Sund mad og helsekost

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • - derfor og sådan
    af Birgitte Nymann
    178,99 kr.

    Denne bog handler om at give kroppen en pause for mad og fordøjelsen en smule ro. Forskning tyder nemlig på, at der kan være mange fordele ved at faste, og at faste kan være med til at sætte gang i et vægttab og generelt giver et sundere og længere liv. Birgitte Nymann har arbejdet med sundhed i mange år, og hun har oplevet, hvordan faste har haft en positiv påvirkning på både vægttab, fordøjelse, blodtryk, blodsukker og energiniveau, men hun ved også, hvor meget ubehag, det kan skabe, når man ikke spiser. Ifølge Nymann kan man sammenligne faste med træning. Lægger man for hårdt ud, giver det ikke nødvendig vis det bedste resultat. Og ligesom det er vigtigt at træne sig op til et løb, er det vigtigt at vænne kroppen til at faste. Derfor fortæller hun i denne bog, hvordan man kommer godt i gang, så man får de gode og gavnlige virkninger af faste.

  • af Laura Adeler
    48,99 kr.

    ”Frugten, som skal syltes, må altid være friskplukket og af bedste slags, og helst afplukket i tørt vejr. Som almindelig regel kan fastslås, at de bedst udviklede bærfrugter fås i begyndelsen af deres modningsperiode, træfrugter derimod i midten af denne. Frugterne må ikke være overmodne, da de i så tilfælde lettere går i gæring. Af sukker må man helst anvende hvidt topsukker.”Laura Adelers syltebog bugner af gode gammeldags husmorråd om syltning af frugter og bær. Bogen, der er udgivet af Sorø Husholdningsskole i 1906, indeholder desuden et tillæg om tilberedning af svampe og henkogning og tørring af frugt.Laura Adeler var en dansk forfatter, der skrev flere populære bøger om madlavning, syltning og bagning. Bøgerne er udkommet i mange oplag over en lang årrække.

  • af Louisa Lorang
    179,99 kr.

    Vi ved godt, at det er både sundt for os og godt for kloden, hvis vi spisere flere grønne proteiner og mindre kød. Men selvom vi godt ved det, er det for mange nok mere en pligt end velbehag at spise bønner, linser og kikærter, og det synes Louisa Lorang er en skam. For det skal ikke være en straf at spise bælgfrugter, for du kan lave nogle lækre hverdagsretter med bælgfrugter, de skal bare tilberedes med masser af smag. Og denne bog en en håndsrækning til alle dem, der gerne vil spise mere bælg. Her er både forslag til, hvordan du laver de mest simple og klassiske retter som en rigtig god minestrone og hummus, og opskrifter der er alternativer til kødretter som kikærte-burger, black bean-burritoes, linse-bolo, kødboller, postejer. Og så lærer du, hvordan du bruger bælgfrugter til fx at bage med. Bælgfrugter kan nemlig give noget rigtig saftigt, blødt og let bagværk.

  • af Anette Sams, Morten Fenger & Celine Sams Nielsen
    Fra 69,00 kr.

    I ’Veganske kålhydrater’ fortæller forsker Anette Sams, og hendes datter, Celine Sams, hvorfor danskerne kan nyde godt af at droppe kødet og spise (endnu) flere grøntsager.Anette Sams har i flere bøger – blandt andet i bestsellerne ’Sandheden om sukker’ og ’Kålhydrater’ – på basis af forskning forklaret, hvorfor danskerne bør spise flere uforarbejdede fødevarer – både grøntsager og animalske produkter. Men da datteren Celine først blev vegetar og siden veganer, måtte Anette ændre sit syn på både kroppens og jordens sundhed. Resultatet er blevet ’Veganske kålhydrater’, hvor Anette og Celine Sams med et dybdeborende blik på kroppens biologi viser, hvordan raffinerede kulhydrater fra pasta, brød og sukker skaber en krop i ubalance.Vejen til en stærk(ere) og sund(ere) krop går derimod ifølge forfatterne og videnskaben gennem at spise masser af uforarbejdede grøntsager, der skaber et stabilt blodsukker, et balanceret immunsystem og et aktivt hormonsystem. Ved enten helt at droppe eller blot skære ned på de animalske produkter giver vi samtidig vores klode bedre muligheder for at skabe en så sund og mangfoldig natur, der kan eksistere for de kommende generationer. Sammen med videnskaben får læseren 35 lækre, velsmagende veganske opskrifter, udviklet af kokken Morten Fenger. Opskrifter, der kan kombineres med animalske fødevarer, skulle læseren ønske det.

  • af Sara Jin Smidt
    49,00 kr.

    Kan man være afhængig af sukker? Er der en fysiologisk forklaring på, at mange bliver kagesultne kl. 15 eller har lyst til at tømme en slikbutik lige efter, at de har spist aftensmad? Og hvorfor får man ondt i hovedet, hvis man detoxer fra sukker? FIT LIVING har inviteret Lars Klingenberg, studieadjunk i klinisk og forebyggende ernæring ved Københavns Universitet, i studiet til en snak om sukker og blodsukker.Vært: Sara Jin SmidtMedvirkende: Lars KlingenbergTeknik: Mie BrandstrupProduceret af Talk Town, Story House EgmontHar du styr på alle myterne, når det gælder sukker, vægttab eller alkohol? FIT LIVING har inviteret Lars Klingenberg, studieadjunk i klinisk og forebyggende ernæring ved Københavns Universitet, i studiet til en snak om fup og fakta.Vært: Sara Jin SmidtMedvirkende: Lars KlingenbergTeknik: Mie BrandstrupProduceret af Talk Town, Story House EgmontSara Jin Smidt (f. 1986) er forfatteren bag bloggen healthyskinnybitch.dk og chefredaktør på magasinet Fit Living. Hun er cand.scient. i human ernæring og har skrevet bøgerne 'Healthy Skinny Bitch' (2017) og 'Sund vs. slank' (2018).

  • af Sara Jin Smidt
    49,00 kr.

    I dette afsnit dykker vi ned i de mange myter om vægttab og yoyovægt. Slankekure og vægttab optager rigtigt mange danskere, og det kan hurtigt blive en meget følelsesladet debat. Nogen mener, at det kan være farligt at tabe sig for hurtigt, at tabe sig med en pulverkur, og andre kæmper med yoyovægt. Lars Klingenberg, studieadjunkt i klinisk og forebyggende ernæring ved Københavns Universitet, gør os klogere på fup og fakta om vægttab.Vært: Sara Jin SmidtMedvirkende: Lars KlingenbergTeknik: Mie BrandstrupProduceret af Talk Town, Story House EgmontHar du styr på alle myterne, når det gælder sukker, vægttab eller alkohol? FIT LIVING har inviteret Lars Klingenberg, studieadjunk i klinisk og forebyggende ernæring ved Københavns Universitet, i studiet til en snak om fup og fakta.Vært: Sara Jin SmidtMedvirkende: Lars KlingenbergTeknik: Mie BrandstrupProduceret af Talk Town, Story House EgmontSara Jin Smidt (f. 1986) er forfatteren bag bloggen healthyskinnybitch.dk og chefredaktør på magasinet Fit Living. Hun er cand.scient. i human ernæring og har skrevet bøgerne 'Healthy Skinny Bitch' (2017) og 'Sund vs. slank' (2018).

  • af Sara Jin Smidt
    49,00 kr.

    Der findes mange myter om alkohol, om tømmermænd - og hvordan man undgår dem. Til at opklare nogle af de myter har Sara Jin Smidt, chefredaktør for FitLiving, inviteret en ernæringsekspert i studiet for at få svar.Vært: Sara Jin SmidtMedvirkende: Lars KlingenbergTeknik: Mie BrandstrupProduceret af Talk Town, Story House EgmontHar du styr på alle myterne, når det gælder sukker, vægttab eller alkohol? FIT LIVING har inviteret Lars Klingenberg, studieadjunk i klinisk og forebyggende ernæring ved Københavns Universitet, i studiet til en snak om fup og fakta.Vært: Sara Jin SmidtMedvirkende: Lars KlingenbergTeknik: Mie BrandstrupProduceret af Talk Town, Story House EgmontSara Jin Smidt (f. 1986) er forfatteren bag bloggen healthyskinnybitch.dk og chefredaktør på magasinet Fit Living. Hun er cand.scient. i human ernæring og har skrevet bøgerne 'Healthy Skinny Bitch' (2017) og 'Sund vs. slank' (2018).

  • af Sara Jin Smidt
    49,00 kr.

    Kan tre dage på juicekur give kroppen et velfortjent boost og kickstarte en sund livsstil? 45-årige Majbritt testede kuren. Hør, hvordan hun oplevede de tre dage på juicekur, og hvad eksperterne, Lars Klingenberg og Bodil Just Christensen mener om kuren i FIT LIVINGs podcast.Vært: Sara Jin Smidt, FIT LivingMedvirkende: Lars Klingenberg og Bodil JustTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontDer findes et hav af slankekure, som giver deres bud på, hvordan du kan gå ned i vægt. Men virker de? Magasinet FIT Living har testet forskellige kure. Hør her, hvordan det er gået, og få eksperternes bud på, om det er en kur, der dur.Vært: Sara Jin SmidtMedvirkende: SkiftendeTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontSara Jin Smidt (f. 1986) er forfatteren bag bloggen healthyskinnybitch.dk og chefredaktør på magasinet Fit Living. Hun er cand.scient. i human ernæring og har skrevet bøgerne 'Healthy Skinny Bitch' (2017) og 'Sund vs. slank' (2018).

  • af Sara Jin Smidt
    49,00 kr.

    Vegansk kost er virkelig oppe i tiden. Og det har blandt andet resulteret i bogen 'Vegansk vægttab', der er skrevet af Kira Eggers, som i dag lever af at være personlig træner og kostvejleder. 26 årige Camilla har testet vegansk vægttab i tre uger. Hun var ikke veganer før kuren. I podcasten fortæller hun om sine oplevelser med kuren. Hvad giver det hende at leve vegansk i tre uger, og hvad mener omgivelserne? I studiet er også adjunkt Pia Christensen, som til dagligt er forsker i fedmeforskningsgruppen, der er en del af Københavns Universitet, samt antropolog Bodil Just Christensen, der er akademisk medarbejder ved DTU Fødevareinstitut. Hør, hvordan det gik Camilla, da hun testede Vegansk vægttab, samt hvad eksperterne mener om kuren her.Vært: Sara Jin Smidt, FIT LivingMedvirkende: Pia Christensen, adjunkt og forsker i fedmeforskningsgruppen samt antropolog Bodil Just.Teknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontDer findes et hav af slankekure, som giver deres bud på, hvordan du kan gå ned i vægt. Men virker de? Magasinet FIT Living har testet forskellige kure. Hør her, hvordan det er gået, og få eksperternes bud på, om det er en kur, der dur.Vært: Sara Jin SmidtMedvirkende: SkiftendeTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontSara Jin Smidt (f. 1986) er forfatteren bag bloggen healthyskinnybitch.dk og chefredaktør på magasinet Fit Living. Hun er cand.scient. i human ernæring og har skrevet bøgerne 'Healthy Skinny Bitch' (2017) og 'Sund vs. slank' (2018).

  • af Sara Jin Smidt
    49,00 kr.

    I denne podcast handler det om NUPO-kuren. Hør hvordan det gik Mathilde, der testede kuren i to uger. Med i studiet er fedmeforsker Pia Chrsitensen og antropolog Bodil Just Chrsitensen.Vært: Sara Jin Smidt, FIT LivingMedvirkende: Fedmeforsker Pia Christensen og antropolog Bodil JustTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontDer findes et hav af slankekure, som giver deres bud på, hvordan du kan gå ned i vægt. Men virker de? Magasinet FIT Living har testet forskellige kure. Hør her, hvordan det er gået, og få eksperternes bud på, om det er en kur, der dur.Vært: Sara Jin SmidtMedvirkende: SkiftendeTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontSara Jin Smidt (f. 1986) er forfatteren bag bloggen healthyskinnybitch.dk og chefredaktør på magasinet Fit Living. Hun er cand.scient. i human ernæring og har skrevet bøgerne 'Healthy Skinny Bitch' (2017) og 'Sund vs. slank' (2018).

  • af Sara Jin Smidt
    49,00 kr.

    Ifølge LCHF kuren vil din krops forbrænding ændre sig, hvis du spiser mindre kulhydrat og mere fedt, således at du går fra primært at forbrænde kulhydrat til at forbrænde kroppens fedt. Du skal altså spise fedt for at forbrænde fedt, og så får du ifølge kuren også en større mæthed og mere stabilt blodsukker. Det lyder jo vidunderligt, at du ved at spise fede oste, masser af smør, creme fraiche og olie skulle kunne opnå alt dét, så det sætter vi os for at undersøge i FIT LIVINGs podcast. Elisabeth har testet kuren i tre uger. Hør, hvordan hendes krop og energiniveau har taget imod LCHF. Er det en kur, der dur ifølge Elisabeth, og vil hun holde fast i kostprincipperne? Derudover har vi inviteret adjunkt Pia Christensen, som forsker i fedmeforskningsgruppen, der er en del af Københavns Universitet og antropolog Bodil Just Christensen, der er akademisk medarbejder ved DTU Fødevareinstitut, i studiet for at høre, hvd de mener om LCHF kuren.Vært: Sara Jin Smidt, FIT LivingMedvirkende: Pia Christensen og Bodil JustTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontDer findes et hav af slankekure, som giver deres bud på, hvordan du kan gå ned i vægt. Men virker de? Magasinet FIT Living har testet forskellige kure. Hør her, hvordan det er gået, og få eksperternes bud på, om det er en kur, der dur.Vært: Sara Jin SmidtMedvirkende: SkiftendeTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontSara Jin Smidt (f. 1986) er forfatteren bag bloggen healthyskinnybitch.dk og chefredaktør på magasinet Fit Living. Hun er cand.scient. i human ernæring og har skrevet bøgerne 'Healthy Skinny Bitch' (2017) og 'Sund vs. slank' (2018).

  • af Sara Jin Smidt
    49,00 kr.

    Bliv klogere på den populære Sense kur. I podcasten møder du Sofie, der har testet kuren og to eksperter, der giver deres syn på kuren. I denne podcast handler det om den meget populære Sense kur. Sofie Hyldig, der læser virksomhedsøkonomi og kommunikation på CBS, har testet kuren i tre uger. I podcasten fortæller hun os, hvordan det er gået. Kan en sukkergris undvære sine chokorug og søde snacks? Og hvordan får hun Sense ind i en travl hverdag? Derudover har vi inviteret Lars Klingenberg, stud adjunkt i klinisk og forebyggende ernæring ved Københavns Universitet og Bodil Just Christensen, der bl.a. forsker i de sociale aspekter af sundhed, fedme og vægttab ved Københavns Universitet, i studiet til at høre, hvad de mener om kuren og om det er en kur der dur.Vært: Sara Jin Smidt, FIT LivingMedvirkende: Lars Klingenberg og Bodil JustTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontDer findes et hav af slankekure, som giver deres bud på, hvordan du kan gå ned i vægt. Men virker de? Magasinet FIT Living har testet forskellige kure. Hør her, hvordan det er gået, og få eksperternes bud på, om det er en kur, der dur.Vært: Sara Jin SmidtMedvirkende: SkiftendeTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontSara Jin Smidt (f. 1986) er forfatteren bag bloggen healthyskinnybitch.dk og chefredaktør på magasinet Fit Living. Hun er cand.scient. i human ernæring og har skrevet bøgerne 'Healthy Skinny Bitch' (2017) og 'Sund vs. slank' (2018).

  • af Sara Jin Smidt
    49,00 kr.

    Er 5:2 kuren en kur, der dur? Lyt til Fit Livings podcast, hvor Nina Dam fortæller om, hvordan det er gået i de tre uger, hun har testet kuren. Derudover giver to eksperter deres syn på kuren. Nina Dam har meldt sig til at teste 5:2 kuren af flere forskellige årsager. Hun vil gerne tabe i vægt, men hun har også et for højt blodtryk og kolesteroltal og vil gerne se, om tallene kan blive bragt ned ved hjælp af kuren, hvor man bl.a. faster to gange om ugen. Hun har prøvet kuren i tre uger. I podcasten møder du også Lars Klingenberg, der er stud adjunkt i klinisk og forebyggende ernæring ved Københavns Universitet og Bodil Just Christensen, der bl.a. forsker i de sociale aspekter af sundhed, fedme og vægttab ved Københavns Universitet.Vært: Sara Jin Smidt, FIT LivingMedvirkende: Lars Klingenberg og Bodil JustTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontDer findes et hav af slankekure, som giver deres bud på, hvordan du kan gå ned i vægt. Men virker de? Magasinet FIT Living har testet forskellige kure. Hør her, hvordan det er gået, og få eksperternes bud på, om det er en kur, der dur.Vært: Sara Jin SmidtMedvirkende: SkiftendeTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontSara Jin Smidt (f. 1986) er forfatteren bag bloggen healthyskinnybitch.dk og chefredaktør på magasinet Fit Living. Hun er cand.scient. i human ernæring og har skrevet bøgerne 'Healthy Skinny Bitch' (2017) og 'Sund vs. slank' (2018).

  • af Spektrum Kompakt
    51,99 kr.

    Mehr Hülsenfrüchte statt Fleisch für ein verlängertes Leben, fettarmes Essen als Schutz vor Herz-Kreislauf-Erkrankungen, viel frisches Obst und Gemüse und dazu der neue Trend fermentierte Lebensmittel: Die Empfehlungen zu gesunder Ernährung sind so bunt wie eine Speisekarte, und nicht jeder Ratschlag lässt sich mit Studienergebnissen belegen, wie diese Ausgabe von Spektrum Kompakt zeigt.Spektrum Kompakt bündelt als Hörbuch Artikel zu aktuellen Themengebieten. Als Teil der Springer Nature Verlagsgruppe gehört es zu den führenden Wissenschaftsverlagen der Welt.

  • af Mikkel Hindhede
    79,00 kr.

    I begyndelsen af det 20. århundrede reformerede ernæringsforskeren Mikkel Hindhede vores måde at spise på til fordel for både folkesundheden og den enkelte hustands økonomi. Denne kogebog er skabt i overensstemmelse med hans principper om mindre kød og mere frugt og flere rødder og rummer opskrifter og menuforslag til en periode på 10 uger.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Tobias Schmidt Hansen
    78,99 kr.

    Det behøver ikke altid at være en kamp at leve sundere. Ifølge forskningen er noget af det sundeste, man kan gøre, at spise en håndfuld nødder og frø om dagen. Mere kræver det ikke at opnå meningsfulde forbedringer af alt fra blodtryk, blodsukker og kolesterol til inflammation. Et dagligt indtag af nødder og frø mindsker ikke blot risikoen for alvorlige sygdomme som kræft og hjertekarsygdomme, men ser faktisk også ud til at kunne tilføje flere år til ens liv.Alle nødder og frø er dog ikke ens. De har hver deres særlige unikke sundhedsfremmende egenskaber, som gør, at nogle er gode til at forebygge brystkræft, imens andre er gode til at forbygge knogleskørhed. Så afhængigt af ens sundhed kan der være nogle nødder og frø, som det særligt er værd at prioritere.I denne bog får du et overblik over den imponerende mængde forskning, som findes om de forskellige nødder og frø, og du får tips til at inkorporere dem i din dagligdag med spændende opskrifter.Tobias Schmidt Hansen er uddannet læge i 2014 og aktuelt i gang med speciallægeuddannelsen i almen medicin. Han er derudover formand for Dansk Selskab for Livsstilsmedicin, patientrådgiver i Scleroseforeningen, skribent og foredragsholder.Tobias har igennem mange år indgående beskæftiget sig med kost og livsstilsmedicin og har bl.a. taget kurser ved USA’s førende naturlæge, Dr. Andrew Weil.

  • - sund kost- sund hud
    af Morten Fenger & Christian Grønhøj
    179,95 kr.

    Huden er et utroligt komplekst organ,og for at kunne fungere optimalt har den brug for at få tilført næringsstoffer. Det er derfor ikke helt lige meget, hvad vi spiser. For kost har stor betydning for hudens sundhed, og hvordan den ser ud. Om den virker usund og slidt, eller om den ser sund ud og har en naturlig glød.Denne bog handler om, hvordan du holder huden sund, så den ser frisk ud og får masser af glød, men også hvordan du forhindrer inflammation, der får huden til at ældes hurtigere og kan forværre hudsygdomme som fx akne og psoriasis.Bogens forfattere kommer fra to forskellgie verdener. Christian Grønhøj er dr. med og hudspecialist. Han arbejder som hudlæge og har forsket i immunsystemet og dets betydning for inflammatoriske hudsygdomme. Morten Fenger er kok, har en ph.d. i økonomi og en alsidig mad-baggrund og har arbejdet på storts set alt fra Michelin-resturanter i udlandet til institutionskøkkener herhjemme og har været med til at udvikle grønne færdigretter.Bogen er inddelt i to dele. I bogens første del kan du læse, hvordan du passer på din hud, og hvorfor kost er den bedste hudpleje, og i bogens anden del er der de lækreste opskrifter, som er rige på både nærringsstoffer og smag.

  • af Annie Stahel
    78,99 kr.

    ”Træningsbog for voksne kvinder” handler om, hvordan man kan lægge flere gode år til sit liv ved hjælp af træning, motion og god kost. Det gode budskab er, at der altid er en gevinst ved at leve et aktivt liv – og at det aldrig er for sent at gå i gang.Forfatter Annie Stahel er selv et glimrende eksempel herpå, da hun nærmest fra et nulpunkt i en alder af 57 år har formået at træne sig op til en glimrende form og beherskelse af mange motionsformer, herunder seriøse løft med vægte.Bogen henvender sig først og fremmest til voksne kvinder, der har sendt børnene fra reden og nu er klar til at komme i form igen og lukke op for nye muligheder for udvikling, motion og selvomsorg. Stoffet er veldokumenteret og viser, hvordan man med en sund levevis kan opnå flere gode leveår med et godt helbred og høj livskvalitet.Uanset om du har brug for starthjælp til et mere aktivt liv eller allerede er i gang, kan du få både inspiration og teknisk viden om konditionstræning og styrketræning, mobilitetsøvelser, træningsprincipper – og ikke mindst gode forslag til din kost.Annie Stahel har arbejdet med ledelse hos blandt andet Danmarks Statistik og i universitetsverdenen. Hun har en lang række kurser og uddannelser inden for ledelse og er i dag certificeret coach med speciale i at hjælpe mennesker, der ønsker at leve et sundere liv med træning, sund kost og en positiv indstilling til livet.

  • af Annasophia Petri
    49,00 kr.

    Tobias Schmidt Hansen er læge og har i mange år specialiseret sig i sundhed, kost og livsstil.Sammen med diætist Maria Felding har han skrevet bogen "Den plantebaserede kost", der handler om, hvordan mad påvirker vores sundhed, og hvad man kan opnå med en optimal kost.Tobias selv fik interessen for kost, da han som teenager blev ramt af en alvorlig sygdom, der gjorde det klart for ham, at det han spiste, havde stor indvirkning på hans helbred.Vi taler om, hvorvidt det er spirituelt at spise plantebaseret, hvad man kan få ud af at faste, og om hvad forskellen på at spise vegansk og plantebaseret er.Vi taler også om confirmation bias, hvilket vil sige, at man leder efter de svar, man ønsker at få, og om, hvorfor vi har så mange følelser knyttet til mad og det, vi spiser – og ikke spiser.Tobias afliver undervejs et par myter og så giver han også 3 gode råd til, hvordan man kan spise sundt uden at skulle bruge for meget tid og energi på det.Det spirituelle hjørne er podcasten for dig, som er nysgerrig på alt det, der ikke nødvendigvis kan måles og vejes. I hvert afsnit taler Annasohia Petri med en ekspert inden for et spirituelt område og bliver klogere på, hvad det drejer sig om.Annasophia Petri er uddannet TV- og medietilrettelægger fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX. Annasophia er er også uddannet yogalærer - hun underviser både firmaer og private – og astrolog.

  • af Peter de Ruiter
    40,99 kr.

    We staan op de drempel van een nieuwe tijd: een tijdperk met minder vlees. Voor die overgang gebruiken we een mooi woord: transitie. Er zijn veel mensen die zich hiervoor inspannen: schrijvers, filmmakers, consumenten, activisten, medici, politici, wetenschappers, bedrijven, boeren en óók slagers. Peter de Ruiter spreekt ze vrijwel allemaal. In deze aflevering van "Vlees noch vis" praat hij met de oprichter van De Vegetarische Slager, met studenten die streven naar duurzaam eiwitgebruik, en met een boerenzoon in Zeeland die ons voorstelt aan zijn favoriete koe: 943, ook bekend als Morella.Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

  • af Peter de Ruiter
    40,99 kr.

    Peter de Ruiter (58) hoort eind 2018 van zijn arts dat de pijn in zijn been wordt veroorzaakt door een beknelde zenuw in de ruggengraat. Daar is niet veel aan te doen. Wandelen is een beproeving en lang staan een gruwel. Maar fietsen kan hij nog. Zoals elk jaar gaat hij in januari 2019 met zijn vrouw op fietsvakantie, dit keer naar India. Vegetarisch eten is daar de norm. Wat blijkt? Zijn klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Terug in Nederland gaat Peter op onderzoek uit: houdt het één verband met het ander? In het eerste deel van de serie "Vlees noch vis" bezoekt hij de Huishoudbeurs 2019. Hij peilt het vegetarisch gedrag van de bezoekers en leert hoe bedrijfsleven en overheid de burger op een vegetarisch spoor proberen te zetten.Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

  • af Peter de Ruiter
    40,99 kr.

    Twijfel je nog over wat gezond is om te eten, luister dan naar Hanno Pijl. Deze Leidse hoogleraar heeft helder voor ogen wat er aan ons huidige voedingspatroon mankeert en hoe je chronische ziekten voorkomt of geneest. Zo weten hij en zijn collega's diabetes-type-2 de wereld uit te helpen zonder één pil of poeier. Na het horen van zijn verhaal laat je voorverpakt (lees: bewerkt) voedsel voortaan moeiteloos links liggen in de supermarkt. Een aflevering over snacks, perverse prikkels en (on)gezonde voedselomgevingen.Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

  • af Peter de Ruiter
    40,99 kr.

    Het lijkt alsof we steeds "groener" gaan eten, maar dat is schijn. De vleesconsumptie in Nederland is al 3 jaar stabiel, alle vege- en flexitariërs ten spijt. Over de redenen praat Peter de Ruiter met consumptiesocioloog Hans Dagevos van de Wageningse Universiteit. Tussendoor legt De Ruiter zijn oor te luister op de Negenmaandenbeurs, waar een nieuwe generatie een groene start kan krijgen. Wat dragen de ouders over op het kind? En passant maakt De Ruiter korte te metten met enkele bakerpraatjes over voeding.Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

  • af Peter de Ruiter
    40,99 kr.

    We weten allemaal best welke voeding goed voor ons is en welke producten we moeten mijden? We kennen het advies... maar "slikken" we het ook? Gaan we voor de korte-termijnbevrediging met een patatje oorlog, of kiezen we voor gezondheid op langere termijn? Deze aflevering van "Vlees noch vis" zoekt naar hulpmiddelen voor de hongerige twijfelaar.We kunnen onszelf nu meten met tal van gadgets en ons DNA is voor weinig geld beschikbaar. Dat kan een voorspellende waarde hebben. En als we ons zogeheten "challenge shakes" toedienen met een overvloed aan voedingsstoffen, kunnen we zien hoe ons lichaam erop reageert en hoe gezond we zijn. Een gesprek over de laatste wetenschappelijke snufjes om ons in de richting van een gezond dieet te nudgen.Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

  • af Peter de Ruiter
    40,99 kr.

    Behalve gezondheid en het voorkomen van dierenleed, is het tegengaan van klimaatverandering een reden om vegetarisch te eten. Het verbouwen van planten vergt immers minder land en hulpbronnen en leidt tot minder uitstoot. Deze aflevering van "Vlees noch vis" focust op klimaatverandering en onze voedingsgewoontes. Een socioloog vertelt hoe het komt dat mensen zich slechts beperkt informeren over heikele onderwerpen zoals klimaatverandering – kennelijk om te voorkomen dat zij door gewetensnood in actie moeten komen. Zijn bevindingen kunnen ook gelden voor de nadelen van vlees en vis eten, en de voordelen van een vegetarisch dieet.Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

  • af Peter de Ruiter
    40,99 kr.

    Wie niet luisteren wil, moet maar voelen. Zo'n strenge opvoeding komt niet veel meer voor in Nederland. Maar je kunt het motto nu toepassen op ons eetpatroon. Verkeerde keuzes kunnen leiden tot een ongezond en korter bestaan, van onszelf en van de wereld. De opvoeders in deze aflevering van "Vlees noch vis" willen ons daarvoor behoeden, zoals politica Janine Visser van de Partij voor de Dieren in Alkmaar en de studentes Mardie Vermunt en Emma van Tielraden in Utrecht. Ze geven ons met zachte hand een duwtje in de richting van een gezonder en voornamelijk vegetarisch eetpatroon.Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

  • af Peter de Ruiter
    40,99 kr.

    Heeft vegetarisch eten een positieve impact op je gezondheid? Stenosepatiënt Peter De Ruiter voelt zijn fysiotherapeut aan de tand, met de MRI-foto’s erbij. Na zoveel praten krijg je trek, dus gaat hij aan tafel bij Lieve en Jos in Geleen; zij serveren met regelmaat een Indiase curry voor een tiental gasten. Daar komt een andere stenosepatiënte ter sprake, die het minder goed heeft getroffen. En omdat het de Nationale Week zonder Vlees is, belt De Ruiter met slagers om te vragen of het wel goed met ze gaat. Tot besluit praat hij Jeroen Willemsen van de Green Protein Alliance, over onderzoek dat uitwijst dat supermarkten minder vlees en meer vleesvervangers verkopen.Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

  • af Peter de Ruiter
    40,99 kr.

    Becky is geboren in Calcutta en woont nu zes jaar in Nederland. Ze kookt vegetarisch, volgens de principes van ayurveda: de Indiase gezondheidsleer. Becky had eerst een restaurant in Den Haag, nu ontvangt ze thuis, in Becky's Kitchen, voor een persoonlijke dining experience. Wat kan zij ons leren over op maat gesneden voedsel, de bereiding daarvan en onze gezondheid? Verder in deze 7de aflevering van "Vlees noch vis": varen honden en katten wel bij een veganistisch dieet, is de calorie dood, en gaat liefde echt door de maag?Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

  • af J. P. Müller
    49,00 kr.

    I bogen "Mit system" forklarer den populære, danske idrætspioner J.P. Müller, hvordan man, ved at bruge bare 15 minutter om dagen, kan forbedre sin sundhedstilstand. Bogen indeholder en række gymnastiske øvelser, og derudover argumenterer Müller stærkt for god hygiejne, frisk luft i boligen, fornuftig påklædning, otte timers søvn og sund kost.J.P. Müller, eller Jørgen Peter Müller, (1866-1938) var en populær dansk idrætspioner og forfatter. Han agiterede ivrigt for motion og legemsrøgt, og hans bog "Mit system", der udkom første gang i 1904, blev en omgående succes, oversat til 25 sprog og trykt i halvanden millioner eksemplarer.

  • af Anne Larsen
    Fra 79,00 kr.

    Anne Larsen, der er kendt som forfatter til en lang række slankekogebøger, kæmpede i mange år selv med vægten. I "Vejen til hjertet" fortæller hun åbent, ærligt og personligt om sin egen kamp og om opskriften på, hvordan man kan komme overens med sig selv og sin vægt – og giver samtidig gode råd om både de fysiske og de mentale aspekter ved et vægttab.Anne Larsen (f. 1953) er en succesfuld madskribent, foredragsholder og konceptudvikler. Bag sig har hun en stribe kogebøger og et hav af opskrifter i magasiner, blade, aviser og tv. Anne Larsen kæmpede i mange år selv med overvægt og har siden helliget sig arbejdet med kost og ernæring.