Bøger af Johannes Stræde

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Johannes Stræde
    69,00 kr.

    "Mennesket, menneskeskikkelsen, kroppen har naturligt nok altid været en afgørende del af billedkunsten. Utallige og vidt forskellige er de kunstneriske fremstillinger og belysninger af menneskeskikkelsen, billedkunsten rummer. Ubegrænset og mangeartet er de almene udsagn, som kunstnere gennem menneskeskikkelsen har givet mæle."Kroppen har altid været et yndet motiv blandt kunstnere, og vi ser den i alle mulige forskellige afskygning og medier gennem hele kunsthistorien. Johannes Strædes bog belyser menneskeskikkelsens plads og funktion i billedkunsten og viser, hvordan den gennem tiden er blevet afbilledet af forskellige kunstnere.Johannes Stræde (1920-2018) var en dansk forfatter, højskoleforstander og grundtvigianer. I løbet af sit liv arbejdede Johannes Stræde blandt andet som kommunalchef i den daværende Rosenholm Kommune på Djursland og som våbenmester. I løbet af sit liv udgav han et væld af bøger om billedkunst, lokalhistorie og kultur.

  • af Johannes Stræde
    69,00 kr.

    Vores omgivelser er fyldt med kulturelle rigdomme, hvis bare vi åbner øjnene og betragter verden en smule anderledes. Hvem vidste for eksempel at noget så tilsyneladende uanseligt som et kloakdæksel kan "ses som et billede på et græsk amfiteater, betagende roligt og harmonisk"?Bygninger, skilte, trafik og meget mere bliver til sanseoplevelser i denne rigt illustrerede bog, hvor Johannes Stræde dvæler ved det, vi andre oftest forbigår. I syv tematiske kapitler guider han os gennem det overflod af dansk kultur, kunst og historie, der findes lige for næsen af os – så længe vi ser ordentligt efter.Johannes Stræde (1920-2018) var en dansk forfatter, højskoleforstander og grundtvigianer. I løbet af sit liv arbejdede Johannes Stræde blandt andet som kommunalchef i den daværende Rosenholm Kommune på Djursland og som våbenmester. Han udgav han et væld af bøger om billedkunst, lokalhistorie og kultur.

  • af Johannes Stræde
    69,00 kr.

    "Mange vil huske barndommens leg med hullesten og erindre, hvordan man med strandens fladsten helst skulle kunne slå fem smut ud over vandet, for slet ikke at tale om de spændende lettere kriminelle forsøg på med sten at ramme telefonmasternes porcelænsklokker. Enkelte vil med en blanding af ubehag og forårsglæde mindes den slidsomme og tunge stensamling på bare forårsmarker. Endelig vil de fleste tænke tilbage på børneskolens historieundervisning med besøg ved stendysser og jættestuer, hvor de enorme kampesten skabte dyb undren over, hvorledes stenalderfolkene med deres begrænsede hjælpemidler kunne bakse disse vældige sten på plads."Stenene i Danmark kan fortælle mange historier, hvis blot man ved, hvordan man skal lytte. Der er historien om de store sten, der lå tilbage, da isen smeltede efter istiden, fortællingen om rejsningen af mindesmærker og bygningen af jættestuer, samt de simple men dejlige minder om at slå smut med kammeraterne som barn.Johannes Stræde (1920-2018) var en dansk forfatter, højskoleforstander og grundtvigianer. I løbet af sit liv arbejdede Johannes Stræde blandt andet som kommunalchef i den daværende Rosenholm Kommune på Djursland og som våbenmester. I løbet af sit liv udgav han et væld af bøger om billedkunst, lokalhistorie og kultur.

  • af Johannes Stræde
    49,00 kr.

    "Demokrati er folkets samtale. Her tænkes ikke alene på samtalen mellem de forskellige ledende personer og kredse, men en samtale i vid forstand i hele befolkningen, så sandt som demokrati aldrig kan være en tilstand, men altid må være en bevægelse, en bestræbelse og en kamp, som til stadighed må finde sted, må kæmpes og aldrig sluttes."I "Replik. Overvejelser om folkelighed" argumenterer Johannes Stræde for, at der i vores samtids mere og mere tekniske, computerstyrede og mediebetonede virkelig er opstået et større behov for samtale end nogensinde før. Det er vigtigt at forholde sig til begreber som demokrati, frihed, fællesskab og magt, uanset om man er politiker eller almindelig borger. Bogen tager udgangspunkt i en lang række artikler, foredrag og folkeligt virke og skal ses som et bidrag til fremtidens samfunds- og livsforståelse.Johannes Stræde (1920-2018) var en dansk forfatter, højskoleforstander og grundtvigianer. I løbet af sit liv arbejdede Johannes Stræde blandt andet som kommunalchef i den daværende Rosenholm Kommune på Djursland og som våbenmester. I løbet af sit liv udgav han et væld af bøger om billedkunst, lokalhistorie og kultur.

  • af Johannes Stræde
    69,00 kr.

    "På grund af den videnskabelige udvikling og formåen bliver vor tid den største og mest afgørende opbrudstid i menneskehedens historie.Forskellen på de tidligere opbrud og det, vi oplever i dag, er, at man for første gang i det historiske forløb generelt står over for et opbrud af absolut karakter. I modsætning til tidligere er man nu i stand til at trænge ud over naturens og menneskelivets grænser."Med et folkeligt udgangspunkt forankret i mange års højskolearbejde, foredragsvirksomhed og virke i kommunal kultur- og fritidsadministration diskuterer Johannes Stræde det danske samfund og dets udfordringer i starten af 1990‘erne. Bogen ser på problemer som folkelighed over for ekspertdominans, videnskabelig ekspansion og internationale påvirkninger.Johannes Stræde (1920-2018) var en dansk forfatter, højskoleforstander og grundtvigianer. I løbet af sit liv arbejdede Johannes Stræde blandt andet som kommunalchef i den daværende Rosenholm Kommune på Djursland og som våbenmester. I løbet af sit liv udgav han et væld af bøger om billedkunst, lokalhistorie og kultur.

  • af Johannes Stræde
    79,00 kr.

    "Når man tænker tilbage, dukker en overvældende erindringsstrøm frem i bevidstheden. Alt det oplevede, iagttagne og påhørte påkalder sig opmærksomhed og bliver mærkværdigt nærværende. I dette tilfælde blev det til en fortælling om en bondekultur og folkelighed, som var aktiv og levende virkelighed helt til omkring 1960‘erne.Mange vil måske nikke genkendende, og forhåbentlig kan fortællingen afspejle generelle og almene kvaliteter og værdier i den verden, der var engang."Johannes Stræde fører os tilbage til den første halvdel af 1900-tallet og beskriver det danske samfund og den danske folkesjæl. Han trækker både på sine egne minder og på historiske kilder samt sine mange oplevelser fra tiden som højskoleforstander.Johannes Stræde (1920-2018) var en dansk forfatter, højskoleforstander og grundtvigianer. I løbet af sit liv arbejdede Johannes Stræde blandt andet som kommunalchef i den daværende Rosenholm Kommune på Djursland og som våbenmester. I løbet af sit liv udgav han et væld af bøger om billedkunst, lokalhistorie og kultur.

  • af Johannes Stræde
    69,00 kr.

    "Allerede nu udgør arbejdstiden for et fuldtidsbeskæftiget menneske mindre end en fjerdedel af årets timer.Alt tyder på, at jobarbejdstiden hastigt vil blive en mindre og mindre del af den menneskelige tilværelse og at mange i fremtiden vil blive uden egentligt job.Dette sammen med fremmedgørelse, der let bliver en følge af den stærke teknologiske og informationsmæssige udvikling og underholdningsindustriens spekulation i egentiden, vil skabe nye menneskelige behov.""En anden virkelighed" beskriver den moderne verdens udfordringer på kultur- og fritidsområdet, som har så meget at sige for folkesjælen, samfundet og det enkelte menneskes livskvalitet. Med udgangspunkt i mange års erfaringer som højskoleforstander og fra den kommunale kultur- og fritidsadministration beskriver Johannes Stræde de mange udfordringer, det danske samfund står over for, når underholdningen truer med at udkonkurrere den egentlige kultur.Johannes Stræde (1920-2018) var en dansk forfatter, højskoleforstander og grundtvigianer. I løbet af sit liv arbejdede Johannes Stræde blandt andet som kommunalchef i den daværende Rosenholm Kommune på Djursland og som våbenmester. I løbet af sit liv udgav han et væld af bøger om billedkunst, lokalhistorie og kultur.

  • af Johannes Stræde
    69,00 kr.

    Helt frem til anden verdenskrigs slutning var bøndernes liv i Danmark karakteriseret ved en samhørighed mellem menneskene, arbejdet, årsrytmen og naturen – en gensidighed som det moderne produktionslandbrug har mistet en hel del af.I "Årets gang – Livets sang" beskriver Johannes Stræde i erindringsglimt livet på landet, som det formede sig frem til 1950‘erne.Johannes Stræde (1920-2018) var en dansk forfatter, højskoleforstander og grundtvigianer. I løbet af sit liv arbejdede han blandt andet som kommunalchef i den daværende Rosenholm Kommune på Djursland og som våbenmester. Johannes Stræde udgav et væld af bøger om billedkunst, lokalhistorie og kultur.

  • af Johannes Stræde
    Fra 69,00 kr.

    "Drengene følte en dragende uhygge, når de vadede lidt ud for at hente dunhamre og gode rør til pile. Det skete, at de var ved at skride omkuld på den glatte mergelbund eller var kommet så langt ud i rørskovens kant, at vandet pludselig blev farligt blåsort, og bunden forsvandt foran dem stejlt, næsten lodret nedad i dybet."Gennem en række korte prosatekster tegner Johannes Stræde et billede af landsbylivet i mellemkrigstidens Danmark. Selvom teksterne knytter sig til en bestemt egn, kan de på mange måder beskrive en hvilken som helst dansk landsby i mellem 1920 og 1940.Johannes Stræde (1920-2018) var en dansk forfatter, højskoleforstander og grundtvigianer. I løbet af sit liv arbejdede Johannes Stræde blandt andet som kommunalchef i den daværende Rosenholm Kommune på Djursland og som våbenmester. I løbet af sit liv udgav han et væld af bøger om billedkunst, lokalhistorie og kultur.