Bøger af Mogens Klitgaard
-
Fra 69,00 kr. Mogens Klitgaards roman "De røde fjer" foregår i København på Frederik den 6.’s tid i krigsårene 1807-1814, men præget af stærke antinazistiske undertoner siger den samtidig meget om den tid, den blev til i.Mogens Klitgaard (1906-1945) mistede sine forældre som helt lille dreng og blev derefter sendt til Det Kongelige Opfostringshus på Østerbro. Han kom senere i lære som gartner, men udlængslen fik ham til at forlade sin læreplads, og de næste ti år rejste han rundt i Europa som vagabond. Hans omflakkende tilværelse fik en ende, da han blev indlagt på Boserup Sanatorium med tuberkulose. Det var på den tid, han begyndte at skrive. Han fik sit gennembrud i 1937 og nåede at få udgivet seks romaner inden sin død i 1945."Mogens Klitgaard er uhøjtidelig og dus med den tidsalder han beskriver. Bogen er skrevet med legende let hånd og sprudlende lune." – Information"Den aktuelle mening i denne psykologiske roman er lige så tydelig, som den historiske tid er levendegjort, et gammelt København, der ikke lugter af museum, men af frisk hverdag og jævne folk, skildret gennem disse humor- og stemningsfyldte montager af store og små træk, som man finder i næsten alle Mogens Klitgaards romaner." – Sven Møller Kristensen
-
69,00 kr. En brandvarm sommerdag i begyndelsen af 1940‘erne begiver Ellen sig fra København til den jyske hede, hvor hendes mand arbejder i brunkulslejerne. Hun har noget at fortælle ham, men tingene går ikke, som hun havde planlagt …Mogens Klitgaards radionovelle "Brunkul" blev udgivet posthumt i 1946.Mogens Klitgaard (1906-1945) mistede sine forældre som helt lille dreng og blev derefter sendt til Det Kongelige Opfostringshus på Østerbro. Han kom senere i lære som gartner, men udlængslen fik ham til at forlade sin læreplads, og de næste ti år rejste han rundt i Europa som vagabond. Hans omflakkende tilværelse fik en ende, da han blev indlagt på Boserup Sanatorium med tuberkulose. Det var på den tid, han begyndte at skrive. Han fik sit gennembrud i 1937 og nåede at få udgivet seks romaner inden sin død i 1945.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
79,00 kr. "Et sted ude i verdensrummet trimler en klode afsted på en tilsyneladende fornuftsstridig og sindssvag måde."Den samfundssatiriske science fiction-roman "De sindssyges klode" er Mogens Klitgaards første roman. Den blev til under hans ophold på Boserup Sanatorium i 1933, hvor han var indlagt med tuberkulose, men den blev først udgivet godt tyve år efter hans død.Mogens Klitgaard (1906-1945) mistede sine forældre som helt lille dreng og blev derefter sendt til Det Kongelige Opfostringshus på Østerbro. Han kom senere i lære som gartner, men udlængslen fik ham til at forlade sin læreplads, og de næste ti år rejste han rundt i Europa som vagabond. Hans omflakkende tilværelse fik en ende, da han blev indlagt på Boserup Sanatorium med tuberkulose. Det var på den tid, han begyndte at skrive. Han fik sit gennembrud i 1937 og nåede at få udgivet seks romaner inden sin død i 1945.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
69,00 kr. Jeg er en mand på et par og tredive år. Jeg er kommet til verden i et pænt hjem og har fået en pæn opdragelse. Jeg er hverken invalid eller åndssvag, bortset fra min nærsynethed er jeg såmænd meget pænt udrustet fra naturens hånd. Som folk er flest vel. Og alligevel sidder jeg her og fortæller Dem mit livs historie for en kop kaffe og penge til natlogi. Hvis de venter at høre noget sensationelt, noget eventyrligt, vil De blive skuffet, umoralitet og lovovertrædelser er noget af det mest uromantiske på denne jord.Tag plads på et københavnsk folkekøkken og hør historien om et sandt rakkerliv. Om en mand der vagabonderer sig igennem tilværelsen og lever fra hånden og til munden.Med lune og satirisk bid stiller Mogens Klitgaard spørgsmålstegn ved, om drømmen om absolut frihed egentlig er lykkelig. Fortællerens oplevelser har store fællestræk til forfatterens eget omstrejfende liv.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
99,00 kr. "Den guddommelige hverdag" er til dels af eksperimenterende karakter grundet montage-formen – en mosaik af enkeltbilleder: autentiske avisudklip, der fortæller om krigstidens forhold, portrætter af mennesketyper, novelleagtige skildringer fra forskellige egne af landet, og de to gennemgående fortællinger om pigen Agnete og sæbehandler Jørgensen. Sammenlagt er det en vigtig samtidig skildring af Danmark i besættelsesåret 1942. I centrum står den lille selvstændige butiksindehaver Jørgensen som udkonkurreres af den store sæbekoncern, der lægger en butik med underpriser på den anden side af gaden.Bogen er skrevet i tidens sprog og ud fra datidens retskrivning.Mogens Klitgaard, 1906-1945, dansk forfatter. Tidligt forældreløs vagabonderede han fra 15-årsalderen rundt i Europa og ernærede sig ved diverse forefaldende arbejde. Oplevelser, han senere indoperede i flere af sine romaner, hvor især den lammende borgerlige pænhed og "den lille mand" blev stærke motiver. Også antinazistiske overtoner prægede forfatterskabet, og som aktiv i antinazistiske organisationer måtte Klitgaard da også i 1943 flygte til Sverige. Han døde som 39-årig af en ungdomstuberkulose. Posthumt udkom flere værker, der var med til at sikre ham status som en af 1930’ernes vigtigste autodidakte og en af dens store artister. Med sin sprogkunst og sin virtuose fortælleteknik og komposition, inspireret af mellemkrigstidens romaneksperimenter og film, med sin hyldest til menneskers livsvilje og storbyens poesi, med sin humor og betoning af den enkeltes valg forbandt han 1930'ernes realisme og vitalisme med 1940’ernes eksistentialisme.
- E-bog
- 99,00 kr.
-
69,00 kr. I midten af 1700-tallet ankommer den nyudnævnte præst, Rothenborg, til arresthuset på Nytorv dagen før Maren Christoffersdatters hoved skal rulle på skafottet. Pastor Rothenborg er fyldt med visioner om, hvordan han kan bringe Gud til de stakkels fortabte indsatte og få sat skik på arresthuset. Til at starte med samler han et kor, som skal synge ved den næste henrettelse. Ikke alle, især ikke Byfogeden, finder glæde ved Rothenborgs ændringer, og henrettelsen ender i kaos. Pastoren klager over Byfogeden til Magistraten. Byfogeden klager over Pastoren. Magistraten giver arrestforvalteren en reprimande. Balladen ulmer på Nytorv.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
69,00 kr. Elly Petersen fra Frederikshavn står ved rælingen af båden og ser hvordan København nærmer sig støt og roligt. Elly er 16 år og har fået plads i et pensionat – og det er bedre end at være i et privathjem. Elly glæder sig til at hendes tilværelse rigtig skal til at begynde, men pladsen i pensionatet lever ikke helt op til hendes forventninger. Heldigvis er Elly en pige der er vant til at tage fat og hun finder hurtigt en ny stilling som køkkenpige på et stort fint hotel. Men så møder Elly, Hjalmar – Shejken fra lørdagsaftnerne i Frederikshavn. Flotte Hjalmar som alle pigerne derhjemme var tossede med. Hjalmer som hører hjemme i København.Mogens Klitgaard (f. 1906 - d. 1945). Mister sine forældre som helt lille dreng og sendes til Det Kongelige Opforstringshus på Østerbro, hvor han aldrig falder helt til. Han kommer senere i lære som gartner, men en udlængsel får ham til at forlade sin læreplads. Han bruger derefter de næste ti år på at rejse rundt i Europa som vagabond. Den omvandrende tilværelse slutter med, at han bliver indlagt på Boserup Sanatorium med tuberkulose. Det er i denne tid, han begynder at skrive. Han får sit gennembrud i 1937 og når at få udgivet seks romaner inden sin alt for tidlige død i 1945 af tuberkulosen, som han aldrig blev helt kvit.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
99,00 kr. Familien Lundegaard må dreje nøglen om i manufakturforretningen efter måneder med støt nedgang i omsætningen. Krisen kradser overalt. Familien må udskifte det lille hus med græsplæne og flagstang med en lille baggårdslejlighed på Vesterbro. Lundegaard får job som inkassator, hans kone bliver syerske og børnene Poul og Anna lægger også penge til husholdningen. Alligevel er det ikke nok og Lundegaard kaster sig naivt og optimistisk ud i nye projekter i sin kamp for at nå tidligere tiders sociale og økonomiske status. Men det går galt og Lundegaard får i sin fortvivlelse indladt sig med en lånehaj, begynder at drikke, snyde og lyve.Der sidder en mand i en sporvogn er et usmykket billede på hvor langt ud den almindelige mand kan blive presset i sit forsøg på at opnå drømmen om det gode liv. Mogens Klitgaard (f. 1906 - d. 1945). Mister sine forældre som helt lille dreng og sendes til Det Kongelige Opforstringshus på Østerbro, hvor han aldrig falder helt til. Han kommer senere i lære som gartner, men en udlængsel får ham til at forlade sin læreplads. Han bruger derefter de næste ti år på at rejse rundt i Europa som vagabond. Den omvandrende tilværelse slutter med, at han bliver indlagt på Boserup Sanatorium med tuberkulose. Det er i denne tid, han begynder at skrive. Han får sit gennembrud i 1937 og når at få udgivet seks romaner inden sin alt for tidlige død i 1945 af tuberkulosen, som han aldrig blev helt kvit.