Biografier, litteratur og litteraturstudier
-
78,99 kr. I dette bind 1 af 3 beskriver Jeppe Aakjær Steen Steensen Blichers liv på Falster, som landmand og som humanist. Men også Blichers litterære indsats og betydning for dansk teaterliv bliver berørt, og billedet af Blicher træder snart lyslevende og vedkommende frem.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Steen Steensen Blichers livstragedie i breve og aktstykkerJeppe Aakjær formidler Steen Steensen Blicher.Jeppe Aakjær (1866-1930) er kendt for sin stemningsfulde naturlyrik fra og om den vestjyske hede og optaget af at skildre menneskets større sammenhæng med og afhængighed af naturen. Altid i et letforståeligt sprog og undertiden endog på dialekt. Men Aakjær var i virkeligheden en politisk forfatter. Arbejde, landskab, arv og miljø var alle vigtige komponenter i hans beskrivelse af almuens undertrykte tilværelse og trange kår, men også i forsøget på at få gamle traditioner til at spille sammen med den moderne verdens præmisser. Aakjær var en del af Den jyske bevægelse, som opstod i starten af 1900-tallet, og hvis medlemmer netop var engageret i at beskrive livsvilkårene på deres hjemstavn – med en hidtil ukendt grad af realisme og sanselighed. Deres mål var at undersøge og beskrive forholdet mellem menneskets sociale betingelser, samspil med naturen, arvemæssige dispositioner og tilfældigheder for at kortlægge den retning, et menneskeliv tager.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
68,99 kr. ”Et AftensukEnd blegrødt af SolenOg blankt ligger Vandet;I baaden en fiskerSees glide fra Landet.Hans Pjalter forskjønnesI Havfladens Speil –Der er Sølv om hans AareOg Guld i hans Seil.I Løvhytten sidder,Med Armene trindeOm Elskerens Nakke,En ung Elskerinde.Og drengen ved Brystet,Saa smilende rød,Er faldet i SlummerPaa Moderens Skjød.”Emil Aarestup er en af de største romantiske digtere, og han er bredt anerkendt for sine skønne kærlighedsdigte. Christian Rimestad har udvalgt nogle af Emil Aarestups smukkeste digte om kærlighed og erotik og forsynet bogen med et forord om den store digter og hans nyskabelse inden for dansk poesi.Bogen udkom første gang i 1922.Christian Rimestad (1878-1943) var en dansk forfatter, digter, oversætter og litteraturkritikker. Han debuterede som digter i 1905 med digtsamlingen ”Aftnerne” og skrev foruden flere digtsamlinger en lang række bøger om litteraturhistorie. Christian Rimestad modtog både Otto Benzons Forfatterlegat og Drachmannlegatet.Emil Aarestrup (1800-1856) er en af de største danske digtere inden for romantikken, og han er anerkendt vidt og bredt for sin fornyende tilgang til den erotiske lyrik.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
48,99 kr. Det er snart syv år siden, unge Anton Hammerslev kom ud for en slem ulykke, der gjorde, at han mistede synet. Det er ikke med sin gode vilje, at hans mor lader ham forlade den trygge jyske landsby helt alene, men på trods af sin udfordring insisterer Anton på selv at bestemme sin skæbne. Moren og faren vil have, ham skal blive præst, men Anton har et andet talent, som blindheden ikke kan hindre ham i at forfølge. Han vil nemlig være musiker.Albert Gnudtzmann (1865-1912) var en dansk journalist, dramatiker og forfatter. Han arbejdede blandt andet ved bladene Nationaltidende, Vort Land og Riget. Som forfatter skrev han en lang række romaner og skuespil.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
68,99 kr. George Sand (1804-76) – med det borgerlige navn Armandine Aurore Lucile Dudevant født Dupin – hører til de relativt få kvindelige forfattere, der har skaffet sig en plads i litteraturhistorien. Men for hende såvel som for hendes kvindelige kollegaer gælder det, at berømmelsen har en tvetydig karakter. Interessen har samlet sig om hendes personlige liv: de berømte elskere og venner, de oprørske meninger og vaner, alle afvigelserne fra det traditionelle kvindeliv. Til gengæld har man ikke interesseret sig synderligt for hendes litterære arbejde.I ”Frigørelse eller selvrealisering” kaster Lise Busk-Jensen lys over George Sands tidlige forfatterskab og redegør for de bevægelser i 1830’ernes samfund, der formede det. Bogen udkom første gang i 1981.Lise Busk-Jensen (f. 1944) er dr.phil i litteraturvidenskab og forsker i 1800-tallets europæiske kvindelitteratur og feministisk teori. Foruden egne forskningsartikler og bøger har hun bidraget til adskillige samleværker og antologier om litteraturhistorie, og i 2019 forsvarede hun sin doktordisputats med det omfangsrige og særdeles ambitiøse værk “Romantikkens forfatterinder 1-3”. I perioden 1981-2005 var Busk-Jensen en del af redaktionen af tidsskriftet K&K - Kultur & Klasse.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
48,99 kr. Karl af Valois er en tragedie med en handling der finder sted i løbet af to dage. Dramaet udspiller sig på et slot i 1500-tallets Paris. De ansatte ved hoffet hvisker i krogene, og der er intriger og utilfredshed rettet mod enkedronningen og hengivenhed for hendes søn, kongen. Stykket er skrevet på vers med rim, som passer til tidens teateropsætninger. Titlen er udgivet som et historisk dokument med datidens sprogbrug.Denne bog udkom første gang i 1888.Adolf Langsted (1864-1919) var romanforfatter, digter og dramatiker. Han var særligt fascineret af Frankrig, især Paris, som han flere gange rejste til. Han oversatte endda franske dramaer til dansk. Herudover var kristendommen meget vigtig for ham, hvilket mærkes i nogle af hans udgivelsers tematikker.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Kongeloven fra 1665 var et af de vigtigste retslige dokumenter under enevælden i Danmark. Loven fastsatte den kongelige arvefølge og var dermed med til at undgå de blodige stride, der ellers kunne opstå om tronen, når flere personer gjorde krav på den på én gang.A.D. Jørgensen fremlægger her Kongeloven i dens oprindelige form samt en indledning, der fortæller om dens historie. Noget af teksten står på tysk, andet på latin og endnu noget på dansk. Selve Kongeloven er gengivet på det oprindelige latin med dansk oversættelse ved siden af.Adolph Ditlev Jørgensen (1840-1897) var en dansk forfatter, historiker og rigsarkivar, der udgav en lang række bøger om Nordens historie. I løbet af sit liv modtog A.D. Jørgensen en lang række æresbevisninger. Han blev i 1882 medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie, og året efter blev han medlem af Videnskabernes Selskab. Han blev desuden udnævnt til kommandør af 2. grad af Dannebrog og æresdoktor af det Filosofiske Fakultet ved Københavns Universitet.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Mogens Lorentzens ”Og så videre” indeholder forfatterens radiocauserier, omarbejdet til skrift, om månedernes og årstidernes gang i 1938.Bogen udkom første gang i 1939.Mogens Lorentzen (1892-1953) var forfatter, maler og illustrator. Han var især kendt for sine noveller og radiocauserier, der ofte skildrede den elskværdige gennemsnitsdansker i en munter, dagligdags tone. Han skrev også mange viser og sange – blandt andet ”Juletræet med sin pynt” (1939).
- E-bog
- 48,99 kr.
-
68,99 kr. ”Jeg lader vor Herre raade,Han raader dog altid bedst,Hver Morgen er ny hans Naade,Hver Dag er derfor en Fest;Han lader jo Solen skinneOg Himlen hvælve sig klar,Jeg maatte da gaa i Blinde,Blev ej jeg hans Godhed vár.””Vedbend” består af en lang række skønne sange og digte skrevet i årene 1886 – 1896. Nogle kredser om emner som Gud, kristendom og kærlighed, mens andre fortæller historier fra fordums tid. Bogen udkom første gang i 1896. Adolf Langsted (1864-1919) var en dansk forfatter og skolebestyrer, der hovedsageligt skrev romaner, digte og dramaer. Efter en studentereksamen og filosofistudiet i København var Adolf Langsted redaktør af Wisbechs Almanak fra 1885 og skoleinspektør ved Mariboes Latin- og Realskole. Adolf Langsteds digte og romaner er prægede af hans interesse for religiøse vers og bibelske tragedier.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
68,99 kr. Den danske professor i teologi Niels Thulstrup har samlet de vigtigste officielle aktstykker vedrørende Søren Kierkegaard, alle kendte breve fra og til den verdensberømte, danske filosof samt en række dedikationer fra hans hånd. Første bind indeholder aktstykker, breve og dedikationer, mens andet bind indeholder kommentarer til aktstykker, breve og dedikationer samt personregister.”Breve og aktstykker vedrørende Søren Kierkegaard” udkom første gang i 1953.Niels Thulstrup (1924-1988) var en dansk teolog, der gennem mange år beskæftigede sig indgående med Søren Kierkegaard og hans skrifter. Fra 1968 til 1986 var han professor i systematisk teologi ved Københavns Universitet.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
98,99 kr. “Velkommen. Et portræt af Bodil Udsen” er en bog, der i interviewform tegner et levende portræt af en af dansk teater og films helt store skuespillerinder: Bodil Udsen. Bogen følger Udsens liv fra barndommen over gennembruddet, de mange store år som skuespiller og frem til hendes sidste leveår. Undervejs fortæller hun om sit liv og sin karriere. Vi hører om både det folkelige gennembrud som Emma i tv-serien “Huset på Christianshavn” og om store karakterroller som “Medea” på de skrå brædder. Men vi hører også om hendes liv uden for rampelyst: Om familien og barndomshjemmet, om venskabet med kolleger som Erling Schroeder og Ghita Nørby, om mændene i hendes liv, om valgslægtskabet med H.C. Andersen og Karen Blixen, om dansk politik og afrikansk mentalitet, om at være frygtløs i ord og handling, om store sorger og nedture og om smittende latter og livsglæde.Irene Manteufel (f. 1966) er en dansk journalist og forfatter. Hun er uddannet fra Danmarks journalisthøjskole og har blandt andet arbejdet som producer, vært, redaktør og journalist på Danmarks Radio og som redaktør på TV2 Lorry. Som forfatter står hun bag samtalebøgerne “Velkommen. Et portræt af Bodil Udsen” fra 2005 om Bodil Udsens liv og karriere og “Studieværterne” fra 2017 om dansk TV’s største personligheder.
- Lydbog
- 98,99 kr.
-
48,99 kr. D 27. oktober 1858 blev Theodore Roosevelt Jr født ind i en stor og velhavende familie i New York, og hermed fødtes også den første af tre hovedpersoner i denne serie om Roosevelt klanen. En klan der skulle vise sig at sætte et helt utroligt præg på amerikansk politik og historie.Vi starter historien med Theodore Roosevelt i dette afsnit, der tager os en tur ud i vildmarken sammen med den naturglade præsident.Værter: Lars Græsborg Mathiasen og Anders AgnerGæst: Trine ChristensenKlip: Ida Frisk CarstensenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildPOTUS: RooseveltlandPOTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.I denne særsæson af POTUS skal vi helt ind under huden på et af de største politiske dynastier i USA, nemlig Roosevelt-klanen, der tæller to præsidenter og en meget indflydelsesrig førstedame. Det er samtidig et indblik i en historisk periode i USA, som fra slutningen af 1800-tallet går fra det vilde vesten til stormagt.Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'.Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti’.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. ”Jeg mødte her et grelt eksempel på, hvor vanskeligt det også i dag kan være her i landet for en enlig kvinde, som er fattig og venneløs, og som kun behersker vort sprog mådeligt, at gøre sig gældende over for en kompakt falanks, bestående af en stor religiøs orden, der er hende uvenlig sindet, og som er støttet af venner blandt politi og læger.”Svend Lomholt undersøger en af det 20. århundredes mest spektakulære retssager, nemlig den mod en udenlandsk nonne, søster Agnes, der blev kendt skyldig i at have forgiftet først sin priorinde og derefter sin vicepriorinde. Bogen, som udkom første gang i 1943, lægger særligt vægt på, at der ikke var nogen konkrete beviser imod hende, og at hun hele tiden fastholdt sin uskyld. Med stor alvor spørger Svend Lomholt, om den værgeløse nonne i virkeligheden blev udsat for et justitsmord.Svend Lomholt (1888-1949) var en dansk læge og dyrlæge, der stod bag en lang række forskningsartikler og bøger. Hans arbejde med køns- og hudsygdomme var bredt anerkendt i både ind- og udland, og han var endvidere en af de første i Danmark, der beskæftigede sig med seksualhygiejne. Svend Lomholt var professor ved Københavns Universitet og i mange år leder af Finseninstituttet. Han opnåede flere hædersbevisninger i løbet af sin karriere og var blandt andet Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
78,99 kr. Bogen begynder med en redegørelse for Løgstrups teori om sansningen og dens samspil med forståelse, stemthed og følelser. Den fortsætter med spørgsmål om sprogets funktion og betydning i vores tilværelse, om universets orden og Guds eksistens, om etikken og dens begrundelse, om kunsten og dens nære forhold til etik og religion og om forholdet mellem natur og historie. Bogen giver en grundig indføring i Løgstrups filosofi, tager den op til diskussion og skitserer alternativer, hvor Løgstrup synes at komme til kort. Bogen er således også et opgør med Løgstrup.Bogen udkom første gang i 1992.Niels Thomassen (f. 1940) er uddannet mag.art. i filosofi ved Aarhus Universitet og var lektor i filosofi og religion ved Syddansk Universitet fra 1967-2008. Han er forfatter til en lang række bøger og artikler om filosofiske emner.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
78,99 kr. ”En aften i marts måned 1971 sad henved 2 millioner danskere foran deres TV-apparater og så Leif Panduros ’Hjemme hos William’. Jeg var selv en af dem. Og blandt de andre var adskillige medlemmer af min familie, de fleste af mine venner, og næsten alle mine kolleger – mennesker, som i andre sammenhænge ikke synes at have meget tilfælles.”Leif Panduro havde det særlige talent at appellere til et bredt publikum uden at gå på kompromis med sin kunstneriske kvalitet. John Chr. Jørgensen fortæller om Leif Panduros poesi, dramatik og romaner samt om hans plads i massemedierne, der fyldte mere og mere i dansk kulturliv op igennem 1960’erne og 1970’erne.Bogen udkom første gang i 1973.John Chr. Jørgensen (f.1944) er en dansk litteraturforsker og har været tilknyttet Københavns Universitet siden 1969. Han har desuden været litteraturkritiker ved både Politiken og Ekstra Bladet. John Chr. Jørgensen var desuden én af hovedkræfterne bag Dansk forfatterleksikon, 1-2 fra 2001.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
48,99 kr. Thor hader at blive vækket midt om natten. Han hader også, når hans datter Trut er irriterende frisk. Da Alvis banker på en sen nattetime, er Trut straks belastende nysgerrig. Thor vrisser af hende og åbner døren for en mand, han først ikke kan genkende. Men Alvis, der ligesom Trut er irriterende frisk, minder ham om, at de har mødt hinanden på et værtshus et par aftner før. Det forklarer, hvem han er, men ikke hvad han laver hos Thor på denne tid. Langsomt begynder aftenens oplevelser at vende tilbage.Tv-manuskriptet ”Thor og Alvis” udkom første gang i 1972.Finn Methling (1917-2010) var en dansk forfatter og dramatiker. Han skrev inden for adskillige genrer og udgav blandt andet digtsamlingerne ”Fornægteren” (1950) og ”Stjernefloden” (1959). Det var som dramatiker, at Methling var særligt kendt. Hans første scenestykke, ”Dagen i morgen” (1950), blev opført på Det kongelige Teater, og efterfølgende blev Methlings stykker opført flere steder både i Danmark og i udlandet.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
38,99 kr. Han gik på universitetet som 12-årig. Han fik en ø af kongen. Og han beviste, at verdensrummet forandrer sig. Tycho Brahe var en stor astronom, der blev kendt i hele verden. Her kan du læse om hans vilde opdagelser af stjerner og planeter. Og om hans tamme elg og en duel med sværd, der kostede en næse … Og du kan se, hvor der stadig er spor efter Tycho Brahe i dag.Sebastian Klein (f. 1972) er en dansk tv-vært, skuespiller og forfatter. Han er særligt kendt for sine børneprogrammer om dyr og natur. Sebastian Klein har blandt andet medvirket i ”Naturpatruljen”, ”Sebastian på dybt vand” og ”Sebastian indefra”. Han står desuden bag en lang række børnebøger om dyr, bl.a. "Verdens 100 farligste dyr", "Verdens 100 mærkeligste dyr" og "Verdens 100 vildeste dyr".
- Lydbog
- 38,99 kr.
-
65,99 kr. Marika Stiernstedt levde ett liv som de flesta bara kan fantisera om. Redan som ung omgavs hon av några av sin tids mest framstående personligheter, och det är med värme, nostalgi och nyfikenhet hon minns tillbaka på alla märkliga möten hon haft genom årens lopp.I ”Mest sanning” berättar Stiernstedt om de möten hon minns allra bäst – från samtal med August Strindberg och Hjalmar Söderberg, till interaktioner med ikoner som Anatole France och H. G Wells. Boken är också en påminnelse om att oavsett status, klass eller tidsepok förblir vi alla människor, en insikt som är minst lika aktuell idag som den var under det tidiga 1900-talet.Marika Stiernstedt (1875–1954) var en svensk författare och fredsaktivist. Under sin produktiva karriär skrev Stiernstedt över 35 romaner, däribland "Alma Wittfogels rykte", "Fröken Liwin" och "Banketten". Hon blev även den första kvinnan att inneha ordförandeposten i Sveriges Författarförening.
- E-bog
- 65,99 kr.
-
74,99 kr. Moskovan porteilta Kurskin taistelukentille: sukella Neuvostoliiton ja Saksan suurimpiin taisteluihin, jotka muovasivat maailman historiaa lopullisesti.Vuonna 1941 Saksa lähestyy Moskovaa, mutta rintamalla sääolot osoittautuvat odotettua vaarallisemmiksi. Vuotta myöhemmin 1942 Saksa tunkeutuu liittolaisineen Stalingradiin ja aloittaa Neuvostoliiton kanssa murskaavan suurtaistelun, johon osallistuu jopa viisi miljoonaa sotilasta. Vuonna 1943 maiden panssarivoimat ottavat puolestaan yhteen historian suurimmassa panssaritaistelussa Neuvostoliiton Kursk-kaupungin liepeillä.Neuvostoliiton ja Saksan taistelut ovat toisen maailmansodan merkittävimpiä ja tuhoisimpia. Miten kahden suurvallan välisissä taisteluissa lopulta kävi? Tämä kokoelma koostuu neljästä Maailman Historia -teoksesta, jotka on julkaistu aikaisemmin yksittäisinä nimikkeinä.Maailman historia vie sinut henkeäsalpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepäin – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptiläisten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jännittävistä ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.
- E-bog
- 74,99 kr.
-
48,99 kr. Merete Pryds Helle besøger partikelfysiker Jens Jørgen Gaardhøje i CERN i Schweiz. Her, dybt under jorden, ligger et 21 kilometer langs rør i en kreds, hvor partikler bliver slynget mod hinanden med enorm kraft. Sammenstødet skaber en temperatur på 2000 grader, forhold, der minder om tilstanden i universet, lige efter Big Bang. Eller Den store åbning, som Jens Jørgen Gaardhøje kalder skabelsen af universet, som vi kender det.Vært: Merete Pryds HelleMusik: Frej LevinProduceret af Diana Bach for Saga TalksDen store åbning'Den store åbning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store åbning’, der udgives på Lindhardt og Ringhof i efteråret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spørgsmål igennem fiktionen, er podcasten en præsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortælles videnskabshistorien ud fra en særlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tænkes på CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i hendes egen families historie.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. I 1849 udkommer en bog, der siden har inspireret filosoffer, tænkere og aktivister verden over. Nemlig den amerikanske forfatter Henry David Thoreaus essay, “Civil Ulydighed”: En klarsynet refleksion over, hvordan individet skal forholde sig til staten, når dennes love viser sig uretfærdige.Men hvordan begrunder Thoreau selv sin ret til at begå civil ulydighed? Og hvordan kan hans tanker fortsat bruges i vores verden og vores tid, der står overfor nye former for politiske, sociale og økologiske kriser og problemer?Lyt med, når vi sammen med udøver af klimaaktivisme og civil ulydighed, Nikoline Borgermann, taler om Thoreaus udødelige klassiker.Brændende BøgerLitteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne Brøggers angreb på kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvågningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, når vært Jacob Nielsen taler med oprørske og passionerede gæster om de Brændende Bøger.Jacob Nielsen er tidligere radiovært ved 24Syv, hvor han har været vært på og produceret radio- og podcastserierne 'Brændende bøger', "min litterære pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens længste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
- Al 12.241 dagen op zoek naar mijn dochter
96,99 kr. "Eric, je moet écht aan de telefoon komen. De school heeft net nog eens gebeld."Het is voor Eric Geijsbregts het begin van een nachtmerrie die nu al meer dan 33 jaar duurt. Op 26 februari 1991 verdween zijn 10-jarige dochter Nathalie op weg naar school. Ze werd laatst gezien toen ze instapte in een grijze Toyota. Nathalie werd nooit teruggevonden.In dit boek vertelt Nathalies vader over die verschrikkelijke eerste dagen en weken, over hoe er doorheen de jaren verschillende Vlaamse en Nederlandse verdachten in beeld kwamen zonder dat dat tot een doorbraak leidde, en over hoe hij ondanks alles blijft zoeken, tussen hoop en wanhoop.Dit boek is het verhaal van een vader die nooit zal opgeven. Ook niet na 12.241 dagen zonder nieuws.Het is ook een eerbetoon aan Nathalie: een pracht van een dochter die al van bij haar geboorte moest vechten om te mogen leven.Eric Geijsbregts (1960) werd een bekende Vlaming tegen wil en dank toen in 1991 zijn dochter Nathalie verdween. Ondanks zijn persoonlijk leed staat hij al meer dan 30 jaar lotgenoten bij. Zo richtte hij het Hulpfonds voor Ontvoerde en Vermiste Kinderen op.
- Lydbog
- 96,99 kr.
-
48,99 kr. I Glenn Bechs anmelderroste debut, erindringsromanen “Farskibet” fra 2021, møder læseren et landskab af mennesker ødelagt af såkaldt giftig maskulinitet.Vi hører om farens selvmord, om morens senere kærester, om hvordan det er at vokse op som homoseksuel i Horsens, og hvor tæt Glenn selv var på at tage sit eget liv, en koldt nytårsnat.En radikalt ærlig og hårdtslående genrehybrid af forskellige tekster og oplevelser, som Glenn prøver at drive ud af sig.Lyt med, når vi spørger Glenn Bech, hvordan denne destruktive maskulinitet kommer til udtryk i den verden, hvor han vokser op, og om han nogensinde kan blive fri af det igen?Brændende BøgerLitteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne Brøggers angreb på kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvågningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, når vært Jacob Nielsen taler med oprørske og passionerede gæster om de Brændende Bøger.Jacob Nielsen er tidligere radiovært ved 24Syv, hvor han har været vært på og produceret radio- og podcastserierne 'Brændende bøger', "min litterære pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens længste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Mikkel Friis-Holm er flere gange kåret som verdensmester i chokolade. Han faldt i gryden, da han som ung kok arbejdede i Californien og mødte en mand med hjemmelavet mørk chokolade og brownies i lommerne. Mikkel Friis-Holm skaber den smag, han ønsker, ved at styre hele processen fra dyrkning af kakaofrugten, fermentering og ristning af bønnerne, til pladerne med chokolade ligger klar.Vært: Merete Pryds HelleMusik: Frej LevinProduceret af Diana Bach for Saga TalksDen store åbning'Den store åbning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store åbning’, der udgives på Lindhardt og Ringhof i efteråret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spørgsmål igennem fiktionen, er podcasten en præsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortælles videnskabshistorien ud fra en særlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tænkes på CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i hendes egen families historie.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
Fra 111,99 kr. Vanhojen maailmojen salaisuudet odottavat – tutustu historian hämärässä piileviin mysteereihin, jotka ovat ihmetyttäneet ihmisiä satoja, jopa tuhansia vuosia.Arkeologit kehittävät jatkuvasti uudenlaisia menetelmiä menneiden salaisuuksien selvittämiseen, mutta historiasta löytyy yhä lukemattomia vastaamattomia kysymyksiä. Osa liittyy entisaikojen sivilisaatioihin – kuka todella rakensi pyramidit ja miten? Entä minkälainen oli viikinkien arki tai uskomukset? Toiset taas koskevat erilaisia tarinoita ja myyttejä – onko mahdollista, että Raamatun tarinoiden taustalla on todellisia tapahtumia? Entä minkälaisia aarteita espanjalaisten hopealaivat kätkivät upotessaan vuosisatoja sitten?Tämä kokoelma koostuu viidestä Maailman Historia -teoksesta, jotka on julkaistu aikaisemmin yksittäisinä nimikkeinä. Teos herättää vuosituhansien takaiset mysteerit henkiin ja tarjoaa kiehtovan läpileikkauksen historian arvoituksista.Maailman historia vie sinut henkeäsalpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepäin – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptiläisten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jännittävistä ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.
-
48,99 kr. Revolutionær aktivist, journalist, martyr, forfatter, politisk filosof, digter.Til den cubanske nationalhelt José Marti klæber der sig mange substantiver, bedrifter og historier. Med et livslangt arbejde for Cubas frihed fra Spanien og social retfærdighed helt generelt, med et liv levet i eksil og en død i kamp mod overmagten, huskes han i dag som en af de vigtigste skikkelser i kamp mod kolonialismen og Latinamerikas kamp for en selvstændig identitet.Han var imidlertid også forfatter og digter. Og i den spritnye danske oversættelse af hans mest kendte digtsamling, Versos Sencillos, eller “Enkle Vers” fra 1891, finder vi en ægte bullionterning af hans mange idéer og talenter.Lyt derfor med, når vi sammen med forlæggeren af digtsamlingen, Lasse Yde Hegnet undersøger hvilken betydning José Martí spillede i Cubas revolutionskampe og nationale forståelse — og hvordan noget så på overfladen ufarligt som poesi og nogle ja, smukke enkle vers, kan indeholde en livslang modstandskamp?Brændende BøgerLitteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne Brøggers angreb på kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvågningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, når vært Jacob Nielsen taler med oprørske og passionerede gæster om de Brændende Bøger.Jacob Nielsen er tidligere radiovært ved 24Syv, hvor han har været vært på og produceret radio- og podcastserierne 'Brændende bøger', "min litterære pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens længste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Gennem mere end 500 år sidder der hver nat en præst på taget af et tempel i Babylon og skriver ned, hvad der foregår på nattehimlen. Det bliver til de babylonske natbøger, et enormt dataindsamlingsprojekt i årene op til år 0 i vores tidsregning. Merete Pryds Helle taler med sin søn, assyriolog Sophus Helle, om de varsler, som babylonerne trak ud af deres observationer på himlen, en slags kommunikation med guderne.Vært: Merete Pryds HelleMusik: Frej LevinProduceret af Diana Bach for Saga TalksDen store åbning'Den store åbning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store åbning’, der udgives på Lindhardt og Ringhof i efteråret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spørgsmål igennem fiktionen, er podcasten en præsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortælles videnskabshistorien ud fra en særlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tænkes på CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i hendes egen families historie.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
96,99 kr. Revelador ensayo periodístico que ahonda en las décadas de corrupción política en la comunidad valenciana. Con nombres y apellidos, con datos y fechas, Rodrigo Terrasa nos presenta un escalofriante y certero análisis de los factores que han dado por cierto un triste y polémico dicho: la corrupción era como la paella, que se hacía en todas partes, pero en ningún sitio como en Valencia.Este audiolibro está narrado en castellano.Rodrigo Terrasa es un autor español nacido en Valencia en 1978. Periodista de profesión, compagina su labor profesional con la literatura. Su trabajo le ha llevado a enfrentarse con una cara de la sociedad poco conocida, con los entresijos de la corrupción y del crimen, hallazgos que ha volcado en su literatura.
- Lydbog
- 96,99 kr.
-
98,99 kr. ”Hver vejstrækning har sin historie at fortælle.Hovedvej 61 langs Mississippis delta er en blues af rå fattigdom; motorvej 80 gennem Sierra Nevada-bjergene i Californien er en krønike om de prøvelser, som nybyggerne måtte gennemgå, og Rute 22 i Pennsylvania er et deprimerende fabriksbesøg i det hensygnende Rustbælte.Med andre ord: USA er for mangeartet til at kunne rummes i et enkelt elegant pennestrøg.”Den danske journalist Poul Høi tager os med på en rejse igennem USA og præsenterer os for amerikanere fra samfundets bund og helt op til dets top. Bogen fokuserer på den enkelte amerikaners dagligdag og livsstil og tegner et billede af en befolkning og et samfund, der er så mangfoldigt, at det er svært at fatte, at der er tale om ét land. Alligevel giver de forskellige portrætter og beskrivelser et interessant indblik i den amerikanske mentalitet og verdensbillede, der trods forskellighederne går igen igennem hele samfundet.Bogen udkom første gang i 1999.Poul Høi (f. 1964) er en dansk journalist, der i en lang årrække har arbejdet som korrespondent i USA for Berlingske. Han har skrevet et utal af spændende reportager om USA inderfra og modtog i 2001 Cavlingprisen for sit journalistiske arbejde.
- Lydbog
- 98,99 kr.
-
48,99 kr. I første del af 'Alt om Edgar Allan Poe' dykker vært Lise Lotte Frederiksen ned i Poes liv, og hvordan det, fra han var et barn, var præget af omvæltninger og tragedier. Derefter handler det om nogle af Poes mest ikoniske tekster såsom 'The Oval Portrait' og 'The Fall of the House of Usher'. Gennem teksterne fortæller Lise Lotte om, hvad der gør lige netop Poes skrivestil så unik.Alt om Edgar Allan PoeTag med vært Lise Lotte Frederiksen på en litterær rejse gennem en af de absolut største figurerer inden for den amerikanske litteratur. Edgar Allan Poe (f. 1809) er i dag anerkendt som en af pionerne inden for den gotiske litteratur og horror-genren, som opfinderen af detektiv historien, og som en mester i den korte fortælling.Lise Lotte Frederiksen dykker ned i forfatterens liv, arven efter Edgar Allan Poe og hans største værker såsom Huset Ushers fald (1939), The Tell-Tale Heart (1843) og The Raven (1845).Lise Lotte Frederiksen ser først og fremmest sig selv som formidler og har en stor kærlighed til litteraturen, ikke mindst klassikerne.Hun er cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab og har undervist det meste af sit liv. De seneste år har hun primært holdt foredrag om litteratur og gået litterære byvandringer i europæiske byer.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. I anden del af podcastserien undersøger Lise Lotte Frederiksen de forfattere, som har inspireret Edgar Allan Poe tilbage i begyndelsen af det 19. århundrede. Vi skal også høre om arven efter Edgar Allan Poe og altså om den indflydelse, som Poe har haft på litteraturen sidenhen. Det er bl.a. gennem Poes monumentale indvirkning på gyser-genren og gennem værker, der er kendt for at have lagt grundstenene for den moderne detektivhistorie.Alt om Edgar Allan PoeTag med vært Lise Lotte Frederiksen på en litterær rejse gennem en af de absolut største figurerer inden for den amerikanske litteratur. Edgar Allan Poe (f. 1809) er i dag anerkendt som en af pionerne inden for den gotiske litteratur og horror-genren, som opfinderen af detektiv historien, og som en mester i den korte fortælling.Lise Lotte Frederiksen dykker ned i forfatterens liv, arven efter Edgar Allan Poe og hans største værker såsom Huset Ushers fald (1939), The Tell-Tale Heart (1843) og The Raven (1845).Lise Lotte Frederiksen ser først og fremmest sig selv som formidler og har en stor kærlighed til litteraturen, ikke mindst klassikerne.Hun er cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab og har undervist det meste af sit liv. De seneste år har hun primært holdt foredrag om litteratur og gået litterære byvandringer i europæiske byer.
- Podcast
- 48,99 kr.