Bøger af Sam Besekow

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Sam Besekow
    68,99 kr.

    ”’Hjemme’ skød de snart fra sig som de dødes land. Og med blændende øjne fulgte de københavnernes færden i godvejr og blæst. Og regne gjorde det når det ikke blæste. Så gik de ude med ansigterne løftet mod væden og lod dråber sile ned over panden og næsen, snusede og fik vand i munden, snøftede og sagde: – AH!”Brødrene Simon, Filip og Wulf kommer til København fra Polen i begyndelsen af 1900-tallet, og de oplever en verden helt anderledes end den, de forlod i deres polske landsby. Ikke bare byen er helt anderledes med dens larm og lys, men også de unge piger er noget helt nyt for de tre unge mænd. Gennem de tre brødres møde med København, de vidt forskellige ægteskaber og skæbner oplever vi en bid af danmarkshistorien set med fremmede øjne.Bogen udkom første gang i 1986.Samuel Besekow (1911-2001) var en dansk skuespiller, teaterinstruktør og forfatter. Han studerede teaterhistorie i München og Berlin og blev senere elev på Det kgl. Teaters elevskole. Under anden verdenskrig måtte han flygte til Sverige, fordi han var af jødisk afstamning, men da han efter krigen vendte tilbage til Danmark, begyndte hans karriere for alvor at tage fart. I løbet af sit liv arbejdede han ved teatre i Danmark, Norge, Sverige og Finland og var endvidere som instruktør på film og tv. Sam Besekow skrev mange bøger inden for forskellige genrer og blev belønnet med en lang række prestigiøse priser og legater for sit store bidrag til nordisk kulturliv.

  • af Sam Besekow
    99,00 kr.

    Den legendariske teaterpersonlighed Sam Besekows erindringsbog er en overdådig fortælling om et begivenhedsrigt liv, der har budt på universitetsstudier i Berlin under mellemkrigstiden, flugt fra Danmark til Sverige under Anden Verdenskrig og en blomstrende karriere ved teatret i alle de nordiske lande. Bogen har imidlertid også en anden dimension. Den er et enestående billede på den jødiske kultur i Danmark i det tyvende århundrede lige fra de oldgamle traditioner, der lever videre i disse samfund, til flugten til Sverige under krigen og de danske jøders forskellige syn på oprettelsen af staten Israel kort efter krigen.Samuel Besekow (1911-2001) var en dansk skuespiller, teaterinstruktør og forfatter. Han studerede teaterhistorie i München og Berlin og blev senere elev på Det Kongelige Teaters elevskole. Under Anden Verdenskrig måtte han flygte til Sverige, fordi han var af jødisk afstamning, men da han efter krigen vendte tilbage til Danmark, begyndte hans karriere for alvor at tage fart. I løbet af sit liv arbejdede han ved teatre i Danmark, Norge, Sverige og Finland og var endvidere instruktør på film og tv. Sam Besekow skrev mange bøger inden for forskellige genrer og blev belønnet med en lang række prestigiøse priser og legater for sit store bidrag til nordisk kulturliv.

  • af Sam Besekow
    69,00 kr.

    Matti Pärkel er en køn men fattig almuedreng fra Nordsverige, der mærkes af sin bedstemors død. I familien har hun været hans nærmeste, og nu hænger kun hendes skygge ved i hjemmet. Det lille lokalsamfund er præget af streng religion, trange kår og druk. Lyspunkterne bliver færre og færre, og snart beslutter Matti sig for at flygte fra sorgen og de brutale familieforhold, som nu råder. Han pakker kun sin violin og drager ensom ud i verden for at blive til noget stort.Sam eller Samuel Besekow fødtes i København i 1911 af russiske forældre. Besekow uddannede sig i teaterhistorie og arbejdede som instruktør og skuespiller ved bl.a. Det Kgl. Teater. Under 2. verdenskrig var han tvunget til at flygte til Sverige på grund af sin jødiske herkomst, men efter krigens ophør vendte han tilbage til Danmark. Her var han en toneangivende nyskaber inden for teater og litteratur og skrev både romaner, erindringsbøger og teaterbekendelser.

  • af Sam Besekow
    Fra 79,00 kr.

    På den lille gyde Calle Jesus i en fiskerby ved Den Mexicanske Golf lå der i gamle dage et lille gult hus, som husede en stor familie. Ingen brød sig om familien, heller ikke indianerne, der udgjorde størstedelen af beboerne i den lille bydel, og som ellers selv var vant til at blive diskrimineret og set ned på. Nej, for familien var jo sigøjnere. Det sagde man i hvert fald, og så måtte det jo være rigtigt.Mange år senere kommer en gammel mand til byen. Han er vokset op i Danmark, men vil finde det hus, hvor hans far for længe siden kom til verden til lyden af ukvemsord fra mængden foran huset. Gyden er for længst forsvundet, men mindet om sigøjnerfamilien lever i bedste velgående. Nu går den ældre herre i gang med at grave i sin families skæbne i den by, der slet ikke er, som han havde regnet med.Samuel Besekow (1911-2001) var en dansk skuespiller, teaterinstruktør og forfatter. Han studerede teaterhistorie i München og Berlin og blev senere elev på Det Kongelige Teaters elevskole. Under Anden Verdenskrig måtte han flygte til Sverige, fordi han var af jødisk afstamning, men da han efter krigen vendte tilbage til Danmark, begyndte hans karriere for alvor at tage fart. I løbet af sit liv arbejdede han ved teatre i Danmark, Norge, Sverige og Finland og var endvidere instruktør på film og tv. Sam Besekow skrev mange bøger inden for forskellige genrer og blev belønnet med en lang række prestigiøse priser og legater for sit store bidrag til nordisk kulturliv.

  • af Sam Besekow
    69,00 kr.

    "En lighed er der, en ubehagelig lighed. Når jeg barberer mig om morgenen er det som spejlbilledet viser mig et vrængbillede af min bror. Jeg ligner ham som en karikatur af originalen. Hvor ofte har jeg ikke hørt det som dreng: - Hvor dog Georges ligner sin bror Garcia. En slet dulgt sarkasme gemte sig bag den rosende vending."Georges vokser op i sin storebror Garcias skygge, og fra en tidlig alder ved han, at hans mor forsøgte at abortere ham, fordi hun ikke ville have et til barn. Hvorfor skulle hun det, når hun havde Garcia? I dag mange år senere er Garcia dødeligt syg og glemt af den offentlighed, der engang forgudede ham. Fra hans dødsleje fortæller Georges om livet som uønsket efternøler, om flugten fra nazisterne under Anden Verdenskrig og genforeningen med den familie, han aldrig rigtig har været velkommen i.'Min bror geniet. Epitaf over en karriere' er en selvstændig fortsættelse af 'Min far dværgen' (1981).Samuel Besekow (1911-2001) var en dansk skuespiller, teaterinstruktør og forfatter. Han studerede teaterhistorie i München og Berlin og blev senere elev på Det Kongelige Teaters elevskole. Under Anden Verdenskrig måtte han flygte til Sverige, fordi han var af jødisk afstamning, men da han efter krigen vendte tilbage til Danmark, begyndte hans karriere for alvor at tage fart. I løbet af sit liv arbejdede han ved teatre i Danmark, Norge, Sverige og Finland og var endvidere instruktør på film og tv. Sam Besekow skrev mange bøger inden for forskellige genrer og blev belønnet med en lang række prestigiøse priser og legater for sit store bidrag til nordisk kulturliv.

  • af Sam Besekow
    69,00 kr.

    I 1920’ernes København trisser den sirlige klaverlærer B. Simmel rundt i de middelmådige kvarterer og giver lektioner til de børn, der ikke altid kan lade helt være med at drille ham med hans fornemme mine, der står i skarp kontrast til hans lasede tøj. Professor kalder han sig selv, og det gør mødrene også, for det får dem til at være ekstra stolte af, at deres børn får klaverundervisning. Men Simmel har aldrig været professor, men føler af en eller anden grund en vis ret til at kalde sig det.Professor Simmel er blot én af de mange karakterer i Sam Besekows myter "Drømmespind", som ikke er den, han giver sig ud for at være.Samuel Besekow (1911-2001) var en dansk skuespiller, teaterinstruktør og forfatter. Han studerede teaterhistorie i München og Berlin og blev senere elev på Det Kongelige Teaters elevskole. Under Anden Verdenskrig måtte han flygte til Sverige, fordi han var af jødisk afstamning, men da han efter krigen vendte tilbage til Danmark, begyndte hans karriere for alvor at tage fart. I løbet af sit liv arbejdede han ved teatre i Danmark, Norge, Sverige og Finland og var endvidere instruktør på film og tv. Sam Besekow skrev mange bøger inden for forskellige genrer og blev belønnet med en lang række prestigiøse priser og legater for sit store bidrag til nordisk kulturliv.

  • af Sam Besekow
    79,00 kr.

    På en af de fineste adresser i Rungsted har familien Levi et enormt hus med egen park. Når folk går forbi det høje hegn, hører man dem indimellem mumle nedrige bemærkninger om den velhavende familie, for én ting er at have gjort sig rig som vekselerer, en anden ting er at være jøde. Også inden for hegnet mærker familiens mange børn og børnebørn deres jødiske herkomst, ikke mindst den 17-årige Ruth, som ustandseligt bliver mindet om, at hun ikke må mænge sig med hvem som helst, for hun er ud af en stolt jødisk familie og har et navn at beskytte. Men Ruth finder de ikke lige så nemt som sine søskende at leve det tilrettelagte og sømmelige liv, som er bestemt for hende. Hendes herkomst, rigdom og familienavn er en møllesten om hendes hals, som hun før eller siden er nødt til at befri sig for.Samuel Besekow (1911-2001) var en dansk skuespiller, teaterinstruktør og forfatter. Han studerede teaterhistorie i München og Berlin og blev senere elev på Det Kongelige Teaters elevskole. Under Anden Verdenskrig måtte han flygte til Sverige, fordi han var af jødisk afstamning, men da han efter krigen vendte tilbage til Danmark, begyndte hans karriere for alvor at tage fart. I løbet af sit liv arbejdede han ved teatre i Danmark, Norge, Sverige og Finland og var endvidere instruktør på film og tv. Sam Besekow skrev mange bøger inden for forskellige genrer og blev belønnet med en lang række prestigiøse priser og legater for sit store bidrag til nordisk kulturliv.

  • af Sam Besekow
    69,00 kr.

    "Hver begyndelse, hver premiere, var jo en afsked. Jeg er vænnet til det. Det er underligt: hvor bange jeg end er, har jeg ikke noget ønske om at leve om, at være ung igen. Jeg betragter mig med en kølig selvbevidsthed og kan dog ikke rigtig tro på mig selv. Jeg er vant til at fantasien spiller mig et puds. Lad mig da sige farvel. Uden sorg eller bitterhed. Lad mig glemme den smukke vane som kaldes livet..."I "Skrevet i vand" fortæller den excentriske gamle teaterkanon Konrad Nielsen om sit liv og sine oplevelser ved teatret. Vi mødte den farverige mand for første gang i "Breve til en teatergal professor", og med "Skrevet i vand" lader Sam Besekow os komme helt ind under huden på det eftertænksomme og sære livsstykke; Konrad Nielsen.Samuel Besekow (1911-2001) var en dansk skuespiller, teaterinstruktør og forfatter. Han studerede teaterhistorie i München og Berlin og blev senere elev på Det Kongelige Teaters elevskole. Under Anden Verdenskrig måtte han flygte til Sverige, fordi han var af jødisk afstamning, men da han efter krigen vendte tilbage til Danmark, begyndte hans karriere for alvor at tage fart. I løbet af sit liv arbejdede han ved teatre i Danmark, Norge, Sverige og Finland og var endvidere instruktør på film og tv. Sam Besekow skrev mange bøger inden for forskellige genrer og blev belønnet med en lang række prestigiøse priser og legater for sit store bidrag til nordisk kulturliv.

  • af Sam Besekow
    69,00 kr.

    Det er mange år, siden der er kommet en fremmed til den lille franske landsby, hvor Francois’ kro ligger. Derfor vendes alle øjne mod døren, da en ung fremmed mand kommer ind og sætter sig alene ved et bord. Der går ikke længe, før stamgæsterne har møvet sig ind på ham for at høre hans historie og måske endnu vigtigere få en gratis omgang, inden den unge mand overhovedet når at tilbyde det. Men hvor mærkelig den unge hollænder end virker for de fastgroede stamgæster, så er det intet i forhold til det indtryk, de gør på ham. En gravhund dypper sin snude i hans glas, og det bliver udråbt til en stor anerkendelse, en mand puffer den væk med sit træben, og så lyder der et skrig fra overetagen, hvor Francois’ kone ligger og føder. Den unge mand kommer aldrig til at glemme den tid, han tilbringer i den lille landsby.Samuel Besekow (1911-2001) var en dansk skuespiller, teaterinstruktør og forfatter. Han studerede teaterhistorie i München og Berlin og blev senere elev på Det Kongelige Teaters elevskole. Under Anden Verdenskrig måtte han flygte til Sverige, fordi han var af jødisk afstamning, men da han efter krigen vendte tilbage til Danmark, begyndte hans karriere for alvor at tage fart. I løbet af sit liv arbejdede han ved teatre i Danmark, Norge, Sverige og Finland og var endvidere instruktør på film og tv. Sam Besekow skrev mange bøger inden for forskellige genrer og blev belønnet med en lang række prestigiøse priser og legater for sit store bidrag til nordisk kulturliv.

  • af Sam Besekow
    69,00 kr.

    "Kunst holder os levende, tvinger ’hvorfor’erne’ frem, vækker, kræver spørgsmål og svar, standpunkttagen, kritik... vi skal svare vort eget jegs spørgen: Og det kræver tilskuerteknik.""I "Breve til en teatergal professor" følger vi den garvede teaterpersonlighed Konrad Nielsens interessante brevveksling med en ukendt professor, der er uhyrligt optaget af at få opført det teaterstykke, han selv har skrevet, skønt han ingen kendskab har til teaterverdenen. Konrad Nielsen, der selv er noget af en original, udøser sin viden og sine overvejelser om kunstens væsen og betydning for mennesket, om teatrets særlige magi og om det samfund, der efterhånden bugner af folk, der ønsker at gøre karriere som manuskriptforfatter, instruktør eller på selve de skrå brædder.Samuel Besekow (1911-2001) var en dansk skuespiller, teaterinstruktør og forfatter. Han studerede teaterhistorie i München og Berlin og blev senere elev på Det Kongelige Teaters elevskole. Under Anden Verdenskrig måtte han flygte til Sverige, fordi han var af jødisk afstamning, men da han efter krigen vendte tilbage til Danmark, begyndte hans karriere for alvor at tage fart. I løbet af sit liv arbejdede han ved teatre i Danmark, Norge, Sverige og Finland og var endvidere instruktør på film og tv. Sam Besekow skrev mange bøger inden for forskellige genrer og blev belønnet med en lang række prestigiøse priser og legater for sit store bidrag til nordisk kulturliv.

  • af Sam Besekow
    Fra 79,00 kr.

    Efter Anden Verdenskrig drev de mange befriede jøder rundt i Europa i håb om at blive taget imod af nogle af de sejrende lande eller i det mindste der, hvorfra de under krigen var blevet fordrevet. I takt med at det ene land efter det andet afviste de forpinte flygtninge, vendte mange blikket mod Israel, jødernes forjættede land. I "Guds gøglere" følger vi nogle af de jøder fra forskellige steder i Europa, der efter krigen søgte tilflugt i Israel, skønt rejsen dertil heller ikke var uden farer. Hver har sin egen skæbne og sine egne grunde til at emigrere, men det er den samme længsel efter et sted, hvorfra man aldrig mere skal flygte, der driver dem.Samuel Besekow (1911-2001) var en dansk skuespiller, teaterinstruktør og forfatter. Han studerede teaterhistorie i München og Berlin og blev senere elev på Det Kongelige Teaters elevskole. Under Anden Verdenskrig måtte han flygte til Sverige, fordi han var af jødisk afstamning, men da han efter krigen vendte tilbage til Danmark, begyndte hans karriere for alvor at tage fart. I løbet af sit liv arbejdede han ved teatre i Danmark, Norge, Sverige og Finland og var endvidere instruktør på film og tv. Sam Besekow skrev mange bøger inden for forskellige genrer og blev belønnet med en lang række prestigiøse priser og legater for sit store bidrag til nordisk kulturliv.