Vandring, hiking og trekking

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Mathias Christian Stougaard
    48,99 kr.

    Vesterbro – Kom med på en tur igennem bydelen som i dag er kendt for sin mangfoldighed og byliv med sine mange kunstgallerier, fortovscafeer og hyggelige værtshuse. Vi dykker ned i bydelens opståen, og hvorfor bydelen er kendetegnet ved sine mange slagtehuse.Sammen med Hanne Fabricius, arkæolog og forfatter, tager Mathias Stougaard lytteren med på en rejse gennem den famøse Istedgade, der er kendt for sit pompøse forlystelsesliv og for at være arnestedet for billedpornografien.Kend din byHvem var Dronning Louise? Hvad står der på Rundetårns facade? Og hvorfor kaldes Amager for Lorteøen? I serien Kend din by inviterer Mathias Stougaard gæster i studiet til en anderledes form for byvandring gennem Københavns historie. Hør historierne bag nogle af de steder og detaljer, vi normalt tager for givet - og bliv inspireret til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne. Hvert program har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden det koster en krone. København er nemlig et skatkammer af gode fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal lede.Mathias Stougaard (f. 1992) er historiker og formidler. Han er uddannet cand.soc i socialvidenskab og historie fra Roskilde Universitet, og har blandt andet arbejdet for Nationalmuseet. Desuden er han indehaver af den populære profil @kend_din_by på Instagram, Facebook og TikTok, hvor han fortæller spændende, sjove og overraskende historier om København.

  • af Gitte Holtze
    Fra 99,00 kr.

    Gitte Holtze sætter ud på en vandring ad Hærvejen op gennem Jylland. Hun gør det især for at få en timeout fra en alt for hektisk hverdag, men forventer ikke mere end det. For selv om Hærvejen med sine knapt 500 km er den længste vandrerute i Danmark, er det jo bare Danmark.Det viser sig, at Hærvejen er meget mere end det. Gitte fortæller om at gå langsomt gennem lommer af et Danmark, der lever stille og hengemt. Om tankevækkende møder med fremmede. Om glæden ved det enkle liv i en rygsæk. Om tyste nætter alene i en dansk natur meget større, end hun troede. Om en vandretur, der på forunderlig vis altid giver det, Gitte har brug for. Og om hvordan hun skridt for skridt på sin vej nordpå slipper hamsterræset og mærker sig selv mere og mere.Gitte Holtze er erfaren udi lange vandringer og er især kendt for at have gået den over 4.000 kilometer lange Pacific Crest Trail fra Mexico til Canada. Dengang gjorde hun det for at vokse sig ud af et smadret selvværd, og hun vendte hjem med en ny tro på sig selv og på, at vandring er vejen til et helt liv.Hvad Hærvejen gav er en bog om alt det, vandring giver, også selv om man 'bare' går i Danmark.

  • af Henry David Thoreau
    42,99 kr.

    ‘Walking’ (1851) is an essay by American naturalist, poet, essayist and philosopher, Henry David Thoreau, best known for his book ‘Walden’ (1854).This pioneering work is one of Thoreau’s most famous essays and lauds the merits of immersing yourself in nature while it bemoans the inevitable invasion of private ownership upon nature and the wild.Extolling the virtues of long afternoon walks, the soothing nature of time spent in the countryside and the lure of the wild for artists and writers, this insightful work will delight readers looking to expand their minds on the necessity of walks in nature.Henry David Thoreau (1817 – 1862) was an American naturalist, poet, essayist and philosopher. A leading transcendentalist, he is best known for his book ‘Walden’ (1854), a deliberation on simple living in natural surroundings, and his advocation of civil liberties in the essay ‘Civil Disobedience’ (1849).A lifelong abolitionist, he praised the writings of Wendell Phillips and defended the abolitionist John Brown, most notably with his works ‘A Plea for Captain John Brown’ (1859), ‘Remarks After the Hanging of John Brown’ (1859), and ‘The Last Days of John Brown (1860)’.Thoreau's philosophy of civil disobedience went on to influence writers and leading political figures across the world, including Tolstoy, Gandhi, and Martin Luther King Jr.

  • af Mathias Christian Stougaard
    49,00 kr.

    Hvordan var livet i København under besættelsestiden? I selskab med historiker Claus Bundgård Christensen går vi på jagt efter de fysiske spor, som stadig kan besøges i dag, og som kan fortælle os om den tyske militære og politiske tilstedeværelse i København fra 1940 til 1945. Kom med forbi tysk graffiti i Den Brune Kødby på Vesterbro, det sidste henrettelsessted på Christiania og Vartov i Farvergade, hvor det kommunale vagtværn havde til huse.Hvem var Dronning Louise? Hvad står der på Rundetårns facade? Og hvorfor kaldes Amager for Lorteøen? I serien Kend din by inviterer Mathias Stougaard gæster i studiet til en anderledes form for byvandring gennem Københavns historie. Hør historierne bag nogle af de steder og detaljer, vi normalt tager for givet - og bliv inspireret til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne. Hvert program har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden det koster en krone. København er nemlig et skatkammer af gode fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal lede.Mathias Stougaard (f. 1992) er historiker og formidler. Han er uddannet cand.soc i socialvidenskab og historie fra Roskilde Universitet, og har blandt andet arbejdet for Nationalmuseet. Desuden er han indehaver af den populære profil @kend_din_by på Instagram, Facebook og TikTok, hvor han fortæller spændende, sjove og overraskende historier om København.

  • af Mathias Christian Stougaard
    49,00 kr.

    Hvor på Østerbro kan man se sporene fra en voldsom koleraepidemi i 1800-tallet?Kom med til bydelen, de fleste forbinder med brede alléer, ambassader og store parkanlæg. Historiker og forfatter Morten Lander Andersen fører os på en vandring forbi Frimurernes hovedkvarter på Blegdamsvej, forbi skudhuller efter en af modstandsbevægelsens aktioner under besættelsen og det trafikale knudepunkt Trianglen. Vi triller også forbi den særlige anlægning af Brumleby, der hænger tæt sammen med kloakeringen af København.Hvem var Dronning Louise? Hvad står der på Rundetårns facade? Og hvorfor kaldes Amager for Lorteøen? I serien Kend din by inviterer Mathias Stougaard gæster i studiet til en anderledes form for byvandring gennem Københavns historie. Hør historierne bag nogle af de steder og detaljer, vi normalt tager for givet - og bliv inspireret til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne. Hvert program har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden det koster en krone. København er nemlig et skatkammer af gode fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal lede.Mathias Stougaard (f. 1992) er historiker og formidler. Han er uddannet cand.soc i socialvidenskab og historie fra Roskilde Universitet, og har blandt andet arbejdet for Nationalmuseet. Desuden er han indehaver af den populære profil @kend_din_by på Instagram, Facebook og TikTok, hvor han fortæller spændende, sjove og overraskende historier om København.

  • - Kom i form i både krop og sind
    af Stine Arenshøj
    68,99 kr.

    Trailløb er mere end bare motion. Det kan også bruges som en terapiform, hvorigennem du kan genfinde roen til at bearbejde dine tanker og til at opdage din krops fantastiske evne til at frigøre energi, uanset hvor udbrændt den føles.Trailløb handler ikke om, hvor meget du kan præstere. Det handler hverken om distancer, tempo eller tidsintervaller, men blot om at sætte den ene fod foran den anden i skovens underlag og være til stede lige dér.Med trailløbet skaber du, i dit helt eget tempo, et særligt rum for mental frihed og overskud til at håndtere og rumme livet og dets udfordringer.Frem for alt er trailløb for alle, uanset om du har løbet før eller ej, fordi effekten er mærkbar uanset antal kilometer eller den tid, du bruger – om du løber eller powerwalker.Denne bog guider dig til at genfinde dig selv og dine ressourcer. Du får en komplet gennemgang af trailløbet, herunder svar på, hvad der sker i hjernen, når du løber, og hvordan du kan bruge metoden som terapi. Du får også inspiration til at bruge skoven som dit eget fitnesscenter, til bedre søvn og sund hverdagskost.Stine Arenshøj er trailløb-instruktør, mindfulness-instruktør, mentor og coach. Hun har gennem 15 år arbejdet med menneskets fysiske og psykiske reaktioner i forbindelse med traumer og kriser og er uddannet inden for psykotraumatologi og kognitiv adfærdsterapi. Gennem faglighed og egne livserfaringer sætter Stine fokus på konsekvenserne af livskriser og på bearbejdning ved hjælp af handling.

  • af Peter Nordholm Andersen
    Fra 69,00 kr.

    Da Peter Nordholm Andersen er i begyndelsen af 20’erne, begiver han sig ud på en 65 dages lang vandretur gennem de mest øde egne af Jylland. Målet med turen er ro til at tænke over livet, men det bliver også en tur, hvor han opsøger danskere, der lever tæt på naturen og helt anderledes, end man gør i byen.I denne bog kan du læse om den flere måneder lange rejse og om de mange spændende mennesker, som Peter Nordholm Andersen møder på sin vej.Peter Nordholm Andersen (f. 1976) er uddannet journalist og har desuden altid haft en stor interesse for friluftsliv, vandring, klatring, løb og bjergbestigning. Han har blandt andet udgivet bogen ”1500 kilometer uden benzin” om en flere måneder lang vandretur rundt i Jylland.

  • af Mette Arleth
    98,99 kr.

    Friluftsliv og eventyr er ikke kun for folk med duelighedstegn og dødsforagt. I denne bog beskrives en hel række friluftsoplevelser og eventyr, som kan gennemføres på hverdage, året rundt. Det er eventyr med høj oplevelsesværdi og lave krav til fysiske præstationer og udstyr – her kan alle være med.Hverdagseventyr er, som ordet antyder, et eventyr, man kan opleve på en hverdag – fra fyraften den ene dag til næste morgen på jobbet. Faktisk har de fleste – hvis de kan gøre sig fri af daglige gøremål, vasketøj og tv-serier – omkring 16 timers eventyrtid til rådighed, og man kan nå forbavsende meget på den tid.Overalt i landet kan man inden for en overskuelig radius finde små eller store lommer med natur, som kan danne rammen om et eventyr med udforskning, naturoplevelser og en nat i det fri. Bogen rummer et væld af ideer til den slags eventyr, lige til at kaste sig ud i.Mette Arleth elsker kort i alle afskygninger, hvilket har ført til en uddannelse som landinspektør og en ph.d. i kartografi fra Aalborg Universitet. Hun er ansat som udviklingskonsulent i Region Nordjylland, hvor hun arbejder for at gøre verden mere grøn, og hun er desuden formand for det lokale Friluftsråd i Himmerland.

  • af René Ljunggren
    78,99 kr.

    Det er blevet overordentlig populært at tage på tur i shelter, hvor både børn og voksne, familier og venner kan opleve fællesskabet og hyggen i naturen med eller uden overnatning. At tage på sheltertur kan man gøre hele året rundt, også med overnatning, blot man har grej og kundskaber i orden. Fordelen ved sheltere er, at de både kan bruges af vandrere på vej gennem naturen og af folk, der blot tager ud med shelteret som mål og får en god naturoplevelse dér med spændende madlavning og aktiviteter på stedet.Denne bog henvender sig både til begyndere og mere erfarne. Den gennemgår, hvordan du finder shelterne i Danmark, hvordan du vælger det rigtige shelter til din tur, hvilket grej der er nødvendigt og praktisk, og hvad du skal holde dig for øje, hvis du vil overnatte derude. Dertil kommer gode råd og ideer til alt fra madlavning over bål til træsnitning, sankning af urter, stjernekigning og meget mere, der kan gøre din sheltertur mere indholdsrig og interessant.Endelig beskrives 8 udvalgte områder i Danmark, der byder på særlige natur- og også kulturoplevelser i forbindelse med ophold i shelter.René Ljunggren (f. 1949) har læst antropologi med interesse for arktisk kultur, specielt samernes, eskimoernes og de nordamerikanske indianeres kultur. Han har altid interesseret sig for friluftsliv, og han har mere end 50 års erfaring som vandrer og over 30 års erfaring som guide og turleder. Han er forfatter til flere bøger om vandring og friluftsliv.

  • af Mads Lidegaard
    69,00 kr.

    "Flere steder i Danmark har man kunnet påvise oldtidens vejsystemer, og de bevæger sig, hvor det er muligt, altid netop på vandskellene i højlandet, typisk som selve Hærvejen på det store jyske vandskel ned gennem halvøen, men ellers på et af de øst-vest gående vandskel mellem de store åer. Støt og målbevidst strider de sig frem, men møder de en hindring, en sø, en mose, en å eller en voldsom stigning, viger de udenom, for så at genoptage hovedretningen, når hindringen er lagt bagud."I århundreder har Hærvejen snoet sig gennem Jylland, og den har været brugt til alverdens ting. Mads Lidegaard har skrevet flere bøger om de forskellige stykker af Hærvejen. Denne turfører gør det nemt og ligetil at vandre ad Hærvejen fra Limfjorden til Dannevirke og samtidig sætte sig ind i historien om de forskellige steder, man kommer forbi undervejs.Mads Lidegaard (1925-2006) var dansk teolog, forfatter og højskolemand. Han skrev en lang række bøger om dansk folklore, Grønland og Hærvejen i Jylland. Under anden verdenskrig var han aktiv i modstandsbevægelsen. Mads Lidegaard var i en årrække præst på Grønland, hvor han lærte sig sproget og fik indsigt i den grønlandske kultur og befolkningens vilkår. Han var en af de første til at præsentere danskerne for grønlændernes forhold.

  • af Mads Lidegaard
    49,00 kr.

    I tusindvis af år har folk bevæget sig ad Hærvejen, der går gennem Jylland. I løbet af tiden har den haft mange navne, der alle vidner om dens mange forskellige formål: kongevej, oksevej, studevej og adelvej er blot nogle af navnene. Folk har vandret ind og ud af landet ad den store hovedvej, og varer og kreaturer er blevet transporteret ad ruten, der lagde vejen forbi så mange købstæder.I en serie på seks bøger fortæller Mads Lidegaard om Hærvejens historie og giver en spændende og fyldestgørende vejledning til, hvordan man selv kan følge den gamle rute, som går gennem noget af Jyllands skønneste natur og forbi de mest interessante historiske steder.I "Hærvejen langs Gudenåen" går turen langs Danmarks største å forbi steder som Blaksdal Høj, Dybdal Bæk, over det store vandskel og gennem Margrethediget.Mads Lidegaard (1925-2006) var dansk teolog, forfatter og højskolemand. Han skrev en lang række bøger om dansk folklore, Grønland og Hærvejen i Jylland. Under anden verdenskrig var han aktiv i modstandsbevægelsen. Mads Lidegaard var i en årrække præst på Grønland, hvor han lærte sig sproget og fik indsigt i den grønlandske kultur og befolkningens vilkår. Han var en af de første til at præsentere danskerne for grønlændernes forhold.

  • af Mads Lidegaard
    49,00 kr.

    I tusindvis af år har folk bevæget sig ad Hærvejen, der går gennem Jylland. I løbet af tiden har den haft mange navne, der alle vidner om dens mange forskellige formål: kongevej, oksevej, studevej og adelvej er blot nogle af navnene. Folk har vandret ind og ud af landet ad den store hovedvej, og varer og kreaturer er blevet transporteret ad ruten, der lagde vejen forbi så mange købstæder.I en serie på seks bøger fortæller Mads Lidegaard om Hærvejens historie og giver en spændende og fyldestgørende vejledning til, hvordan man selv kan følge den gamle rute, som går gennem noget af Jyllands skønneste natur og forbi de mest interessante historiske steder.I "Hærvejen over Kongeåen" følger vi den store hovedvej langs Kongeåen og det skønne landskab, der omgiver den. Vi kommer blandt andet forbi Egtved, Sommersted, Vojens og Skærsø.Mads Lidegaard (1925-2006) var dansk teolog, forfatter og højskolemand. Han skrev en lang række bøger om dansk folklore, Grønland og Hærvejen i Jylland. Under anden verdenskrig var han aktiv i modstandsbevægelsen. Mads Lidegaard var i en årrække præst på Grønland, hvor han lærte sig sproget og fik indsigt i den grønlandske kultur og befolkningens vilkår. Han var en af de første til at præsentere danskerne for grønlændernes forhold.

  • af Simone Jespersen
    69,00 kr.

    Som forvirret og firetyveårig tog Simone sit livs største beslutning. Hun droppede sit job som kommunikationsmedarbejder i et godt firma til fordel for en 800 kilometer lang gåtur. I forsøget på endelig at gøre noget drastisk og anderledes ved sin tilværelse satte hun sig for at gå fra St. Jean Pied de Port i Frankrig til Santiago de Compostela i Spanien. Helt alene."Kvartlivskrise på Caminoen" er en bog om at turde tage springet. Om at turde gå imod alle ydre forventninger og endelig gøre noget for sig selv, og ikke for andre.Tag med Simone på en eventyrlig vandrerejse, når hun gennem indlevende og ærlige dagbogsbeskrivelser og billeder beretter om livet på Caminoen. En rejse, hvor tiden går i stå, hvor ubesvarede spørgsmål besvares, og hvor tankegange og tilgange til livet langsomt ændres i takt med at kilometerne tilbagelægges. Kvartlivskrise på Caminoen indeholder også praktiske oplysninger samt tips og tricks til den vandrelystne.Simone Jespersen (f. 1993) er cand.mag. i dansk og kulturforståelse fra Aalborg Universitet og har de sidste 3 år arbejdet med kommunikation og sociale medier. Hun har altid har en stor passion for det frie liv i naturen, og hun lader dagligt flere tusinde følgere på Instragram inspirere af både friluftsliv og plantemad.

  • af Niels Fenger
    Fra 69,00 kr.

    "Vi nåede Ejderen, og vandringen var forbi. Det var, som om vi havde læst en god bog til ende og dårligt kunne slippe den. Et resumé måtte til. Nogle til advarsel, andre – og forhåbentlig de fleste til glæde og efterprøvelse. Hærvejen er nok den vanskeligste og mest krævende vej at udrede for en nutidsturist. Den kan så let skuffe, og det må være rigtigt først og fremmest at klarlægge vejens bonitet."Niels Fenger tager os med på en række øjenåbnende vandreture i Danmark, Sverige, Normandiet og Grønland. Den gamle hærvej, der strækker sig ned gennem Jylland, Skånelandets vidunderlige natur og Grønlands uendelige vidder er et par af de steder, vi får fortalt om.Niels Fenger (1916-1992) var en dansk pelsdyrsavler og forfatter, der skrev en lang række spændende bøger. Mange af bøgerne beretter om livet med jagt, fiskeri og sejlads, sådan som han selv kendte det, og om Grønland, som han var stærkt knyttet til. Niels Fengers bøger opnåede stor popularitet hos den danske befolkning, og han modtog blandt andet to legater til sit arbejde fra Statens Kunstfond.

  • af Waldemar Hammenhög
    43,99 kr.

    Erik är en liten, rätt klen pojke. Det finns få saker som han ogillar lika mycket som friluftsliv, och när han en dag tvingas ut tillsammans med sina skolkamrater på en skogsvandring verkar det som om det inte kan bli värre. Men snart eskalerar situationen till det oväntat våldsamma. Ett gäng lömska mordbrännare är ute och tänder på i området och snart står det klart för Erik att han är den enda som kan göra något åt de hemska dåden ... Detta är en spännande idrottsroman för barn och ungdomar!Waldemar Hammenhög (1902-1972) var en svensk författare och musiker. Han skrev populära och mustiga romaner varav flera har blivit filmatiserade, inte minst klassikern Pettersson & Bendel från 1933.

  • af Lis Andersen
    Fra 69,00 kr.

    Med stor videbegær og kærlighed til naturen beskriver den berejste forfatter Lis Andersen en vandretur i den italienske bjergkæde Dolomitterne. Turen byder både på tåge, snestorm og sol, og så vækker de forjættede bjerge fortællerens fantasi og glæde ved sagn og eventyr. Men bogen vidner i lige så høj grad om en rejse ind i det indre og de tanker og følelser, der rører på sig i mødet med storslået natur.Lis Andersen (1918-2001) var forfatter, globetrotter, fysioterapeut og naturterapeut. Som barn rejste hun rundt i verden med sin familie på sejlskibet Monsunen, og det lagde grunden for et langt livs rejselyst. I 1940 blev hun uddannet fysioterapeut, men efter en voldsom ulykke i 1953 med flere alvorlige knoglebrud til følge, fik hun øjnene op for alternative behandlingsformer. Hun søgte væk fra det offentlige sundhedssystem og etablerede sig som selvstændig terapeut. Udover de mange fysiske rejser søgte Lis Andersen også altid efter et åndeligt ståsted, og det religiøse fyldte meget i hendes liv og forfatterskab.