Bøger af Vibeke Grønfeldt

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Vibeke Grønfeldt
    78,99 kr.

    Hvordan ser verden ud for en person, som lever på grænsen til det psykotiske?I en barsk, psykologisk nuanceret monolog fortæller kvinden Amanda om sit liv og de personer hun har tæt på sig. Gennem Amandas fragmenterede fortælling antydes et liv præget af frustration, vrede og uforløste relationer. Presset fra verden omkring, blandet med tilsyneladende utilgængelige indre længsler bringer Amanda ud i sindets grænseområder - og videre...Psykisk sygdom og følelsen af ikke at kunne komme overens med verden omkring sig er et problem i den moderne verden. Interessen for sindet, psykologi og neurologiske forskelligheder er kun vokset siden romanen kom i 1986. I en tid domineret af idealforestillinger om hvordan det er at være menneske, virker romanens indfølte interesse i det skæve, problematiske sind som en befrielse.Vibeke Grønfeldt (1947) er født og i sit voksne liv bosiddende på Samsø. Hun er kendt for sine stærke, samfundskritiske romaner og noveller om provinsmiljøer og det moderne livs eksistentielle ensomhed. Grønfeldt er blevet sammenlignet med forfattere som Hans Otto Jørgensen, Jens Smærup Sørensen og Knud Sørensen. Hun har udgivet bøger kontinuerligt siden debuten i 1975, og er både kritikerrost og prisvindende. Blandt andet har hun vundet Det Danske Akademis Store Pris i 1996 og Montanas Litteraturpris i 2016. For læsere af moderne skønlitteratur.

  • af Vibeke Grønfeldt
    Fra 78,99 kr.

    Hvordan overlever man som kvinde i en materialistisk forretningsverden uden selv at blive kynisk og egoistisk? Vibeke Grønfeldts roman fra 1992 er et portræt af tre generationer af karrierekvinder. I en nogle steder nærmest surrealistisk fortalt historie, beskrives en slægtslinje, bestående af datter, mor og bedstemor. Alle lever de et hurtigt storbyliv, som på forskellige måder er præget af forretningsverdenens kynisme og menneskelige udnyttelse. Romanens tematisering af business-verdenen og det moderne, kapitalistiske markedssamfunds påvirkning af livet er til stadighed relevant. Det overfladiske, hurtige liv i overhalingsbanen som beskrives i bogen, kan vække mindelser om Bret Easton Ellis’ American Psycho og andre sorte satirer om materialismens mennesker, som HBO-serien Succession fra 2018.Vibeke Grønfeldt (1947) er født og i sit voksne liv bosiddende på Samsø. Hun er kendt for sine stærke, samfundskritiske romaner og noveller, især om provinsmiljøer og om det moderne livs eksistentielle ensomhed. Grønfeldt er blevet sammenlignet med forfattere som Hans Otto Jørgensen, Jens Smærup Sørensen og Knud Sørensen. Hun har udgivet bøger kontinuerligt siden debuten i 1975, og er både kritikerrost og prisvindende. Blandt andet har hun vundet Det Danske Akademis Store Pris i 1996 og Montanas Litteraturpris i 2016. For læsere af moderne skønlitteratur.

  • af Vibeke Grønfeldt
    68,99 kr.

    Kender vi vores nærmeste? Ved vi, hvad der foregår bag facaden? Hvordan skaber vi vores identitet i en fri verden?Edith og Peter er gift, men fremmede for hinandens indre liv. De har hvert sit verdensbillede og hver deres forestilling om, hvordan livet bør leves. Ediths personlighed er luftig, hun ændrer identitet alt efter omgivelserne, og Peter er strategisk og langsigtet i sine livsplaner om en politisk karriere. Fælles for dem begge er imidlertid at de lever uden at have nogen egentlig og dyb kontakt med hinanden. Peter og Ediths indre liv er tilsyneladende ikke forankrede i nogen virkelig ydre verden; de er derimod fleksible, og frie.Spørgsmålet om identiteten, om hvordan måden vi ser os selv på, bliver skabt i samspil med vores omgivelser, er eviggyldigt i den moderne verden. Måden bogens personer shopper rundt i forskellige indre fortællinger, bliver en satirisk, men også utryg påmindelse om udfordringer og muligheder i den liberalistiske verden.

  • af Vibeke Grønfeldt
    78,99 kr.

    Mulighedernes land er Vibeke Grønfeldts vildtvoksende tobinds-roman om et moderne, dansk provinsmiljø.Dybt under den pæne facade afdækkes sider af tilværelsen i det moderne Danmark, som er usammenhængende, mørke og vilde. Romanværket bevæger sig fragmentarisk og uforudsigeligt gennem et omfattende persongalleri, hvor de skarpe, drømmende og stærke beskrivelser af steder og personer samler sig til et håbløst og dystert tids- og egnsbillede af fællesskabets forråelse.Dette er første bind af Mulighedernes land, der udkom første gang i 1989.Vibeke Grønfeldt (1947) er født og i sit voksne liv bosiddende på Samsø. Hun er kendt for sine stærke, samfundskritiske romaner og noveller om provinsmiljøer og det moderne livs eksistentielle ensomhed. Grønfeldt er blevet sammenlignet med forfattere som Hans Otto Jørgensen, Jens Smærup Sørensen og Knud Sørensen. Hun har udgivet bøger kontinuerligt siden debuten i 1975, og er både kritikerrost og prisvindende. Blandt andet har hun vundet Det Danske Akademis Store Pris i 1996 og Montanas Litteraturpris i 2016. For læsere af moderne skønlitteratur.

  • af Vibeke Grønfeldt
    78,99 kr.

    Mulighedernes land er Vibeke Grønfeldts vildtvoksende tobinds-roman om et moderne, dansk provinsmiljø.Dybt under den pæne facade afdækkes sider af tilværelsen i det moderne Danmark, som er usammenhængende, mørke og vilde. Romanværket bevæger sig fragmentarisk og uforudsigeligt gennem et omfattende persongalleri, hvor de skarpe, drømmende og stærke beskrivelser af steder og personer samler sig til et håbløst og dystert tids- og egnsbillede af fællesskabets forråelse.Dette er andet bind af Mulighedernes land, der udkom første gang i 1989.Vibeke Grønfeldt (1947) er født og i sit voksne liv bosiddende på Samsø. Hun er kendt for sine stærke, samfundskritiske romaner og noveller om provinsmiljøer og det moderne livs eksistentielle ensomhed. Grønfeldt er blevet sammenlignet med forfattere som Hans Otto Jørgensen, Jens Smærup Sørensen og Knud Sørensen. Hun har udgivet bøger kontinuerligt siden debuten i 1975, og er både kritikerrost og prisvindende. Blandt andet har hun vundet Det Danske Akademis Store Pris i 1996 og Montanas Litteraturpris i 2016.

  • af Vibeke Grønfeldt
    68,99 kr.

    Den stilfærdige malersvend Edvard er en reserveret mand, som går mest op i at passe sit arbejde. Han lever alene, men ved mødet med en kvinde, der for ham fremstår som særligt god og tillidsvækkende, lukker han sig op og begynder at fortælle om sit liv. Imens han maler hendes lejlighed, tegner hans historie en skæbne, der aldrig rigtig foldede sig ud. Hele livet har Edvard suttet på den sten, han som barn tog i munden, og ved den fastholdt minder fra barndommen. Gennem Edvards naive blik, portrætterer hans lille, fortættede fortælling både ham selv og et provinsmiljøs udvikling i tiden før og efter den anden verdenskrig."Et godt menneske" udkom første gang i 1995.”Flot roman fra Grønfeldt” - Politiken”En fin lille roman (…) Fængslende især ved billedet af den barndom, som vi for altid er forvist fra, og som vi aldrig kan slippe.” - Berlingske”Sproget er en nydelse (…) Ingen af Grønfeldts læsere vil kunne skuffes, og hun bør vinde nye.” - Bibliotekernes lektørudtalelse"Vibeke Grønfeldts roman er den mest klare, hun har skrevet. Et rystende portræt af det gode menneske." - B.T.Vibeke Grønfeldt (1947) er født og i sit voksne liv bosiddende på Samsø. Hun er kendt for sine stærke, samfundskritiske romaner og noveller om provinsmiljøer og det moderne livs eksistentielle ensomhed. Grønfeldt er blevet sammenlignet med forfattere som Hans Otto Jørgensen, Jens Smærup Sørensen og Knud Sørensen. Hun har udgivet bøger kontinuerligt siden debuten i 1975, og er både kritikerrost og prisvindende. Blandt andet har hun vundet Det Danske Akademis Store Pris i 1996 og Montanas Litteraturpris i 2016.

  • af Vibeke Grønfeldt
    79,00 kr.

    Store samfundsomvæltninger kan have dybe psykologiske og følelsesmæssige konsekvenser for den enkelte.I "Den blanke sol" møder vi barnet Ruth. Da familiens gård som mange andre gårde i tiden kommer på tvangsauktion, splittes Ruths virkelighed ad, og efterlader hende uden sted, og i sidste ende dybt alene. Hun bliver svigtet, og svigtet trækker tråde fra de politiske og ideologiske samfundsstrømninger, og så helt ind i sproget på det lille barn: for at overleve i sin nye, bundløse virkelighed må Ruth opfinde en verden af sprog, en redning, som bringer hende ud på grænsen til psykisk sygdom.Politik og samfundsbegivenheder er aldrig bare et spil skak for magtmennesker, det er levet virkelighed og har dybe menneskelige konsekvenser.Vibeke Grønfeldt (1947) er født og i sit voksne liv bosiddende på Samsø. Hun er kendt for sine stærke, samfundskritiske romaner og noveller om provinsmiljøer og det moderne livs eksistentielle ensomhed. Grønfeldt er blevet sammenlignet med forfattere som Hans Otto Jørgensen, Jens Smærup Sørensen og Knud Sørensen. Hun har udgivet bøger kontinuerligt siden debuten i 1975, og er både kritikerrost og prisvindende. Blandt andet har hun vundet Det Danske Akademis Store Pris i 1996 og Montanas Litteraturpris i 2016. For læsere af moderne skønlitteratur.

  • af Vibeke Grønfeldt
    Fra 79,00 kr.

    Hvordan skaber vi mening med livet i en verden, som vi ikke kan overskue?I ti noveller med titler som "Balance", "Afdeling 44" og "Let tjente penge" forsøger forskellige mennesker at komme overens med en uoverskuelig verden. Novellerne finder sted i det man kunne kalde Udkantsdanmark, og de er præget af en præcis, bittersød melankoli i skildringen af det moderne liv. Det er ikke altid, at livet giver mening. Som fortælleren i åbningsnovellen "Balance" siger med en blanding af skuffelse og tom glæde, der er karakteristisk for novellernes tone: "Jeg blev så glad, da min mand døde." Herefter følger beskrivelsen af det kærlighedsløse og utilfredsstillende ægteskab med den nu afdøde mand, samtidig med at fortælleren forsøger at puste nyt håb i sin fremtid og i de relationer, som måske, måske ikke er indenfor rækkevidde. Rørende, medrivende, og sprogligt smukke fortællinger om hverdagen og de store linjer i livet. Novellesamlingen hører til Grønfeldts tidlige forfatterskab sammen med romanerne "Sommerens døde" og "Den første sne", hvor temaerne om provinslivet og den moderne verdens meningstomme liv er centrale. Vibeke Grønfeldt (1947), født og bosiddende på Samsø, er kendt for sine romaner og noveller om provinsmiljøer og det moderne livs forvirrede ensomhed. Grønfeldt er blevet sammenlignet med forfattere som Hans Otto Jørgensen, Jens Smærup Sørensen og Knud Sørensen. Hun har udgivet bøger kontinuerligt siden debuten i 1975, og er både kritikerrost og prisvindende. Blandt andet har hun vundet Det Danske Akademis Store Pris i 1996 og Montanas Litteraturpris i 2016. For læsere af moderne skønlitteratur.

  • af Vibeke Grønfeldt
    49,00 kr.

    Hvad ville der ske, hvis man flyttede langt væk fra alt det, der forstyrrer og larmer i det moderne liv? Hvis man droppede kæresteforhold, hjemmet, alt...Den unge Julie rejser væk fra sine vante rammer i et kollektiv og ud på landet for at bo i en mindre dansk provinsby. Centreret omkring kiosken og det lokale værtshus udspiller der sig imidlertid et liv, som viser sig at være alt andet end idyllisk. Tværtimod viser livet i provinsen sig at være befolket af skæve eksistenser, der giver anledning til nye forviklinger i Julies liv. Drømmen om det rolige liv på landet for en ung kvinde står ikke mål med virkeligheden; virkeligheden viser sig at være langt mere forvirrende og overvældende end drømmen..."Den første sne" udkom første gang i 1979.Det moderne storbylivs mange forhold og menneskelige bånd vil for mange skabe en længsel efter noget mere enkelt og roligt. I 70’ernes Danmark eksperimenterede mange med nye boformer og nye måder at leve på. Men det var – og er – ikke altid at ideerne holder deres form, når de foldes ud i virkeligheden.Vibeke Grønfeldt (1947) er født og i sit voksne liv bosiddende på Samsø. Hun er kendt for sine stærke, samfundskritiske romaner og noveller om provinsmiljøer og det moderne livs eksistentielle ensomhed. Grønfeldt er blevet sammenlignet med forfattere som Hans Otto Jørgensen, Jens Smærup Sørensen og Knud Sørensen. Hun har udgivet bøger kontinuerligt siden debuten i 1975, og er både kritikerrost og prisvindende. Blandt andet har hun vundet Det Danske Akademis Store Pris i 1996 og Montanas Litteraturpris i 2016. For læsere af moderne skønlitteratur.

  • af Vibeke Grønfeldt
    Fra 79,00 kr.

    Hvad gør man, når man ikke kan finde sin retning i livet?I et provinsmiljø i 70’ernes Danmark møder vi to unge kvinder, som kæmper for at skabe et liv med mening og indhold i. Franziska og Christine er begge vokset op på landet, og på hver deres måde bliver de ramt hårdt af det moderne livs realiteter. Der er udviklinger i samfundet omkring dem, som de ikke kan styre eller forstå – og det får dybe følelsesmæssige konsekvenser for dem hver især. Bogen er oprindeligt fra 1978, men er fortsat relevant i sin skildring af det danske samfund og den følelsestomhed mange mennesker kan opleve i det moderne liv. På en psykologisk medrivende måde beskrives oplevelsen af at have mistet orienteringen og at kæmpe for at finde sin rette plads i tilværelsen. Vibeke Grønfeldt (1947), født og i sit voksne liv bosiddende på Samsø, er kendt for sine stærke, samfundskritiske romaner og noveller om provinsmiljøer og det moderne livs eksistentielle ensomhed. Grønfeldt er blevet sammenlignet med forfattere som Hans Otto Jørgensen, Jens Smærup Sørensen og Knud Sørensen. Hun har udgivet bøger kontinuerligt siden debuten i 1975, og er både kritikerrost og prisvindende. Blandt andet har hun vundet Det Danske Akademis Store Pris i 1996 og Montanas Litteraturpris i 2016. For læsere af moderne skønlitteratur.

  • af Vibeke Grønfeldt
    69,00 kr.

    Hvor sidder meningen med livet – i vanerne, i det daglige arbejde?Den stilfærdige enspænder Severin Hansen lever et liv præget af vaner. Han er kunstmøbelsnedker af profession, og har et blik for detaljerne, ligesom han har en særlig evne til at tage verden omkring sig ind. Han er opmærksom, og han er lyttende og tænkende. Særligt er Severin Hansen optaget af borebiller, eller dødningeure, som de små insekter også kaldes. Med et kunstnerisk og filosofisk blik for verden og sit arbejde fortæller han videre om et helt særligt skabsmøbel, som han er i gang med at snedkerere, og som skal blive hans livs store værk...Det er ikke sikkert at livet forstås bedst på den måde, der præger tiden. Måske kan den skæve, særlige Severin berige med nye perspektiver på arbejdet og livet.

  • af Vibeke Grønfeldt
    Fra 79,00 kr.

    "Den 4. juli 1952. Sommeren kom svævende fra øst. Gennem tørre strå og valmuer og oksetunger, gennem det brede græs, gennem kornet. Den trillede glimtende sandkorn foran sig og suste i poplerne."Sådan indledes den første af tredive små fortællinger, som til sammen giver et rigt og rørende portræt af et lille landsbysamfund gennem et halvt århundrede. Ved at fokusere på de enkelte indbyggeres daglige liv, med drømme, længsler, problemer og glimtvis lykke, tegner forfatteren et portræt, dels af den danske provins, og dels af den bredere teknologiske og samfundsmæssige udvikling som har udgjort vores fælles historie fra 50’erne og frem til 90’erne. Dette er forfatterens store folkelige gennembrud fra 1998. Samfundet ændrer sig hele tiden, gradvist og nogle gange umærkeligt. Den teknologiske udvikling ændrer vilkårene for hvordan mennesker er sammen. Den ideologiske udvikling ændrer måderne mennesker taler sammen på. Men lige meget hvor meget verden smuldrer og forandrer sig til ukendelighed, forsøger folk at få deres liv til at hænge sammen og søge glæden.Vibeke Grønfeldt (1947) er født og i sit voksne liv bosiddende på Samsø. Hun er kendt for sine stærke, samfundskritiske romaner og noveller om provinsmiljøer og det moderne livs eksistentielle ensomhed. Grønfeldt er blevet sammenlignet med forfattere som Hans Otto Jørgensen, Jens Smærup Sørensen og Knud Sørensen. Hun har udgivet bøger kontinuerligt siden debuten i 1975, og er både kritikerrost og prisvindende. Blandt andet har hun vundet Det Danske Akademis Store Pris i 1996 og Montanas Litteraturpris i 2016. For læsere af moderne skønlitteratur.

  • af Vibeke Grønfeldt
    68,99 kr.

    ”Det er piller jeg har taget i ti år, og jeg kender godt deres virkning og min reaktion, når organismen berøves dette surrogat for mæthed. Jeg kender den tunge længsel der opstår dybt inde og opsuger alle mine kræfter. Længslen efter døden?En længsel efter det umulige, som jeg på andre stadier af afholdenheden definerede som en indre trang til – piller, der herefter blev fulgt.””Din tavshed er min skrift på væggen” følger en ung og ensom piges inderste tanker og følelser. Hun har længe været indlagt på psykiatrisk afdeling, og verden udenfor bliver mere og mere fremmed. Alligevel lever hendes drømme videre, og blandt smerten og længslen efter døden er der et glimt af håb for en fremtid uden for hospitalets tykke mure.Bogen udkom første gang i 1976.Vibeke Grønfeldt (1947) er født og i sit voksne liv bosiddende på Samsø. Hun er kendt for sine stærke, samfundskritiske romaner og noveller om provinsmiljøer og det moderne livs eksistentielle ensomhed. Grønfeldt er blevet sammenlignet med forfattere som Hans Otto Jørgensen, Jens Smærup Sørensen og Knud Sørensen. Hun har udgivet bøger kontinuerligt siden debuten i 1975, og er både kritikerrost og prisvindende. Blandt andet har hun vundet Det Danske Akademis Store Pris i 1996 og Montanas Litteraturpris i 2016. For læsere af moderne skønlitteratur.