Fyn og de sydfynske øer
-
68,99 kr. ”Den lille fjord besøges selvfølgelig af en mængde fugle, selv om den ikke byder dem alle de bedste betingelser. Dens bredder er dækkede af sand og småsten; her er intet blødt dynd for vadefuglene at stikke næbbet i, og de kommer også kun sparsomt hertil; naturligvis ses der en del i årenes løb, ryler, klirer, brushøns, præstekraver, osv., men i forhold til, hvad man andet steds kan træffe, er det ikke meget.”De danske fjorde byder på et spændende og enestående dyreliv, og Nakkebøllefjord er ingen undtagelse. Ornitolog Otto Helms fortæller om fuglenes liv og vilkår i denne skønne del af Fyn og beskriver både selve fuglene og deres levesteder i detaljer og med et smukt og levende sprog. Bogen udkom første gang i 1919.Otto Helms (1866-1942) var en dansk overlæge og ornitolog, der arbejdede i Danmark og Grønland. Han havde en stor interesse for og viden om dansk og grønlandsk fugleliv og udgav flere bøger herom. Han var med til at udgive og bidrage med artikler til ”Dansk ornitologisk Forenings Tidsskrift” lige siden foreningens stiftelse i 1906.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
48,99 kr. ”Faren pegede igen.’Her har vi Is-jomfruen.Kan du se hende?’Hans Christian så søvnigt på ruden.Jo, når han så godt efter, kunne han godt se det.’Kan du se, at hun rækker sine hænder frem?’Hans Christian gav et nik til svar.’Det er fordi, hun vil have mig,’ sagde faren.”H.C. Andersen er stadig et lille barn, da hans far bliver meget syg. Han er bange for, at faren skal dø. Er det mon derfor, Isjomfruen er kommet til syne på ruden? Kommer hun for at hente hans far?”Isjomfruen” fortæller om H.C. Andersens barndom i Odense. Bogen er skrevet i letlæseligt sprog for børn fra 10 år. Den udkom første gang i 2003 og er 2. del i Jørgen Hartung Nielsens serie af børnebøger om H.C. Andersens liv.Jørgen Hartung Nielsen (1944-2018) var uddannet folkeskolelærer og skrev en lang række populære børne- og ungdomsbøger. Han debuterede som forfatter i 1980 sammen med sin bror John under pseudonymet John-Jørgen Hartung Nielsen med ungdomsromanen ”Den onde cirkel”. I 1999 startede Jørgen Hartung Nielsen forlaget Cadeau, som udgav et væld af spændende bøger, primært til børn og unge.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
38,99 kr. ”Hans Christian kunne ikke røre sig.Hans ben ville ikke flytte sig.Nu var den onde mand over ham.Hans Christian kunne se, at han løftede en arm for at slå med sin lange pisk.’Hvor tør du slå?’ sagde Hans Christian.Manden blev forbavset.Hånden stod stille.”H.C. Andersen er kun fem år gammel. Hans familie har sendt ham ud på marken for at stjæle korn, så de kan få noget at spise. Han bliver bange, da han ser den onde forvalter komme ridende. Han ved nemlig godt, at han ikke må være der. Men forvalteren må da heller ikke slå?”En sær dreng” fortæller om H.C. Andersens tidligste barndom på Fyn. Bogen er skrevet i letlæseligt sprog for børn fra 10 år. Den udkom første gang i 2003 og er 1. del i Jørgen Hartung Nielsens serie af børnebøger om H.C. Andersens liv.Jørgen Hartung Nielsen (1944-2018) var uddannet folkeskolelærer og skrev en lang række populære børne- og ungdomsbøger. Han debuterede som forfatter i 1980 sammen med sin bror John under pseudonymet John-Jørgen Hartung Nielsen med ungdomsromanen ”Den onde cirkel”. I 1999 startede Jørgen Hartung Nielsen forlaget Cadeau, som udgav et væld af spændende bøger, primært til børn og unge.
- E-bog
- 38,99 kr.
-
48,99 kr. ”Hans Christian sagde et sidste farvel,så satte han sig ind.Han var glad.Men gråden sad også i hans hals.’Skriv tit,’ råbte hans mor.Men i det samme blæste kusken i hornet,og vognen kørte.Nu var han på vej.Alene ud i verden.”Den unge H.C. Andersen rejser helt alene fra sin hjemby, Odense til København. Han drømmer om at blive skuespiller. Det bliver ikke let. Specielt ikke, når han ikke har et talent for det. Til gengæld venter der ham et endnu mere spændende liv. Han bliver nemlig forfatter.”Alene ud i verden” fortæller om H.C. Andersens liv, fra han som 14-årig flytter til København. Bogen er skrevet i letlæseligt sprog for børn fra 10 år. Den udkom første gang i 2003 og er 4. del i Jørgen Hartung Nielsens serie af børnebøger om H.C. Andersens liv.Jørgen Hartung Nielsen (1944-2018) var uddannet folkeskolelærer og skrev en lang række populære børne- og ungdomsbøger. Han debuterede som forfatter i 1980 sammen med sin bror John under pseudonymet John-Jørgen Hartung Nielsen med ungdomsromanen ”Den onde cirkel”. I 1999 startede Jørgen Hartung Nielsen forlaget Cadeau, som udgav et væld af spændende bøger, primært til børn og unge.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
38,99 kr. ”Konen så igen på kortene.Så sagde hun.’Det vil gå ham godt.Først skal han meget ondt igennem.Men så bliver han berømt.Det vil gå ham meget bedre, end han fortjener.Og engang vil man gå med fakler for ham i Odense.’”Da H.C. Andersen er 13 år, kommer en gammel spåkone forbi hans families hus og banker på. Selvom familien er fattig, byder de hende indenfor og tilbyder hende et måltid mad for at spå den unge Hans Christians fremtid. Spåkonen ser gode ting i vente for ham, men hvor meget af det går egentlig i opfyldelse?”Spådommen” er tredje bog i Jørgen Hartung Nielsens fortællinger om H.C. Andersen. Bogen udkom første gang i 2003 og er skrevet i letlæseligt sprog til børn fra 10 år.Jørgen Hartung Nielsen (1944-2018) var uddannet folkeskolelærer og skrev en lang række populære børne- og ungdomsbøger. Han debuterede som forfatter i 1980 sammen med sin bror John under pseudonymet John-Jørgen Hartung Nielsen med ungdomsromanen ”Den onde cirkel”. I 1999 startede Jørgen Hartung Nielsen forlaget Cadeau, som udgav et væld af spændende bøger, primært til børn og unge.
- E-bog
- 38,99 kr.
-
48,99 kr. ”Blandt alle smukke pletter i den fynske have, som fortjener at besøges for naturskønhedens skyld, indtager Kerteminde en fremragende plads. Naturen har her gjort sit bedste ved inden for en begrænset omkreds at fremtrylle en afvekslende rigdom af skønheder, som søger deres lige; her er stille idylliske skovinteriørs, storslåede udsigter over land og vand, snart de lave flodbredders græsklædte banker, snart de skovbevoksede skrænters bratte affald mod havet…”Kerteminde bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Kerteminde og omegn” er en rejsefører fra 1902, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i starten af det tyvende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
38,99 kr. ”Svendborg med dens nærmeste omegn danner ubestrideligt et af de skønneste landskaber i Danmark. De frodige marker og rige frugthaver, de bratte bakker og dejlige bøgeskove, de mindre og større grupper af velholdte, pyntelige huse, gårde og villaer, der omgiver den gamle købstad, og sundet, der slynger sit friske, blå bånd ind alle vegne, den livlige færdsel af sejl- og dampskibe – af alle disse enkeltheder dannes en række hurtigt skiftende landskabsbilleder af en egen idyllisk ynde og ægte danske karakter.”Svendborg bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Svendborg og omegn” er en rejsefører fra 1898, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
- E-bog
- 38,99 kr.
-
48,99 kr. ”Inderst inde ved en lille smilende fjord, omgiven af græs- og skovklædte bakker, ligger Fåborg, Fyns næstsydligste by. I en smal halvcirkel strækker den sig i retning vest-øst omkring fjorden, begrænset imod syd af denne, imod vest af det bakkede horneland og imod nord og øst af en lille indsø, sundet, på hvis anden side de såkaldte ’fynske alper’ hæver deres skovklædte kamme.”Fåborg bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Fåborg og omegn” er en rejsefører fra 1897, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
79,00 kr. "Den sidste" er fortællingen om fiskeren Erik og hans liv ved Det sydfynske Øhav. Han fiskede, som han havde lært det af sin far og farfar, dels med bundgarn i efterårsmånederne, når blankålene trækker, og dels med sin garnbåd fra jul og resten af året efter konsumfisk.Den tiltagende forringelse af øhavets miljøtilstand, beskæring af torskekvoten på 88 procent i farvandet og lukning af ålefiskeri fra den første november 2022 tvinger ham til at omlægge sit på alle måder naturskånsomme fiskeri.I samme periode, og forstærket af Eriks problemer med fiskeriet, knager ægteskabet.Tynget af problemerne, der hober sig op, skriver han sin fortælling og sine dagbogsnotater.Med ophobet bitterhed over tingenes tilstand finder han på at protestere på en anderledes og helt personlig måde.Ib Ivar Dahl (f. 1942) er forfatter, sømand, kulturformidler og bådfører af kulturhistoriske fartøjer. Han debuterede i 1995 med en række digte og kortprosatekster i "Havfruesangen". Siden har han udgivet både digte, kortere fortællinger og romaner. Fælles for alle hans tekster er, at de kredser om livet på vandet og ved kysterne.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
99,00 kr. Politiassessor Sarah Berthelsen er single og på orlov, så da hendes nye flamme inviterer hende med på et advokatseminar på den dyre Falsted Kro, ser hun absolut ingen grund til at holde sig tilbage. Sarah føler sig på udebane blandt den sammentømrede flok af advokater, men da der sker et mord på kroen, bliver hun pludselig nødt til at træde helt ind på scenen og igen påtage sig rollen som efterforsker.
- Lydbog
- 99,00 kr.
-
49,00 kr. "Odenses historie går tilbage til den hedenske tid (navnet udledes af ’Odin’ og ’Ve’ (helligdom)) og den kan således smigre sig med at være en a Nordens ældste byer; i historien nævnes den første gang, da kejser Otto den 3. i året 987 skænkede Odense Bispestol nogle privilegier. Beliggende midt i det fede Fyn, har den altid været en anselig by; dens glansperiode faldt i den katolske tid, og dens ry var navnlig stort, da Knud den hellige, der blev dræbt i Albani Kirke, blev kanoniseret i året 1101."Odense bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring den rummer enorm naturskønhed. "Odense og omegn" er en rejsefører fra 1903, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i starten af det tyvende århundrede. Mange er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør bogen til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. I midten af 1880-tallet så Fyn på mange måder anderledes ud, end den gør i dag. Frederik Algreen-Ussings bog fra 1865 beskriver Fyn, som øen så ud på denne tid, og fortæller desuden om øens lokalhistorie. Han tager blandt andet udgangspunkt i altertavler, kirkebøger og tidlige topografiske optegnelser, når han dykker ned i de enkelte egne og byers historie.Frederik Algreen-Ussing (1838-1869) var en dansk forfatter, der skrev både skønlitteratur, faglitteratur og rejselitteratur. Han var uddannet jurist og arbejdede blandt andet som assistent i Indenrigsministeriet, skønt det var personalhistorie og topografi, der var hans største interesseområder. Frederik Algreen-Ussing udgav en lang række artikler og bøger, inden han døde som kun 30-årig af skørbug.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. Diva-Svend, Sofa-Kurt og Rotte-Per havde flere ting til fælles. De huserede i 1960’erne i det sydfynske øhav, de var regulære smuglerkonger og de var hurtigere end politiet kunne følge med. Cigaretter og vodka blev i hurtige speedbåde fragtet fra Østtyskland og Polen til sydfynske strande og havne. Det var et liv i overhalingsbanen med masser af beskidte penge mellem hænderne. Vi ruller smuglerfortællingen ud med Nils Valdersdorf Jensen fra Svendborg Museum.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
39,00 kr. Ulrik og Carl er to raske drenge, der interesserer sig mest for mekanik og opdagelsesrejser. Da deres forældre beslutter sig for at rejse til Tyskland på sommerferie, beslutter de to drenge sig for at udforske Odense Å og finde dens udspring i Ulriks lille, fladbundede pram, Hekla ...Sophie Margrethe Juliane Breum (1870-1935) var en dansk forfatter. I dag huskes hun bedst for sin roman "Jul i Købmandsgaarden" fra 1917, der året efter hendes død blev til et teaterstykke og i 1951 filmatiseret under titlen "Fra den gamle Købmandsgaard". Hun debuterede med børnefortællingen "Opdagelsesrejsen på Odense Å" i 1896 og skrev siden både bøger for børn og voksne. Sophie Breum boede indtil sin død sammen med maleren Anna Elisabeth Munch, der var grandkusine til Edvard Munch og illustrerede flere af Sophie Breums bøger.
- E-bog
- 39,00 kr.
-
49,00 kr. "I Rynkeby præstegård, ikke langt fra Kerteminde på Fyn, levede for mange år siden to mus. Det forstår sig, der levede da også i præstegården både præst og præstekone, karle og piger, køer og heste, ænder og gæs; men om alle disse beboere her jeg ikke meget at fortælle, da jeg kun har hørt lidt om, hvad de andre foretog sig, og hvordan de kom ud af dem med hverandre.Min historie er om to mus."K.H. Withs klassiske fortælling om musene i Rynkeby præstegård er en hyggelig og sød historie, der er blevet læst af og for børn siden 1866. Historien fortæller ikke bare om de to mus, men også om livet på en fynsk præstegård i midten af 1800-tallet set fra museperspektiv.Karl Henrik With (1805-1865) var en dansk præst, forfatter og overskoledirektør. K.H. With er bedst kendt for sine børnebøger fra midten af 1800-tallet. Bøgerne er blevet genoptrykt flere gange siden og er stadig populær læsning for børn.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. "Hvor dog Danmark er et smukt land! tænkte jeg ved mig selv. Blot det ikke var så koldt! Hvis man her havde Chr. Winthers evige sommer, hvilket arkipelag var det da ikke at sejle i! Utvivlsomt lige så smukt som det græske, og venligere, langt venligere."Holger Drachmann fortæller om en dejlig rejse til lands og til søs omkring Als og Dybbøl. I skønne poetiske vendinger fortæller den store digter om sine indtryk af det danske land og hav i foråret 1877. Mange af beskrivelserne af landskabet og stemningen giver genlyd den dag i dag, mens en del er forandret af tidens tand og byernes enorme fremvækst.Holger Drachmann (1846-1908) var en dansk forfatter, digter og kunstmaler. Han var en af de mest prominente skikkelser inden for Det moderne gennembrud og efterlod sig et imponerende forfatterskab i form af både romaner, noveller og digte.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
79,00 kr. "Fyn & øer. 20 kulturhistoriske dagsrejser" er tredje del i et værk, der dækker de væsentlige dele af Danmark. Bogen er en rejse tværs over Fyn og øerne samt Als. Fyns historie er præget af sin placering midt i Danmark. Mens nogle bygninger og kirker har islæt af den rige jyske granitkunst, bærer andre kirker fra samme periode præg af sjællandsk byggeskik, hvor den dekorative del var knap så udpræget. Fynske købsstæder og adelsslægter fra Fyn er domineret af indvandringen fra Nordtyskland og ligner på mange måder de sønderjyske. Fra Kerteminde til Odense, fra Middelfart til Faaborg, fra Tåsinge til Ærø fortæller forfatter Jens Fleischer indlevende om livet og kulturen gennem tiderne i Danmarks midte.Jens Fleischer (f. 1944) er en dansk forfatter, redaktør og lektor emeritus. Han blev uddannet mag.art i kunsthistorie i 1979 ved Københavns Universitet og blev efterfølgende ansat som fagredaktør på Politikens Forlag, hvor han også selv skrev og udgav en lang række bøger om byvandringer, danske byer og historie. I 2002 blev han ansat som lektor i kunsthistorie ved Københavns Universitet.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
38,99 kr. ”Mine første minder om Møn knytter sig til det skønne Rødkilde, hvortil jeg sammen med tre andre jævnaldrende bohemer var indbudt af den gamle høvding Frede Bojsen for at mucisere for højskolens elever, og hvor vi førte et kortvarigt herreliv – uforglemmelige dage med udflugter over landet, med sejlture i farvandene omkring øen og med aftener i den herlige park. Dette er mere end tredive år siden; men jeg fandt nu ved gensynet omtrent alt i samme skikkelse som den gang – på Rødkilde den samme stemning og fine gæstfrihed, kun med et nyt slægtsled vandret ind i det gamle hjem.”Den lille rejseguide fra 1903 fortæller om Møn og den skønne øs smukkeste naturområder og kulturliv. Det er både interessant at se, hvad der har ændret sig siden dengang, men også hvor mange af de samme ting der stadig i dag trækker turister til.Rejseguiden er skrevet af forskellige forfattere, der tilsammen gør bogen til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
- E-bog
- 38,99 kr.
-
39,00 kr. "Selve Lillebæltsbroen, der med sine 6 kæmpepiller, sin mandshøjde over de højeste trætoppe på brinkerne og sin brede profil, der skal give plads til dobbeltspor, bilvej og fortove, er vel endnu ikke påbegyndt, da denne pjece skrives, men vil allerede fra sommeren 1929 være i sin første vorden for derefter at hæve sig fra havfladen og forenes højt i luften, indtil den i 1934 skal være fuldt færdig til brug."Den lille rejseguide fra 1928 fortæller om Middelfart og den skønne omegns smukkeste naturområder, historie og kulturliv. Egnen stod dengang over for store forandringer op til, at byggeriet af Lillebæltsbroen skulle påbegyndes, og det er interessant at se, hvad der har ændret sig siden dengang, men også hvor mange af de samme ting der stadig i dag trækker turister til.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør bogen til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
- E-bog
- 39,00 kr.
-
39,00 kr. "Skolehjemmet Østrupgaard" er 36. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet fortæller om det vegetariske skolehjem Østrupgaard på Fyn, der med meget små midler formår at give eleverne en både sund og nærende kost.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.
- E-bog
- 39,00 kr.
-
39,00 kr. "Kostundersøgelser på Fyen" er 45. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om to ernæringsundersøgelser foretaget på Fyn i 1912 samt om visse kosttypers positive virkning mod gigt.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.
- E-bog
- 39,00 kr.
-
69,00 kr. "I Rynkeby præstegård, ikke langt fra Kerteminde på Fyn, levede for mange år siden to mus. Det forstår sig, der levede da også i præstegården både præst og præstekone, karle og piger, køer og heste, ænder og gæs; men om alle disse beboere her jeg ikke meget at fortælle, da jeg kun har hørt lidt om, hvad de andre foretog sig, og hvordan de kom ud af dem med hverandre.Min historie er om to mus."K.H. Withs klassiske fortælling om musene i Rynkeby præstegård er en hyggelig og sød historie, der er blevet læst af og for børn siden 1866. Historien fortæller ikke bare om de to mus, men også om livet på en fynsk præstegård i midten af 1800-tallet set fra museperspektiv.Karl Henrik With (1805-1865) var en dansk præst, forfatter og overskoledirektør. K.H. With er bedst kendt for sine børnebøger fra midten af 1800-tallet. Bøgerne er blevet genoptrykt flere gange siden og er stadig populær læsning for børn.
- Lydbog
- 69,00 kr.
-
69,00 kr. Det er sommerferie, og Anders og Christian på 11 er fuld af sjove drengestreger og fortællinger. Hør for eksempel den om Stregen, den grimme baggårdskat, drengene vil forvandle til det flotteste dyr på dyrskuet.Nyrup på Fyn er verdens navle, intet er umuligt, og livet er ikke kun godt – det er dupra!Den er Dupra-bøgerne handler om de to fynske drenge Anders og Christian og deres lille verden i Nyrup på Fyn.Jens Peder Larsen (f. 1952) er børne- og ungdomsbogsforfatter. Han debuterede med "Den er dupra!" (1984) og er siden blevet kendt for sine realistiske historier fra provinsen, som fx "Paradistræet", "En loppe kan også gø" og "Brønden".
- E-bog
- 69,00 kr.
-
Fra 149,00 kr. Christina Vorre har besøgt 10 danske øer, hvor befolkningstallet igennem det sidste århundrede har været faldende: Birkholm, Baagø, Christiansø/Frederiksø, Hirsholmene, Hjortø, Livø, Mandø, Skarø, Vejrø og Saltholm. Nogle af øerne er næsten affolket, mens andre stadig kæmper for deres overlevelse. Forfatteren beskriver nogle af de sidste øboeres tilværelse, men har også den historiske baggrund med: Hvordan var her at bo engang? Og hvorfor er det gået, som det er gået? Læseren kan fx stifte bekendtskab med Jørgen, eneboeren på Hirsholmene, og høre historien om 96-årige Mie, der efter 67 år på Mandø stadig er tilflytter. Vi dykker også ned i de ulykkelige historier fra mandehjemmet på Livø, og møder den allersidste fåreavler på Saltholm bare 12 kilometer fra Rådhuspladsen. Illustreret med over 100 fotos.
-
69,00 kr. I det indre Odense ligger en kvinde forbrændt under bruseren, mens hendes døde mand sidder i en lænestol i stuen. Mandens indvolde, blodkar og nervesystem er opløst. Kvinden har mystiske blærer over hele kroppen, blærer som tilsyneladende er levende.Filosofilærer Maurice og kriminalassistent Eva føres ind i et netværk af mennesker drevet af stærke lidenskaber og en hang til excesser. Snart trækkes de ned i en sump af menneskeligt fordærv. Under overfladen lurer der noget, som driver mennesker til at betale prisen for deres lidenskaber.Måske Maurice med sin viden om det overnaturlige kan kaste lys over sagen. Inden det er for sent.Trods en magistergrad i filosofi har Niels Ole Busk en svaghed for det uforklarlige, som undslipper tænkningens bånd. Han debuterede som romanforfatter med "Lidenskabens pris".
- E-bog
- 69,00 kr.
-
79,00 kr. Hvad vil den lille døde pige?Et makabert ritual udføres i Odense centrum og en kvinde voldtages. Filosofilærer Maurice inddrages endnu engang for at hjælpe, men hvordan skal han bidrage med sagens opklaring, når han er i tvivl om, hvorvidt han selv er skyldig?Maurice husker kun nattens lidenskabelige eskapader i glimt. Vanviddet truer under overfladen. Alt imens den døde pige nærmer sig ham. Da først hendes hånd rører ved ham, begynder brikkerne at falde på plads.Trods en magistergrad i filosofi har Niels Ole Busk en svaghed for det uforklarlige, som undslipper tænkningens bånd. Han debuterede som romanforfatter med "Lidenskabens pris".
- E-bog
- 79,00 kr.
-
Fra 69,00 kr. Dette er en anderledes julehistorie, der er inspireret af biblens scenarier og karakterer, men som udspiller sig i en moderne tidsalder. Ærkeenglen Gabriel kommer på en usædvanlig og hård opgave, da han bliver sendt til Fyn i slutningen af 1980‘erne for at finde en kvinde ved navn Maria, der efter sigende er gravid med et vaskeægte superbarn. Der er mange, som vil gøre alt for at forhindre Gabriel i at finde Maria, før barnet bliver født, men måske vender hans held, da drengen Peter kommer ham til undsætning?Claus Oldenburg er en dansk forfatter og sognepræst i Garnisonskirken i København. Han står bag en række børnebøger og essays, der handler om eller genfortæller bibelhistorier. Han har desuden skrevet artikler om den tyske forfatter og nobelprismodtager Thomas Mann.
-
69,00 kr. "IssefiordenDe gamle, sølvblaa, stille, klareIsse-Fiord! som Nordens HelteSøgte før, med Sværd ved Belte,Altid flux til Kamp og Fare;Du som stedse bar en SkareFordum, af de brune Snekker,Intet nu din Flade dækker!"Adam Oehlenschläger fortæller om sin rejse rundt på Langeland i sommeren 1804. Rejsedagbogen er skrevet som et digt i Oehlenschlägers velkendte romantiske og opløftende stil og tegner et smukt billede af Langeland, som det var engang.Adam Oehlenschläger (1779-1850) var en dansk guldalderdigter og skuespilforfatter. Blandt hans vigtigste værker er "Guldhornene", "Aladdin" og den danske nationalsang, "Der er et yndigt land". Adam Oehlenschläger anses for at være en af de største danske digtere nogensinde.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
39,00 kr. Omkring Barløseborg bliver den unge kvinde Sigrid forelsket i en svensk major. Men da majoren vender tilbage efter krigen kan kærligheden ikke udleves af voldsomme årsager.Den danske præst, digter og forfatter Steen Steensen Blichers (1782-1848) værk er indbegrebet af den danske Guldalder. Kunstarterne litteratur, billedkunst og musik blomstrede, den romantiske bølge med sin dyrkelse af geniet, guddommeligheden og det oprindelige var over Europa og nye politiske styreformer afløste Enevælden. Blicher udgav sin første digtsamling DIGTE i 1814 og forblev yderst produktiv frem til sin død. Hans noveller og digte hører til kernerepertoiret i den danske litteratur.
- E-bog
- 39,00 kr.
-
Fra 30,99 kr. Det ar den 13 juni 2007 och paret Rut och Finn Teisen har varit forsvunna i flera dagar. Deras bil hade statt orord vid hamnen pa den o de bor pa i Fyns skargard, och deras bat ar forsvunnen. Polisen kopplas in i arendet, och de far snart veta att parets bat ligger daligt fortojd vid en narliggande o, last och utan nagon ombord.Baten, en Vikness 880, var valkand i omradet. Det var en 24 fots motorbat vard narmare en miljon. Eftersom batens fortojts sa daligt efter att den flyttats sa hade andra batagare i hamnen hallit ett oga pa den. De hade noterat att en ung man hoppat fran baten ner i vattnet strax efter att baten anlant, med en vit plastpase i handen.Baten hade legat ute till forsaljning via en lokal tidning, och pa redaktionen hade de namn pa de personer som hort av sig med intresse att kopa den. Bland dessa personer borjar polisen soka efter nagon som vet vad som kan ha hant med paret Teisen, eller den person som ar orsaken till att de ar forsvunna.I Nordisk kriminalkronika berattar poliser sjalva om sina mest uppmarksammade, omskakande, och svara fall.