Bøger af Hortense Panum
-
38,99 kr. ”Det er i vore dage endnu ret almindeligt ude mellem folk at træffe på den opfattelse, at grækerne af alle oldtidens kulturfolk har været det eneste, der har givet musikken nogen nævneværdig pleje. Denne slutning bør imidlertid, som det følgende vil vise, tilbagevises som fuldstændig forældet.”Musikhistoriker Hortense Panum fortæller om dansk musikhistorie op til år 1800. Hun viser, hvordan musik har været elsket og dyrket i Danmark i mange hundreder af år og trækker blandt andet på kilder som den ældre Edda, nordiske heltesagaer og A. Olriks ”Middealderens spillemænd” fra 1887.Bogen udkom første gang i 1904 og efterfølges af ”Musikken og musiklivet i Danmark efter 1800”.Hortense Panum (1856-1933) var en dansk musikhistoriker, der bidrog med mange bøger og afhandlinger om den europæiske musikhistorie. Hortense Panum var underviser i musikhistorie ved Det kgl. danske Musikkonservatorium og på Folkeuniversitetet.
- E-bog
- 38,99 kr.
-
148,99 kr. ”Således som litteraturens, filosofiens og kulturens historie nærmere beretter om, sattes der ind i verden nye tanker om religion, om liv og død, om menneskets betydning og rettigheder. Der dannede sig nye anskuelser om kunsten, dens værd og formål. På denne tid, da ordene ’sentimental’, ’empfindsam ’ nys var opfundne, fordrede man af kunsten, at den skulle udtrykke følelser, at den skulle lade personligheden komme til udfoldelse.”Det er ikke så mærkeligt, at vi også ser dette nybrud i musikkens verden i 1700-tallet, hvor oplysningstiden vendte hele det europæiske verdensbillede på hovedet. Hortense Panum og William Behrend beskriver denne spændende periode inden for musikkens historie og fortæller om nogle af de største komponister, der gjorde sig gældende på denne tid. Bogen fokuserer på blandt andre Sebastian Bach, W. A. Mozart, Ludwig van Beethoven, Joseph Haydn og C. W. Gluck. Bogen fortæller om musikhistorien i både 1700-tallet og 1800-tallet, hvor også Richard Wagner spillede en central rolle i europæiske musik.Hortense Panum (1856-1933) var en dansk musikhistoriker, der bidrog med mange bøger og afhandlinger om den europæiske musikhistorie. Hortense Panum var underviser i musikhistorie ved Det kgl. danske Musikkonservatorium og på Folkeuniversitetet.William Behrend (1861-1940) var en dansk musikforfatter, der skrev både bøger og artikler om musik. Han arbejdede som musikkritikker på bladene ”Tilskueren”, ”Illustreret Tidende” og ”Politiken” og udgav blandt andet en bog om Ludwig van Beethoven.Sammen skrev Hortense Panum og William Behrend det indflydelsesrige tobindsværk ”Illustreret musikhistorie” i 1905 samt ”Musikleksikon” i 1924.
- E-bog
- 148,99 kr.
-
38,99 kr. ”Da Sartis løbebane som teaterentreprenør af tidligere anførte grunde i året 1772 havde fået en så brat afslutning, blev følgen en gennemgribende omordning af vore teaterforhold. De store pengetab, italienernes og franskmændenes gæstespil havde påført teaterkassen, nødvendiggjorde til at begynde med en indskrænkning af det talrige udenlandske personale, men enden på det blev, at de fremmede kræfter definitivt måtte fortrække for endelig at give plads for landets egne børn.”Musikhistoriker Hortense Panum fortæller om dansk musikhistorie efter 1800, hvor danskerne efter den store uro i Europa i forbindelse med den franske revolution og Napoleonskrigene var tvunget til selv at tage styringen med musikkens udvikling på både teatret og til koncerter. Bogen fortæller, hvordan dansk musik for alvor blomstrede op i denne periode, da de danske talenter for alvor fik lov at udfolde sig.Bogen udkom første gang i 1906 og er efterfølgeren til ”Musikken og musiklivet i Danmark før 1800” fra 1904.Hortense Panum (1856-1933) var en dansk musikhistoriker, der bidrog med mange bøger og afhandlinger om den europæiske musikhistorie. Hortense Panum var underviser i musikhistorie ved Det kgl. danske Musikkonservatorium og på Folkeuniversitetet.
- E-bog
- 38,99 kr.
-
39,00 kr. "Ved at grave dybt ned i fortidens folkelige sagnlitteratur fandt de tyske komponister vejen til den romantiske opera.Som genpart til den sungne romantik fremstår endelig den instrumentale romantiske tonepoesi, der særlig kommer til udtryk i klavermusikken, og der fortrinsvis holder sig til de små former: sange uden ord (Mendelssohn), fantasi- og klaverstykker (Schumann), nocturner, ballader, danse (Chopin)."I de første årtier af det nittende århundrede blussede romantikken op og gjorde sit indtog i både malerkunsten, poesien, skønlitteraturen og på de skrå brædder. Musikhistoriker Hortense Panum fortæller om de største skikkelser inden for romantikkens musik lige fra opera til klassisk dansemusik. Den lille bog giver et nemt og overskueligt indblik i den romantiske tradition inden for musik. Bogen udkom første gang i 1914.Hortense Panum (1856-1933) var en dansk musikhistoriker, der bidrog med mange bøger og afhandlinger om den europæiske musikhistorie. Hortense Panum var underviser i musikhistorie ved Det kgl. danske Musikkonservatorium og på Folkeuniversitetet.
- E-bog
- 39,00 kr.
-
49,00 kr. Hortense Panum tegner et portræt af nogle af musikhistoriens allerstørste skikkelser. De store komponisters livshistorie og musikalske virke er oprindeligt fortalt for børn, men alle, der elsker klassisk musik, vil få noget ud af at læse Hortense Panums små biografier.Hortense Panum (1856-1933) var en dansk musikhistoriker, der bidrog med mange bøger og afhandlinger om den europæiske musikhistorie. Hortense Panum var underviser i musikhistorie ved Det kgl. danske Musikkonservatorium og på Folkeuniversitetet.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
149,00 kr. De danske musikhistorikere Hortense Panum og William Behrends musikleksikon fra 1924 er et omfattende opslagsværk, der indeholder biografiske artikler om alle de komponister og udøvende musikere, der op til leksikonets udgivelse har haft betydning for musikhistorien eller har vakt interesse hos koncertgængere eller musikudøvere. Bogen er skrevet i et sprog, som både fagfolk og lægmand kan forstå, og henvender sig til alle musikinteresserede.Hortense Panum (1856-1933) var en dansk musikhistoriker, der bidrog med mange bøger og afhandlinger om den europæiske musikhistorie. Hortense Panum var underviser i musikhistorie ved Det kgl. danske Musikkonservatorium og på Folkeuniversitetet.William Behrend (1861-1940) var en dansk musikforfatter, der skrev både bøger og artikler om musik. Han arbejdede som musikkritikker på bladene "Tilskueren", "Illustreret Tidende" og "Politiken" og udgav blandt andet en bog om Ludwig van Beethoven.Sammen skrev Hortense Panum og William Behrend det indflydelsesrige tobindsværk "Illustreret musikhistorie" i 1905 samt "Musikleksikon" i 1924.
- E-bog
- 149,00 kr.
-
69,00 kr. "Mens musikhistorien i den sidste snes år herhjemme efterhånden har kæmpet sig frem til at blive et nødvendigt, ja næsten uundværligt tillæg til musikundervisningen, står det for de fleste musicerendes vedkommende endnu sørgeligt til med den musikhistoriske viden. Hvor mange af vore musikstuderende ser sig således i virkeligheden i stand til at gøre rede for noget så nært liggende som de forsøg, der med tiden har ført op til nutidens praktisk tilrettelagte toneskift?"Hortense Panums bog gennemgår de tekniske aspekter af musikken og deres oprindelse og udbredelse gennem historien. Den musiktekniske opbygning og udvikling af middelalderlig musik, kirkemusik, opera og klassisk musik gennemgås af en af de mest anerkendte danske musikhistorikere og musikundervisere.Hortense Panum (1856-1933) var en dansk musikhistoriker, der bidrog med mange bøger og afhandlinger om den europæiske musikhistorie. Hun er særligt kendt for første del af den store "Illustreret musikhistorie" fra 1905, hvoraf anden del blev skrevet af den anerkendte danske musikhistoriker William Behrend. Hortense Panum virkede som underviser i musikhistorie ved Det kgl. danske Musikkonservatorium og på Folkeuniversitetet.
- E-bog
- 69,00 kr.