Kogebøger med frugt og grønsager
-
38,99 kr. ”Indhøstningen af træfrugt er et arbejde, ved udførelsen af hvilket der ofte begås så mange fejl, at et godt udbytte derved betydeligt forringes i værdi, og til forebyggelse heraf ville disse blade stræbe at give en brugbar vejledning ved fremsættelse af nogle fingerpeg, hvis rigtighed har bestået deres prøve.”Gartner og underviser ved Landbohøjskolens Haver, Tyge Rothe, fører os igennem den korrekte måde af høste og opbevare frugt fra havens frugttræer. Artiklen fortæller også om de typiske fejl, der kan føre til, at man får mindre ud af sin frugthave, end man i virkeligheden kan. Artiklen udkom første gang i 1880.Tyge Rothe (1834-1887) var en dansk gartner, underviser og forfatter. Han var blandt andet ansat ved den kongelige Veterinær- og Landbohøjskolen Haver, hvor han underviste i botanik. I 1867 blev han udnævnt som slotsgartner på Rosenborg, hvor han forblev indtil sin død i 1887. Tyge Rothe nåede at udgive flere bøger om havebrug og plantedyrkning i Danmark.
- E-bog
- 38,99 kr.
-
48,99 kr. ”Frugten, som skal syltes, må altid være friskplukket og af bedste slags, og helst afplukket i tørt vejr. Som almindelig regel kan fastslås, at de bedst udviklede bærfrugter fås i begyndelsen af deres modningsperiode, træfrugter derimod i midten af denne. Frugterne må ikke være overmodne, da de i så tilfælde lettere går i gæring. Af sukker må man helst anvende hvidt topsukker.”Laura Adelers syltebog bugner af gode gammeldags husmorråd om syltning af frugter og bær. Bogen, der er udgivet af Sorø Husholdningsskole i 1906, indeholder desuden et tillæg om tilberedning af svampe og henkogning og tørring af frugt.Laura Adeler var en dansk forfatter, der skrev flere populære bøger om madlavning, syltning og bagning. Bøgerne er udkommet i mange oplag over en lang årrække.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
49,00 kr. Kartofler har i århundreder været en af grundstenene i traditionel dansk mad, og de kan tilbederes på et utal af måder. Sofie Hortens bog fra 1916 præsenterer os for 173 konkrete måder at bruge kartoflen på i madlavning.Sofie Horten giver desuden tips til, hvordan man vælger de bedste kartofler, og hvordan de bedst opbevares, så de kan holde længere. Bogen giver et spændende indblik i, hvordan man lavede mad med denne populære ingrediens, før der var noget, der hed køleskab og supermarked, og den viser, hvor alsidig og brugbar kartoflen i virkeligheden er.Sofie Horten (1848-1927) var en dansk journalist, oversætter og kogebogsforfatter. Hun var den første kvinde, der blev optaget som medlem af Journalistforeningen, og sad i en årrække som hovedbestyrelsesmedlem i Foreningen af Danske Fagblade og Tidsskrifter. Sofie Horten stod bag oversættelser af vigtige bøger af blandt andre Victoria Benedictsson, Bertha von Suttner og Lev Tolstoj.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. Frugt kan bruges til alverdens lækkerier, men det kræver, at den både plukkes og opbevares korrekt. Den danske pomolog C. Matthiesen fortæller, hvordan man kan tørre frugt, lave den til most og saft, likør og vin samt frugtgrød og –mos.Claus Petersen Matthiesen (1841-1929) var en dansk pomolog (frugtkender), der skrev en lang række bøger om havebrug og frugt. Han rejste Danmark rundt for at finde de fineste frugtsorter, der trivedes bedst i de forskellige typer af den danske jord. Dette udgav han flere bøger om, hvoraf hovedværket, "Dansk frugt", blev udgivet med statsstøtte. C. Matthiesen står endnu i dag som en af de største skikkelser inden for dansk havebrugs historie.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
69,00 kr. En af Danmarks største gartnere og frugtkendere fortæller om sine egne erfaring med og råd om havebrug i Danmark. Bogen kommer både ind på dyrkning af grøntsager i urtehaven, hvordan man får mest muligt ud af sine frugttræer samt dyrkning af blomster både i haven og indenfor i stuen.Claus Petersen Matthiesen (1841-1929) var en dansk pomolog (frugtkender), der skrev en lang række bøger om havebrug og frugt. Han rejste Danmark rundt for at finde de fineste frugtsorter, der trivedes bedst i de forskellige typer af den danske jord. Dette udgav han flere bøger om, hvoraf hovedværket, "Dansk frugt", blev udgivet med statsstøtte. C. Matthiesen står endnu i dag som en af de største skikkelser inden for dansk havebrugs historie.
- E-bog
- 69,00 kr.