Den suveræne dansker

Bag om Den suveræne dansker

Efter Sovjetunionen begyndte at gå op i sømmene for øjnene af verdenssamfundet, blev det relevant at tage spørgsmålet om den demokratiske styreform op til debat og undersøge udfordringer for det frie og direkte demokrati, der er kapitalismens eksistensvilkår. Det gør Henning Fonsmark i sit essay fra 1991, som stadig er yderst relevant på denne side af årtusindskiftet, hvor demokratiet endnu er under pres fra mange sider. "Fonsmark fører sit felttog mod højskoledemokrater, kulturradikale og velfærdsdemokrater med bid og hug, og indimellem hugger han hårdt. Har man grundholdning som han – et demokrati er en i sig selv værdineutral styringsmetode og ikke bør være andet – overbevises man, og anmelderen skal ikke skjule sin tilslutning til denne grundholdning. Bogen anbefales på det bedste. Den bør være obligatorisk læsning for den, der vil forstå udviklingen siden krigen og situationen i dag." – Universitetslektor, dr.phil. Aage Trommer Den danske forfatter Henning Fonsmark (1926-2006) var både kendt for sit forfatterskab og sit arbejde inden for den danske kultur og litteraturs verden. Han arbejdede blandt andet som redaktør for tidsskriftet Perspektiv i årene 1953-63, men også inden for journalistikkens verden slog Fonsmark sine folder. Han arbejdede blandt andet for Berlingske, hvor han var tilknyttet i otte år fra 1956. Henning Fonsmark skrev flere samfundsdebatterende bøger, hvori han diskuterede alt lige fra demokratiet, etik og uddannelse.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726020250
  • Format:
  • ePub
  • Beskyttelse:
  • Digital vandmærkning
  • Udgivet:
  • 24. august 2018
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Den suveræne dansker

Efter Sovjetunionen begyndte at gå op i sømmene for øjnene af verdenssamfundet, blev det relevant at tage spørgsmålet om den demokratiske styreform op til debat og undersøge udfordringer for det frie og direkte demokrati, der er kapitalismens eksistensvilkår. Det gør Henning Fonsmark i sit essay fra 1991, som stadig er yderst relevant på denne side af årtusindskiftet, hvor demokratiet endnu er under pres fra mange sider.
"Fonsmark fører sit felttog mod højskoledemokrater, kulturradikale og velfærdsdemokrater med bid og hug, og indimellem hugger han hårdt. Har man grundholdning som han – et demokrati er en i sig selv værdineutral styringsmetode og ikke bør være andet – overbevises man, og anmelderen skal ikke skjule sin tilslutning til denne grundholdning. Bogen anbefales på det bedste. Den bør være obligatorisk læsning for den, der vil forstå udviklingen siden krigen og situationen i dag." – Universitetslektor, dr.phil. Aage Trommer
Den danske forfatter Henning Fonsmark (1926-2006) var både kendt for sit forfatterskab og sit arbejde inden for den danske kultur og litteraturs verden. Han arbejdede blandt andet som redaktør for tidsskriftet Perspektiv i årene 1953-63, men også inden for journalistikkens verden slog Fonsmark sine folder. Han arbejdede blandt andet for Berlingske, hvor han var tilknyttet i otte år fra 1956. Henning Fonsmark skrev flere samfundsdebatterende bøger, hvori han diskuterede alt lige fra demokratiet, etik og uddannelse.