet i Spanien? Og hvorfor var lige netop hans grav, der lå et så ufremkommeligt og afsides et sted, et så yndet mål for en pilgrimsrejse?Tue og Bodil Gad fortæller om pilgrimmenes lange og besværlige rejse til Jakobsland, om apostlens egen historie og om hans betydning for de mange, der valfartede til hans grav.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.

  • af Tue Gad
    38,99 kr.

    ”Er det da ikke en ulykke at være ensom? Det kan det være, hvem vil bestride det? Men der har været tider da ensomhed blev anset for et gode. Der var dem, som forlod byen og samfundet, fandt et øde sted og levede af kildevand og skovens frugter for at være ene med Gud, som man sagde.”Ud fra en række skønne kobberstik fortæller middelalderforsker Tue Gad om eneboere igennem historien. Han fortæller om de fromme mænd, der af egen fri vilje skabte sig et liv helt alene i ødemarken med kun Gud som følgesvend, og om det mismod, der kunne gribe selv den mest gudfrygtige, når han var alene længe nok.”Ensomhedens billede” udkom første gang i 1983.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.

  • af Tue Gad
    48,99 kr.

    Tue Gad undersøger de forskellige måder, man har skildret børn i hollandsk litteratur fra det første moderne gennembrud i 1860 og frem til den tyske besættelse i 1940. Bogen tager udgangspunkt i værker, hvor barnet er hovedpersonen, og viser, hvordan man i denne periode så på barnets rolle i samfundet og familien. Bogen udkom første gang i 1941.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.

  • af Tue Gad
    79,00 kr.

    Nogle af de mest spændende legender, der er overleveret fra middelalderen, fortæller om helgener i både Jerusalem, Rom og helt oppe i Norden. Tue Gads bog fungerer som et opslagsværk over de vigtigste nordiske helgener og legendariske figurer, samt hvilke datoer der knytter sig til dem i Norden. Samtidig giver bogen en grundig indføring i vigtige aspekter af helgeners liv inden for kirken såvel som i gudstjenesten såsom relikvier, mirakler, kanonisering og legendeoverleveringen.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.

  • af Tue Gad
    39,00 kr.

    Der er megen viden at finde om danmarkshistorien i de gamle skrifter, der findes rundt omkring i Skandinaviens ældste kirker, museer og kongelige biblioteker.Middelalderforsker og bibliotekar Tue Gad har lavet et optegnelse over vigtige kirkebøger, afskrifter, fragmenter af missaler og andre vigtige kirkelige skrifter. Ud for hvert afsnit er det anført om der er tale om en trykt eller en håndskrevet kilde."Liturgiske bøger fra Danmarks middelalder" udkom første gang i 1967.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.

  • af Bodil Gad & Tue Gad
    69,00 kr.

    "Ved Biedermeier forstår vi en bestemt holdning til livet, en holdning der fandt sit kunstneriske udtryk mellem 1815 og 1848 – en stilfærdig, ængstelig holdning, men venlig, og taknemmelig for lidt. 1815-48 er den Hellige Alliances, den store reaktions tid, censurens, politiets og fængslernes tid. Men under overfladen var der livlig bevægelse: megen frihedslængsel, oprør og opstande; en utrættet politisk digtning blomstrede i hele Europa, trods forbud."Tue og Bodil Gad fortæller om den særlige kunstneriske periode Biedermeier og det motiv, der går igen i så mange af periodens fortællinger. Vinduet er et centralt billede hos vidt forskellige forfattere som H.C. Andersen, Emily Brontë og Frederik Paludan-Müller.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.

  • af Tue Gad
    39,00 kr.

    Helgendyrkelse spillede en central rolle i middelalderens religiøse praksis i hele Europa, og også i Danmark findes der stadig martyrologier på Det kgl. Bibliotek. Tue Gad, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftsamling, fortæller om martyrologier, som er fortegnelser over helgener ordnet efter kalenderen. Bogen giver et spændende indblik i helgener og martyrologiers betydning under den danske middelalder.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.

  • af Bodil Gad & Tue Gad
    69,00 kr.

    En læsebog i dansk skal indeholde en række forskellige tekster, der kan indføre børnene eller de unge i den kultur, de vokser op i og skal indtage deres plads i. Også i middelalderen brugte man en læsebog i skolen, men den var som langt de fleste andre tekster på latin. Skolen var nemlig europæisk, og ikke national.I bogen "At gavne og fornøje" fortæller Tue Gad, der var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftsamling, om en dansk læsebog fra cirka 1470, som i dag opbevares i samlingen. Bogen indeholder græske myter, bibelske fortællinger, fabler, komedier og eventyr, og den fortæller også om, hvordan man lever et fromt og ordentligt liv, samt hvordan man bedst begår sig i verden. Bogen giver et spændende indblik i dansk undervisningshistorie og belyser, hvilken type menneske man ønskede at forme eleverne til.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.

  • af Bodil Gad & Tue Gad
    49,00 kr.

    Tyendet var igennem flere århundrede en naturlig del af en husholdning, ja, faktisk forventedes det ofte, at de gik i ét med tapetet, når ikke de var i gang med at udføre deres til tider umenneskeligt hårde arbejde. I dag er de væk, og man hører sjældent om dem og deres livshistorier, der for manges vedkommende lignede hinanden. Alligevel fortjener de at blive husket for den diskrete, men store rolle de spillede igennem den historie, vort samfund er formet af.Tue og Bodil Gads bog "Lang og tro tjeneste" fortæller om, hvordan tyendets levevilkår og indre liv er blevet skildret hos tre af 1800-tallets største forfattere. Vi møder dem hos H.C. Andersen, Charles Dickens og Herman Bang, der alle på uforlignelig vis vækker de stille og usynlige mennesker til live og viser os dem som de runde og levende personer, de var. Bogen blev oprindeligt udgivet i 1992.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.

  • af Bodil Gad & Tue Gad
    79,00 kr.

    Helt tilbage fra den ældste mytologi og op til Guldalderens digte har motivet med en kilde under et træ været noget ganske særligt. Det repræsenterer et tabt paradis, som man længes imod, selve livets udspring og naturens forunderlige frugtbarhed. Mange historier, digte og malerier fortæller om kærlighed, magi og heltedød på dette særlige sted.Tue og Bodil Gads bog "Ved kilden under træet" har undertitlen "Kapitler af paradisdrømmens historie". Den er inddelt i afsnit med titler som "Djævlebarnet", "De elskendes møde" og "Livets Træ og Livets Kilde", der alle fortæller hver sin eviggyldige historie.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.

  • af Bodil Gad & Tue Gad
    49,00 kr.

    "’Den gamle digter’ kalder vi denne bog om Frederik Paludan-Müllers store, næsten ukendte roman ’Ivar Lykkes historie’. Gammel – dog, så gammel var P-M da endelig ikke, mens han arbejdede på sit omfangsrige værk: han var omkring de tres år; men han var tidligt ældet, var på en måde aldrig blevet rigtig moden.""Den gamle digter" fortæller om Frederik Paludan-Müllers store roman "Ivar Lykkes historie", der hverken i sin samtid eller i eftertiden har opnået den anerkendelse, den fortjener. Tue og Bodil Gad fortæller om romanens tilblivelse, om dens plads i Paludan-Müllers forfatterskab, og hvad den har betydet for forfatteren selv. Bogen analyserer "Ivar Lykkes historie" litterært såvel som i forhold til dens samtid og lader endelig den store roman komme til sin ret.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.

  • af Bodil Gad & Tue Gad
    79,00 kr.

    "Denne bog handler om ensomheden: om den gode ensomhed, den tragiske ensomhed og den allerhøjeste, ørkenfædrenes byrdefulde og beundrende ensomhed.Ensomhed kan være god eller pinefuld, frivillig eller påtvungen, kort eller vedvarende. Alle møder den, og mennesker har altid levet med tanken.I nogle epoker har man tænkt intenst og vedvarende på ensomheden som et gode, som et ly fra den larmende og falske verden, som et tilflugtssted hvor man kunne skue det højeste. I andre tider har man tænkt intenst og vedvarende på ensomheden som isolering, som det at være forladt og alene, og man har søgt at undgå dette onde på enhver måde."En af de mest kendte danske eneboere er Adam Oehlenschläger, hvis statue endnu i dag kan ses i Søndermarken, hans fristed. Men historien er fyldt med eremitter, der af religiøse, kunstneriske eller helt andre årsager har valgt at trække sig tilbage fra omverdenen og omgive sig med ensomheden. "Eneboeren i Søndermarken" fortæller om disse menneskers plads i historien fra Frederiksberg Have til den egyptiske ørken.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.

  • af Bodil Gad & Tue Gad
    79,00 kr.

    Floden har altid været et centralt motiv i poesiens verden. Den strømmer fra oldtidens store digtere og helt op til vor egen tid. Tue og Bodil Gads bog "Floden" fokuserer på fire af den europæiske litteraturhistories største digtere og deres brug af floden i deres poesi. Både Vergil, Ovid, Goethe og Hölderlin lader floden spille en stor rolle i flere af deres største digte, hvad end de skildrer færgemænd, brobyggere eller rejsende på flodbåde.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.