Bøger af Erik Christensen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Erik Christensen
    99,00 kr.

    Arbejderklassen, dens organisering og specifikke kultur varierer meget fra region til region i Danmark. I "Fagforeninger og lokalsamfund" har Erik Christensen kortlagt fire fagforeninger i tre vestjyske kommuner, og bidrager med en forståelse af og en optegnelse over den måde de fire lokalforeninger har udviklet sig tidens løb, samt hvad der adskiller- og samler dem.Indholdet til bogen er blevet til som et led i et to-årigt forskningsprojekt i perioden 1973-75, hvor Erik Christensen var tilknyttet en forskergruppe ved Sydjysk Universitet.

  • af Erik Christensen
    79,00 kr.

    Den danske venstrefløj er mange ting, men én ting er sikkert: Det sociale er den strukturerende ramme for al politisk udvikling og tænkning.I bogen giver Erik Christensen sit bud på den danske venstrefløjs historie og udvikling i 1970’erne. En periode, der bar præg af et dynamisk politisk landskab af jordskredssejre, venstrefløjs aktivisme og en højredrejning i befolkningen.Christensen vover desuden pelsen ved at give et bud på venstrefløjens fremtidige udviklingsmuligheder og placering i det danske politiske landskab.

  • af Erik Christensen
    69,00 kr.

    Lektor Erik Christensen giver i bogen fra 1973 sit bud på en systematisk skildring af den udvikling, som Lenins revolutionsteori gennemgik i perioden 1894 til 1917. Christensen påviser blandt andet, hvordan Lenin genovervejede og nytænkte sin teori hele tre gange samt hans mange styrker som politisk teoretiker.

  • af Erik Christensen
    69,00 kr.

    Den 15. februar 1984 havde SF 25 års jubilæum. I den forbindelse har lektor Erik Christensen på vegne af Aalborgs lokale partiforening tegnet en lokalhistorie over partiets dannelse og udvikling i den nordjyske by.Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for lokalhistorie såvel som partipolitik, samt de stridigheder og kompromisser som altid har været og altid vil være en del af et hvert partis dna.

  • af Erik Christensen
    79,00 kr.

    Samfundet er under udvikling, og med faldet af Berlinmuren og sammenbruddet af Sovjet har det internationale samfund gennemgået store forandringer på ganske kort tid. Erik Christensen, der tidligere har beskæftiget sig med ny-marxistisk teori og analyse, kaster sig i denne bog over disse nye vinde.Særligt udviklingen af det bæredygtige samfund og en alternativ indstilling til det herskende vækstbegreb gøres til genstand for analyse."Nye værdier i poltik og samfund. Paradigmeskift og kulturbrydninger" er trods sine mere end 25 år stadig relevant, da en stor del af bogens temaer er højaktuelle og bliver diskuteret nationalt såvel som internationalt.

  • af Erik Christensen
    79,00 kr.

    I "Konflikter mellem faglærte og ufaglærte arbejdere" undersøger Erik Christensen forholdet mellem to grupper af arbejdstagere: faglærte og ufaglærte. Umiddelbart skulle man tro, at disse arbejdergrupperinger havde et ønske om fælles solidaritet, men arbejdsmarkedets beskaffenhed og den kapitalistiske virkelighed har gjort disse grupper til konkurrenter.Undersøgelsen er baseret på et stort datasæt. Blandt andet interviews med repræsentanter fra både de to fagforbund SiD og Dansk Metalforbund, samt en række andre relevante aktører og politiske interessenter.Bogen er blevet til på baggrund af forfatterens kandidatspeciale ved Aalborg Universitet, Institut for uddannelse og socialisering. Undersøgelsen er efterfølgende blevet udgivet som en forskningsrapport."Konflikter mellem faglærte og ufaglærte arbejdere" henvender sig til alle, der har en interesse for de historiske dimensioner af nutidens arbejdsmarked, dets udvikling og organisering.

  • af Erik Christensen
    69,00 kr.

    "Havnearbejderstrejken i Esbjerg i 1893" er et lokalhistorisk bidrag til fortællingen om Esbjerg. En fortælling, der har havet og havnen som sine hovedpersoner, men også den lange tradition for arbejderfællesskab, solidaritet og fagforeningskultur.Bogen er en samfundsvidenskabelig undersøgelse af en vigtig lokalhistorisk begivenhed, som satte sit præg på Esbjergs arbejderkultur i mange år efterfølgende. Til trods for dette er strejken aldrig før blevet behandlet i en videnskabelig sammenhæng."Havnearbejderstrejken i Esbjerg i 1893" er blevet til som led i en større undersøgelse af Specialarbejderforbundets fire afdelinger, hvoraf den ene er Esbjerg lokalafdeling.