Bøger af Siri Hustvedt
-
Fra 149,00 kr. I sin nye essaysamling kombinerer Siri Hustvedt stærke personlige erindringer om sin familie med sit altid skarpe feministiske mindset. Hun beskrives som det 21. århundredes Virginia Woolf af the Literary Review, og den Man Booker-longlistede forfatter udstiller sit intellekt og sin store spændvidde på tværs af videnskabelige discipliner i denne samling, der bevæger sig ubesværet mellem essays om hendes mor, hendes bedstemor og hendes datter, til kunstner-mødre som Jane Austen, Emily Brontë og Louise Bourgeois. Hun beskriver og analyserer det kvindelige, skabt i en kultur, hvor kvindehad og fantasier om den mandlige autoritet er absolut fremherskende.Mødre, fædre og andre er en bevægende, kraftfuld og ofte ganske morsom bog, og den stiller relevante spørgsmål om den kærlighed og det had, der bor i familien, menneskers fordomme og ondskab og den helende kraft, man kan finde i kunsten.
-
Fra 149,00 kr. Minder om fremtiden er historien om den unge forfatterspire S.H. og hendes første år i New York i slutningen af 1970'erne. S.H. kender ikke en sjæl i storbyen. Sulten efter selskab indleder hun en lang række tilfældige forhold - og om natten lytter hun igennem de papirtynde vægge i sin Manhattan-lejlighed til sin mystiske nabo Lucys bizarre og ildevarslende monologer. Hun noterer de brudstykker, hun kan høre, i en notesbog - indtil en skæbnesvanger aften, hvor Lucy braser ind i S.H.s lejlighed på en redningsmission. Fyrre år senere genfinder S.H. sin gamle notesbog - og det første udkast til en aldrig færdiggjort roman. S.H. er i mellemtiden blevet en etableret forfatter, og ved at sammenstille teksterne fra hendes ungdom med hendes ældre jeg tegnes et mangefacetteret billede af en kvinde gennem fire årtier. Minder om fremtiden samler mange af de temaer, Hustvedt har behandlet igennem sit forfatterskab: spørgsmål om køn, erindring, erkendelsens luner, de tvetydige grænser mellem fornuft og vanvid - og vores primale drifter som sex, kærlighed, sult og raseri.
-
199,00 kr. En kvinde ser på mænd der ser på kvinder er en essaysamling om kunst, feminisme, neurovidenskab, psykologi og filsofi skrevet af den norsk-amerikanske forfatter Siri Hustvedt, der bl.a. har skrevet romanen Den flammende verden. Samlingen bærer præg af den karakterisktiske personlige grundtone, man finder i alt, hvad Siri Hustvedt skriver og teksterne er båret af hendes lidenskab for kunst, humaiora og videnskab.
-
Fra 129,00 kr. En intellektuel detektivhistorie i kunstverdenen.Med udgangspunkt i genopdagelsen af kunstneren Harriet Burdens værker, der ingen opmærksomhed fik, mens hun var i live, men som efter hendes død opnåede anerkendelse, beskrives og behandles temaer som identitet, køn, kunst og kvindelighed.Gennem notebøger, dagbøger, magasiner og avisartikler tager Harriets karakter form, i takt med at hun kæmper for at finde sin plads i en mandsdomineret kunstverden, alt imens hun skal bevare sin egen identitet.Harriet er en vidunderlig skabning - besværlig, mærkelig, følsom, spændende, super intelligent - ja, nærmest et geni - og denne enestående roman af Siri Hustvedt er lige så fascinerende og vedkommende, som de figurer, hun har skabt.
-
99,00 kr. - E-bog
- 99,00 kr.
-
Fra 99,00 kr. Forfatterens personlige beretning om sit forsøg på at få stillet en diagnose på sine ukontrollable rystelser, der starter under en mindetale, hun holder for sin afdøde far. Sygehistorien iblandes en neurovidenskabelig, litterær og filosofisk analyse af forholdet mellem krop og sind og af hvordan sygdom kan gå ind i vores identitetsopfattelse.
-
- E-bog
- 99,00 kr.
-
- E-bog
- 99,00 kr.
-
Fra 99,00 kr. Siri Hustvedts store og meget anmelderroste roman om to nabofamilier - kunstnere og intellektuelle - i SoHo, New York. Det jeg elskede er en gribende roman om den vestlige verdens menneskelige ekstremer.Kunsthistorikeren Leo opsøger kunstneren bag et fascinerende maleri og fette bliver starten på et livslangt venskab mellem Leo og maleren, Bill Weschler. Leo forelsker sig stormende i den yngre litteraturhistoriker Erica og de flytter ind i lejligheden under Bill og hans hustru Lucille. Lejligheden er placeret downtown Manhattan og de to par tager aktivt del i hinandens liv og det kunstneriske miljø, der omgiver dem.Da de to par næsten samtidigt får hver deres velskabte søn, synes lykken inden for rækkevidde. Men pludseligt rammer en tragedie af dimensioner de to familier og intet bliver igen som før.OM BOGENOg det er netop, hvad Siri Hustvedts mageløse og meget eksistentialistiske roman handler om. At livets onde tilfældighed ikke kan blive en egocentrisk undskyldning for noget som helst over for næsten. At indse at kærligheden har sin pris, enten den foldes flamboyant ud på sengens lagen eller fejes fejt ind under skrivemaskinens underlag. - PolitikenRomanen åbner med den forventningsstimulerende sætning: Min søster kaldte det ’hemmelighedernes år’… Heldigvis deler Siri Hustvedt hemmelighederne med sine læsere, og jeg kan kun sige at amerikanerens lidelse, har været min nydelse. - Klaus RothsteinOM FORFATTERENSiri Hustvedt er en amerikansk forfatter, men datter af norsk-amerikanske forældre og voksede op i Minnesota. 23 år gammel flyttede hun til New York, hvor hun blev uddannet i litteraturvidenskab på Columbia University.For 22 år siden mødte hun sin ægtemand, forfatteren Paul Auster. Siden hun fik udgivet sin første bog i 1983, digtsamlingen 'Reading to You', har hun skrevet både noveller, essays (især om kunst) og romaner.Hendes tre romaner er oversat til mange sprog. Hendes første roman udkom i 1992 og blev samme år udgivet på dansk under titlen 'Med bind for øjnene'. I 1997 udkom 'Lily Dahls fortryllelse'. 'Det jeg elskede', udkom på dansk i 2002 og var seks år undervejs.
-
Fra 99,00 kr. New Yorker-forfatteren Mia har haft et alvorligt sammenbrud efter at hendes mand gennem 30 år, Boris, vil have en pause. "Pausen" viser sig at være en 20 år yngre fransk kollega. For at få det hele på afstand tager Mia til sin hjemby Bonden i Minnesota, hvor hendes mor stadig bor. Sådan begynder Mias sommer uden mænd. Hun raser og sørger over sit tab, men bliver også involveret i livet omkring sig. Hun møder sin mors jævnaldrende veninder og indser, at livsgnist, humor og vid ikke forsvinder med alderen. Hun knytter sig til sin unge nabo og hendes to små børn. Og hun bliver ansat som lærer på et skriveværksted for teenagepiger og må håndtere deres følsomhed og mobberier, men også spæde og nysgerrige start på voksenlivet. Sommeren uden mænd tegner et stærkt billede af tre generationer af kvinder, der alle kæmper med ensomhed, tab og sexualitet."... stor romankunst ... man føler sig godt underholdt og bliver klogere undervejs. Både på livet og på kvinden"- Berlingske (fem stjerner)"En underholdende og besnærende roman, der er let at læse, men svær at glemme"- Information"... rummer så meget af en kvindes indre følelses- og tankeliv, at man bliver dybt berørt og inviteret til at tænke over, hvad man selv kommer fra, står i og er på vej til"- IN (fem stjerner)"... som at få en livsklog mentor på bogform"- Weekendavisen"En smuk og lidenskabelig fortælling i allerbedste Hustvedt-stil"- Litteratursiden.dk
-
99,00 kr. - E-bog
- 99,00 kr.
-
Fra 99,00 kr. Den 22-årige studerende Iris Vegan fra Midtvesten kommer i et ildevarslende, kulisseagtigt New York ud for besynderlige tildragelser. Hun møder fire personer, der alle på foruroligende vis ændrer hendes identitets konturer. I romanen MED BIND FOR ØJNENE lader forfatteren sit emne med gennemtrængende seksualitet og dramatiserende den kvindelige psyke, der er fanget i magt og underkastelse.PRESSEN SKREV“Hvad Hustvedt frem for alt har i sin palet er en erotisk dybdevirkning, snart faretruende og mørk med gnidrede skygger af dominans og underkastelse, snart gyldent fejrende sig selv som ren og skær livskraft midt i New York.” - Bog Green Jensen i Weekendavisen.“Der er rigtig meget guf for litteraturelskere i denne bog. Siri Hustvedt skriver som en drøm, og selvom man måske ikke altid kan følge med i de filosofiske betragtninger, så har man alligevel altid følelsen af at forstå. Man kan ikke andet end nyde både ord og stemninger. Og stemning er Hustvedts varemærke. Hun kan skrive så det driver én koldt ned af ryggen, og de mennesketegninger, hun kan diske op med, er ikke for sarte sjæle.” - Litteratursiden