Bøger af Chr. Bruun
-
68,99 kr. ”Der er breve fra den fint dannede fru Harboe, let skrevne, i en tiltalende form, undertiden åndrige og fulde af lune. Der er breve fra den værdige matrone, fru Birgitte Scheel, Sal. Otto Krabbes, som så gerne ville hjælpe, hvor hun kunne, og hvem den fattige skolepeblingers vel lå på hjertet; fra kammerherre Gabel, den fornemme herre og gæstfri ven, fra de ædle mænd Johan Ludvig Holstein og Iver Rosenkrantz, Falsters oprigtige venner og beskyttere, men tillige hans overordnede i embedsanliggender.”Gennem en lang række personlige brevvekslinger fra årene 1712-1751 får vi et indblik i skolereformatoren og digteren Christian Falsters liv i denne spændende periode. Samtidig stifter vi bekendtskab med andre af oplysningstidens mest indflydelsesrige danskere og lærer denne tid at kende gennem deres personlige erfaringer og meningsudvekslinger. Bogen udkom første gang i 1869.Christian Walter Bruun (1831-1906) var en dansk forfatter, historiker og bibliotekar, der opnåede stor anerkendelse for sit bidrag til forskning i dansk historie. Chr. Bruun var i en årrække forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie og endvidere medlem af Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab. Ved fejringen af Københavns Universitets 400 års jubilæum i 1879 blev Chr. Bruun gjort til æresdoktor. Han udgav en lang række biografier om historiske danskere og bøger om dansk historie.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
148,99 kr. Det danske militær har udviklet sig enormt meget i løbet af sin historie. Ikke blot selve artilleriet og strategierne er ændret gennem tiden, men også soldater og officerers uniformer har undergået store forandringer. Historiker og bibliotekar Chr. Bruuns bog fra 1845 fortæller om de utallige smukke og til tider flamboyante uniformer i det danske militær, og hvordan de adskilte sig fra hinanden fra kaserne til kaserne.Christian Walter Bruun (1831-1906) var en dansk forfatter, historiker og bibliotekar, der opnåede stor anerkendelse for sit bidrag til forskning i dansk historie. Chr. Bruun var i en årrække forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie og endvidere medlem af Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab. Ved fejringen af Københavns Universitets 400 års jubilæum i 1879 blev Chr. Bruun gjort til æresdoktor. Han udgav en lang række biografier om historiske danskere og bøger om dansk historie.
- E-bog
- 148,99 kr.
-
148,99 kr. Peter Frederik Suhm er en af de mest berømte danske historikere, og han er særligt kendt for at være medstifter af Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab, som endnu den dag i dag spiller en stor rolle i støtte af forskning i Norge. Senere blev han bestyrelsesformand i Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, hvor han var med til at fremme forskning og videnskab i hele Norden.Chr. Bruun fortæller om Peter Frederik Suhms spændende liv og virke i en lang biografi, der både tegner et billede af ham som historiker og som menneske. Bogen udkom første gang i 1898.Christian Walter Bruun (1831-1906) var en dansk forfatter, historiker og bibliotekar, der opnåede stor anerkendelse for sit bidrag til forskning i dansk historie. Chr. Bruun var i en årrække forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie og endvidere medlem af Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab. Ved fejringen af Københavns Universitets 400 års jubilæum i 1879 blev Chr. Bruun gjort til æresdoktor. Han udgav en lang række biografier om historiske danskere og bøger om dansk historie.
- E-bog
- 148,99 kr.
-
49,00 kr. "Så vendte jeg mig et andet sted hen, nemlig det store kongelige bibliotek; bogmand og biblioteksmand var jeg, først fra skolen, så fra studenterforeningen, hvor jeg som senior havde haft biblioteket under min styrelse. 1858 besørgede jeg et tillæg til foreningens bibliotekskatalog. Mit forsøg på at komme ind på det store bibliotek lykkedes, og det gik således til."Professor og bibliotekar Chr. Bruun fortæller om sin vej fra læselysten dreng til bibliotekar ved Det kongelige Bibliotek. Han lægger ikke skjul på, at han som ung ikke havde lige nemt ved at bestå sine eksaminer, at han havde eksamensangst, og at hans undervisere langt fra altid havde store forhåbninger til hans evner. Samtidig beskriver han de venlige bibliotekarer, der var med til at stimulere hans læselyst, og som han blev ved med at være taknemmelig over for hele livet igennem. Bogen er både et personligt vidnesbyrd om den lange vej til karrierens top og en fortælling om Det kongelige Biblioteks spændende historie.Bogen udkom første gang i 1906.Christian Walter Bruun (1831-1906) var en dansk forfatter, historiker og bibliotekar, der opnåede stor anerkendelse for sit bidrag til forskning i dansk historie. Chr. Bruun var i en årrække forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie og endvidere medlem af Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab. Ved fejringen af Københavns Universitets 400 års jubilæum i 1879 blev Chr. Bruun gjort til æresdoktor. Han udgav en lang række biografier om historiske danskere og bøger om dansk historie.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. Bogtrykkerkunsten har forandret hele verden fra et samfund, hvor kun de allerrigeste og mest magtfulde havde adgang til litteratur og viden til et sted, hvor langt flere havde adgang til både bøger, flyveblade og trykte billeder.I mange århundreder blev det diskuteret vidt og bredt i hele Europa, hvorfra bogtrykkerkunsten egentligt stammede, og hvilken person og hvilket land der kunne tage æren for denne revolutionerende opfindelse. Bibliotekar og forsker Chr. Bruuns bog fra 1889 beskriver status for forskningen i slutningen af 1800-tallet, hvor man så på både Johan Gutenberg og Laurens Janszoon Coster som mulige opfindere.Christian Walter Bruun (1831-1906) var en dansk forfatter, historiker og bibliotekar, der opnåede stor anerkendelse for sit bidrag til forskning i dansk historie. Chr. Bruun var i en årrække forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie og endvidere medlem af Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab. Ved fejringen af Københavns Universitets 400 års jubilæum i 1879 blev Chr. Bruun gjort til æresdoktor. Han udgav en lang række biografier om historiske danskere og bøger om dansk historie.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
69,00 kr. "Igennem hele det 16. århundrede var der endnu ikke tale om at docere historie enten ved universitetet eller i skolerne. Hvis ungdommen har lært noget historie, kan det kun have været på anden hånd, således igennem moral, idet eksempler blev hentet fra historiske personer og begivenheder, eller igennem læsningen af en og anden latinsk og græsk forfatter."Den store danske forfatter og dramatiker Ludvig Holberg fremstår på mange måder som en lysende skikkelse i dansk åndsliv i det 18. århundrede. Hvad mange ikke er klar over er, at han også stod bag en af de første danske lærebøger i historie, som blev brugt vidt og bredt i undervisningen af både børn og unge. Forfatter og bibliotekar Chr. Bruun fortæller om Ludvig Holbergs store bidrag til folkeoplysningen ikke blot som historiefortæller, men også som historielærer.Chr. Bruuns bog udkom første gang i 1872.Christian Walter Bruun (1831-1906) var en dansk forfatter, historiker og bibliotekar, der opnåede stor anerkendelse for sit bidrag til forskning i dansk historie. Chr. Bruun var i en årrække forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie og endvidere medlem af Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab. Ved fejringen af Københavns Universitets 400 års jubilæum i 1879 blev Chr. Bruun gjort til æresdoktor. Han udgav en lang række biografier om historiske danskere og bøger om dansk historie.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
79,00 kr. Den danske adelsmand og dommer Gunde Rosenkrantz (1604-1675) levede et spændende og begivenhedsrigt liv blandt de højeste kredse inden for den danske adel og det europæiske diplomati. Han var på alle måder et barn af sin tid, og Chr. Bruuns biografi om ham tegner således ikke blot et portræt af en enkelt mand, men af hele den tid og det samfund han var en del af.Bogen er oprindeligt udgivet i 1885.Christian Walter Bruun (1831-1906) var en dansk forfatter, historiker og bibliotekar, der opnåede stor anerkendelse for sit bidrag til forskning i dansk historie. Chr. Bruun var i en årrække forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie og endvidere medlem af Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab. Ved fejringen af Københavns Universitets 400 års jubilæum i 1879 blev Chr. Bruun gjort til æresdoktor. Han udgav en lang række biografier om historiske danskere og bøger om dansk historie.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
49,00 kr. Chr. Bruun beretter om den legendariske danske søofficer Peter Willemoës og hans tjeneste under Englands ikoniske krigshelt, admiral Lord Nelson, i starten af 1800-tallet, da England lå i krig med Frankrig. Bogen forsøger at indsætte Peter Willemoës på hans retmæssige plads i historien om den store engelske krigshelt og de modige officerer, han havde kommando over.Bogen er oprindeligt udgivet i 1882.Christian Walter Bruun (1831-1906) var en dansk forfatter, historiker og bibliotekar, der opnåede stor anerkendelse for sit bidrag til forskning i dansk historie. Chr. Bruun var i en årrække forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie og endvidere medlem af Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab. Ved fejringen af Københavns Universitets 400 års jubilæum i 1879 blev Chr. Bruun gjort til æresdoktor. Han udgav en lang række biografier om historiske danskere og bøger om dansk historie.
- E-bog
- 49,00 kr.