Bøger af Ulrich Horst Petersen
-
68,99 kr. ”Værdier kan blandt andet betragtes som alarmudløsere. At noget anses for værdifuldt betyder, at angreb mod det betragtes som truende, fordi en ligevægt forstyrres. De højindustrialiserede samfunds alarmsystemer er væsentligst knyttet til økonomiske og andre krigeriske værdier, og de bæres af bestemte organisationstyper, udstyret med visse reaktionsmuligheder.”Jurist og forfatter Ulrich Horst Petersens essay fra 1973 beskriver begrebet værdier og den betydning, det har for samfundet. Bogen tager udgangspunkt i mange forskellige typer værdier – inden for uddannelsessystemet, socialforsorgen, militæret og andre aspekter af det moderne samfund. Ulrich Horst Petersen beskriver desuden, hvad der sker, når de fastlagte værdier bliver truet af andre synspunkter, der sætter de accepterede normer i kritisk lys.Ulrich Horst Petersen (f. 1936) er en dansk forfatter og jurist, der har vundet et væld af priser for sine mange bøger. Han har både udgivet essays, skønlitteratur og erindringer, der blandt andet fortæller om hans oplevelser under besættelsen, hvor hans far blev myrdet af modstandsbevægelsen for at være propagandachef for det danske nazistparti.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
78,99 kr. ”Verden er ikke blot delt i øst og vest. Vor erkendelse er blevet stadig mere specialiseret i utallige fagområder, der behersker mindre og mindre dele af virkeligheden, og få behersker efterhånden deres eget fag. Arbejdet er delt op i mikroprocesser, berøvet eller kun med et minimum af skabende indhold. For den praktiske sønderdeling af individerne kompenserer privatlivet, der begynder at tage sig ud som en atavisme.”Forfatter og jurist Ulrich Horst Petersen forsøger i en lang række artikler at analysere den kollektive regression, der udspringer af individets sønderdeling. Han ser nærmere på forholdet mellem det psykologiske og det sociale aspekt ved at være menneske og de problematikker, der kan opstå, når individet skal passe ind i et samfund og samtidig forsøge at være sig selv.Bogen udkom første gang i 1971.Ulrich Horst Petersen (f. 1936) er en dansk forfatter og jurist, der har vundet et væld af priser for sine mange bøger. Han har både udgivet essays, skønlitteratur og erindringer, der blandt andet fortæller om hans oplevelser under besættelsen, hvor hans far blev myrdet af modstandsbevægelsen for at være propagandachef for det danske nazistparti.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
68,99 kr. ”Men kunsten er ikke hele kulturen! Glem ikke det!Det siger sig selv, så når det siges så ofte, stikker der måske noget under. Det gør der! Det siges nemlig altid, når der diskuteres støtte til kunsten og kulturen. Det ender gerne med, at kunsten får så lidt, at der ikke er tvivl om at den kun udgør en lille del af kulturen.Kunsten er altså ikke hele kulturen. Det står fast, som landmålermærket ville sige. Men altså dog en del af den?”Jurist og forfatter Ulrich Horst Petersen diskuterer nogle af de mest aktuelle og kontroversielle emner i starten af 1990’erne. I løbet af fem essays giver han os et indblik i, hvor han mener det danske samfund, det danske demokrati og den danske kultur er på vej hen. Mange af problemstillingerne er stadig relevante den dag i dag og vil nok vedblive med at være det. Bogen udkom første gang i 1993.Ulrich Horst Petersen (f. 1936) er en dansk forfatter og jurist, der har vundet et væld af priser for sine mange bøger. Han har både udgivet essays, skønlitteratur og erindringer, der blandt andet fortæller om hans oplevelser under besættelsen, hvor hans far blev myrdet af modstandsbevægelsen for at være propagandachef for det danske nazistparti.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
68,99 kr. ”Når jeg prøver at gøre mig klart hvad det betød at flytte fra Tværagervej til Højvangsgården i 9-års alderen, er det meget mindre den omstændighed at vi forlod eget hus med have og nu boede i lejlighed, der står som afgørende for mig, end at vi flyttede et sted hen hvor der ingen mænd var om dagen, men det derimod formelig vrimlede med kvinder, fordi der var mange børn i ejendommen og deres mødre gik hjemme som de skulle, og at min egen mor nu sluttede sig til denne hjemmets kvindehær og, tvunget af nød og vanære, ikke mere forlod os hver dag, hvad jeg frit kunne tage som et udtryk for hendes grænseløse kærlighed til os, eftersom jeg ingen anelse havde om de egentlige grunde til denne forandring.”Ulrich Horst Petersen ser tilbage på sin barndom og tager udgangspunkt i de steder, der har dannet rammer om hans opvækst og på mange måder er blevet en del af ham. Bogen fortæller blandt andet om, hvordan han og hans familie måtte flytte fra deres hyggelige hus i Glostrup efter anden verdenskrig. Hans far var blevet henrettet af modstandsbevægelsen for at være nazist, og efter krigen betalte hans mor en høj pris for sit eget medlemskab af nazistpartiet.”Huse og tider” udkom første gang i 1997.Ulrich Horst Petersen (f. 1936) er en dansk forfatter og jurist, der har vundet et væld af priser for sine mange bøger. Han har både udgivet essays, skønlitteratur og erindringer, der blandt andet fortæller om hans oplevelser under besættelsen, hvor hans far blev myrdet af modstandsbevægelsen for at være propagandachef for det danske nazistparti.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
69,00 kr. Efter 25 års tro tjeneste er Holger Lehn endelig blevet forfremmet til kontorchef i Huset, det ministerium han har arbejdet i, siden han var ung og havde store forhåbninger til sit liv. Nu, hvor han endelig har opnået en eftertragtet stilling, kigger han på sit liv som familiefar og offentligt ansat og rynker på næsen. Var det virkelig det her, han ville opnå?"I Husets tjeneste" er en bidende satire over livet som offentligt ansat i et ministerium, hvor det aldrig helt står klart, hvad man egentlig skal forestille af lave. Bogen er oprindeligt udgivet i 1983.Ulrich Horst Petersen (f. 1936) er en dansk forfatter og jurist, der har vundet et væld af priser for sine mange bøger. Han har udgivet essays, skønlitteratur og erindringer.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
69,00 kr. "Dødslejets tid er ikke de sorgløses, håbendes tid der er så fortravlet som aldrig før. Med sine sidste kræfter synes den døende magtesløst at sætte sig op mod den forbiilende nutid, der raser fremad mod årtusindskiftet, som om den er angst for at komme for sent til det."Ulrich Horst Petersen ser tilbage på sin mors liv og død og på sin tid sammen med hende. I bogen kredser han om døden og dens uforklarlige væsen, om fortiden, der gemmer på minder om mennesker, der for længst har forladt os, og om nutiden, der ofte først giver mening, når også den er blevet fortid.Ulrich Horst Petersen (f. 1936) er en dansk forfatter og jurist, der har vundet et væld af priser for sine mange bøger. Han har udgivet essays, skønlitteratur og erindringer.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
69,00 kr. "Da han kom hjem, stod hans far i døren med en mine, som om han havde krav på at vide, hvor han havde været. Bing var på sammenbruddets rand. Han orkede ikke at skændes med faderen. Mekanisk begyndte han at klæde sig af og tage nattøjet på, mens han lod faderen snakke. Det gjorde alligevel ingen forskel. Da han slukkede lyset, frygtede han, at faderen skulle hoppe op i sengen til ham og fortsætte sin snak der, men det skete ikke."Til trods for at Bing har en høj stilling i et ministerium, er hans far altid skuffet og sur. Bing spørger tit sig selv, hvordan man griber det an, når man vil have en af sine forældre på plejehjem, men han kan ikke tage sig sammen til at finde ud af det. Arbejdet i ministeriet er lige så grotesk og absurd som faderens endeløse talestrøm, og Bing nærmer sig afgrundens rand med sneglefart uden at være i stand til at dreje af.Ulrich Horst Petersen (f. 1936) er en dansk forfatter og jurist, der har vundet et væld af priser for sine mange bøger. Han har udgivet essays, skønlitteratur og erindringer.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
69,00 kr. "Mellemtiden er skyggernes uanselige tid, der danner baggrund for tidens fylde – som en ubetydelig biperson i en roman sætter en betydelig hovedperson i relief, og generalpausens stumme tale fremhæver al den stilhed, musikken fylder til bristepunket.Mellemtiden er den moderne tid, hvori vi venter, at tingene skal ske – og slår tiden ihjel med andre ting.Men i mellemtiden sker det hele."Ulrich Horst Petersens essays fra 1986 tager både pulsen på midten af fattigfirserne og slutfasen af den kolde krig, men beskæftiger sig også med almengyldige emner, der vedrører mennesker, uanset hvilken tid eller sted de lever i. Essaysne er fulde af eftertænksomhed, finurligheder og strejf af humor.Ulrich Horst Petersen (f. 1936) er en dansk forfatter og jurist, der har vundet et væld af priser for sine mange bøger. Han har udgivet essays, skønlitteratur og erindringer.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
49,00 kr. "Realiteten var, at det store flertal af mennesker måtte antages at være imod al denne vold, men at den ikke blot var der alligevel, men blev værre og værre. Jeg kunne i hvert fald ikke udelukke, at der fandtes flere mennesker, end jeg troede, der var enige med mig, skønt de ikke vidste det og hvorfor. Hvis det var tilfældet, kunne det give mening at skrive.Ulrich Horst Petersen spørger sig selv, hvorfor vold på film, i kunst og æstetik i det hele taget synes at fylde mere og mere. Hvad er det, der er så fascinerende ved den? Er den skadelig, når den bare ses på film og i kunst? Hvad gør den ved de unge, som lader til at være så fascinerede af den? Og er det i virkeligheden bare ham selv, der er blevet gammel og forstokket?Bogen er oprindeligt udgivet i 1997.Ulrich Horst Petersen (f. 1936) er en dansk forfatter og jurist, der har vundet et væld af priser for sine mange bøger. Han har udgivet essays, skønlitteratur og erindringer.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. "Den største fare for danskerne er danskerne – hverken EF, Tyskland eller flygtningene. Sygdomme har det med at ramme organismer, der er modtagelse for dem, og ingen kan nære så grænseløs foragt for danskere som danskere, og ingen kan smigre danskere så uhæmmet som danskere – blandt andet fordi ingen går så meget op i danskere som danskere."Ulrich Horst Petersens essays fra 1991 handler om danskerne og deres syn på sig selv. Om de begivenheder, der optog danskerne i starten af 1990’erne, men som ofte ikke optog særligt mange andre end danskerne selv. Bogen kommer blandt andet omkring Tamilsagen, diskussionen om EF-medlemskabet og Blekingegadesagen.Ulrich Horst Petersen (f. 1936) er en dansk forfatter og jurist, der har vundet et væld af priser for sine mange bøger. Han har udgivet essays, skønlitteratur og erindringer.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
69,00 kr. "Jeg så ikke mig selv som noget som helst og drømte hverken om det ene eller det andet. At blive stor – kunne jeg slet ikke forestille mig, og følgelig fyldte tanken mig med rædsel, fuld af ubestandighed og varsler om altings flygtighed som den var. Jeg forstod umiddelbart havfruen, der ville have menneskeben at gå på for at blive som dem, men hvorfor måtte jeg græde over hendes skæbne, når jeg dog også var et menneske med ben som alle andre og gik rundt mellem dem?"I "På vej til mig selv" gør Ulrich Horst Petersen status over, hvordan han er blevet den, han er, og hvilke prøvelser vi som mennesker må gå igennem for at finde os selv. Med selvironi og skarpsindighed tager han os med tilbage til barndommens drømme eller mangel på samme, fortæller om erfaringer, der har skubbet ham i den ene eller den anden retning, og oplevelser, der har formet ham som den, han er.Ulrich Horst Petersen (f. 1936) er en dansk forfatter og jurist, der har vundet et væld af priser for sine mange bøger. Han har udgivet essays, skønlitteratur og erindringer.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
79,00 kr. "Da vi passerer kulturpaladset – en af disse ubeskriveligt forlorne østeuropæiske kransekager der synes direkte fløjet ind fra Moskva og plantet her – er der anbragt en mægtig Pepsi-dåse oven på det. Synet er befriende: det var hvad der var i det! Andet var det ikke. Men også tankevækkende: er det hvad vi har at byde på vestfra: en dåse oven på en kransekage?"I erindringsbogen "Loyal forræder" fortæller Ulrich Horst Petersen om sine oplevelser fra oktober 1993 til oktober 1994. Bogen beskriver både hans rejser i de nyåbnede tidligere Sovjetrepublikker og den kontrast, de stod i til Vesteuropa, om konferencer rundt om i Europa og om hans egen flytning fra det pulserende Frederiksberg til de fredfyldte andalusiske bjerge.Ulrich Horst Petersen (f. 1936) er en dansk forfatter og jurist, der har vundet et væld af priser for sine mange bøger. Han har udgivet essays, skønlitteratur og erindringer.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
49,00 kr. "Det næste er, at jeg er hjemme igen, men dermed ophører gåden ikke, for jeg ved ikke, hvordan det gik til. Fandt jeg selv hjem, eller blev jeg fundet? Så min bror eller en legekammerat mig stige op og køre bort i lastbilen, og skyndte han sig hjem og sagde det, eller var jeg alene og bemærkede ingen det? Kunne jeg faktisk være forsvundet og aldrig dukket op igen?"Ulrich Horst Petersen deler ud af erindringsglimt fra sit spændende liv og tager os blandt andet med tilbage til besættelsestiden, hvor han som søn af en af de ledende danske nazister, aldrig helt var i sikkerhed. I dag ser han tilbage på sine tidlige minder og spørger sig selv, hvad af det der er erindringer, og hvad der er noget, han efterfølgende har bildt sig selv ind for at få oplevelserne til at give mening.Ulrich Horst Petersen (f. 1936) er en dansk forfatter og jurist, der har vundet et væld af priser for sine mange bøger. Han har udgivet essays, skønlitteratur og erindringer.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
69,00 kr. "På et hotel i Kishinev mistede jeg hukommelsen.Vi havde kørt i bus hele dagen og besøgte et landbrugskollektiv, en lægestation, en tekstilfabrik og et sygehus. Det havde alt sammen været som den første dag, vi kom, med fly fra Moskva, Aerofolt indenrigs, men forsinket, fordi der var nogle officerer med der ville af i Odessa, skønt flyet ikke gik dertil. Altså tog vi et sving ud over Sortehavet og gik ned i Odessa, man protesterede ikke over for uniformer i 1970, i Bresjnev-æraen, og ankom til Kishinev, da det var blevet mørkt."Ulrich Horst Petersen deler ud af minder fra en lang række rejser som embedsmand, privatperson og forfatter. Han fortæller om absurde oplevelser i det sovjetiske Moldova, om flytningen fra det trygge, civiliserede Frederiksberg til Andalusiens ensomme bjerge, og hvordan det er at være dansker i den store verden."Lysets skygge" er oprindeligt udgivet i 1998.Ulrich Horst Petersen (f. 1936) er en dansk forfatter og jurist, der har vundet et væld af priser for sine mange bøger. Han har udgivet essays, skønlitteratur og erindringer.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
69,00 kr. "Ser man det under ét, bæres det af – og udtrykker – to hovedtemaer: Et fortabelsestema og et ophøjelsestema. Det, han stræber efter, er temaernes forening i ét og samme værk, i én og samme persons skikkelse. Det var en lyst og last at skrive, og den, han skrev om, skulle have begge dele.""Den standhaftige tinsoldat" er et langt essay om den legendariske tyske forfatter Thomas Mann. Ulrich Horst Petersen inddrager en lang række interviews af Thomas Mann samt uddrag fra forfatterens værker og sætter hans tanker i relief til skæbneåret 1991, hvor essayet udkom, og Europa og ikke mindst Tysklands fremtid tegnede sig så lyst.Ulrich Horst Petersen (f. 1936) er en dansk forfatter og jurist, der har vundet et væld af priser for sine mange bøger. Han har udgivet essays, skønlitteratur og erindringer.
- E-bog
- 69,00 kr.