Bøger af Henning Kirk

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Henning Kirk
    Fra 68,99 kr.

    Andelen af ældre i samfundet vokser, og det bliver ofte beskrevet med bekymring af politikere, medier og interesseorganisationer. I bogen ”Det grå guld”, som udkom første gang i 1999, giver læge Henning Kirk en mere optimistisk vurdering af fremtidsudsigterne. Langt de fleste af nutidens ældre har en sund økonomi, et godt helbred og gode funktionsevner, og derfor skal vi som samfund lære at se dem som en ressource i stedet for en byrde.Henning Kirk (f. 1947) er dr.med., forfatter, konsulent og foredragsholder. Han har skrevet en lang række bøger om det at blive ældre, og om hvordan man holder kroppen og hjernen i gang, så begge dele holder længst muligt.

  • af Henning Kirk & Christine E. Swane
    Fra 48,99 kr.

    Der er mange ting, man må tage stilling til, hvis ens familie bliver ramt af demens.I "Demens i familien", som udkom første gang i 1994, giver Henning Kirk og Christine E. Swane et indblik i sygdommen – fra de første symptomer og undersøgelser til tips til, hvordan man kan hjælpe både den syge og de nærmeste pårørende.De kommer også omkring de samfundsmæssige udfordringer ved en sygdom som demens og berører nogle af de mange etiske spørgsmål, der knytter sig til den.Henning Kirk (f. 1947) er aldringsforsker, læge dr.med., forfatter og foredragsholder. Han har skrevet en lang række bøger om det at blive ældre, og om hvordan man holder kroppen og hjernen i gang, så begge dele holder længst muligt.Christine E. Swane (f. 1960) er mag.art. i kultursociologi og fik i 1996 ph.d.-graden med afhandlingen ”Hverdagen med demens – billeddannelser og hverdagserfaringer i kulturgerontologisk perspektiv”. Hun har i knap 40 år beskæftiget sig med forskning og formidling inden for gerontologien – læren om aldring, alderdom og ældre mennesker. I perioden 1998-2004 var hun leder af Gerontologisk Institut, og siden 2006 har hun været direktør og forskningsleder i Fonden Ensomme Gamles Værn.

  • af Henning Kirk
    Fra 68,99 kr.

    Man kan ikke løbe fra sin alder, men hvis man passer godt på sin krop med motion, søvn, sex samt god og sund mad, kan man gøre rigtig meget for, at den bliver ved med at fungere hele livet. Det samme gælder hjernen, for man kan træne evnen til at lære nyt og til at huske.”Længst mulig i egen krop”, der udkom første gang i 1994, henvender sig til alle, der bliver ældre. Men især til dem, der gør sig tanker om, hvad det vil sige at blive ældre – og hvad man selv kan gøre for at udnytte alderens muligheder i et langt liv.Henning Kirk (f. 1947) er dr.med., forfatter, konsulent og foredragsholder. Han har skrevet en lang række bøger om det at blive ældre, og om hvordan man holder kroppen og hjernen i gang, så begge dele holder længst muligt.

  • af Henning Kirk
    Fra 78,99 kr.

    Står du på tærsklen til livet som senior? Læge og ældreforsker Henning Kirk giver i ”Snart senior” en række praktiske anvisninger til, hvordan man holder sig i gang fysisk, psykisk og socialt og får mest muligt ud af de mange gode leveår, de fleste kan se frem til – også efter at have forladt arbejdsmarkedet. Du kan blandt andet læse om kroppens aldring, nattesøvn og døgnrytme, forslag til aktiviteter, livet med børnebørn, bolig og brug af internettet. Bogen udkom første gang i 1998.Henning Kirk (f. 1947) er dr.med., forfatter, konsulent og foredragsholder. Han har skrevet en lang række bøger om det at blive ældre, og om hvordan man holder kroppen og hjernen i gang, så begge dele holder længst muligt.

  • af Henning Kirk
    78,99 kr.

    Der er mange fordomme om det at blive ældre. Men hvor stammer de fra? Afhandlingen ”Da alderen blev en diagnose” er skrevet som led i forskningsprojektet ”Ældrebilledet i Sundhedsvæsenet”, der er støttet af Statens Sundhedsvidenskabelige Forskningsråd. Læge og ældreforsker Henning Kirk dykker ned i de negative holdninger og forventninger, der ofte præger ældreindsatsen på sundhedsområdet, og ser nærmere på 1800-tallets lægelitteratur for at finde ind til roden til det negative ældrebillede. Bogen udkom første gang i 1995.Henning Kirk (f. 1947) er dr.med., forfatter, konsulent og foredragsholder. Han har skrevet en lang række bøger om det at blive ældre, og om hvordan man holder kroppen og hjernen i gang, så begge dele holder længst muligt.

  • af Henning Kirk
    129,00 kr.

    Hjernen bag erfaring er noget så sjældent som en bog, der fremhæver erfaringens kvaliteter og forklarer, hvordan vi med alderen har mulighed for at opn visdom. Den forklarer, hvordan man vedligeholder og fortsat udvikler sin hjerne, hvad enten man er 50, 60 - eller 100 Âr."Use it - or lose it!" er det altafgørende princip. Med den seneste hjerneforskning viser Henning Kirk, hvordan vores hjerne fungerer, og hvordan vi gennem alsidige aktiviteter kan holde den spændstig og levende - også når vi bliver ældre.Hjernen fungerer som resten af kroppen - den har det bedst hvis den bliver brugt. Men i modsætning til kroppen, kan hjernens nerveceller selv i høj alder danne nye netværk, som gør det muligt at udbygge og vedligeholde erfaring.Bogen gennemgår også, hvordan erindringens landskab udfolder sig. Diagnoser som demens forklares, og et af bogens synspunkter er, at depression ofte forveksles med demens hos ældre mennesker. I et særskilt kapitel behandles blodprop i hjernen, hvor genoptræning er et af behandlingens grundpiller.

  • af Henning Kirk
    129,00 kr.

    Denne bog henvender sig til modne mennesker som er interesseret i at bevare en god hukommelse resten af livet. Og her er godt nyt fra forskningsverdenen. For det viser sig at evnen til at lære nyt, og til at huske det man har lært, sagtens kan vedligeholdes med årene – på nogle områder ligefrem styrkes.Henning Kirk forklarer dette ved at lancere et nyt begreb, "hjerneøkonomi". Et udtryk for at hjernens netværk af nerveceller arbejder mere og mere effektivt, jo mere de bruges. Derfor betyder det ikke så meget at vi med årene mister nogle nerveceller. Og der er ingen grund til at irriteres over at den erfarne hjerne samtidig kan have problemer med at huske navne. Også dette er der råd for.Hvilken hjernegymnastik kan så anbefales? Svaret er enkelt: hjernens netværk har godt af at blive stimuleret med mange forskellige slags aktiviteter. I det daglige arbejde og i fritiden. Hjernen holder både af krydsord, bridge, læsning og diskussioner – gerne lidt provokerende udfordringer. Noget der er overraskende, anderledes. Og så er det vigtigt at få hele kroppen med: at bruge sine hænder og være i fysisk form. Det hele styrker de netværk som rummer hukommelsen.I det hele taget er der meget nyttig viden at hente i denne bog – som forhåbentlig også kan bidrage til at fjerne de mange fordomme om alderens betydning for hjernen.

  • af Henning Kirk
    129,00 kr.

    Hvordan kan forstanden fortsat vokse – i en hjerne der skrumper med årene? Dette paradoks er hovedtemaet i denne bog. Den beskriver de nyeste resultater fra den kombinerede biologiske og psykologiske udforskning af hjernen: den kognitive neurovidenskab. Vi bliver nok lidt langsommere med alderen, men til gengæld kan hjernen fortsat blive bedre til at udvide den viden, erfaring og ekspertise som vi har opbygget i løbet af årene. Det skyldes bl.a. at den erfarne hjerne kan arbejde økonomisk – vi kan "få mere ud af mindre".Det hedder ikke længere "hvad der sker med alderen", men hvad man hver især kan gøre for at udnytte hjernens ressourcer hele livet. Hjernen er et livslangt byggeprojekt – den formes og udvikles efter hvordan den bruges.Henning Kirk behandler stoffet ud fra sin baggrund som læge og aldringsforsker, og fagpersoner vil kunne hente meget ny viden om aldring, hjerne og kognition i denne bog. Ikke kun de fagpersoner der beskæftiger sig med sygdom og sundhed, men også dem der beskæftiger sig med fastholdelse af seniorer på arbejdsmarkedet. Og alle læsere vil kunne få gode ideer til hvordan de hver især kan styrke og vedligeholde deres hjerne.