Bøger af Nic. Blædel

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Nic. Blædel
    69,00 kr.

    Der er ikke mange perioder af verdenshistorien, der har været så betydningsfulde som slutningen af 1930’erne i Europa, hvor anden verdenskrig bankede på døren. Der er skrevet uendeligt mange bøger om selve krigen, men optakten til den er måske endnu vigtigere at undersøge for at finde svaret på spørgsmålet, om krigen kunne være undgået."Storpolitik 1937" er skrevet i 1938 og giver et unikt billede af det skæbnesvangre års begivenheder, vel at mærke uden bagklogskabens klare lys. Bogen gennemgår kronologisk årets begivenheder med fokus på Europa og viser os de mange skridt, der førte til krigens start bare to år efter.Nicolai Gottlieb Blædel (1882-1943) var en dansk journalist, forfatter, redaktør og modstandsmand. Han var uddannet cand.theol., men da han i løbet af studiet blev ateist, blev han aldrig præst. Nic. Blædel skrev en lang række bøger om storpolitik i 1920’erne og 1930’erne. Han var far til den danske journalist og gastronom Leif Blædel og farfar til journalist og krimiforfatter Sara Blædel.

  • af Nic. Blædel
    69,00 kr.

    Der er ikke mange perioder af verdenshistorien, der har været så betydningsfulde som slutningen af 1930’erne i Europa, hvor anden verdenskrig bankede på døren. Der er skrevet uendeligt mange bøger om selve krigen, men optakten til den er måske endnu vigtigere at undersøge for at finde svaret på spørgsmålet, om krigen kunne være undgået."Storpolitik 1939" er skrevet i 1940 og giver et unikt billede af det skæbnesvangre års begivenheder, vel at mærke uden bagklogskabens klare lys. Bogen gennemgår kronologisk årets begivenheder med fokus på Europa og viser os de mange skridt, der førte til krigens start i selvsamme år.Nicolai Gottlieb Blædel (1882-1943) var en dansk journalist, forfatter, redaktør og modstandsmand. Han var uddannet cand.theol., men da han i løbet af studiet blev ateist, blev han aldrig præst. Nic. Blædel skrev en lang række bøger om storpolitik i 1920’erne og 1930’erne. Han var far til den danske journalist og gastronom Leif Blædel og farfar til journalist og krimiforfatter Sara Blædel.

  • af Nic. Blædel
    149,00 kr.

    Der blev begået mange forbrydelser og mange dumheder i tiden op til anden verdenskrig, men det, der førte til krigens udbrud i 1939, var så kompliceret, at det dårligt lader sig beskrive i én bog. Ikke desto mindre formåede Nic. Blædel bedre end nogen anden at skildre sin samtid og de begivenheder, der havde ført til den begrædelige besættelse af Danmark og store dele af resten af Europa.Måske var det netop hans klarsyn og skarpe pen, der gjorde, at nazisterne allerede på besættelsesdagen, 9. april 1940, forbød Nic. Blædel at skrive. Det stoppede ham imidlertid ikke, og efter krigens afslutning og forfatterens død udkom "Forbrydelse og dumhed", som rammende og detaljeret beskriver de begivenheder, der ledte op til krigens udbrud.Nicolai Gottlieb Blædel (1882-1943) var en dansk journalist, forfatter, redaktør og modstandsmand. Han var uddannet cand.theol., men da han i løbet af studiet blev ateist, blev han aldrig præst. Nic. Blædel skrev en lang række bøger om storpolitik i 1920‘erne og 1930‘erne. Han var far til den danske journalist og gastronom Leif Blædel og farfar til journalist og krimiforfatter Sara Blædel.

  • af Nic. Blædel
    69,00 kr.

    Der er ikke mange perioder af verdenshistorien, der har været så betydningsfulde som slutningen af 1930’erne i Europa, hvor anden verdenskrig bankede på døren. Der er skrevet uendeligt mange bøger om selve krigen, men optakten til den er måske endnu vigtigere at undersøge for at finde svaret på spørgsmålet, om krigen kunne være undgået."Storpolitik 1938" er skrevet i 1939 og giver et unikt billede af det skæbnesvangre års begivenheder, vel at mærke uden bagklogskabens klare lys. Bogen gennemgår kronologisk årets begivenheder med fokus på Europa og viser os de mange skridt, der førte til krigens start bare et år efter.Nicolai Gottlieb Blædel (1882-1943) var en dansk journalist, forfatter, redaktør og modstandsmand. Han var uddannet cand.theol., men da han i løbet af studiet blev ateist, blev han aldrig præst. Nic. Blædel skrev en lang række bøger om storpolitik i 1920’erne og 1930’erne. Han var far til den danske journalist og gastronom Leif Blædel og farfar til journalist og krimiforfatter Sara Blædel.