Den lille guide til penge, krak & bobler

Bag om Den lille guide til penge, krak & bobler

Hvad er penge, hvor kommer de fra, og hvorfor har vi dem? Tre spørgsmål, som besvares gennem en fortælling om magthavere, guldgravere og de tidligste stammefolk. Med afsæt i menneskelig natur fortælles den glemte historie om penge og samfundets økonomiske sammenhænge. I ”Den lille guide til penge, krak og bobler” fortæller økonom Martin Mygind om markedets dynamikker og forklarer, hvorfor politikernes forsøg på at skabe vækst ved hjælpe af en øget pengemængde i stedet medfører negativ velstandsforening, et boligmarked i ubalance, risikabel finansiel adfærd og finansielle bobler. Med logiske argumenter og historisk kontekst gøres et ellers komplekst emne forståeligt for alle. Martin Mygind har mange års erfaring inden for finans- og tech-sektoren. Han befandt sig selv i orkanens øje, da finanskrisen ramte og tog den bank, han begyndte sin karriere i, med i faldet. Dette blev startskuddet på en dyb passion for økonomisk filosofi, som han i dag er aktiv formidler af som kronikør i Jyllands-Posten og i sit eget blogunivers. Ud over Danmark har han boet i Sydafrika og Malaysia, hvor han har arbejdet sammen med mennesker fra alle fire verdenshjørner. Martin er kandidat i finansiering og regnskab fra CBS, og inden han sprang ud som forfatter, var han ansvarlig for Euroinvestor.dk – Danmarks største investorsite.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788728188484
  • Format:
  • MP3
  • Beskyttelse:
  • Digital vandmærkning
  • Udgivet:
  • 4. januar 2022
  • Oplæser:
  • Marie Mondrup
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Den lille guide til penge, krak & bobler

Hvad er penge, hvor kommer de fra, og hvorfor har vi dem? Tre spørgsmål, som besvares gennem en fortælling om magthavere, guldgravere og de tidligste stammefolk. Med afsæt i menneskelig natur fortælles den glemte historie om penge og samfundets økonomiske sammenhænge.
I ”Den lille guide til penge, krak og bobler” fortæller økonom Martin Mygind om markedets dynamikker og forklarer, hvorfor politikernes forsøg på at skabe vækst ved hjælpe af en øget pengemængde i stedet medfører negativ velstandsforening, et boligmarked i ubalance, risikabel finansiel adfærd og finansielle bobler. Med logiske argumenter og historisk kontekst gøres et ellers komplekst emne forståeligt for alle.
Martin Mygind har mange års erfaring inden for finans- og tech-sektoren. Han befandt sig selv i orkanens øje, da finanskrisen ramte og tog den bank, han begyndte sin karriere i, med i faldet. Dette blev startskuddet på en dyb passion for økonomisk filosofi, som han i dag er aktiv formidler af som kronikør i Jyllands-Posten og i sit eget blogunivers. Ud over Danmark har han boet i Sydafrika og Malaysia, hvor han har arbejdet sammen med mennesker fra alle fire verdenshjørner. Martin er kandidat i finansiering og regnskab fra CBS, og inden han sprang ud som forfatter, var han ansvarlig for Euroinvestor.dk – Danmarks største investorsite.