Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Mathias Christian Stougaard
    48,99 kr.

    Vesterbro – Kom med på en tur igennem bydelen som i dag er kendt for sin mangfoldighed og byliv med sine mange kunstgallerier, fortovscafeer og hyggelige værtshuse. Vi dykker ned i bydelens opståen, og hvorfor bydelen er kendetegnet ved sine mange slagtehuse.Sammen med Hanne Fabricius, arkæolog og forfatter, tager Mathias Stougaard lytteren med på en rejse gennem den famøse Istedgade, der er kendt for sit pompøse forlystelsesliv og for at være arnestedet for billedpornografien.Kend din byHvem var Dronning Louise? Hvad står der på Rundetårns facade? Og hvorfor kaldes Amager for Lorteøen? I serien Kend din by inviterer Mathias Stougaard gæster i studiet til en anderledes form for byvandring gennem Københavns historie. Hør historierne bag nogle af de steder og detaljer, vi normalt tager for givet - og bliv inspireret til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne. Hvert program har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden det koster en krone. København er nemlig et skatkammer af gode fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal lede.Mathias Stougaard (f. 1992) er historiker og formidler. Han er uddannet cand.soc i socialvidenskab og historie fra Roskilde Universitet, og har blandt andet arbejdet for Nationalmuseet. Desuden er han indehaver af den populære profil @kend_din_by på Instagram, Facebook og TikTok, hvor han fortæller spændende, sjove og overraskende historier om København.

  • af Steffen Kjær
    78,99 kr.

    Novellesamlingen VILDMARKEN er et generationsportræt på tværs af seks fortællinger, hvor hovedpersonerne i forskellige livsfaser begiver sig ud i vildmarkens mest barske natur. I mødet med høje bjerge, stejle klippesider og vilde floder udfordres personerne fysisk og mentalt og stilles over for eksistentielle dilemmaer.Samlingens seks noveller hedder:RIVER RAFTINGBJERGBESTIGNINGTEAMBUILDINGPRESSEKORTETYOSEMITE NATIONALPARKLAPLANDS FJELDEVILDMARKEN er af anmeldere blevet sammenlignet med værker af Ernest Hemingway, Jack London og Jørn Riel.Steffen Kjaer er bjergbestiger, journalist og forfatter. I sine bøger skildrer han tilværelsen i bjergene og vildmarken, som man kun oplever det i lyset fra egen pandelampe. I mere end tyve år har han med rygsæk på skuldrene og notesblok i lommen klatret mod legendariske bjergtoppe og padlet på store skandinaviske elve og søer. Undervejs har Steffen Kjær i mødet med andre eventyrere fundet perspektiver i menneskers jagt på det frie liv i vildmarken.

  • af Johanne S. Refseth
    Fra 149,00 kr.

    Find mental styrke i naturen, og kom i følelsesmæssig og fysisk balance.Kan en tur i skoven være bedre end lykkepiller?Dette er historien om, hvordan psykologen kurerede sin egen kærestesorg ved at blive en udesovende friluftselsker med hang til bål og mosgroede skove. Vi følger Johanne Refseth fra hendes friluftslivs spæde begyndelse til de lange ture året rundt, mens hun med humor, eftertænksomhed og selvironi fortæller om psykologien bag det at være menneske. Om, hvorfor følelser bliver til mavesmerter, indre uro og hovedpine, når vi lægger låg på dem i stedet for at mærke og acceptere dem. Og om hendes egen oplevelse af, hvordan naturen gav hende større følelsesmæssig selvindsigt og ro.Via Refseths personlige beretninger om lange timer ved bålet, nætter under åben himmel og meditative vandreture viser hun på en enkel og forståelig måde, hvordan det at opholde sig i naturen kan hjælpe dig med at lære dine følelser bedre at kende, så du opnår både fysisk og psykisk balance.

  • af Victor Hansen
    69,00 kr.

    "Blandt de forskellige slags sport indtager unægtelig cykelsporten en fremragende plads, idet den er både sund og behagelig og på samme tid af praktisk nytte. Det kan måske siges, at den er temmelig kostbar; det er forbundet med stort besvær og betydelige udgifter, inden man når så vidt, at man har lært kunsten, anskaffet sig velocipede, dragt og andet nødvendigt tilbehør."Siden cyklens opfindelse i slutningen af 1800-tallet, er cykelsporten vokset og vokset over hele verden. Victor Hansens bog fra 1893 giver os status på cykelsporten i dens spæde begyndelse og giver os et indtryk af, hvordan man dengang kom i gang med cykelsport, og hvilke omkostninger der fulgte med. Bogen fortæller både om de forskellige typer cykler, hvordan man tager sig af sin cykel og om de forskellige regler omkring cykelvæddeløb.Victor Hansen (1837-1912) var en dansk forfatter og kontreadmiral, som spillede en stor rolle inden for dansk idræts- og foreningsliv. I 1884 skabte han Tidsskrift for Sport, som blev det første danske idrætsblad, og i 1896 blev han den første formand for Danmarks Idrætsforbund. Victor Hansen udgav en lang række bøger om både idræt og søfart og var endvidere redaktør for Dansk Sportstidende og Tidsskrift for Søvæsen. Han blev hædret som Kommandør af Dannebrog, Dannebrogsmand og modtog Fortjenstmedaljen i guld.

  • af Lars Mytting
    81,99 kr.

    Mit Mytting wird aus einem nostalgischen Gefühl eine Bewegung, eine sinnliche Erfahrung, eine Leidenschaft, die nicht nur den Praktiker im Wald, sondern auch den "Armchair Woodsman" zu Hause erfasst.Wussten Sie, dass der höchste Holzverbrauch aus Butan gemeldet wird – und nicht etwa aus Skandinavien oder Russland? Dass die Bäume für das beste Brennholz im Frühjahr gefällt werden? Dass es einen Unterschied macht, ob Holz "Borke oben" oder "Borke unten" gestapelt wird? Dass der Holzstapel Rückschlüsse auf den Charakter des Staplers zulässt? Aprikosenholz brennt anders als Mandelholz. Birkenholzscheite verströmen im Kamin einen feinen Duft ... Davon erzählt Lars Myttings Hörbuch, das gleichzeitig auch eine Anleitung ist zum Fällen, Hacken, Stapeln – und die Kunst lehrt, ein schönes Kaminfeuer am Brennen zu halten. Wer früher ein Taschenmesser in der Tasche hatte, wird nach Konsultation dieser ebenso informativen wie unterhaltsamen und anekdotenreichen "Bibel" zu Axt oder Säge greifen.Lars Mytting, geboren 1969, stammt aus Fåvang im norwegischen Gudbrandsdalen. Seine Bücher wurden in zwanzig Sprachen übersetzt und weltweit mehr als zwei Millionen Mal verkauft.

  • af Gitte Holtze
    Fra 99,00 kr.

    Gitte Holtze sætter ud på en vandring ad Hærvejen op gennem Jylland. Hun gør det især for at få en timeout fra en alt for hektisk hverdag, men forventer ikke mere end det. For selv om Hærvejen med sine knapt 500 km er den længste vandrerute i Danmark, er det jo bare Danmark.Det viser sig, at Hærvejen er meget mere end det. Gitte fortæller om at gå langsomt gennem lommer af et Danmark, der lever stille og hengemt. Om tankevækkende møder med fremmede. Om glæden ved det enkle liv i en rygsæk. Om tyste nætter alene i en dansk natur meget større, end hun troede. Om en vandretur, der på forunderlig vis altid giver det, Gitte har brug for. Og om hvordan hun skridt for skridt på sin vej nordpå slipper hamsterræset og mærker sig selv mere og mere.Gitte Holtze er erfaren udi lange vandringer og er især kendt for at have gået den over 4.000 kilometer lange Pacific Crest Trail fra Mexico til Canada. Dengang gjorde hun det for at vokse sig ud af et smadret selvværd, og hun vendte hjem med en ny tro på sig selv og på, at vandring er vejen til et helt liv.Hvad Hærvejen gav er en bog om alt det, vandring giver, også selv om man 'bare' går i Danmark.

  • af Sara Jin Smidt
    49,00 kr.

    Fit Livings tidligere chefredaktør Sara Jin Smidt har længe gerne ville spise mindre rødt kød. Find ud af, hvordan det gik, da hun skar sit forbrug ned til max 500 gram kød fra de firbenede dyr om ugen og få gode tips fra Trine Enevold, der er specialkonsulent i bæredygtig mad og sundhed i Miljø- og Fødevareministeriet. Hun har nemlig hjulpet Sara med en række gode råd og anbefalinger til, hvordan man lidt nemmere omlægger de indgroede madvaner.Vært: Charlotte Wendt JensenMedvirkende: Sara Jin Smidt og Trine EnevoldTeknik: Sidsel Kaae NørgaardProduceret af Talk Town, Story House EgmontHvordan kan jeg gå fra sofasnegl til supermotionist? Er kulhydrater så farlige? Og kan jeg tabe mig ved hjælp af faste? Sundhed kan være lidt af en jungle at finde rundt i, og derfor har sundhedsmagasinet FIT Living inviteret eksperter som fx Henrik Duer, Michelle Kristensen, Anders Nedergaard og Anette Paulsen i studiet til at gøre os alle klogere på, hvad der er fup og fakta, når det gælder din sundhed.Vært: Sara Jin Smidt, chefredaktør på Fit LivingTilrettelæggelse og produktion: Sidsel Kaae NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontSara Jin Smidt (f. 1986) er forfatteren bag bloggen healthyskinnybitch.dk og chefredaktør på magasinet Fit Living. Hun er cand.scient. i human ernæring og har skrevet bøgerne 'Healthy Skinny Bitch' (2017) og 'Sund vs. slank' (2018).

  • af Sara Jin Smidt
    49,00 kr.

    Drømmer du også om at blive vild med at træne, men ender alt for ofte med at kaste dig i sofaens bløde puder? Så kommer træningsekspert Henrik Duer her med sine allerbedste tips til, at du sætter Netflix-afsnittet på pause, snører træningsskoene og oplever glæden ved at dyrke motion. "Jeg har aldrig mødt nogen, der har fortrudt, at de er kommet i bedre form. Det eneste, de har fortrudt, er, at de ikke er startet noget før." I denne podcast fra FIT LIVING taler vi om motivation. Hvordan finder du motivationen til at komme i form, hvad enten det er, fordi du vil leve lidt sundere eller tabe de sidste to kilo? I studiet har vi inviteret træningsekspert Henrik Duer.Vært: Sara Jin Smidt, tidligere chefredaktør på Fit LivingMedvirkende: Henrik Duer, træningsekspert Tilrettelæggelse og produktion: Sidsel Kaae NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontHvordan kan jeg gå fra sofasnegl til supermotionist? Er kulhydrater så farlige? Og kan jeg tabe mig ved hjælp af faste? Sundhed kan være lidt af en jungle at finde rundt i, og derfor har sundhedsmagasinet FIT Living inviteret eksperter som fx Henrik Duer, Michelle Kristensen, Anders Nedergaard og Anette Paulsen i studiet til at gøre os alle klogere på, hvad der er fup og fakta, når det gælder din sundhed.Vært: Sara Jin Smidt, chefredaktør på Fit LivingTilrettelæggelse og produktion: Sidsel Kaae NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontSara Jin Smidt (f. 1986) er forfatteren bag bloggen healthyskinnybitch.dk og chefredaktør på magasinet Fit Living. Hun er cand.scient. i human ernæring og har skrevet bøgerne 'Healthy Skinny Bitch' (2017) og 'Sund vs. slank' (2018).

  • af Sara Jin Smidt
    49,00 kr.

    Hvordan får jeg den bedste start som nybegynder? Hvordan holder jeg motivationen oppe, når det er hårdest og hvad kan jeg gøre for at undgå sidestik? Vi har samlet nogle af læsernes allerbedste spørgsmål om løb og inviteret fysioterapeut Anette Paulsen og Cand.scient i Human fysiologi, ernæring og motivationspsykologi, Kim Skovholm i studiet til at give deres bedste tips.Vært: Tidl. chefred. på Fit Living, Sara Jin Smidt.Medvirkende: Anette Paulsen og Kim SkovholmLyd:Mie Brandstrup.Produceret af Talk Town, Story House EgmontHvordan kan jeg gå fra sofasnegl til supermotionist? Er kulhydrater så farlige? Og kan jeg tabe mig ved hjælp af faste? Sundhed kan være lidt af en jungle at finde rundt i, og derfor har sundhedsmagasinet FIT Living inviteret eksperter som fx Henrik Duer, Michelle Kristensen, Anders Nedergaard og Anette Paulsen i studiet til at gøre os alle klogere på, hvad der er fup og fakta, når det gælder din sundhed.Vært: Sara Jin Smidt, chefredaktør på Fit LivingTilrettelæggelse og produktion: Sidsel Kaae NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontSara Jin Smidt (f. 1986) er forfatteren bag bloggen healthyskinnybitch.dk og chefredaktør på magasinet Fit Living. Hun er cand.scient. i human ernæring og har skrevet bøgerne 'Healthy Skinny Bitch' (2017) og 'Sund vs. slank' (2018).

  • af Henry David Thoreau
    42,99 kr.

    ‘Walking’ (1851) is an essay by American naturalist, poet, essayist and philosopher, Henry David Thoreau, best known for his book ‘Walden’ (1854).This pioneering work is one of Thoreau’s most famous essays and lauds the merits of immersing yourself in nature while it bemoans the inevitable invasion of private ownership upon nature and the wild.Extolling the virtues of long afternoon walks, the soothing nature of time spent in the countryside and the lure of the wild for artists and writers, this insightful work will delight readers looking to expand their minds on the necessity of walks in nature.Henry David Thoreau (1817 – 1862) was an American naturalist, poet, essayist and philosopher. A leading transcendentalist, he is best known for his book ‘Walden’ (1854), a deliberation on simple living in natural surroundings, and his advocation of civil liberties in the essay ‘Civil Disobedience’ (1849).A lifelong abolitionist, he praised the writings of Wendell Phillips and defended the abolitionist John Brown, most notably with his works ‘A Plea for Captain John Brown’ (1859), ‘Remarks After the Hanging of John Brown’ (1859), and ‘The Last Days of John Brown (1860)’.Thoreau's philosophy of civil disobedience went on to influence writers and leading political figures across the world, including Tolstoy, Gandhi, and Martin Luther King Jr.

  • af Zissel Astrid Kjertum-Mohr & Nanna Winther
    49,00 kr.

    Zissel og Nanna ankommer til Skovshoved havn efter en hektisk biltur gennem byen. Zissel har købt en spækhugger sammen med sin bror. Det er den båd, som Henrik Sunekær har beskrevet som det bedste alternativ til den dyre og krævende rib-båd. Den skal slet ikke bruge benzin, og den er usynlig på en radar. Planen begynder at tage form.Værter: Nanna Winther og Zissel Astrid Kjertum-MohrRedaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Klaus Rudbæk/Alek Modin HolmMusik: Peter Stenbæk og Poul Reiman Produceret af Talk Town, Story House Egmont

  • af Zissel Astrid Kjertum-Mohr & Nanna Winther
    49,00 kr.

    Dagen er oprindet for den nye store øvelse. Nanna bliver ringet op af Zissel - nu er det nu! Altså tid til øvelsen. Efter en halv time sidder de i bilen sammen - på vej mod et for Nanna ukendt sted. Zissel har talt med Henrik Sunekær, om hvilken båd man skal vælge til at tage turen over Øresund, når russerne kommer. Den første båd han foreslår lyder vildt sej. Det er en "Rib" og den kan, med de rigtige motorer på, sejle virkelig hurtigt. Men der er bare lige et par ting der skal være til rådighed for at den her løsning kan bruges. Fx 4-500 liter benzin.Værter: Nanna Winther og Zissel Astrid Kjertum-Mohr Medvirkende: Henrik Sunekær, militærjuristRedaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Klaus Rudbæk/Alek Modin HolmMusik: Peter Stenbæk og Poul Reiman Produceret af Talk Town, Story House Egmont

  • af Zissel Astrid Kjertum-Mohr & Nanna Winther
    49,00 kr.

    Zissel og Nanna mødes i kælderen, som skal omdannes til beskyttelsesrum. Der er dog lidt lang vej endnu. Nanna har fået en bog af Iben. Den hedder "Hvis krigen kommer", og er en gammel bog fra den kolde krig. Der står mange gode råd, så de bliver enige om at skele til bogen i opbygningen af deres lager.Værter: Nanna Winther og Zissel Astrid Kjertum-Mohr Medvirkende: Iben Bjørnson, koldkrigshistoriker og Ulrik Keller, krisestyringsekspert og øverste chef for KRISØVRedaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Klaus Rudbæk/Alek Modin HolmMusik: Peter Stenbæk og Poul Reiman Produceret af Talk Town, Story House Egmont

  • af Mathias Christian Stougaard
    49,00 kr.

    Hvordan var livet i København under besættelsestiden? I selskab med historiker Claus Bundgård Christensen går vi på jagt efter de fysiske spor, som stadig kan besøges i dag, og som kan fortælle os om den tyske militære og politiske tilstedeværelse i København fra 1940 til 1945. Kom med forbi tysk graffiti i Den Brune Kødby på Vesterbro, det sidste henrettelsessted på Christiania og Vartov i Farvergade, hvor det kommunale vagtværn havde til huse.Hvem var Dronning Louise? Hvad står der på Rundetårns facade? Og hvorfor kaldes Amager for Lorteøen? I serien Kend din by inviterer Mathias Stougaard gæster i studiet til en anderledes form for byvandring gennem Københavns historie. Hør historierne bag nogle af de steder og detaljer, vi normalt tager for givet - og bliv inspireret til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne. Hvert program har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden det koster en krone. København er nemlig et skatkammer af gode fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal lede.Mathias Stougaard (f. 1992) er historiker og formidler. Han er uddannet cand.soc i socialvidenskab og historie fra Roskilde Universitet, og har blandt andet arbejdet for Nationalmuseet. Desuden er han indehaver af den populære profil @kend_din_by på Instagram, Facebook og TikTok, hvor han fortæller spændende, sjove og overraskende historier om København.

  • af Loles Vives
    111,99 kr.

    TENER UN CUERPO JOVEN Y EN BUEN ESTADO A CIERTA EDAD NO ES IMPOSIBLE.EDICIÓN REVISADA Y ACTUALIZADA DE UNO DE LOS LIBROS MÁS VENDIDOS DURANTE EL CONFINAMIENTO.Muchas personas han plantado cara al paso del tiempo, pero hace falta un plan para conseguirlo. En esta nueva edición revisada y actualizada, Loles Vives te explica las diez claves para gozar de una vida sana y mantenerte siempre (bastante) joven y en plena forma.La eterna juventud es una utopía y llegar a viejo significa hacerlo más torpe, menos fuerte y más arrugado, pero está en tu mano que el deterioro que todos sufrimos a partir de los treinta y cinco años sea más lento, e incluso puedas revertirlo, en parte, gracias al ejercicio, la alimentación, buenos hábitos y una práctica deportiva regular.Loles Vives te enseña cómo gestionar las cargas de entrenamiento, nutrirse según el esfuerzo, cuidar las articulaciones, trabajar la fuerza y prevenir lesiones.Este libro está narrado en castellano.

  • af Mathias Christian Stougaard
    49,00 kr.

    Hvor på Østerbro kan man se sporene fra en voldsom koleraepidemi i 1800-tallet?Kom med til bydelen, de fleste forbinder med brede alléer, ambassader og store parkanlæg. Historiker og forfatter Morten Lander Andersen fører os på en vandring forbi Frimurernes hovedkvarter på Blegdamsvej, forbi skudhuller efter en af modstandsbevægelsens aktioner under besættelsen og det trafikale knudepunkt Trianglen. Vi triller også forbi den særlige anlægning af Brumleby, der hænger tæt sammen med kloakeringen af København.Hvem var Dronning Louise? Hvad står der på Rundetårns facade? Og hvorfor kaldes Amager for Lorteøen? I serien Kend din by inviterer Mathias Stougaard gæster i studiet til en anderledes form for byvandring gennem Københavns historie. Hør historierne bag nogle af de steder og detaljer, vi normalt tager for givet - og bliv inspireret til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne. Hvert program har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden det koster en krone. København er nemlig et skatkammer af gode fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal lede.Mathias Stougaard (f. 1992) er historiker og formidler. Han er uddannet cand.soc i socialvidenskab og historie fra Roskilde Universitet, og har blandt andet arbejdet for Nationalmuseet. Desuden er han indehaver af den populære profil @kend_din_by på Instagram, Facebook og TikTok, hvor han fortæller spændende, sjove og overraskende historier om København.

  • af Joakim Jakobsen
    Fra 149,00 kr.

    Ny udgave af Joakim Jakobsens klassiker om verdens største cykelløb. Opdateret til og med Tour'en 2021, hvor danske Jonas Vingegaard blev en sensationel nummer to.Det er den ultimative fortælling om, hvordan verdens bedste cykelryttere gennem mere end 100 år har presset deres kroppe og hoveder gennem umenneskelige strabadser på de franske landeveje og bjergtoppe. Hårdheden, taktikken og enkeltmandspræstationerne har fascineret publikum, så løbet i dag er verdens største årlige begivenhed. En scene, hvor helte taber stort og frygteligt eller lider sig til sublime sejre. Og hvor heroisme, snyd og brændende rivalopgør hvert år skrives ind i historien.Joakim Jakobsen fortæller hele historien bag løbet og følger dets udvikling år for år fra 1903. Han går tæt på de afgørende etaper og tegner portrætter af store og små mestre fra den første vinder til den seneste hersker.Fås også i illustreret udgave i stort format, som indeholder til og med 2020-Tour'en.

  • af Emmanuel Cauchy
    111,99 kr.

    Le médecin urgentiste et guide de haute montage Emmanuel Cauchy tenait son surnom de Docteur Vertical des chroniques qu’il écrivit pendant plusieurs années pour le magazine Vertical. Il a retenu pour ce livre les épisodes les plus marquants de quinze années d’aventure professionnelle et humaine exceptionnelle. Des histoires d'alpinisme et de voyages en altitude, de médecine et de recherche scientifique.Des histoires incroyables, admirables, mais aussi cocasses ou loufoques d'autres fois. Ainsi Salomon, secouru au pied des Droites : victime de plus de trente fractures, resté trois mois dans le coma. Sept ans plus tard, il est revenu à Chamonix pour remercier ses sauveteurs. Quant à Jaimie, amputé de ses quatre membres gelés dans les Grandes Jorasses, il a refait l'ascension du mont Blanc avec le Docteur Vertical et a tourné avec lui un formidable documentaire. Plus drôle a été le secours de cet Anglais récupéré sur une plaque de glace flottante au milieu du lac Blanc, ou celui d'un surfeur suédois découvert nu emmitouflé dans du papier d'aluminium au fond d'un igloo au milieu de la Vallée Blanche.Pour le Docteur Vertical, il s'agissait de peindre cet univers particulier du secours en montagne qui, certains jours, n'est pas sans rappeler une sorte d'état de guerre : évoquer les risques pris par les pilotes d'hélicoptère, déculpabiliser les secourus qui ne sont pas tous des inconscients, rétablir certaines vérités pas forcément glorieuses, et surtout évoquer une profession qui est l'engagement d'une vie, avec ses difficultés, ses faiblesses et sa fréquentation constante de la mort. C'est un livre d'aventures trépidant, plein de suspense, d'optimisme et d'humour.Emmanuel Cauchy (1960-2018) était un médecin urgentiste et guide de haute montagne, qui fut emporté le 2 avril 2018 par une avalanche. Il dirigeait l’Institut de formation et de recherche en médecine de montagne (Ifremmont) et le centre SportAltitude à Genève. Il avait participé à de nombreuses expéditions sur tous les continents. Il avait aussi réalisé des films documentaires (« Cold » et « Hypoxia ») et avait collaboré à plusieurs longs métrages en tant que conseiller et médecin (« Himalaya, l’enfance d’un chef », « James Bond Tomorrow never dies », « Les Rivières pourpres »). Il avait longtemps collaboré à la presse de montagne, avant de signer, aux éditions Glénat, son fameux « Docteur Vertical » (2005), traduit en plusieurs langues, puis le « Petit manuel de médecine de montagne » (2007), le « Petit manuel de médecine de bord » (2010), et les quatre tomes des « Chroniques du docteur Vertical » (2011 à 2014).

  • af Peter Nordholm Andersen
    Fra 69,00 kr.

    Da Peter Nordholm Andersen er i begyndelsen af 20’erne, begiver han sig ud på en 65 dages lang vandretur gennem de mest øde egne af Jylland. Målet med turen er ro til at tænke over livet, men det bliver også en tur, hvor han opsøger danskere, der lever tæt på naturen og helt anderledes, end man gør i byen.I denne bog kan du læse om den flere måneder lange rejse og om de mange spændende mennesker, som Peter Nordholm Andersen møder på sin vej.Peter Nordholm Andersen (f. 1976) er uddannet journalist og har desuden altid haft en stor interesse for friluftsliv, vandring, klatring, løb og bjergbestigning. Han har blandt andet udgivet bogen ”1500 kilometer uden benzin” om en flere måneder lang vandretur rundt i Jylland.

  • af Mette Arleth
    98,99 kr.

    Friluftsliv og eventyr er ikke kun for folk med duelighedstegn og dødsforagt. I denne bog beskrives en hel række friluftsoplevelser og eventyr, som kan gennemføres på hverdage, året rundt. Det er eventyr med høj oplevelsesværdi og lave krav til fysiske præstationer og udstyr – her kan alle være med.Hverdagseventyr er, som ordet antyder, et eventyr, man kan opleve på en hverdag – fra fyraften den ene dag til næste morgen på jobbet. Faktisk har de fleste – hvis de kan gøre sig fri af daglige gøremål, vasketøj og tv-serier – omkring 16 timers eventyrtid til rådighed, og man kan nå forbavsende meget på den tid.Overalt i landet kan man inden for en overskuelig radius finde små eller store lommer med natur, som kan danne rammen om et eventyr med udforskning, naturoplevelser og en nat i det fri. Bogen rummer et væld af ideer til den slags eventyr, lige til at kaste sig ud i.Mette Arleth elsker kort i alle afskygninger, hvilket har ført til en uddannelse som landinspektør og en ph.d. i kartografi fra Aalborg Universitet. Hun er ansat som udviklingskonsulent i Region Nordjylland, hvor hun arbejder for at gøre verden mere grøn, og hun er desuden formand for det lokale Friluftsråd i Himmerland.

  • af Jesper Hede
    78,99 kr.

    Bushcraft er viden og færdigheder. Viden om naturens ressourcer og færdigheder til at kunne tage på tur i vildmarken og klare sig med relativt lidt udstyr og bruge sine omgivelser til at opretholde en god levestandard i kortere eller længere tid.Bushcraft bygger på gamle traditioner og håndværk og blander moderne viden med disse gamle veldokumenterede metoder. Disse nære naturoplevelser og forståelsen for naturen i det hele taget giver ikke bare færdigheder til at kunne klare sig i vildmarken, men indvirker også positivt på vores ellers travle og stressede hverdag.”Bushcraft i Norden” giver et dybdegående indblik i, hvordan man klarer sig i naturen, og kommer ind på alt fra valg af udstyr, regler for adgang til naturen, ild og båltænding til primitiv madlavning, spiselige og brugbare planter, hvordan man finder en god lejrplads, sikkerhed, primitiv førstehjælp og masser af projekter som fx at bygge en stol, snitte en ske, lave en rammesav og meget mere.Bogen henvender sig til såvel nye i bushcraft-verdenen som til erfarne, som ønsker inspiration til kommende ture og projekter – uanset om det er i den nærliggende skov eller i Canadas ødemark.Jesper Hede er friluftsvejleder og ejer kursusvirksomheden og outdoorbutikken Bushcraft Danmark. Han underviser på Skovskolen (KU) og i DGI, er konsulent for diverse tv-produktioner, instruktør i det amerikanske selskab Pathfinder School Scandinavia, skribent i Danmarks største outdoormagasin og stifter af Danmarks største bushcraftforum.

  • af René Ljunggren
    78,99 kr.

    Det er blevet overordentlig populært at tage på tur i shelter, hvor både børn og voksne, familier og venner kan opleve fællesskabet og hyggen i naturen med eller uden overnatning. At tage på sheltertur kan man gøre hele året rundt, også med overnatning, blot man har grej og kundskaber i orden. Fordelen ved sheltere er, at de både kan bruges af vandrere på vej gennem naturen og af folk, der blot tager ud med shelteret som mål og får en god naturoplevelse dér med spændende madlavning og aktiviteter på stedet.Denne bog henvender sig både til begyndere og mere erfarne. Den gennemgår, hvordan du finder shelterne i Danmark, hvordan du vælger det rigtige shelter til din tur, hvilket grej der er nødvendigt og praktisk, og hvad du skal holde dig for øje, hvis du vil overnatte derude. Dertil kommer gode råd og ideer til alt fra madlavning over bål til træsnitning, sankning af urter, stjernekigning og meget mere, der kan gøre din sheltertur mere indholdsrig og interessant.Endelig beskrives 8 udvalgte områder i Danmark, der byder på særlige natur- og også kulturoplevelser i forbindelse med ophold i shelter.René Ljunggren (f. 1949) har læst antropologi med interesse for arktisk kultur, specielt samernes, eskimoernes og de nordamerikanske indianeres kultur. Han har altid interesseret sig for friluftsliv, og han har mere end 50 års erfaring som vandrer og over 30 års erfaring som guide og turleder. Han er forfatter til flere bøger om vandring og friluftsliv.

  • af Mads Lidegaard
    69,00 kr.

    "Flere steder i Danmark har man kunnet påvise oldtidens vejsystemer, og de bevæger sig, hvor det er muligt, altid netop på vandskellene i højlandet, typisk som selve Hærvejen på det store jyske vandskel ned gennem halvøen, men ellers på et af de øst-vest gående vandskel mellem de store åer. Støt og målbevidst strider de sig frem, men møder de en hindring, en sø, en mose, en å eller en voldsom stigning, viger de udenom, for så at genoptage hovedretningen, når hindringen er lagt bagud."I århundreder har Hærvejen snoet sig gennem Jylland, og den har været brugt til alverdens ting. Mads Lidegaard har skrevet flere bøger om de forskellige stykker af Hærvejen. Denne turfører gør det nemt og ligetil at vandre ad Hærvejen fra Limfjorden til Dannevirke og samtidig sætte sig ind i historien om de forskellige steder, man kommer forbi undervejs.Mads Lidegaard (1925-2006) var dansk teolog, forfatter og højskolemand. Han skrev en lang række bøger om dansk folklore, Grønland og Hærvejen i Jylland. Under anden verdenskrig var han aktiv i modstandsbevægelsen. Mads Lidegaard var i en årrække præst på Grønland, hvor han lærte sig sproget og fik indsigt i den grønlandske kultur og befolkningens vilkår. Han var en af de første til at præsentere danskerne for grønlændernes forhold.

  • af Mads Lidegaard
    49,00 kr.

    I tusindvis af år har folk bevæget sig ad Hærvejen, der går gennem Jylland. I løbet af tiden har den haft mange navne, der alle vidner om dens mange forskellige formål: kongevej, oksevej, studevej og adelvej er blot nogle af navnene. Folk har vandret ind og ud af landet ad den store hovedvej, og varer og kreaturer er blevet transporteret ad ruten, der lagde vejen forbi så mange købstæder.I en serie på seks bøger fortæller Mads Lidegaard om Hærvejens historie og giver en spændende og fyldestgørende vejledning til, hvordan man selv kan følge den gamle rute, som går gennem noget af Jyllands skønneste natur og forbi de mest interessante historiske steder.I "Hærvejen langs Gudenåen" går turen langs Danmarks største å forbi steder som Blaksdal Høj, Dybdal Bæk, over det store vandskel og gennem Margrethediget.Mads Lidegaard (1925-2006) var dansk teolog, forfatter og højskolemand. Han skrev en lang række bøger om dansk folklore, Grønland og Hærvejen i Jylland. Under anden verdenskrig var han aktiv i modstandsbevægelsen. Mads Lidegaard var i en årrække præst på Grønland, hvor han lærte sig sproget og fik indsigt i den grønlandske kultur og befolkningens vilkår. Han var en af de første til at præsentere danskerne for grønlændernes forhold.

  • af Mads Lidegaard
    49,00 kr.

    I tusindvis af år har folk bevæget sig ad Hærvejen, der går gennem Jylland. I løbet af tiden har den haft mange navne, der alle vidner om dens mange forskellige formål: kongevej, oksevej, studevej og adelvej er blot nogle af navnene. Folk har vandret ind og ud af landet ad den store hovedvej, og varer og kreaturer er blevet transporteret ad ruten, der lagde vejen forbi så mange købstæder.I en serie på seks bøger fortæller Mads Lidegaard om Hærvejens historie og giver en spændende og fyldestgørende vejledning til, hvordan man selv kan følge den gamle rute, som går gennem noget af Jyllands skønneste natur og forbi de mest interessante historiske steder.I "Hærvejen over Kongeåen" følger vi den store hovedvej langs Kongeåen og det skønne landskab, der omgiver den. Vi kommer blandt andet forbi Egtved, Sommersted, Vojens og Skærsø.Mads Lidegaard (1925-2006) var dansk teolog, forfatter og højskolemand. Han skrev en lang række bøger om dansk folklore, Grønland og Hærvejen i Jylland. Under anden verdenskrig var han aktiv i modstandsbevægelsen. Mads Lidegaard var i en årrække præst på Grønland, hvor han lærte sig sproget og fik indsigt i den grønlandske kultur og befolkningens vilkår. Han var en af de første til at præsentere danskerne for grønlændernes forhold.

  • af Jeffrey Archer
    Fra 74,99 kr.

    Geïnspireerd door een waargebeurd verhaal, brengt 'Wegen naar roem' een van de meest geheimzinnige historische figuren tot leven. Sommige mensen hebben dromen die zo buitennissig zijn, dat als ze die weten waar te maken ze verzekerd zijn van een plek in de geschiedenis. Mensen als Francis Drake, Robert Scott, Percy Fawcett, Charles Lindbergh, Amy Johnson, Edmund Hillary en Neil Armstrong zijn bijvoorbeeld dat soort mensen. Maar hoe zit dat als een man zo'n droom heeft, hij die waargemaakt heeft, maar er geen enkel bewijs is dat hij dat gedaan heeft? 'Wegen naar roem' is het verhaal van zo'n man. Maar pas als je op de laatste bladzij bent van dit buitengewone boek kun je beslissen of bergbeklimmer George Mallory aan deze lijst moet worden toegevoegd, want als dat zo is, zou een andere naam geschrapt moeten worden. Jeffrey Archer is een Britse auteur en voormalig politicus. Hij was vijf jaar lid van het parlement in het Lagerhuis en zesentwintig jaar lid van het Hogerhuis. Archer debuteerde als schrijver in 1974 en heeft sindsdien meerdere internationale bestellers geschreven, waaronder 'Kane & Abel' en de 'Clifton-kronieken'. Hij is een van de meest succesvolle auteurs van het Verenigd Koninkrijk met meer dan 320 miljoen verkochte boeken wereldwijd. Jeffrey is getrouwd, heeft twee zoons en drie kleinkinderen en woont in Londen, Cambridge en Majorca.

  • af Heino Døygaard
    49,00 kr.

    "Tour de France" er en sand guldgrube af viden om verdens hårdeste cykelløb. Læs om tiden op mod touren 1994, hvor danskernes interesse for cykelsporten steg til ukendte højder i takt med cykelrytteren Bjarne Riis’ accelererende succes på den internationale cykelscene. Bogen er et vidnesbyrd om en helt særlig tid inden for dansk cykelsport og giver et indblik i myterne, profilerne og historien om den mest prestigefyldte konkurrence i cykelverdenen.Heino Døygaard (1936-2022) var dansk forfatter og rejsejournalist. Han har skrevet en lang række bøger om historie og samfund, rejseguides og cykelsport, herunder "Politikens store cykelbog" og "Gyldendals cykelleksikon". Døygaard har modtaget Dansk Historielærerforenings lærebogspris i 1973 og Dansk Forfatterforenings faglitterære pris i 1996.

  • af Heino Døygaard
    49,00 kr.

    Bruger du din cykel, når du skal til og fra arbejde? Når du køber dagligvarer ind? Når du skal besøge familie og venner? I Danmark er cyklen et populært transportmiddel og i flere af de store danske byer er cyklen endda den foretrukne måde at transportere sig rundt på. I "Hverdagscykling" kan du få gode råd og praktiske fifs om blandt andet anskaffelse af cykler, påklædning, trafiksikker kørsel, vedligehold og reparation, tyverisikker parkering og meget, meget mere. Bogen er skrevet af journalist og cykelekspert Heino Døygaard, som har udgivet mere end ti bøger om cykler, cykling og cykelsport.Heino Døygaard (1936-2022) var dansk forfatter og rejsejournalist. Han har skrevet en lang række bøger om historie og samfund, rejseguides og cykelsport, herunder "Politikens store cykelbog" og "Gyldendals cykelleksikon". Døygaard har modtaget Dansk Historielærerforenings lærebogspris i 1973 og Dansk Forfatterforenings faglitterære pris i 1996.

  • af Simone Jespersen
    69,00 kr.

    Som forvirret og firetyveårig tog Simone sit livs største beslutning. Hun droppede sit job som kommunikationsmedarbejder i et godt firma til fordel for en 800 kilometer lang gåtur. I forsøget på endelig at gøre noget drastisk og anderledes ved sin tilværelse satte hun sig for at gå fra St. Jean Pied de Port i Frankrig til Santiago de Compostela i Spanien. Helt alene."Kvartlivskrise på Caminoen" er en bog om at turde tage springet. Om at turde gå imod alle ydre forventninger og endelig gøre noget for sig selv, og ikke for andre.Tag med Simone på en eventyrlig vandrerejse, når hun gennem indlevende og ærlige dagbogsbeskrivelser og billeder beretter om livet på Caminoen. En rejse, hvor tiden går i stå, hvor ubesvarede spørgsmål besvares, og hvor tankegange og tilgange til livet langsomt ændres i takt med at kilometerne tilbagelægges. Kvartlivskrise på Caminoen indeholder også praktiske oplysninger samt tips og tricks til den vandrelystne.Simone Jespersen (f. 1993) er cand.mag. i dansk og kulturforståelse fra Aalborg Universitet og har de sidste 3 år arbejdet med kommunikation og sociale medier. Hun har altid har en stor passion for det frie liv i naturen, og hun lader dagligt flere tusinde følgere på Instragram inspirere af både friluftsliv og plantemad.

  • af Niels Fenger
    Fra 69,00 kr.

    "Vi nåede Ejderen, og vandringen var forbi. Det var, som om vi havde læst en god bog til ende og dårligt kunne slippe den. Et resumé måtte til. Nogle til advarsel, andre – og forhåbentlig de fleste til glæde og efterprøvelse. Hærvejen er nok den vanskeligste og mest krævende vej at udrede for en nutidsturist. Den kan så let skuffe, og det må være rigtigt først og fremmest at klarlægge vejens bonitet."Niels Fenger tager os med på en række øjenåbnende vandreture i Danmark, Sverige, Normandiet og Grønland. Den gamle hærvej, der strækker sig ned gennem Jylland, Skånelandets vidunderlige natur og Grønlands uendelige vidder er et par af de steder, vi får fortalt om.Niels Fenger (1916-1992) var en dansk pelsdyrsavler og forfatter, der skrev en lang række spændende bøger. Mange af bøgerne beretter om livet med jagt, fiskeri og sejlads, sådan som han selv kendte det, og om Grønland, som han var stærkt knyttet til. Niels Fengers bøger opnåede stor popularitet hos den danske befolkning, og han modtog blandt andet to legater til sit arbejde fra Statens Kunstfond.