Bøger af Torben Kitaj
-
68,99 kr. ”De seneste års begivenheder har vist, at der eksisterer en gensidig afhængighed mellem udviklingslandene og industrilandene. Tidligere tiders tilbøjelighed til at betragte de fattige landes problemer som noget, der i bund og grund kun berørte os i de rige lande som et moralsk problem, er således nu afløst af en voksende erkendelse af den gensidige samhørighed. Derfor bør debatten om en ny økonomisk verdensorden tages alvorligt.”Efter oliekrisen i starten af 1970’erne blev det tydeligt, at de vestlige lande var mere afhængige af landene i Mellemøsten og de tidligere kolonier, end de fleste havde troet. Det stod klart for mange, at der var brug for en ny økonomisk verdensorden, men spørgsmålet var, hvordan den skulle udformes, og hvordan den skulle se ud.Torben Kitajs bog fra 1978 fortæller om den økonomiske verdensorden, som den dengang så ud, og hvordan man kunne forbedre den for at skabe en mere bæredygtig økonomi for alle verdens lande. Bogen er skrevet til brug i samfundsfag på ungdomsuddannelserne, men kan læses af alle, der interesserer sig for økonomi og international politik i det tyvende århundrede.Torben Kitaj (f. 1950) er en dansk forfatter, journalist og redaktør. Han står bag flere bøger om international politik samt en lang række rejsebøger. Han har tidligere arbejdet som journalist og redaktør på TV-avisen og er i dag ansvarshavende chefredaktør på Ugeskrift for Læger.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
49,00 kr. "I de små bananrepublikker er der megen fattigdom, men også stor rigdom. Det store bananselskab er rigt og har bestemt over mange menneskers liv i Mellemamerika. Derfor har det fået mange fjender, som synes, at selskabet er blevet rigt på de ’indfødtes’ bekostning.Lige siden 1899 har United Fruit Company levet af bananer fra Mellemamerika. Og lige siden har de små bananrepublikkers historie været uløseligt knyttet til United Fruit Company."De fleste ved, at bananer vokser på bananpalmer, og at de smager dejligt og er sunde. Men ikke alle tænker over deres vej fra palmen til det danske supermarked eller grønthandel. I virkeligheden knytter der sig mange økonomiske interesser til bananproduktionen, som sjældent kommer den enkelte bananplukker til gavn. "Bananer" fortæller om alt det, man ikke tænker på, når man sætter tænderne i en banan, men som ikke desto mindre er vigtigt at vide som forbruger.Bogen udkom første gang i 1983.Torben Kitaj (f. 1950) er en dansk forfatter, journalist og redaktør. Han står bag flere bøger om international politik samt en lang række rejsebøger. Han har tidligere arbejdet som journalist og redaktør på TV-avisen og er i dag ansvarshavende chefredaktør på Ugeskrift for Læger.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
39,00 kr. "I ethvert samfund vil der kunne opstå konflikter. Konflikternes art og udspring vil til dels være bestemt af det givne samfunds karakter. Det vil f.eks. sige hvilke ejendomsforhold, der eksisterer, eller udtrykt på en anden måde, hvilket økonomisk system det pågældende samfund baserer sig på. Selvom der således vil kunne drages en del konklusioner om konflikter og deres karakter ud fra et givent samfundssystems indbyggede normer og basis vil det imidlertid ikke være et tilstrækkeligt grundlag for forståelsen af konflikternes natur."Torben Kitaj gør rede for de forretningsmæssige konflikter, der kan opstå imellem to parter i en transaktion. Han fortæller, hvordan brugen af voldgiftssystemet har haft betydning i den økonomiske udvikling i Danmark og Sverige i årene op til rapportens udgivelse i 1975Torben Kitaj (f. 1950) er en dansk forfatter, journalist og redaktør. Han står bag flere bøger om international politik samt en lang række rejsebøger. Han har tidligere arbejdet som journalist og redaktør på TV-avisen og er i dag ansvarshavende chefredaktør på Ugeskrift for Læger.
- E-bog
- 39,00 kr.
-
49,00 kr. "Olie er verdens vigtigste energikilde. Det er også den vigtigste råvare i verdenshandelen.Ethvert samfund har brug for olie, hvis det skal kunne fungere. I Danmark kan bilerne ikke køre, maskinerne ikke arbejde og husene ikke varmes op uden olie. Derfor er olien så vigtig, og derfor skriver aviserne altid om olieprisernes op- og nedture."I det tyvende århundrede var olien det vigtigste produkt på verdensmarkedet og næsten al handel var på den ene eller den anden måde afhængig af oliemarkedet. Torben Kitajs bog fra 1987 beskriver de mange forskellige interesser, der var på spil i forbindelse med olien i 1980’erne, hvad man brugte den til, og hvilke spændinger den førte til mellem verdens lande og de forskellige spillere på verdensmarkedet.Meget har ændret sig siden 1980’erne, og bogen giver derfor et spændende billede af, hvordan forholdet til olie har ændret sig med tiden.Torben Kitaj (f. 1950) er en dansk forfatter, journalist og redaktør. Han står bag flere bøger om international politik samt en lang række rejsebøger. Han har tidligere arbejdet som journalist og redaktør på TV-avisen og er i dag ansvarshavende chefredaktør på Ugeskrift for Læger.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
69,00 kr. "Afrika er med sine mange små lande blevet prototypen på et u-landskontinent. De afrikanske lande mærker stadig efterveerne efter kolonialismen. De er små og har hver især ikke mange ressourcer at trække på. Vi i Danmark synes, at der er langt til den tredje verden. Vi har ikke den tredje verden inde på livet på en måde så vi føler, at vi kan mærke det. I England er de mange farvede indvandrere lyslevende vidnesbyrd om den ikke så fjerne kolonitid."I 1980’erne var verdensøkonomien bremset op, og forskellene mellem de rige og de fattige lande var mere tydelig end nogensinde før. I de rige lande kradsede den økonomiske krise, men i u-landene var situationen langt værre. "U-landene i ’80-erne" beskriver forholdene i de fattigere dele af verden og deres forhold til de rige lande, der både historisk og økonomisk har meget at sige for u-landenes situation.Bogen udkom første gang i 1986.Torben Kitaj (f. 1950) er en dansk forfatter, journalist og redaktør. Han står bag flere bøger om international politik samt en lang række rejsebøger. Han har tidligere arbejdet som journalist og redaktør på TV-avisen og er i dag ansvarshavende chefredaktør på Ugeskrift for Læger.
- E-bog
- 69,00 kr.