Økonomisk vækst
-
39,00 kr. "I ethvert samfund vil der kunne opstå konflikter. Konflikternes art og udspring vil til dels være bestemt af det givne samfunds karakter. Det vil f.eks. sige hvilke ejendomsforhold, der eksisterer, eller udtrykt på en anden måde, hvilket økonomisk system det pågældende samfund baserer sig på. Selvom der således vil kunne drages en del konklusioner om konflikter og deres karakter ud fra et givent samfundssystems indbyggede normer og basis vil det imidlertid ikke være et tilstrækkeligt grundlag for forståelsen af konflikternes natur."Torben Kitaj gør rede for de forretningsmæssige konflikter, der kan opstå imellem to parter i en transaktion. Han fortæller, hvordan brugen af voldgiftssystemet har haft betydning i den økonomiske udvikling i Danmark og Sverige i årene op til rapportens udgivelse i 1975Torben Kitaj (f. 1950) er en dansk forfatter, journalist og redaktør. Han står bag flere bøger om international politik samt en lang række rejsebøger. Han har tidligere arbejdet som journalist og redaktør på TV-avisen og er i dag ansvarshavende chefredaktør på Ugeskrift for Læger.
- E-bog
- 39,00 kr.
-
Kapitalismens afslutning - Hvorfor vækst forværrer klimakrisen - og hvordan vi skal leve i fremtiden
199,00 kr. Klimakrisen forværres dag for dag, mens den økonomiske vækst ufortrødent fortsætter. Grøn omstilling bliver set som redningen, men det er en falsk forhåbning. Der skal mere til. Vil vi overleve, kræver det en gennemgribende forandring i vores samfund: Kapitalismens afslutning.Denne tankevækkende bog forklarer, hvorfor vi må tage afsked med kapitalismen, selvom den har skabt mange positive udviklinger. Ulrike Herrmann fortæller skarpt og spændende om de historiske linjer, inden hun gør op med illusionen om grøn vækst. Endelig giver hun et bud på, hvordan vi er nødt til at leve i fremtiden.Ulrike Herrmann (f. 1964) har været fascineret af kapitalismen siden skoletiden. Hun uddannede sig til bankassistent, studerede filosofi og historie og blev journalist. I dag er hun erhvervsredaktør på den tyske avis taz, bosiddende i Berlin og forfatter til en række bestsellere om økonomiske og sociale forhold. Hendes bøger er oversat til flere sprog.
- Lydbog
- 199,00 kr.
-
199,00 kr. Kapitalismen har ført mange positive udviklinger med sig, men vi må vinke farvel til den, hvis vores samfund skal undgå at kollapse i fremtiden. Sådan lyder det i et klart og tydeligt sprog fra den respekterede tyske finansredaktør Ulrike Hermann. I denne bog behandler hun tidens to mest presserende emner på tværs af grænser og generationer: økonomi og klimakrise. Med sit kritiske og konstruktive blik på både klimakrise og kapitalisme leverer den internationale bestseller-forfatter tankevækkende bog, der forklarer, hvorfor hverken vindmøller eller solenergi vil redde planeten, og hvorfor en afslutning på kapitalismens tidsalder er nødvendig. For kapitalismens fokus på vækst er ikke bæredygtigt. Men hvordan skaber vi så en ny, global og grøn økonomi? Og hvordan undgår vi at ødelægge vores liberale demokratier i processen? Svaret skal ifølge Ulrike Herrmann findes i historien, hvor hun peger hun på cirkulær økonomi og afvækst. Vi skal simpelthen alle sammen på forbrugsskrump - med den britiske krigsøkonomi som forbillede, mener forfatteren.
- E-bog
- 199,00 kr.
-
99,00 kr. Vores liv er underlagt fysiske og materielle begrænsninger, sådan er livet, sådan er verden, begrænset og i skarp modsætning til den dominerende myte, myten om ubegrænset vækst. Vi er låst fast i denne myte, fanget i forbrugermentalitetens jernbur. Men vi har selv bygget buret ...Tim Jacksons "Verden efter væksten" er et både videnskabeligt og lidenskabeligt opgør med denne myte.Et af bogens omdrejningspunkter er Robert Kennedys profetiske tale til studenterne i Kansas i 1968. Og gennem analyser af værker af så forskellige skikkelser som Thomas Aquinas, Stuart Mill, Hannah Arendt og Lynn Margulis, der punkterede myten om evolutionen som ’survival of the fittest’, piller han kapitalismens logik, og altså myten om vækstens nødvendighed, fra hinanden.Opgøret med vækstsamfundet, som er en forudsætning for at løse miljø- og klimaproblemerne, er i fuld gang. De vestlige samfund har for længst lagt realøkonomisk vækst bag sig, lave eller negative vækstrater er for længst blevet den ’nye normalitet’. Kun casino-, finans- og digitale kapitaltransaktioner forvrænger billedet af den realøkonomiske væksts ophør."Verden efter væksten" er en invitation til at lære og tage ved lære af historien.Tim Jackson er professor i bæredygtig udvikling ved University of Surrey, Storbritannien, og samtidig leder af Centre for the Understanding of Sustainable Prosperity (CUSP). Han var i syv år økonomikommissær i den britiske Sustainable Development Commission, hvor hans arbejde kulminerede med udgivelsen af "Velstand uden vækst" (dansk udgave 2019), kåret af Financial Times som årets bog. Han har været rådgiver for EU-Kommissionen, ligesom han er forbundet med organisationen Forty Cities, der globalt arbejder for at imødegå skaderne og reparere på konsekvenserne af "ødelæggelsernes økonomi".Udover sit videnskabelige arbejde er Tim Jackson også en prisbelønnet dramatiker, der har skrevet adskillige radiodramaer for BBC.
- Lydbog
- 99,00 kr.
-
78,99 kr. Hvad er penge, hvor kommer de fra, og hvorfor har vi dem? Tre spørgsmål, som besvares gennem en fortælling om magthavere, guldgravere og de tidligste stammefolk. Med afsæt i menneskelig natur fortælles den glemte historie om penge og samfundets økonomiske sammenhænge.I ”Den lille guide til penge, krak og bobler” fortæller økonom Martin Mygind om markedets dynamikker og forklarer, hvorfor politikernes forsøg på at skabe vækst ved hjælpe af en øget pengemængde i stedet medfører negativ velstandsforening, et boligmarked i ubalance, risikabel finansiel adfærd og finansielle bobler. Med logiske argumenter og historisk kontekst gøres et ellers komplekst emne forståeligt for alle.Martin Mygind har mange års erfaring inden for finans- og tech-sektoren. Han befandt sig selv i orkanens øje, da finanskrisen ramte og tog den bank, han begyndte sin karriere i, med i faldet. Dette blev startskuddet på en dyb passion for økonomisk filosofi, som han i dag er aktiv formidler af som kronikør i Jyllands-Posten og i sit eget blogunivers. Ud over Danmark har han boet i Sydafrika og Malaysia, hvor han har arbejdet sammen med mennesker fra alle fire verdenshjørner. Martin er kandidat i finansiering og regnskab fra CBS, og inden han sprang ud som forfatter, var han ansvarlig for Euroinvestor.dk – Danmarks største investorsite.
- Lydbog
- 78,99 kr.
-
69,00 kr. I de første par årtier efter anden verdenskrig udviklede store dele af Europa sig hastigt, og levestandarden steg for de fleste klasser i samfundet. I landene omkring Middelhavet så tingene imidlertid anderledes ud.Erling Bjøls bog fra 1960 undersøger, hvorfor Italiens udvikling ikke fulgte med andre dele af Europas. En del af svaret kan findes i Italiens lange historie, men også mere komplicerede årsager ligger til grund for problemet. I bogen gives endvidere forslag til, hvordan problemerne kan løses i Italien såvel som i de andre underudviklede europæiske lande.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
96,99 kr. Wer geizig sät darf sich nicht über eine mickrige Ernte wundern. So lautet die Devise Wolf Lotters. Will man die Marktwirtschaft vorantreiben, darf man nicht dem Stumpfsinn des ewigen Sparens und Kürzens anheimfallen, sondern man muss großzügig investieren und ausgeben! Verschwendung ist der Schlüssel zum wirtschaftlichen Erfolg, und die Natur ist dabei das größte Vorbild. Nicht eine Blume schmückt die Wiese, sondern hunderttausende! Mit nur dem Lebensnotwendigsten lässt sich das Leben nicht ausreichend genießen, nein, ein breites Sortiment muss her. Und das ist mit keiner Sparmaßnahme der Welt zu erreichen. Darum Lotters Aufruf: Verschwendet! Und treibt die Wirtschaft dadurch voran!Wolf Lotter (geb. 1962) ist ein deutsch-österreichischer Journalist und Autor. Nach dem Abschluss einer kaufmännischen Lehre zum Buchhändler studierte Lotter Kulturelles Management sowie Geschichte und Kommunikationswissenschaft. Seine journalistische Tätigkeit besteht bereits seit 1979, wo Lotter Prosa in Literaturzeitschriften veröffentlichte. Ab 1984 begannen sich Lotters Beiträge zunehmend mit Wirtschaft und dem Wandel des wirtschaftlichen Kommunikationssektors zu beschäftigen. Seitdem hat Wolf Lotter in mehreren Redaktionen wirtschaftlicher Zeitschriften mitgewirkt und zu der Gründung des Wirtschaftsmagazins brand eins beigetragen.
- Lydbog
- 96,99 kr.