Bøger af Georg Gjedde
-
49,00 kr. "Fire børn fra jordkernen skal inviteres til at besøge vor verden. Det skal være fire almindelige børn fra en almindelig gade. De skal helst kende hinanden og være gode kammerater. Det er vigtigt, at de har lært lidt af livets alvor og modgang at kende, uden at de af den grund har tabt humøret, men tværtimod har lært, hvor nyttigt det er at holde sammen og hjælpe hinanden, når det kniber."Et usynligt rumvæsen kommer til Jorden med netop denne ordre. De fire almindelige børn finder det på en almindelig dansk gade, og Jørgen er iblandt dem. Han har ganske rigtigt oplevet modgang i sit liv. Hver morgen må han selv stå op og gøre sin lillesøster klar til at komme i vuggestue, for hans far er død, og hans mors vagt på fabrikken begynder, før vuggestuen åbner. Nu tyder det på, at Jørgen og hans tre venner Vera, Jonny og Aniko får vendt op og ned på deres liv, når de rejser med det usynlige væsen i dets usynlige rumskib.Georg Gjedde (1913-1992) var en dansk forfatter og oversætter, der debuterede i 1940 med romanen "Et lilla bånd på øjet. En henkogt roman" og skrev senere trilogien "Jeg – en mand" under pseudonymet Sverre Holm. Georg Gjedde blev flere gange tildelt Statens Kunstfonds Engangsydelse samt Helge Rode Legatet og Jul. Bomhols legatbolig, Digterhjemmet.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
69,00 kr. "Han så pudsig ud, den nyfødte fyr. Ørerne hang. Når han blev lagt på maven, hang lapperne ned over øregangen. Den første gang, jeg så det, kom jeg til at sige: vores lille elefantunge. Jeg kunne ikke lade være.Hvad siger De, hr. Gjedde? spurgte jordemoderen.Ingenting, fru Isaksen, skyndte jeg mig at svare.Sådan noget siger man ikke. Doktor Buchardt Christensen forstod mig. Han så for resten træt ud.Men kvinderne: fru Isaksen, Mor Meta og Emmy med – hvis hun ellers sansede noget som helst lige i øjeblikket efter nattens og morgenens slid med at få elefantungen søsat. Kvindfolkene ville falde over mig og sige, det var den dejligste dreng, der var født på egnen siden stavnsbåndets ophævelse. Og hvor kunne jeg sige sådan noget?"Georg Gjedde og hans kone, Emmy, fortæller åbenhjertigt om sorger og glæder med deres søn Jesper, både før og efter de fandt ud af, at den elskede lille elefantunge var evnesvag.Georg Gjedde (1913-1992) var en dansk forfatter og oversætter, der debuterede i 1940 med romanen "Et lilla bånd på øjet. En henkogt roman" og skrev senere trilogien "Jeg – en mand" under pseudonymet Sverre Holm. Georg Gjedde blev flere gange tildelt Statens Kunstfonds Engangsydelse samt Helge Rode Legatet og Jul. Bomhols legatbolig, Digterhjemmet.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
69,00 kr. "Der var en jomfru alt udi sort kjol og sin bedstemors brystur. Så kom der en hest hen."Vil du have en ridetur?" spurgte den."Jeg tør ikke," svared den jomfru og holdt ærbart en hånd for uret.Hesten plukkede en blomst, snusede til den med lukkede øjne og sagde: "Jeg ser da ellers meget skikkelig ud, ikke?""Georg Gjeddes "Magten og æden" bugner af små forunderlige og morsomme fabler om flabede dyr, der lokker jomfruer på afveje, og mennesker, der altid leder efter det sensationelle og skandaløse i folk omkring sig.Georg Gjedde (1913-1992) var en dansk forfatter og oversætter. Han debuterede i 1940 med romanen "Et lilla bånd på øjet. En henkogt roman" og skrev senere trilogien "Jeg – en mand" under pseudonymet Sverre Holm. Georg Gjedde blev flere gange tildelt Statens Kunstfonds Engangsydelse samt Helge Rode Legatet og Jul. Bomhols legatbolig, Digterhjemmet.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
68,99 kr. "For nogen tid siden læste jeg en nylig udkommet bog om "Skabningens Herre", hvori forfatterinden, fru Susanne Palsbo, vittigt afslørende og kvindeligt afvæbnende gennem nogle veninders vidnesbyrd beviste, hvilken ironi kvinder lægger for dagen, hver gang de titulerer manden som Skabningens herre."Georg Gjeddes essay "Herrens skabning" er et modsvar til Susanne Palsbos "Skabningens herre", og på trods af at han kalder hendes humoristiske, listige og charmerende stil for kvindelig, så må man sige, at han selv blander samme elegance ind i sit modsvar, der er lige så tankevækkende, som det er fornøjeligt.Georg Gjedde (1913-1992) var en dansk forfatter og oversætter, der debuterede i 1940 med romanen "Et lilla bånd på øjet. En henkogt roman" og skrev senere trilogien "Jeg – en mand" under pseudonymet Sverre Holm. Georg Gjedde blev flere gange tildelt Statens Kunstfonds Engangsydelse samt Helge Rode Legatet og Jul Bomhols legatbolig, Digterhjemmet.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
69,00 kr. - E-bog
- 69,00 kr.
-
69,00 kr. "Reklamens magtDer var en ung dame, og da hun havde set annoncerne for brystholderen "Baldershvile" med skuffende indlæg, sparede hun sammen i tre måneder, for det var en meget dyr hvile, men alle gik med dyr hvile og kunne som følge deraf regne med at blive inviteret på champagne af chefens søn og derefter godt gift.Og hun købte den og hjemførte den med røde kinder og gik ud på sit værelse og tog sin bluse af.Men efter at have maset længe med tingene, måtte hun kalde på sin mor, for hun kunne ikke få det til at sidde, det så så underligt ud."Jamen, det tror jeg," sagde hendes mor og undlod nænsomt at smile. "Du har jo slet ikke brug for dem.""Georg Gjedde har samlet en perlerække af fiffige og vittige historier, der hver især med alvor og gammen kommenterer på mennesket og samfundets mekanismer.Georg Gjedde (1913-1992) var en dansk forfatter og oversætter, der debuterede i 1940 med romanen "Et lilla bånd på øjet. En henkogt roman" og skrev senere trilogien "Jeg – en mand" under pseudonymet Sverre Holm. Georg Gjedde blev flere gange tildelt Statens Kunstfonds Engangsydelse samt Helge Rode Legatet og Jul. Bomhols legatbolig, Digterhjemmet.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
69,00 kr. "Vi lever i barnets århundrede.Det vil sig at:Børnene må ikke være hjemme,For der er ingen hjemme.De må ikke være nede i gården,For dér er der ingen sol.De må ikke være på græsset,For græsset må ikke betrædes.De må ikke være i solen,For der bliver de kørt over.Så er det at jeg skal belemres med dem.Da jeg læste til børnehavelærerinde, troede jeg, det var et kald. Det sagde de alle sammen, da jeg spurgte, hvorfor lønnen var så lille.Jeg anede ikke, at vi bare skulle være kommunal parkering af hensyn til fabrikslivets trivsel."Georg Gjedde har ikke skrevet disse 13 monologer så meget, som han har nedskrevet dem. De er overhørt tilfældige steder; brok i en sporvogn, en dumhed hist og her, som forfatteren så har skrevet ned, da han kom hjem, og senere har ladet opføre af skuespillere. Af grunde, som man forstår, når man læser monologerne, understreger Georg Gjedde, at de IKKE er udtryk for hans egne synspunkter.Georg Gjedde (1913-1992) var en dansk forfatter og oversætter, der debuterede i 1940 med romanen "Et lilla bånd på øjet. En henkogt roman" og skrev senere trilogien "Jeg – en mand" under pseudonymet Sverre Holm. Georg Gjedde blev flere gange tildelt Statens Kunstfonds Engangsydelse samt Helge Rode Legatet og Jul. Bomhols legatbolig, Digterhjemmet.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
69,00 kr. "Far er en vild og rasende mand,der sover til middag.Ka man for faen få fred!Tusse bliver fire, ikke imåren,men imåren imåren.Så får hun fire lys.Nu er det aften, Tusse er lagti seng med en dukke.Endelig fik man fred.Mor gik i seng, hun var nu så trætaf far og af Tusse.Hun får jo aldrig fred.Far kravler rundt i guldtæppets græsog samler tre æskertændstikker på. Han ler.""Børn de er nu sjove" er en samling løjerlige fortællinger om børn med ikke så få historier fra Georg Gjeddes egen barndom.Georg Gjedde (1913-1992) var en dansk forfatter og oversætter, der debuterede i 1940 med romanen "Et lilla bånd på øjet. En henkogt roman" og skrev senere trilogien "Jeg – en mand" under pseudonymet Sverre Holm. Georg Gjedde blev flere gange tildelt Statens Kunstfonds Engangsydelse samt Helge Rode Legatet og Jul. Bomhols legatbolig, Digterhjemmet.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
69,00 kr. "15 år gammel blev Jokum kumfermeret, og hans far holdt tale og sagde, at nu trådte Jokum ind i de voksnes rækker, og husk nu, hvad Far og Mor har sagt.Og hans mor græd ned i fromagen, og Jokum var rød i hovedet. Og Jokum drak et glas madeiratype og røg en Stafford og troede, det passede, hvad Far sagde.Og derfor tog han senere Betty, der var fjorten, med ud i entreen og kyssede hende, så Moster Sofies plyskåbe blev trukket ned af knagen med sprængt strop."Historierne i "Tugt og ære" strækker sig fra den akavede konfirmands første indtræden i de voksnes rækker, til den gamle præst og hans kone, der sukker efter dagene, hvor der var feriebørn i huset, og hen mod prinsen, prinsessen og deres kanariefugls tvivlsomme eventyr.Georg Gjedde (1913-1992) var en dansk forfatter og oversætter, der debuterede i 1940 med romanen "Et lilla bånd på øjet. En henkogt roman" og skrev senere trilogien "Jeg – en mand" under pseudonymet Sverre Holm. Georg Gjedde blev flere gange tildelt Statens Kunstfonds Engangsydelse samt Helge Rode Legatet og Jul. Bomhols legatbolig, Digterhjemmet.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
79,00 kr. "For at få tiden til at gå – den tid der i disse dage er sat af til at hele Knuds skrammer – har jeg fortalt ham det, jeg husker om Lajla, som er MIN skramme. Hvad jeg har fortalt plus hvad der dukker op af lag efterhånden – det vil siden transponere til læsning.Men først Knud; for uden mødet med ham ville Lajla næppe være sluppet ud af mit indre, hvor hun havde levet som en film, der begyndte forfra hver gang den var kørt til ende."Pers møde med dansk-finske Lajla bliver skæbnesvangert. Kærligheden blomstrer mellem dem med en frodighed, han aldrig havde turdet håbe på under Lajlas karakteristiske bøn: "Lov mig nu, at du aldrig nogen sinde passer på.""Lajla min drøm" er historien om to menneskers turbulente kærlighedsforhold, men romanen beskriver også med afmægtig desperation efterkrigstidens Danmark og de vilkår, folk levede under op gennem 1950‘erne.Georg Gjedde (1913-1992) var en dansk forfatter og oversætter, der debuterede i 1940 med romanen "Et lilla bånd på øjet. En henkogt roman" og skrev senere trilogien "Jeg – en mand" under pseudonymet Sverre Holm. Georg Gjedde blev flere gange tildelt Statens Kunstfonds Engangsydelse samt Helge Rode Legatet og Jul. Bomhols legatbolig, Digterhjemmet.
- E-bog
- 79,00 kr.