Bøger af Martin Nielsen
-
69,00 kr. Da Martin Nielsen og hans medfanger i marts 1945 blev befriet fra den tyske koncentrationslejr Stutthof i Polen, var deres lidelser langt fra overstået. Den røde armé førte de magre, syge og udmattede fanger gennem et krigshærget og sønderbombet Europa. Før Martin Nielsen kunne gense sit fædreland igen efter flere års fangeskab, vandrede han med den røde hær helt til Moskva og oplevede på turen en kropslig og sjælelig udmattelse, som de færreste kender til. Alligevel rummer hans erindringer om den lange rejse også humoristiske indslag og en livsbekræftende energi."Et værk, der ikke bare er enestående i politisk henseende, men også af høj kunstnerisk kvalitet." – Land og FolkMartin Nielsen (1900-1962) var en dansk kommunist, modstandsmand, forfatter, journalist og redaktør for "Arbejderbladet" og "Land og Folk". Han sad i Folketinget fra 1939-1950, men blev i 1941 fængslet sammen med en række andre fremtrædende danske kommunister. Han sad både fanget i Vestre Fængsel, Horserødlejren og Gestapos fængsel. Senere sendte nazisterne ham til den frygtede koncentrationslejr Stutthof i Tyskland, hvor han gennemgik forfærdelige lidelser i halvandet år, indtil befrielsen endelig kom, og han i sommeren 1945 kunne vende hjem til Danmark igen. Martin Nielsen har skrevet flere bøger om sine oplevelser som fange i en koncentrationslejr og om alt det, der fulgte efter befrielsen.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
69,00 kr. Under anden verdenskrig blev journalist og modstandsmand Martin Nielsen fængslet og sendt til udryddelseslejren Stutthof sammen med en række andre danske kommunister. I erindringsværket Fængselsdage og fangenætter beskriver Nielsen både det ophedede politiske klima inden massearrestationerne, tilværelsen som fange i Horserødlejren og kammeratskabet med de andre indsatte, der styrkedes jo mere nazisterne strammede skruen. Bogen er også en bevægende beretning om et menneskes kamp for at bevare modet, selvom alt virker håbløst og en skildring af et mørkt kapitel i danmarkshistorien."Der er bag rædslen og anklagen ikke blot en ukuelig tro på mennesker, men også en uovervindelig humor. Selv i den mørkeste skildring og i den hårdeste anklage fornemmer man denne humor. Man rystes ved læsningen, men man fortvivler ikke. Man lærer ondskaben at kende i dens yderste hæslighed, men man fyldes også af fortrøstning ved den menneskelige værdighed, som ondskaben ikke kan forandre." – Hans ScherfigMartin Nielsen (1900-1962) var en dansk kommunist, modstandsmand, forfatter, journalist og redaktør for "Arbejderbladet" og "Land og Folk". Han sad i Folketinget fra 1939-1950, men blev i 1941 fængslet sammen med en række andre fremtrædende danske kommunister. Han sad både fanget i Vestre Fængsel, Horserødlejren og Gestapos fængsel. Senere sendte nazisterne ham til den frygtede koncentrationslejr Stutthof i Tyskland, hvor han gennemgik forfærdelige lidelser i halvandet år, indtil befrielsen endelig kom, og han i sommeren 1945 kunne vende hjem til Danmark igen. Martin Nielsen har skrevet flere bøger om sine oplevelser som fange i en koncentrationslejr og om alt det, der fulgte efter befrielsen.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
Fra 79,00 kr. Martin Nielsen fortæller om sine grufulde oplevelser i den tyske koncentrationslejr Stutthof, som han blev sendt til sammen med en række andre kommunister under Anden Verdenskrig. Da samarbejdspolitikken brød sammen, beordrede tyskerne dødsstraf for sabotører, og Martin Nielsen faldt som kommunistisk politiker ind under den kategori."Rapport fra Stutthof" beskriver nøgternt og intenst Martin Nielsen og hans lidelsesfællers vilkår i udryddelseslejren, hvor de blev udsat for umenneskelige grusomheder og ydmygelser, mens de ventede på at dø.Martin Nielsen (1900-1962) var en dansk kommunist, modstandsmand, forfatter, journalist og redaktør for "Arbejderbladet" og "Land og Folk". Han sad i Folketinget fra 1939-1950, men blev i 1941 fængslet sammen med en række andre fremtrædende danske kommunister. Han sad både fanget i Vestre Fængsel, Horserødlejren og Gestapos fængsel. Senere sendte nazisterne ham til den frygtede koncentrationslejr Stutthof i Tyskland, hvor han gennemgik forfærdelige lidelser i halvandet år, indtil befrielsen endelig kom, og han i sommeren 1945 kunne vende hjem til Danmark igen. Martin Nielsen har skrevet flere bøger om sine oplevelser som fange i en koncentrationslejr og om alt det, der fulgte efter befrielsen.