Rejsebøger og rejseguides: Restauranter, cafeer, værtshuse, barer
-
48,99 kr. Det kan være overvældende at ankomme til en storby, hvor der er alt for meget at se. Du ved ikke, hvor du vil starte, og du har ikke overblik over, hvor langt der er fra Louvre til Sacre Coeur. Her er denne bog helt perfekt. Adolf Langsted giver en overskuelig guide til Paris, hvor hvert kapitel ved hjælp af detaljerige anekdoter beskriver en ny, spændende rute omkring i metropolen.Bogen udkom første gang i 1895.Adolf Langsted (1864-1919) var romanforfatter, digter og dramatiker. Han var særligt fascineret af Frankrig, især Paris, som han flere gange rejste til. Han oversatte endda franske dramaer til dansk. Herudover var kristendommen meget vigtig for ham, hvilket mærkes i nogle af hans udgivelsers tematikker.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
55,99 kr. Co to jest „syndrom Bullerbyn"? Jak dogadać się z małomównym Szwedem? Czego potrzebuje do szczęścia przeciętny mieszkaniec kraju, w którym, jak mawiają złośliwcy, lato trwa jeden dzień? Czy to prawda, że król Karol XVI Gustaw w trosce o środowisko naturalne zakaże swoim krajanom używania wanien? Jak w praktyce wygląda słynne szwedzkie równouprawnienie?Autorka odpowiada na te pytania, oprowadzając czytelnika po galerii utopijnych portretów jednego z najszczęśliwszych narodów Europy, w otoczeniu stereotypowych łatek i etykiet przypisywanych Szwedom, jak również pośród krytycznych przedstawień w krzywym zwierciadle. Wszystko po to, żeby lepiej poznać Szwecję i jej mieszkańców. Czy dzieli nas coś więcej niż Bałtyk?Natalia Kołaczek - Rocznik ’89, doktor nauk humanistycznych, adiunkt w Katedrze Skandynawistyki UAM, tłumaczka i lektorka języka szwedzkiego. Ciałem najczęściej w poznańskim bloku z wielkiej płyty, myślami wśród skandynawskich, malowanych na czerwono, drewnianych domków. Od 2013 roku prowadzi Szwecjoblog, gdzie serwuje zastrzyk ciekawostek o Szwecji, Szwedach i języku szwedzkim, literackich i filmowych rekomendacji oraz wspomnień z podróży. Miłośniczka kotów i Muminków. Nie wyobraża sobie dnia bez kawy i śledzenia, co w Internecie piszczy.
- Lydbog
- 55,99 kr.
-
49,00 kr. Gastro taler med filmproducenten Vibeke Windeløv om glæden ved at spise alene – og sammen med en hel masse. Og i det hele taget om glæden ved at spise og drikke godt. Og om hvorvidt mad på film fungerer.Vært: Jesper UhrupMedvirkende: Vibeke WindeløvProduceret af Talk Town, Story House EgmontLyt med, når Gastros chefredaktør, Jesper Uhrup, besøger og taler med kokke, anmeldere og kendere om god mad. Mød bl.a. manden bag Danmarks mest hypede restaurant, Rasmus Munk, eller sid til bords med Politikens madanmelder Lærke Kløvedal.Vært: Jesper UhrupMedvirkende: SkiftendeProduceret af Talk Town, Story House EgmontJesper Uhrup Jensen (f. 1965) er en dansk journalist og forfatter. Han er uddannet fra Forfatterskolen 1992.Jesper Uhrup Jensen har siden 1995 skrevet om bøger, vin og restauranter på månedsbladet Euroman. Han er chefredaktør for madbladet Gastro.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. Leder restaurantanmelderen altid efter hår i suppen, og hvad nu, hvis kokken bare havde en dårlig dag? Kan man som anmelder overhovedet lukke en restaurant, og skal man? Gastros chefredaktør Jesper Uhrup Jensen inviterede Politikens madanmelder Lærke Kløvedal på restaurant Marchal for at få svar på nogle af de spørgsmål, restaurantanmeldere altid bliver stillet.Vært: Jesper UhrupMedvirkende: Lærke KløvedalProduceret af Talk Town, Story House EgmontLyt med, når Gastros chefredaktør, Jesper Uhrup, besøger og taler med kokke, anmeldere og kendere om god mad. Mød bl.a. manden bag Danmarks mest hypede restaurant, Rasmus Munk, eller sid til bords med Politikens madanmelder Lærke Kløvedal.Vært: Jesper UhrupMedvirkende: SkiftendeProduceret af Talk Town, Story House EgmontJesper Uhrup Jensen (f. 1965) er en dansk journalist og forfatter. Han er uddannet fra Forfatterskolen 1992.Jesper Uhrup Jensen har siden 1995 skrevet om bøger, vin og restauranter på månedsbladet Euroman. Han er chefredaktør for madbladet Gastro.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
39,00 kr. Nyhavn er noget af det mest danske og københavnske, der drager både ind- og udenlandske turister, mens de fleste københavnere går en stor bue udenom. Men alle skulle hellere gøre som våren i Sigfred Pedersens ’Søren Bramfris lærkesang’, nemlig gå gennem Nyhavn og helt ned for enden på solsiden og ned i kælderen i et gammelt pakhus, hvor restauranten Sea by Kiin Kiin har til huse. Her skal de forlange smørrebrødssedlen udleveret af Henrik Yde, ham med de mange thai-inspirerede restauranter. Så skal de få nyfortolket højtbelagt at smage!Skrevet af Lars Roest-MadsenIndlæst af Niels Malte LundsgaardKlippet af Rakkerpak ProductionsCover af Alek ModinArtiklen blev bragt i magasinet Gastro nr. 168.Produceret af Talk Town, Story House EgmontLyt med, når Gastros chefredaktør, Jesper Uhrup, besøger og taler med kokke, anmeldere og kendere om god mad. Mød bl.a. manden bag Danmarks mest hypede restaurant, Rasmus Munk, eller sid til bords med Politikens madanmelder Lærke Kløvedal.Vært: Jesper UhrupMedvirkende: SkiftendeProduceret af Talk Town, Story House EgmontJesper Uhrup Jensen (f. 1965) er en dansk journalist og forfatter. Han er uddannet fra Forfatterskolen 1992.Jesper Uhrup Jensen har siden 1995 skrevet om bøger, vin og restauranter på månedsbladet Euroman. Han er chefredaktør for madbladet Gastro.
- Podcast
- 39,00 kr.
-
49,00 kr. På den store aften skal alt smage rigtigt, og familier kan blive opløst, hvis alt ikke er perfekt. Men der er ingen grund til panik. Hvis man forbereder sig ordentligt, er julemaden ret enkel. Kok på Restaurationen, Bo Jacobsen, er medvirkende i dette afsnit.Vært: Jesper UhrupMedvirkende: Bo JacobsenProduceret af Talk Town, Story House EgmontLyt med, når Gastros chefredaktør, Jesper Uhrup, besøger og taler med kokke, anmeldere og kendere om god mad. Mød bl.a. manden bag Danmarks mest hypede restaurant, Rasmus Munk, eller sid til bords med Politikens madanmelder Lærke Kløvedal.Vært: Jesper UhrupMedvirkende: SkiftendeProduceret af Talk Town, Story House EgmontJesper Uhrup Jensen (f. 1965) er en dansk journalist og forfatter. Han er uddannet fra Forfatterskolen 1992.Jesper Uhrup Jensen har siden 1995 skrevet om bøger, vin og restauranter på månedsbladet Euroman. Han er chefredaktør for madbladet Gastro.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. Der er nu gået et halvt år, siden restaurant Alchemist åbnede – en af de mest hypede restaurantåbninger nogensinde på dansk jord. Vi har mødt manden bag, Rasmus Munk, bl.a. til en snak om at indfri de store forventninger, om at få besøg af sit store forbillede, Ferran Adrià, og om forretningsmænd, der oplever en zen-agtig ro ved at få serveret 50 anretninger i Munkens kunstige univers, der gør det tæt på umuligt at kende forskel på nat og dag, illusion og virkelighed.Vært: Jesper UhrupMedvirkende: Rasmus MunkProduceret af Talk Town, Story House EgmontLyt med, når Gastros chefredaktør, Jesper Uhrup, besøger og taler med kokke, anmeldere og kendere om god mad. Mød bl.a. manden bag Danmarks mest hypede restaurant, Rasmus Munk, eller sid til bords med Politikens madanmelder Lærke Kløvedal.Vært: Jesper UhrupMedvirkende: SkiftendeProduceret af Talk Town, Story House EgmontJesper Uhrup Jensen (f. 1965) er en dansk journalist og forfatter. Han er uddannet fra Forfatterskolen 1992.Jesper Uhrup Jensen har siden 1995 skrevet om bøger, vin og restauranter på månedsbladet Euroman. Han er chefredaktør for madbladet Gastro.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
39,00 kr. I fjor lukkede trestjernede Maaemo i Oslo for at flytte i nye lokaler. For manden bag, danske Esben Holmboe Bang, var det fulde potentiale i de oprindelige lokaler nået, og der skulle noget andet til for at flytte restauranten til næste niveau. I den proces har det ikke blot handlet om at skabe en ny og bedre restaurant – Esben Holmboe Bang har også brugt tid og energi på at blive en bedre og dygtigere version af sig selv.Skrevet af Rasmus PalsgårdIndlæst af Niels Malte LundsgaardKlippet af Rakkerpak ProducionsCover af Alek ModinArtiklen blev bragt i magasinet Gastro nr. 167.Produceret af Talk Town, Story House EgmontLyt med, når Gastros chefredaktør, Jesper Uhrup, besøger og taler med kokke, anmeldere og kendere om god mad. Mød bl.a. manden bag Danmarks mest hypede restaurant, Rasmus Munk, eller sid til bords med Politikens madanmelder Lærke Kløvedal.Vært: Jesper UhrupMedvirkende: SkiftendeProduceret af Talk Town, Story House EgmontJesper Uhrup Jensen (f. 1965) er en dansk journalist og forfatter. Han er uddannet fra Forfatterskolen 1992.Jesper Uhrup Jensen har siden 1995 skrevet om bøger, vin og restauranter på månedsbladet Euroman. Han er chefredaktør for madbladet Gastro.
- Podcast
- 39,00 kr.
-
49,00 kr. Kogebogsforfatteren og madskribenten Nanna Simonsen taler om traditioner og om at skrue på dem, og om hvordan man klarer julemaden. Men de brune kartofler vil hun ikke hjælpe med, for hun bryder sig ikke om dem!Vært: Jepser UhrupMedvirkende: Nanna SimonsenProduceret af Talk Town, Story House EgmontLyt med, når Gastros chefredaktør, Jesper Uhrup, besøger og taler med kokke, anmeldere og kendere om god mad. Mød bl.a. manden bag Danmarks mest hypede restaurant, Rasmus Munk, eller sid til bords med Politikens madanmelder Lærke Kløvedal.Vært: Jesper UhrupMedvirkende: SkiftendeProduceret af Talk Town, Story House EgmontJesper Uhrup Jensen (f. 1965) er en dansk journalist og forfatter. Han er uddannet fra Forfatterskolen 1992.Jesper Uhrup Jensen har siden 1995 skrevet om bøger, vin og restauranter på månedsbladet Euroman. Han er chefredaktør for madbladet Gastro.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
39,00 kr. Af alle verdens luksusråvarer er der intet, der kommer op på siden af caviar. Der hænger stadig en tyk em af dekadence over størens æg, der som intet andet kan signalere luksus på menuen. Det har kokkene opdaget, og især i de seneste par år har der nærmest været tale om en sort guldfeber på den danske restaurantscene, hvor caviar ikke længere er forbeholdt de dyreste spisesteder.Skrevet af Lars Roest-MadsenIndlæst af Niels Malte LundsgaardKlippet af Rakkerpak ProducionsCover af Alek ModinArtiklen blev bragt i magasinet Gastro nr. 170.Produceret af Talk Town, Story House EgmontLyt med, når Gastros chefredaktør, Jesper Uhrup, besøger og taler med kokke, anmeldere og kendere om god mad. Mød bl.a. manden bag Danmarks mest hypede restaurant, Rasmus Munk, eller sid til bords med Politikens madanmelder Lærke Kløvedal.Vært: Jesper UhrupMedvirkende: SkiftendeProduceret af Talk Town, Story House EgmontJesper Uhrup Jensen (f. 1965) er en dansk journalist og forfatter. Han er uddannet fra Forfatterskolen 1992.Jesper Uhrup Jensen har siden 1995 skrevet om bøger, vin og restauranter på månedsbladet Euroman. Han er chefredaktør for madbladet Gastro.
- Podcast
- 39,00 kr.
-
Fra 69,00 kr. København og Frederiksberg rummer et utal af restauranter og værtshuse, der har en lang og spændende historie. Nogle ligger godt gemt, men tiltrækker alligevel en række stamgæster, der nyder det traditionelle danske køkken og den autentiske atmosfære. I "De ydmyge steder" guider Allan Mylius Thomsen de indfødte københavnere såvel som turister til at finde byens små hyggelige restauranter og værtshuse, hvor man holder traditionerne i hævd, sådan som man gjorde det for hundrede år siden.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
-
69,00 kr. Siden den første danske pølsevogn åbnede i 1921, har de små vogne stillet den lille sult hos danskere landet over. Selvom pølsevognen bogstavelig talt kan køres bort, er den stadig en fast del af bybilledet til glæde for de mange lokale og til stor morskab for flere turister, der trækker på smilebåndet over, at danskerne har bygget en vogn rundt om pølsemanden.Allan Mylius Thomsen fortæller i bogen her fra 1995 historien om pølsevognen og dens plads i danskernes hjerter. Bogen er spækket med anekdoter og beskrivelser af pølsevognens udvikling gennem det tyvende århundrede. Samtidig spørger forfatteren, om pølsevognen er under pres fra de nye udenlandske fastfoodrestauranter, og om den stadig vil være en del af gadebilledet i fremtiden.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
49,00 kr. Husmann’s Vinstue i Larsbjørnsstræde i København er en af byens mest legendariske frokostrestauranter. Siden den åbnede i 1907, er der blevet serveret frokost i verdensklasse for både lokale og turister, og den ydmyge kælderbeværtning har altid haft noget helt særligt over sig. Allan Mylius Thomsen fortæller den spændende historie om Husmann’s Vinstue og miljøet i Pisserenden, der har forandret sig umådeligt meget gennem det tyvende århundrede.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. Det er en kunst at leve alene!Allan Mylius Thomsen beretter om sit liv som inkarneret ungkarl og aleneboer. Forfatteren kommer godt omkring emnet, idet han vedrører emner som bl.a. bolig, spisevaner, partnere, venner, værtshus- og cafébesøg, fjernsynsvaner, personlig stil og image, særheder, ferie og kunsten at blive ældre alene."Kunsten at leve alene" fra 1997 er et essay om ungkarlelivets glæder og sorger baseret på forfatterens personlige oplevelser og henvender sig til aleneboere i alle aldre og af begge køn.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
40,99 kr. Eine Zeitreise in das Kopenhagen im Jahre 1905: Mit diesem alten Reisefuhrer lasst sich bestens die Stimmung der danischen Hauptstadt und ihrer schonen Umgebung vor gut 100 Jahren nachempfinden. Neben der Geschichte der Stadt und praktischen Tipps fur das nordische Nachbarland werden die einzelnen Orte und Gebaude, die man grotenteils naturlich heute noch besichtigen kann, auf charmant-altmodisch anmutende Weise beschrieben.-
- E-bog
- 40,99 kr.
-
36,99 kr. Ein gut 100 Jahre alter Reiseführer über die dänische Ostseeperle Mön: Die Texte laden ein, auf alten Spuren die Insel zu erkunden und sich ein Bild davon zu machen, wie es dort aussah, als noch Landkutschen das gängige Fortbewegungsmittel waren und ein Mittagessen im Hotel nur 2 Kronen kostete. Durch schöne alte Landkarten und Fotos aufgelockert werden alle Sehenswürdigkeiten genannt, von der Inselhauptstadt Stege über die zahlreichen Hünengräber bis hin zu den berühmten Kreidefelsen.Der H. Hagerups Verlag war ein dänischer Verlag, eine Sortimentsbuchhandlung und ein Antiquariat. Der Verlag wurde 1852 von Hans Hagerup (1823-1883) gegründet und später von seinem Sohn Eilar und dann seinem Enkel Paul weitergeführt. Der Verlag bestand bis 1954.
- E-bog
- 36,99 kr.
-
79,00 kr. Napolis rygte er ikke det bedste, og byen rummer alt hvad en moderne storby kan byde på af vulgaritet. Her er palmer, skyskrabere og overklassebutikker – og her er snuskede stræder, prostitution og svindlere. Men Napoli er også et fascinerende rejsemål, og Maria Helleberg guider i "Under huden på Napoli" den nysgerrige rejsende til nogle af de bedste oplevelser, byen har at byde på.Bogen rummer forslag til forretninger, restauranter og seværdigheder, som ikke er turistfælder, og er en værdifuld og anderledes guide til alle historie-, arkitektur- og kunstinteresserede besøgende.
- E-bog
- 79,00 kr.