-
38,99 kr. ”Indhøstningen af træfrugt er et arbejde, ved udførelsen af hvilket der ofte begås så mange fejl, at et godt udbytte derved betydeligt forringes i værdi, og til forebyggelse heraf ville disse blade stræbe at give en brugbar vejledning ved fremsættelse af nogle fingerpeg, hvis rigtighed har bestået deres prøve.”Gartner og underviser ved Landbohøjskolens Haver, Tyge Rothe, fører os igennem den korrekte måde af høste og opbevare frugt fra havens frugttræer. Artiklen fortæller også om de typiske fejl, der kan føre til, at man får mindre ud af sin frugthave, end man i virkeligheden kan. Artiklen udkom første gang i 1880.Tyge Rothe (1834-1887) var en dansk gartner, underviser og forfatter. Han var blandt andet ansat ved den kongelige Veterinær- og Landbohøjskolen Haver, hvor han underviste i botanik. I 1867 blev han udnævnt som slotsgartner på Rosenborg, hvor han forblev indtil sin død i 1887. Tyge Rothe nåede at udgive flere bøger om havebrug og plantedyrkning i Danmark.
- E-bog
- 38,99 kr.
-
48,99 kr. Mikkel Friis-Holm er flere gange kåret som verdensmester i chokolade. Han faldt i gryden, da han som ung kok arbejdede i Californien og mødte en mand med hjemmelavet mørk chokolade og brownies i lommerne. Mikkel Friis-Holm skaber den smag, han ønsker, ved at styre hele processen fra dyrkning af kakaofrugten, fermentering og ristning af bønnerne, til pladerne med chokolade ligger klar.Vært: Merete Pryds HelleMusik: Frej LevinProduceret af Diana Bach for Saga TalksDen store åbning'Den store åbning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store åbning’, der udgives på Lindhardt og Ringhof i efteråret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spørgsmål igennem fiktionen, er podcasten en præsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortælles videnskabshistorien ud fra en særlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tænkes på CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i hendes egen families historie.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. ”Frugten, som skal syltes, må altid være friskplukket og af bedste slags, og helst afplukket i tørt vejr. Som almindelig regel kan fastslås, at de bedst udviklede bærfrugter fås i begyndelsen af deres modningsperiode, træfrugter derimod i midten af denne. Frugterne må ikke være overmodne, da de i så tilfælde lettere går i gæring. Af sukker må man helst anvende hvidt topsukker.”Laura Adelers syltebog bugner af gode gammeldags husmorråd om syltning af frugter og bær. Bogen, der er udgivet af Sorø Husholdningsskole i 1906, indeholder desuden et tillæg om tilberedning af svampe og henkogning og tørring af frugt.Laura Adeler var en dansk forfatter, der skrev flere populære bøger om madlavning, syltning og bagning. Bøgerne er udkommet i mange oplag over en lang årrække.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
49,00 kr. Kartofler har i århundreder været en af grundstenene i traditionel dansk mad, og de kan tilbederes på et utal af måder. Sofie Hortens bog fra 1916 præsenterer os for 173 konkrete måder at bruge kartoflen på i madlavning.Sofie Horten giver desuden tips til, hvordan man vælger de bedste kartofler, og hvordan de bedst opbevares, så de kan holde længere. Bogen giver et spændende indblik i, hvordan man lavede mad med denne populære ingrediens, før der var noget, der hed køleskab og supermarked, og den viser, hvor alsidig og brugbar kartoflen i virkeligheden er.Sofie Horten (1848-1927) var en dansk journalist, oversætter og kogebogsforfatter. Hun var den første kvinde, der blev optaget som medlem af Journalistforeningen, og sad i en årrække som hovedbestyrelsesmedlem i Foreningen af Danske Fagblade og Tidsskrifter. Sofie Horten stod bag oversættelser af vigtige bøger af blandt andre Victoria Benedictsson, Bertha von Suttner og Lev Tolstoj.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
73,99 kr. Pubblicato per la prima volta nel 1908, "Il Piccolo Focolare" fu un vero successo editoriale della propria epoca e vide multiple ristampe, l’ultima delle quali nel 2005 a quasi cent’anni dalla prima edizione. L’intento - estremamente moderno - della raccolta è quello di divulgare ricette "a uso dell’operaio, le cui spose uscite il più delle volte dalle fabbriche o dalle filande non possono avere alcuna familiarità coi piccoli segreti del domestico focolare". A tal fine, l'autrice individua tre fondamentali categorie: la cucina dei ceti elevati, privi di problemi economici e aperti alle novità; la cucina dei poveri, incentrata su pochi, semplici ingredienti; e la cucina del popolo, con maggiori possibilità ma piuttosto limitato da un punto di vista culinario. A quest’ultimo nuovo tipo di lettori si rivolge l’autrice, nella speranza di fornire un primo rudimento gastronomico a qualche operaio e contadino e alle loro compagne lavoratrici.Giulia Turco Turcati Lazzari, conosciuta anche come Giulia Turco o con il nom de plume Jacopo Turco (1848 – 1912), è stata una scrittrice italiana. Figlia della contessa Virginia Alberti Poja e del barone Simone Turco Turcati, si dedicò sin dalla giovinezza alle arti, esplorando differenti discipline come il teatro, la musica e la letteratura.
- E-bog
- 73,99 kr.
-
78,99 kr. Det behøver ikke altid at være en kamp at leve sundere. Ifølge forskningen er noget af det sundeste, man kan gøre, at spise en håndfuld nødder og frø om dagen. Mere kræver det ikke at opnå meningsfulde forbedringer af alt fra blodtryk, blodsukker og kolesterol til inflammation. Et dagligt indtag af nødder og frø mindsker ikke blot risikoen for alvorlige sygdomme som kræft og hjertekarsygdomme, men ser faktisk også ud til at kunne tilføje flere år til ens liv.Alle nødder og frø er dog ikke ens. De har hver deres særlige unikke sundhedsfremmende egenskaber, som gør, at nogle er gode til at forebygge brystkræft, imens andre er gode til at forbygge knogleskørhed. Så afhængigt af ens sundhed kan der være nogle nødder og frø, som det særligt er værd at prioritere.I denne bog får du et overblik over den imponerende mængde forskning, som findes om de forskellige nødder og frø, og du får tips til at inkorporere dem i din dagligdag med spændende opskrifter.Tobias Schmidt Hansen er uddannet læge i 2014 og aktuelt i gang med speciallægeuddannelsen i almen medicin. Han er derudover formand for Dansk Selskab for Livsstilsmedicin, patientrådgiver i Scleroseforeningen, skribent og foredragsholder.Tobias har igennem mange år indgående beskæftiget sig med kost og livsstilsmedicin og har bl.a. taget kurser ved USA’s førende naturlæge, Dr. Andrew Weil.
- Lydbog
- 78,99 kr.
-
69,95 kr. Konfekt hører især julen til - men kan sagtens spises hele året.Konfekt er lavet af de sødeste sager som marcipan, nougat, chokolade, nødder og tørret frugt. I bogen finder du både opskrifter på den helt klassiske konfekt, knas og juleslik, men også ny inspiration til at lave små lækkerier med hele familien. Her er opskriften på hjemmelavet marcipan, både med mandler, pistacie, og valnødder, chokolader, kandiserede appelsinskal og syltede ingefær, pebermyntepletter, fudge og karameller, fransk nougat, trøfler og meget, meget mere.
- E-bog
- 69,95 kr.
-
69,00 kr. "Der fortælles fantastiske og uden tvivl ofte sande historier om ræves durkdrevenhed og om jægerens næsten utrolige lynsnarhed under rævejagt. Den slags hændelser har jeg ikke oplevet, men jeg greb engang en fuldvoksen ræv med de bare hænder.Rævens snedighed er undertiden noget andet end man tror. Der er mange beretninger om ræve som pludselig rejste sig fra vildtparaden og forsvandt som røde lyn. Der er også historier om jægere som smed den nedlagte ræv ind i bilens bagagerum, og fik den overraskelse da de åbnede igen ved hjemkomsten, at ræven sprang ud og forsvandt."Den erfarne jæger og gastronom Leif Blædel deler ud af sine mange jagthistorier. De fleste kapitler opfølges af en beskrivelse af, hvordan det nedlagte dyr kan tilberedes til en ordentlig jagtmiddag.Leif Blædel (1923-2013) var en dansk journalist, gastronom og forfatter. Han skrev i mange år for Dagbladet Information og Weekendavisen og var begge steder kendt for sine samfundskritiske artikler. Leif Blædel var endvidere Danmarks første madkritiker, og han insisterede på, at artikler om mad hørte hjemme på kultursiderne. Han blev hædret med både PH-prisen og Cavling-prisen og var i mange år redaktør på forbrugerbladet Tænk. I løbet af sit liv udgav han både bøger om gastronomi og en selvbiografi. Leif Blædel er søn af den kendte journalist Nic. Blædel og far til den populære forfatter Sara Blædel.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
49,00 kr. Frugt kan bruges til alverdens lækkerier, men det kræver, at den både plukkes og opbevares korrekt. Den danske pomolog C. Matthiesen fortæller, hvordan man kan tørre frugt, lave den til most og saft, likør og vin samt frugtgrød og –mos.Claus Petersen Matthiesen (1841-1929) var en dansk pomolog (frugtkender), der skrev en lang række bøger om havebrug og frugt. Han rejste Danmark rundt for at finde de fineste frugtsorter, der trivedes bedst i de forskellige typer af den danske jord. Dette udgav han flere bøger om, hvoraf hovedværket, "Dansk frugt", blev udgivet med statsstøtte. C. Matthiesen står endnu i dag som en af de største skikkelser inden for dansk havebrugs historie.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
69,00 kr. En af Danmarks største gartnere og frugtkendere fortæller om sine egne erfaring med og råd om havebrug i Danmark. Bogen kommer både ind på dyrkning af grøntsager i urtehaven, hvordan man får mest muligt ud af sine frugttræer samt dyrkning af blomster både i haven og indenfor i stuen.Claus Petersen Matthiesen (1841-1929) var en dansk pomolog (frugtkender), der skrev en lang række bøger om havebrug og frugt. Han rejste Danmark rundt for at finde de fineste frugtsorter, der trivedes bedst i de forskellige typer af den danske jord. Dette udgav han flere bøger om, hvoraf hovedværket, "Dansk frugt", blev udgivet med statsstøtte. C. Matthiesen står endnu i dag som en af de største skikkelser inden for dansk havebrugs historie.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
- Opskrifter, teknik, tips og tricks
250,74 kr. "Sous vide 2.0" er den største og mest ambitiøse bog om emnet. Det er både en grundbog til begyndere, der vil i gang med sous vide, og en bog med inspiration og ny viden til erfarne brugere og professionelle. Til begynderne er der trin-for-trin vejledninger og 10 sikre hits. Avancerede brugere og professionelle kan vælge blandt de mere end 500 tid/temperatur-kombinationer, der alle er gennemprøvet og beskrevet med hensyn til resultatets udseende, smag og tekstur. Bagest i bogen er der afsnit om, hvordan man bruger sous vide både i hverdagen og til fest, og vejledning i, hvordan man selv kan tilpasse en opskrift, så resultatet bliver præcist, som man vil have det. "Sous vide 2.0" handler ikke blot om rødt kød, men også om tilberedning af seje, men smagsrige udskæringer, der kan blive smørmøre. Og om andet end oksekød - fx perfekte tilberedninger af gris, lam, vildt, fjerkræ, og ikke mindst fisk, frugt og grønt. "Sous vide 2.0" inddrager råvarekvalitet som et væsentligt element i den gode spiseoplevelse og bringer råd fra de professionelle om, hvad god kvalitet er, hvad den betyder, og hvordan man finder den.
- E-bog
- 250,74 kr.
-
199,00 kr. Kokken Mikkel Karstad giver dig en oplevelse for alle sanser, når han inviterer dig indenfor i sin æstetiske verden af mad og råvarer. Denne gang tager han sine læsere med på fisketur og giver os opskrifter på tilberedning af en række fisk og skaldyr fra havet omkring Danmark. "Mikkel Karstad formår det, som egentlig ikke ret mange professionelle kokke gør; han kan slet og ret levere brugbare opskrifter... " - Gastro
- E-bog
- 199,00 kr.