Sparemad

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Amanda Juul Jensen & Mathilde Munksø Bentsen
    179,59 kr.

    I denne bog får du 100 opskrifter på nem og billig mad.Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksøe Bentsen står bag en af Danmarks mest populære madblog Mummum. Deres filosofi er, at der altid skal være plads til god mad, uanset om man har travlt er på SU eller blot savner inspiration til velsmagende, nem mad. I denne bog har de samlet de opskrifter, der er ekstra gode til små madbugetter og hvis det ska være ekstra nemt.

  • af Mikkel Hindhede
    79,00 kr.

    I begyndelsen af det 20. århundrede reformerede ernæringsforskeren Mikkel Hindhede vores måde at spise på til fordel for både folkesundheden og den enkelte hustands økonomi. Denne kogebog er skabt i overensstemmelse med hans principper om mindre kød og mere frugt og flere rødder og rummer opskrifter og menuforslag til en periode på 10 uger.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    39,00 kr.

    Da første verdenskrig brød ud steg fødevarepriserne hurtigt – også i Danmark. Det blev svært at sammensætte billige måltider, der samtidig var næringsrige nok for både store og små. I "Krigsspiseseddel for en uge" giver den danske ernæringsforsker Mikkel Hindhede sit bud på en ugemenu for en familie på fire – med tilhørende opskrifter.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Mikkel Hindhede
    79,00 kr.

    I begyndelsen af det 20. århundrede reformerede ernæringsforsker Mikkel Hindhede danskernes måde at spise på til fordel for både folkesundheden og den enkelte hustands økonomi. Han var fortaler for mindre kød, mere frugt og flere rødder, og hans "Dyrtids-kogebog" rummer opskrifter og menuforslag til både morgen, middag og aften i forskellige prisklasser.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • af Louise Nimb
    69,00 kr.

    Louise Nimbs bog om syltning indeholder en lang række klassiske opskrifter på syltning. Samtidig bringer den erfarne restauratør og kogebogsforfatter en vejledning i, hvordan de råprodukter, der anvendes, kan udnyttes fuldt ud, så intet går til spilde.Louise Nimb (1842-1903) var dansk restauratør og forfatter, som skrev en lang række toneangivende og populære kogebøger i slutningen af 1800-tallet. Sammen med sin mand drev hun restauranter blandt andet på Nytorv, i Erichsens Palæ og i Tivoli. Louise Nimb er særligt kendt for "Fru Nimbs Kogebog" fra 1888, hvor hun præsenterer tidens internationale køkken for første gang på dansk.

  • af Mirjam Tapper
    43,99 kr.

    Det kan vara svårt att leva sparsamt när man inte vet var man ska börja. Därför finns den här boken för dig som vill ha tips och råd om hur man gör för att leva både billigt och bra. Att ha en sparsam och hållbar livsstil är inte bara bra för plånboken - det gynnar även miljön.Mirjam Tapper blev år 1991 deltidsarbetslös, med en dyr lägenhet och två tonårsbarn att försörja. I "Konsten att leva billigt" delar hon med sig av spartips inom flera områden: mat, kläder, bostad, bil, fritid, hygien, och privatbokföring.Mirjam Tapper, född 1948, är en svensk författare och etnolog. Hennes självhjälpsböcker har uppmärksammats av bl.a. kursverksamheter och friskvårdare.

  • - nem, hurtig, billig mad - og næsten ingen opvask
    af Louisa Lorang
    99,00 kr.

    Med denne bog får du over 60 opskrifter på nemme, hurtige og billige og ikke mindst sunde måltider. Mange af opskrifterne er baseret på få ingredienser, de kan laves på relativ kort tid - og efterlader stort set ingen opvask. Du får opskrifter på klassikere som cup noodles, bolognese, kartoffelsuppe, bøf bearnaise og tex-mex plus masser af ny inspiration til måltider, som er lette at bikse sammen og smager himmelsk f.eks. citronpasta med ærteskud, bowls, loaded sweet potatos og bao med hoisin flæsk. Louisa Lorang er kendt fra Go' Morgen Danmark og madskribent for bl.a. Aarstiderne og Alt for damerne og har online magasinet Lorang&Co.

  • af Louise Nimb
    129,00 kr.

    Louise Nimb (1842-1903) var borgerskabets svar på Frøken Jensen. Fru Nimbs Kogebog udkom første gang i 1888. Denne bog er et fotografisk optryk. Louise Nimb drev sammen med sin mand mange københavnske restauranter, bl.a. restauranten Divan 2 i Tivoli og sammen tilførte de det københavnske restaurationsliv kvalitet og stil. Deres to døtre Henriette og Zerina Emilie overtog i 1909 restauranten i Tivolis bazarbygning. Denne restaurant er den dag i dag kendt som Restaurant Nimb. Kogebogen præsenterer tidens internationale, franskudviklede køkken for første gang på dansk i en version, der omfattede hele det klassiske repertoire, men også træk fra Tyskland, England og ikke mindst Danmark. De danske retter blev hermed indplaceret i det internationale køkken. Fru Nimbs Kogebog var til fest, men så sandelig også til hverdag. Der var opskrifter på stege, men også på fornuftig anvendelse af resterne. Store fiskeretter og plukfisk blev anført side om side. Hors d’oeuvre kunne være østers, men også sild. Hun angav, hvilken kaviar og hvilke trøfler der var bedst, men skrev med lige så stor seriøsitet om kartofler og makrel. Det var ikke råvarernes pris, det handlede om, men deres kvalitet og rette brug. Det var gastronomien, hun førte ind i husholdningerne. Else Marie Boyhus om Fru Nimbs Kogebog i Dansk Kvindebiografisk Leksikon.Bogen indeholder en omregningstabel mellem de moderne mål og de gamle, danske mål som kvint, potter og pægl, der anvendes i opskrifterne.