Bøger af Henning Fonsmark

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Henning Fonsmark
    79,00 kr.

    "Verden synes at være på vej til at blive en tumleplads for stadig mere skinhellige ideologier, politiske projektmagere, fanatiske systembyggere og religiøse taskenspillere. Postmodernismens vage reaktion er blevet afløst af en moralsk aktivisme.""Det autentiske liv" tager udgangspunkt i Søren Kierkegaards eksistensfilosofi, idet den påviser, hvad det tyvende århundredes filosoffer har ment om det "etiske sprog". Bogen sætter desuden fokus på den måde, de politiske, filosofiske og erhvervsøkonomiske problemstillinger blev fremført i Danmark i slutningen af det tyvende århundrede.Den danske forfatter Henning Fonsmark (1926-2006) var både kendt for sit forfatterskab og sit arbejde inden for den danske kultur og litteraturs verden. Han arbejdede blandt andet som redaktør for tidsskriftet Perspektiv i årene 1953-63, men også inden for journalistikkens verden slog Fonsmark sine folder. Han arbejdede blandt andet for Berlingske, hvor han var tilknyttet i otte år fra 1956. Henning Fonsmark skrev flere samfundsdebatterende bøger, hvori han diskuterede alt lige fra demokratiet, etik og uddannelse.

  • af Henning Fonsmark
    69,00 kr.

    Forfatter Henning Fonsmark har med bogen "Kampen mod kundskaber" skrevet et personligt og kritisk essay om det danske skolesystem ud fra spørgsmålet om, hvorvidt skolesystemet lider under en kvalitetskrise.Dette spørgsmål søger Fonsmark at besvare ved at kigge på blandt andet debatten om de danske skoler, kulturen, politikken og idealismen.Den danske forfatter Henning Fonsmark (1926-2006) var både kendt for sit forfatterskab og sit arbejde inden for den danske kultur og litteraturs verden. Han arbejdede blandt andet som redaktør for tidsskriftet Perspektiv i årene 1953-63, men også inden for journalistikkens verden slog Fonsmark sine folder. Han arbejdede blandt andet for Berlingske, hvor han var tilknyttet i otte år fra 1956. Henning Fonsmark skrev flere samfundsdebatterende bøger, hvori han diskuterede alt lige fra demokratiet, etik og uddannelse.

  • af Henning Fonsmark
    69,00 kr.

    Henning Fonsmark tegner et portræt af H.C. Branner (1903-1966), der var en af det tyvende århundredes vigtigste danske forfattere. Han beskriver nogle af H.C. Branners vigtigste værker og de temaer, der bliver behandlet i dem. På den måde får læseren en bedre forståelse af H.C. Branner, hans litteratur og ideer. H.C. Branner modtog mange priser og legater i løbet af sin karriere og var elsket af høj som lav, da hans bøger var lette at gå til, samtidig med at der løb en rød tråd af humanisme og ønsket om at forstå mennesker gennem hele forfatterskabet.Den danske forfatter Henning Fonsmark (1926-2006) var både kendt for sit forfatterskab og sit arbejde inden for den danske kultur og litteraturs verden. Han arbejdede blandt andet som redaktør for tidsskriftet Perspektiv i årene 1953-63, men også inden for journalistikkens verden slog Fonsmark sine folder. Han arbejdede blandt andet for Berlingske, hvor han var tilknyttet i otte år fra 1956. Henning Fonsmark skrev flere samfundsdebatterende bøger, hvori han diskuterede alt lige fra demokratiet, etik og uddannelse.

  • af Henning Fonsmark
    79,00 kr.

    "Januar 1896: Det danske erhvervsliv er efter flere års stagnation midt i et opsving – landbruget er igennem sin omstillingsproces, handelen er blomstrende, produktionen orienterer sig mod internationale markeder, der stiftes overalt nye realkredit- og pengeinstitutter, en moderne forretningskultur er under dannelse – men i flere år har hele denne fremstormende foretagsomhed været uden egen avis. Og det er, hvad det første nummer af Børsen, udgivet lørdag den 25. januar 1896, er begyndelsen til."Henning Fonsmark fortæller historien om en helt særlig dansk avis, dens fødsel i 1896, de første hårde år frem til århundredeskiftet og det tyvende århundrede set med Børsens briller. Samtidig beskriver bogen Danmarks økonomiske historie gennem hundrede år, og hvordan nationale og internationale begivenheder har påvirket landets økonomi.Den danske forfatter Henning Fonsmark (1926-2006) var både kendt for sit forfatterskab og sit arbejde inden for den danske kultur og litteraturs verden. Han arbejdede blandt andet som redaktør for tidsskriftet Perspektiv i årene 1953-63, men også inden for journalistikkens verden slog Fonsmark sine folder. Han arbejdede blandt andet for Berlingske, hvor han var tilknyttet i otte år fra 1956. Henning Fonsmark skrev flere samfundsdebatterende bøger, hvori han diskuterede alt lige fra demokratiet, etik og uddannelse.

  • af Henning Fonsmark
    69,00 kr.

    Henning Fonsmark fortæller om de største danske digtere i årene umiddelbart efter Anden Verdenskrig. Store lyrikere som Ove Abildgaard, Erik Knudsen og Halfdan Rasmussen bliver beskrevet sammen med historien om den nye generation af digteres eget tidsskrift, "Helvetica", der udkom for første gang i 1948.Den danske forfatter Henning Fonsmark (1926-2006) var både kendt for sit forfatterskab og sit arbejde inden for den danske kultur og litteraturs verden. Han arbejdede blandt andet som redaktør for tidsskriftet Perspektiv i årene 1953-63, men også inden for journalistikkens verden slog Fonsmark sine folder. Han arbejdede blandt andet for Berlingske, hvor han var tilknyttet i otte år fra 1956. Henning Fonsmark skrev flere samfundsdebatterende bøger, hvori han diskuterede alt lige fra demokratiet, etik og uddannelse.

  • af Henning Fonsmark
    69,00 kr.

    Efter Sovjetunionen begyndte at gå op i sømmene for øjnene af verdenssamfundet, blev det relevant at tage spørgsmålet om den demokratiske styreform op til debat og undersøge udfordringer for det frie og direkte demokrati, der er kapitalismens eksistensvilkår. Det gør Henning Fonsmark i sit essay fra 1991, som stadig er yderst relevant på denne side af årtusindskiftet, hvor demokratiet endnu er under pres fra mange sider."Fonsmark fører sit felttog mod højskoledemokrater, kulturradikale og velfærdsdemokrater med bid og hug, og indimellem hugger han hårdt. Har man grundholdning som han – et demokrati er en i sig selv værdineutral styringsmetode og ikke bør være andet – overbevises man, og anmelderen skal ikke skjule sin tilslutning til denne grundholdning. Bogen anbefales på det bedste. Den bør være obligatorisk læsning for den, der vil forstå udviklingen siden krigen og situationen i dag." – Universitetslektor, dr.phil. Aage TrommerDen danske forfatter Henning Fonsmark (1926-2006) var både kendt for sit forfatterskab og sit arbejde inden for den danske kultur og litteraturs verden. Han arbejdede blandt andet som redaktør for tidsskriftet Perspektiv i årene 1953-63, men også inden for journalistikkens verden slog Fonsmark sine folder. Han arbejdede blandt andet for Berlingske, hvor han var tilknyttet i otte år fra 1956. Henning Fonsmark skrev flere samfundsdebatterende bøger, hvori han diskuterede alt lige fra demokratiet, etik og uddannelse.

  • af Henning Fonsmark
    Fra 69,00 kr.

    50-årige Gabriel Leth bor midlertidigt i et sommerhus i Hornbæk, mens han forbereder sig på at emigrere. En eftermiddag banker en fremmed pige på hans dør under et voldsomt regnskyl. Hun siger, hun har mistet nøglen til det hus, hun har lånt, og han giver hende husly for natten. Da han næste morgen læser i avisen, at hun er eftersøgt i et bankkup, må han beslutte, om han vil gøre sin pligt som borger og melde hende til politiet eller gøre det, der føles mest naturligt, nemlig at hjælpe den unge pige med at flygte.Henning Fonsmarks bog "Flugtveje" tager udgangspunkt i virkelige begivenheder fra Danmark. Det er en thriller med politiske undertoner, som sætter fokus på moralske dilemmaer.Den danske forfatter Henning Fonsmark (1926-2006) var både kendt for sit forfatterskab og sit arbejde inden for den danske kultur og litteraturs verden. Han arbejdede blandt andet som redaktør for tidsskriftet Perspektiv i årene 1953-63, men også inden for journalistikkens verden slog Fonsmark sine folder. Han arbejdede blandt andet for Berlingske, hvor han var tilknyttet i otte år fra 1956. Henning Fonsmark skrev flere samfundsdebatterende bøger, hvori han diskuterede alt lige fra demokratiet, etik og uddannelse.

  • af Henning Fonsmark
    Fra 79,00 kr.

    Iværksætteren, forretningsmanden og politikeren Kai Dige Bach er noget af en ener. Han klatrede op ad den sociale rangstige helt nede fra den beskedne barndom på ydre Nørrebro og endte som lokal oliemagnat, politiker og stifter af alverdens sociale initiativer som et gadedrengekor, Ø-lejr for mediefolk, danseskole for politikere og et filosofisk akademi på Kreta.Henning Fonsmark tegner et portræt af Kai Dige Bach med alle hans facetter og modsætninger. Det er historien om en af det tyvende århundreders største danskere, der gjorde en forskel for mange forskellige mennesker i alle samfundslag.

  • af Henning Fonsmark
    79,00 kr.

    Henning Fonsmark tegner et portræt af politikeren Poul Schlüter og de store forandringer, der blev resultatet af, at det for første gang i fyrre år for alvor lykkedes Det borgelige Danmark at gøre krav på statsministerposten i en betydelig periode. Bogen fortæller om Poul Schlüters partipolitiske taktik og om det endeløse spil, en statsminister må spille for at blive siddende på posten."Schlüters Danmark" udkom i 1992, året før den begivenhed, som historien bedst vil huske Poul Schlüter for, nemlig Tamilsagen i 1993, der tvang ham og hans regering til at gå af. Henning Fonsmarks portræt beskriver alle de aspekter af Poul Schlüter, som risikerer at blive udvisket af Tamilsagens blændende lys.Den danske forfatter Henning Fonsmark (1926-2006) var både kendt for sit forfatterskab og sit arbejde inden for den danske kultur og litteraturs verden. Han arbejdede blandt andet som redaktør for tidsskriftet Perspektiv i årene 1953-63, men også inden for journalistikkens verden slog Fonsmark sine folder. Han arbejdede blandt andet for Berlingske, hvor han var tilknyttet i otte år fra 1956. Henning Fonsmark skrev flere samfundsdebatterende bøger, hvori han diskuterede alt lige fra demokratiet, etik og uddannelse.

  • af Henning Fonsmark
    Fra 99,00 kr.

    "Det er ikke blot forfatterens – men også mange af aktørernes – kun let skjulte pointe, at det ikke var social nødvendighed, men netop ideerne der tog magten og formede det samfund, som stadig flere danskere blev så stolte over, at stadig flere syntes det kunne tjene som model for verden, hvis det bare var muligt at finansiere.Men netop denne kompakte enighed – og netop om ideer – blev fremstillingens problem. Det er jo noget af en Sisyfos-opgave at lægge op til en fri, kritisk debat om et politisk idé-kompleks, som så at sige alle debattører på forhånd har accepteret."Henning Fonsmarks anmelderroste bog sætter det danske velfærdssamfund og de ideer, der ligger bag det, under lup. Hvordan har demokratiet udviklet sig efter befrielsen i 1945? Skal statsmagten behandles som ven eller fjende? Hvad gjorde ungdomsoprøret i 1968 for udviklingen frem til 1990?"Bogen anbefales på det bedste. Den bør være obligatorisk læsning for den, der vil forstå udviklingen siden krigen og situationen i dag." – Aage Trommer, Kristeligt Dagblad"Han tænker usædvanlig klart og skarpt, og fremlægger komplekse forløb og ideer på en måde, der er inciterende og fængende fra den første til sidste side af denne store bog." – Tøger Seidenfaden, WeekendavisenDen danske forfatter Henning Fonsmark (1926-2006) var både kendt for sit forfatterskab og sit arbejde inden for den danske kultur og litteraturs verden. Han arbejdede blandt andet som redaktør for tidsskriftet Perspektiv i årene 1953-63, men også inden for journalistikkens verden slog Fonsmark sine folder. Han arbejdede blandt andet for Berlingske, hvor han var tilknyttet i otte år fra 1956. Henning Fonsmark skrev flere samfundsdebatterende bøger, hvori han diskuterede alt lige fra demokratiet, etik og uddannelse.

  • af Henning Fonsmark
    Fra 69,00 kr.

    "Mine radikale krigsdagbøger" er historien om Lars, der er lærling i en lille lokal boghandler i en provinsby under anden verdenskrig. Lars lever som enhver anden ganske almindelig og harmløs borger. Lige indtil han en dag bliver viklet ind i et spind af politiske agendaer, der involverer både modstandsbevægelsen og gestapo, og Lars må pludselig kæmpe for ikke blot at finde sig selv, men også holde fast i sine egne værdier, selvom hans verden bliver mere og mere kaotisk.Den danske forfatter Henning Fonsmark (1926-2006) var både kendt for sit forfatterskab og sit arbejde inden for den danske kultur og litteraturs verden. Han arbejdede blandt andet som redaktør for tidsskriftet Perspektiv i årene 1953-63, men også inden for journalistikkens verden slog Fonsmark sine folder. Han arbejdede blandt andet for Berlingske, hvor han var tilknyttet i otte år fra 1956. Henning Fonsmark skrev flere samfundsdebatterende bøger, hvori han diskuterede alt lige fra demokratiet, etik og uddannelse.