Den ulykkelige Edvard: En vrøvleroman

Bag om Den ulykkelige Edvard: En vrøvleroman

I denne komiske "vrøvleroman", en satire over romanformen og en af C. N. Rosenkildes kendteste romaner, møder vi den ulykkelige Edvard og hans kone. Edvard er på alle områder forud for sin samtid og kæmper således en stædig og ensom kamp for at overbevise folk om sine geniale ideer. Værket er af flere blevet kaldt en forløber for Storm P.s komik. Christen Niemann Rosenkilde, 1786-1861, skuespiller og forfatter. Embedsmand, inden han vovede springet over i teatrets verden, hvor han kæmpede hårdt for at overbevise samtiden om sin begavelse. Det dybe perspektiv i replik og lune var hans særlige nådegave, og derfor blev hans småroller ofte centrale lyspunkter i forestillingerne. Og efter en række stjerneoptrædener og -roller stod han til slut som en af alle beundret, original personlighed, ansat ved Det kgl. Teater. For at forbedre sine i de yngre dage meget trykkende økonomiske kår udgav han ugebladet Brevduen 1818–24 og var medredaktør af Kjøbenhavns Morgenblad 1825–26. Derudover oversatte han skuespil og bearbejdede operatekster og forsøgte sig som dramatiker med vaudevillen til minde om slaget på reden, Vennernes Fest. Selv vurderede han ikke sin litterære produktion højt. Den blev 1877 udgivet i to bind under titlen "Efterladte Skrifter" ved Peter Hansen.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711653128
  • Format:
  • ePub
  • Beskyttelse:
  • Digital vandmærkning
  • Udgivet:
  • 24. juni 2019
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Den ulykkelige Edvard: En vrøvleroman

I denne komiske "vrøvleroman", en satire over romanformen og en af C. N. Rosenkildes kendteste romaner, møder vi den ulykkelige Edvard og hans kone. Edvard er på alle områder forud for sin samtid og kæmper således en stædig og ensom kamp for at overbevise folk om sine geniale ideer. Værket er af flere blevet kaldt en forløber for Storm P.s komik.
Christen Niemann Rosenkilde, 1786-1861, skuespiller og forfatter. Embedsmand, inden han vovede springet over i teatrets verden, hvor han kæmpede hårdt for at overbevise samtiden om sin begavelse. Det dybe perspektiv i replik og lune var hans særlige nådegave, og derfor blev hans småroller ofte centrale lyspunkter i forestillingerne. Og efter en række stjerneoptrædener og -roller stod han til slut som en af alle beundret, original personlighed, ansat ved Det kgl. Teater. For at forbedre sine i de yngre dage meget trykkende økonomiske kår udgav han ugebladet Brevduen 1818–24 og var medredaktør af Kjøbenhavns Morgenblad 1825–26. Derudover oversatte han skuespil og bearbejdede operatekster og forsøgte sig som dramatiker med vaudevillen til minde om slaget på reden, Vennernes Fest. Selv vurderede han ikke sin litterære produktion højt. Den blev 1877 udgivet i to bind under titlen "Efterladte Skrifter" ved Peter Hansen.