Bøger af Caroline Gottschalck

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Nora Petersen & Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Hvad er din livret? I oldtiden spiste de lidt anderledes mad, end vi gør i dag. De spiste blandt andet dyrehjerner, kamelhæle og stinkende fiskesauce. Men de havde ikke elektriske ovne og komfurer til at lave maden på. Hvordan lavede de så mad? Og hvornår spiser man stinkende fiskesauce? Kom med 2000 år tilbage i tiden, når Nora og Caroline tager dig med til et græsk køkken, hvor slaver blander dyrehjerner og rå æg. Det er ikke alt mad, der lyder eller lugter godt!Hvordan kan du få is, uden at have en fryser? Hvad kan du skrive på, hvis du ikke har en computer eller papir? Og hvordan kan du vide, hvad klokken er, hvis du ikke har et ur eller en telefon? I oldtiden for op til 14.000 år siden fandtes der hverken frysere, det alfabet vi har i dag eller elektroniske ure. Men alligevel spiste oldtidens folk is, lærte at skrive og vidste, hvad klokken var. Oldtidens folk var nemlig ret opfindsomme! Tag med Caroline og arkæologen Nora på en rejse tilbage i tiden og oplev, hvordan livet i oldtiden minder om dit eget liv – måske mere end du tror.Værter: Nora Petersen, klassisk arkæolog og Caroline Gottschalck, journalistTilrettelagt og produceret af: Caroline GottschalckCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som ’Caroline og Havfruen’ og 'Den store undervandsquiz'.Nora Petersen er klassisk arkæolog, uddannet fra Københavns Universitet.

  • af Nora Petersen & Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Har du prøvet at tage tid på, hvor mange ord du kan nå at sige på 30 sekunder? I oldtiden var tid meget vigtigt! Både når der skulle tages tid på store taler og for at vide hvad tid, det var på dagen. Men i oldtiden havde de hverken ure eller telefoner. Så hvordan kunne de vide, hvad klokken var? Tag med tilbage til Agoraen i Athen for 2400 år siden og find ud af, hvad en klepsydra er, og hvordan man brugte den.Hvordan kan du få is, uden at have en fryser? Hvad kan du skrive på, hvis du ikke har en computer eller papir? Og hvordan kan du vide, hvad klokken er, hvis du ikke har et ur eller en telefon? I oldtiden for op til 14.000 år siden fandtes der hverken frysere, det alfabet vi har i dag eller elektroniske ure. Men alligevel spiste oldtidens folk is, lærte at skrive og vidste, hvad klokken var. Oldtidens folk var nemlig ret opfindsomme! Tag med Caroline og arkæologen Nora på en rejse tilbage i tiden og oplev, hvordan livet i oldtiden minder om dit eget liv – måske mere end du tror.Værter: Nora Petersen, klassisk arkæolog og Caroline Gottschalck, journalistTilrettelagt og produceret af: Caroline GottschalckCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som ’Caroline og Havfruen’ og 'Den store undervandsquiz'.Nora Petersen er klassisk arkæolog, uddannet fra Københavns Universitet.

  • af Nora Petersen & Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    I oldtiden havde man ikke de samme bogstaver, vi har i dag. Og de havde heller ikke papir og computere til at skrive på. Men hvordan skrev oldtidens folk så? Hvornår blev alfabetet opfundet? Og hvorfor hedder det egentlig et ’alfabet’? Tag med 2700 år tilbage i tiden til en skole i Athen, hvor børnenes skriveredskaber hænger på væggen og deres husslaver er med i skole.Hvordan kan du få is, uden at have en fryser? Hvad kan du skrive på, hvis du ikke har en computer eller papir? Og hvordan kan du vide, hvad klokken er, hvis du ikke har et ur eller en telefon? I oldtiden for op til 14.000 år siden fandtes der hverken frysere, det alfabet vi har i dag eller elektroniske ure. Men alligevel spiste oldtidens folk is, lærte at skrive og vidste, hvad klokken var. Oldtidens folk var nemlig ret opfindsomme! Tag med Caroline og arkæologen Nora på en rejse tilbage i tiden og oplev, hvordan livet i oldtiden minder om dit eget liv – måske mere end du tror.Værter: Nora Petersen, klassisk arkæolog og Caroline Gottschalck, journalistTilrettelagt og produceret af: Caroline GottschalckCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som ’Caroline og Havfruen’ og 'Den store undervandsquiz'.Nora Petersen er klassisk arkæolog, uddannet fra Københavns Universitet.

  • af Nora Petersen & Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Hvordan kan man lave store matematiske udregninger uden en lommeregner? Og hvordan kan man skrive tal, når de ikke er opfundet endnu? Det fandt oldtidens største videnskabsmand en løsning på. Men hvad var løsningen, og hvem er den største videnskabsmand? Tag med 2300 år tilbage i tiden, når Nora og Caroline besøger videnskabsmandens værksted, med alle hans matematiske opfindelser.Hvordan kan du få is, uden at have en fryser? Hvad kan du skrive på, hvis du ikke har en computer eller papir? Og hvordan kan du vide, hvad klokken er, hvis du ikke har et ur eller en telefon? I oldtiden for op til 14.000 år siden fandtes der hverken frysere, det alfabet vi har i dag eller elektroniske ure. Men alligevel spiste oldtidens folk is, lærte at skrive og vidste, hvad klokken var. Oldtidens folk var nemlig ret opfindsomme! Tag med Caroline og arkæologen Nora på en rejse tilbage i tiden og oplev, hvordan livet i oldtiden minder om dit eget liv – måske mere end du tror.Værter: Nora Petersen, klassisk arkæolog og Caroline Gottschalck, journalistTilrettelagt og produceret af: Caroline GottschalckCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som ’Caroline og Havfruen’ og 'Den store undervandsquiz'.Nora Petersen er klassisk arkæolog, uddannet fra Københavns Universitet.

  • af Nora Petersen & Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    I oldtidens Rom gik romerne i bad hver dag, uden at have brusere i hjemmene. Men hvordan blev de så vasket? Hvad er Kejser Caracallas store, flotte bade-termer for noget? Og hvorfor er der et bibliotek i bade-termerne? Det kan du få svar på, når Nora og Caroline inviterer dig med 1800 år tilbage i tiden til Caracallas termer.Hvordan kan du få is, uden at have en fryser? Hvad kan du skrive på, hvis du ikke har en computer eller papir? Og hvordan kan du vide, hvad klokken er, hvis du ikke har et ur eller en telefon? I oldtiden for op til 14.000 år siden fandtes der hverken frysere, det alfabet vi har i dag eller elektroniske ure. Men alligevel spiste oldtidens folk is, lærte at skrive og vidste, hvad klokken var. Oldtidens folk var nemlig ret opfindsomme! Tag med Caroline og arkæologen Nora på en rejse tilbage i tiden og oplev, hvordan livet i oldtiden minder om dit eget liv – måske mere end du tror.Værter: Nora Petersen, klassisk arkæolog og Caroline Gottschalck, journalistTilrettelagt og produceret af: Caroline GottschalckCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som ’Caroline og Havfruen’ og 'Den store undervandsquiz'.Nora Petersen er klassisk arkæolog, uddannet fra Københavns Universitet.

  • af Nora Petersen & Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Kan man se ind i fremtiden? Det mente oldtidens folk, at de kunne. De prøvede at spå om fremtiden ved at kigge på fugle og ved at læse i levere fra f.eks. får. Men hvordan gør man så lige det? Og hvorfor brugte de fårelevere? Kom med 2500 år tilbage i tiden, og hør hvordan det foregår, når en præst fra oldtiden ofrer et dyr og læser fremtiden i dens lever.Hvordan kan du få is, uden at have en fryser? Hvad kan du skrive på, hvis du ikke har en computer eller papir? Og hvordan kan du vide, hvad klokken er, hvis du ikke har et ur eller en telefon? I oldtiden for op til 14.000 år siden fandtes der hverken frysere, det alfabet vi har i dag eller elektroniske ure. Men alligevel spiste oldtidens folk is, lærte at skrive og vidste, hvad klokken var. Oldtidens folk var nemlig ret opfindsomme! Tag med Caroline og arkæologen Nora på en rejse tilbage i tiden og oplev, hvordan livet i oldtiden minder om dit eget liv – måske mere end du tror.Værter: Nora Petersen, klassisk arkæolog og Caroline Gottschalck, journalistTilrettelagt og produceret af: Caroline GottschalckCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som ’Caroline og Havfruen’ og 'Den store undervandsquiz'.Nora Petersen er klassisk arkæolog, uddannet fra Københavns Universitet.

  • af Nora Petersen & Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Elsker du også is på en varm sommerdag? I oldtiden var der ikke frysere til at holde isen kold. Men hvad gjorde de så? Og hvem ved egentlig, hvad oldtidens folk gjorde? I første episode tager Nora og Caroline dig 2500 år tilbage i tiden til en stor festmiddag i Kejser Neros gyldne palads. Her blev der ikke sparet på isen! Oldtidens folk havde nemlig lavet deres egen "fryser".Hvordan kan du få is, uden at have en fryser? Hvad kan du skrive på, hvis du ikke har en computer eller papir? Og hvordan kan du vide, hvad klokken er, hvis du ikke har et ur eller en telefon? I oldtiden for op til 14.000 år siden fandtes der hverken frysere, det alfabet vi har i dag eller elektroniske ure. Men alligevel spiste oldtidens folk is, lærte at skrive og vidste, hvad klokken var. Oldtidens folk var nemlig ret opfindsomme! Tag med Caroline og arkæologen Nora på en rejse tilbage i tiden og oplev, hvordan livet i oldtiden minder om dit eget liv – måske mere end du tror.Værter: Nora Petersen, klassisk arkæolog og Caroline Gottschalck, journalistTilrettelagt og produceret af: Caroline GottschalckCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som ’Caroline og Havfruen’ og 'Den store undervandsquiz'.Nora Petersen er klassisk arkæolog, uddannet fra Københavns Universitet.

  • af Nora Petersen & Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Hvordan blev man kejserinde i oldtiden? I oldtiden måtte kvinderne normalt ikke blande sig i politik. Men det gjorde Roms første kejserinde, Livia. Hvorfor var Livia noget helt særligt? Og hvordan kan vi se Livia i dag? Du er inviteret 2000 år tilbage i tiden til Kejserinde Livias smukke villa, når Nora og Caroline går på opdagelse i de fine sale og den kæmpe store have. Og hør hvordan du faktisk selv kan se villaen i dag!Hvordan kan du få is, uden at have en fryser? Hvad kan du skrive på, hvis du ikke har en computer eller papir? Og hvordan kan du vide, hvad klokken er, hvis du ikke har et ur eller en telefon? I oldtiden for op til 14.000 år siden fandtes der hverken frysere, det alfabet vi har i dag eller elektroniske ure. Men alligevel spiste oldtidens folk is, lærte at skrive og vidste, hvad klokken var. Oldtidens folk var nemlig ret opfindsomme! Tag med Caroline og arkæologen Nora på en rejse tilbage i tiden og oplev, hvordan livet i oldtiden minder om dit eget liv – måske mere end du tror.Værter: Nora Petersen, klassisk arkæolog og Caroline Gottschalck, journalistTilrettelagt og produceret af: Caroline GottschalckCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som ’Caroline og Havfruen’ og 'Den store undervandsquiz'.Nora Petersen er klassisk arkæolog, uddannet fra Københavns Universitet.

  • af Nora Petersen & Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Hvordan så Rom ud, før der var store villaer, badetermer og masser af mennesker i gaderne? Hvorfor hedder byen Rom? Og kan en by have fødselsdag? Det siges, at tvillingerne Romulus og Remus skaber Rom. Men er det nu også helt rigtigt? Hvad fortæller arkæologien om Roms begyndelse? Tag med på en rejse 3000 år tilbage i tiden med Nora og Caroline til et Rom, der ser helt anderledes ud, end byen gør i dag.Hvordan kan du få is, uden at have en fryser? Hvad kan du skrive på, hvis du ikke har en computer eller papir? Og hvordan kan du vide, hvad klokken er, hvis du ikke har et ur eller en telefon? I oldtiden for op til 14.000 år siden fandtes der hverken frysere, det alfabet vi har i dag eller elektroniske ure. Men alligevel spiste oldtidens folk is, lærte at skrive og vidste, hvad klokken var. Oldtidens folk var nemlig ret opfindsomme! Tag med Caroline og arkæologen Nora på en rejse tilbage i tiden og oplev, hvordan livet i oldtiden minder om dit eget liv – måske mere end du tror.Værter: Nora Petersen, klassisk arkæolog og Caroline Gottschalck, journalistTilrettelagt og produceret af: Caroline GottschalckCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som ’Caroline og Havfruen’ og 'Den store undervandsquiz'.Nora Petersen er klassisk arkæolog, uddannet fra Københavns Universitet.

  • af Nora Petersen & Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Du kender måske de olympiske lege - sportsbegivenheden, der afholdes hvert 4. år forskellige steder i verden. Men ved du, hvorfor det hedder olympiske lege? Og ved du, hvordan atleterne rensede sved af? De gik nemlig ikke i bad! Der er også en anden MEGET mærkelig ting, atleterne gjorde i oldtiden! Hør hvad det er, når Nora og Caroline inviterer dig med til olympiske lege i oldtidens Athen.Hvordan kan du få is, uden at have en fryser? Hvad kan du skrive på, hvis du ikke har en computer eller papir? Og hvordan kan du vide, hvad klokken er, hvis du ikke har et ur eller en telefon? I oldtiden for op til 14.000 år siden fandtes der hverken frysere, det alfabet vi har i dag eller elektroniske ure. Men alligevel spiste oldtidens folk is, lærte at skrive og vidste, hvad klokken var. Oldtidens folk var nemlig ret opfindsomme! Tag med Caroline og arkæologen Nora på en rejse tilbage i tiden og oplev, hvordan livet i oldtiden minder om dit eget liv – måske mere end du tror.Værter: Nora Petersen, klassisk arkæolog og Caroline Gottschalck, journalistTilrettelagt og produceret af: Caroline GottschalckCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som ’Caroline og Havfruen’ og 'Den store undervandsquiz'.Nora Petersen er klassisk arkæolog, uddannet fra Københavns Universitet.

  • af Eske Willerslev & Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Det var ikke kun Homo Sapiens, der udvandrede fra Afrika. Der var nogle forskellige varianter over temaet "mennesker", der rendte rundt i Mellemøsten, Asien og Europa og blandede sig lidt med os. Der var dog ingen andre end os, der overlevede i sidste ende. Et af Eskes studier viser, at vi, Homo Sapiens, havde udviklet strategier for at undgå indavl, hvilket var en kæmpe styrke.DNA kan løfte sløret for alt fra etnisk ophav til alvorlige, arvelige sygdomme. I denne podcast dykker professor Eske Willerslev og BA. i arkæologi Nanna Winther ned forskningen for at gøre os klogere på det største mysterium af dem alle: hvem er vi mennesker egentlig, og hvor stammer vi fra?Medvirkende: Eske Willerslev, DNA-forsker og Nanna Winther, BA. i arkæologiMix og lyddesign: Ida SkovsgaardFoto: Klaus RudbækRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontEske Willerslev (f. 1971) er DNA-forsker og professor ved Københavns Universitets Center for Geogenetik og Cambridge University. Han har høstet et hav af udmærkelser for sin forskning og formidling, han er medlem af Eventyrernes Klub, og i 2022 udgav han bogen ’Det er et fucking eventyr!’Nanna Winther er BA. i arkæologi. Hun er radio- og podcastvært, og har blandt andet været vært på Radio24syv, samt programmer som 'Styr på historien' og 'Tilbage til fremtiden' og ’Apokalypsens Piger’.

  • af Eske Willerslev & Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Mange af Eske Willerslevs forskningsresultater har vendt op og ned på andre forskeres resultater. Især den klassiske arkæologi er blevet udfordret af DNA-forskningen. Materielle fund er igennem århundreder blevet undersøgt og kategoriseret for at kunne afdække mysterier fra vores oldtid, men nogle af de tolkninger er blevet skudt brutalt ned af de svar, vi nu kan få fra DNA.DNA kan løfte sløret for alt fra etnisk ophav til alvorlige, arvelige sygdomme. I denne podcast dykker professor Eske Willerslev og BA. i arkæologi Nanna Winther ned forskningen for at gøre os klogere på det største mysterium af dem alle: hvem er vi mennesker egentlig, og hvor stammer vi fra?Medvirkende: Eske Willerslev, DNA-forsker og Nanna Winther, BA. i arkæologiMix og lyddesign: Ida SkovsgaardFoto: Klaus RudbækRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontEske Willerslev (f. 1971) er DNA-forsker og professor ved Københavns Universitets Center for Geogenetik og Cambridge University. Han har høstet et hav af udmærkelser for sin forskning og formidling, han er medlem af Eventyrernes Klub, og i 2022 udgav han bogen ’Det er et fucking eventyr!’Nanna Winther er BA. i arkæologi. Hun er radio- og podcastvært, og har blandt andet været vært på Radio24syv, samt programmer som 'Styr på historien' og 'Tilbage til fremtiden' og ’Apokalypsens Piger’.

  • af Eske Willerslev & Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Første gang Nanna mødes med den verdensberømte danske biolog og DNA-forsker, Eske Willerslev, har hun taget en dna-test med fra et af de firmaer, hvor man kan få at vide, hvilke etniciteter man stammer fra. Hun har fået et for Eske overraskende resultat. Men hvad kan de egentligt, de tests? Og er der nogle problemer knyttet til de meget simple svar, man får?DNA kan løfte sløret for alt fra etnisk ophav til alvorlige, arvelige sygdomme. I denne podcast dykker professor Eske Willerslev og BA. i arkæologi Nanna Winther ned forskningen for at gøre os klogere på det største mysterium af dem alle: hvem er vi mennesker egentlig, og hvor stammer vi fra?Medvirkende: Eske Willerslev, DNA-forsker og Nanna Winther, BA. i arkæologiMix og lyddesign: Ida SkovsgaardFoto: Klaus RudbækRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontEske Willerslev (f. 1971) er DNA-forsker og professor ved Københavns Universitets Center for Geogenetik og Cambridge University. Han har høstet et hav af udmærkelser for sin forskning og formidling, han er medlem af Eventyrernes Klub, og i 2022 udgav han bogen ’Det er et fucking eventyr!’Nanna Winther er BA. i arkæologi. Hun er radio- og podcastvært, og har blandt andet været vært på Radio24syv, samt programmer som 'Styr på historien' og 'Tilbage til fremtiden' og ’Apokalypsens Piger’.

  • af Eske Willerslev & Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Overgangen fra jægerstenalderen til bondestenalderen har altid været genstand for forskning, tolkning og vilde teorier. Det var et område, som Eske ikke kunne holde sig fra, trods modstand fra danske arkæologer. Så han endte med at tage til Sydsverige for at opdage, at en del af springet fra jæger-samler til landbrug primært var som følge af indvandring.DNA kan løfte sløret for alt fra etnisk ophav til alvorlige, arvelige sygdomme. I denne podcast dykker professor Eske Willerslev og BA. i arkæologi Nanna Winther ned forskningen for at gøre os klogere på det største mysterium af dem alle: hvem er vi mennesker egentlig, og hvor stammer vi fra?Medvirkende: Eske Willerslev, DNA-forsker og Nanna Winther, BA. i arkæologiMix og lyddesign: Ida SkovsgaardFoto: Klaus RudbækRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontEske Willerslev (f. 1971) er DNA-forsker og professor ved Københavns Universitets Center for Geogenetik og Cambridge University. Han har høstet et hav af udmærkelser for sin forskning og formidling, han er medlem af Eventyrernes Klub, og i 2022 udgav han bogen ’Det er et fucking eventyr!’Nanna Winther er BA. i arkæologi. Hun er radio- og podcastvært, og har blandt andet været vært på Radio24syv, samt programmer som 'Styr på historien' og 'Tilbage til fremtiden' og ’Apokalypsens Piger’.

  • af Eske Willerslev & Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Alle mennesker i hele verden stammer fra Afrika. Vi nedstammer egentlig ikke fra aberne, som mange måske tror, men vi deler et fælles ophav, som er forgrenet for 6-8 millioner år siden. Og hvad ved vi så egentligt om tiden derefter? Om vores tidlige "prototyper" og udviklingen til det pragteksemplar som er Homo Sapiens?DNA kan løfte sløret for alt fra etnisk ophav til alvorlige, arvelige sygdomme. I denne podcast dykker professor Eske Willerslev og BA. i arkæologi Nanna Winther ned forskningen for at gøre os klogere på det største mysterium af dem alle: hvem er vi mennesker egentlig, og hvor stammer vi fra?Medvirkende: Eske Willerslev, DNA-forsker og Nanna Winther, BA. i arkæologiMix og lyddesign: Ida SkovsgaardFoto: Klaus RudbækRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontEske Willerslev (f. 1971) er DNA-forsker og professor ved Københavns Universitets Center for Geogenetik og Cambridge University. Han har høstet et hav af udmærkelser for sin forskning og formidling, han er medlem af Eventyrernes Klub, og i 2022 udgav han bogen ’Det er et fucking eventyr!’Nanna Winther er BA. i arkæologi. Hun er radio- og podcastvært, og har blandt andet været vært på Radio24syv, samt programmer som 'Styr på historien' og 'Tilbage til fremtiden' og ’Apokalypsens Piger’.

  • af Eske Willerslev & Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Eske Willerslev har som DNA-forsker gjort nogle store opdagelser, men det har ikke altid været gnidningsfrit at nå dertil. De oprindelige folk i Australien har dårlige erfaringer med europæiske videnskabsfolk. Deres villighed til at lade sig DNA-teste for at bidrage til endnu en europæisk videnskabsmands vilde drøm, ligger på et meget lille sted, da Eske første gang forsøger at overtale dem. Det er bl.a. hans fortid som pelsjæger i den sibiriske vildmark, der ender med at give ham en god forbindelse med aboriginerne. Da resultatet endelig kommer, overrasker det hele den videnskabelige verden.DNA kan løfte sløret for alt fra etnisk ophav til alvorlige, arvelige sygdomme. I denne podcast dykker professor Eske Willerslev og BA. i arkæologi Nanna Winther ned forskningen for at gøre os klogere på det største mysterium af dem alle: hvem er vi mennesker egentlig, og hvor stammer vi fra?Medvirkende: Eske Willerslev, DNA-forsker og Nanna Winther, BA. i arkæologiMix og lyddesign: Ida SkovsgaardFoto: Klaus RudbækRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontEske Willerslev (f. 1971) er DNA-forsker og professor ved Københavns Universitets Center for Geogenetik og Cambridge University. Han har høstet et hav af udmærkelser for sin forskning og formidling, han er medlem af Eventyrernes Klub, og i 2022 udgav han bogen ’Det er et fucking eventyr!’Nanna Winther er BA. i arkæologi. Hun er radio- og podcastvært, og har blandt andet været vært på Radio24syv, samt programmer som 'Styr på historien' og 'Tilbage til fremtiden' og ’Apokalypsens Piger’.

  • af Eske Willerslev & Caroline Gottschalck
    39,00 kr.

    Den mest brutale sygdom, vi har hørt om, og en af dem, der har krævet flest liv, er pesten. Den legendariske "sorte død", der hærgede Europa op gennem historien, slog mange flere ihjel, end vi hidtil har troet. Og den er meget ældre. De opdagelser, man har gjort om pesten, er ikke bare spændende for vores opfattelse af oldtiden og overgangen mellem stenalder og bronzealder, de har også potentiale til at danne grundlaget for vigtig medicinsk forskning.DNA kan løfte sløret for alt fra etnisk ophav til alvorlige, arvelige sygdomme. I denne podcast dykker professor Eske Willerslev og BA. i arkæologi Nanna Winther ned forskningen for at gøre os klogere på det største mysterium af dem alle: hvem er vi mennesker egentlig, og hvor stammer vi fra?Medvirkende: Eske Willerslev, DNA-forsker og Nanna Winther, BA. i arkæologiMix og lyddesign: Ida SkovsgaardFoto: Klaus RudbækRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontEske Willerslev (f. 1971) er DNA-forsker og professor ved Københavns Universitets Center for Geogenetik og Cambridge University. Han har høstet et hav af udmærkelser for sin forskning og formidling, han er medlem af Eventyrernes Klub, og i 2022 udgav han bogen ’Det er et fucking eventyr!’Nanna Winther er BA. i arkæologi. Hun er radio- og podcastvært, og har blandt andet været vært på Radio24syv, samt programmer som 'Styr på historien' og 'Tilbage til fremtiden' og ’Apokalypsens Piger’.

  • af Caroline Gottschalck
    39,00 kr.

    Hvorfor kvækker frøer, og hvor sidder marsvinets næsebor? Lyt med, når vi quizzer om dyr, der laver sjove lyde. Måske tør du udfordre en ven eller dine forældre.Hvor mange hjerter har en blæksprutte, og er vandmandens fangarme også giftige? Quiz med, når Caroline og Havfruen Karin udfordrer dig og hinanden i at blive mesteren af bl.a. giftige og farverige dyr - og dyr, der laver sjove lyde. Podcasten er perfekt til bilturen, når I er på vej på ferie eller når I aftenhygger i dynerne på terrassen. En god quiz til hele familien!Vært og tilrettelægger: Caroline GottschalckMedvirkende: Karin Prehst Lund MadsenRedaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Alek ModinEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck (f. 1995) er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som 'Rejsen til fortiden' og *Caroline og Havfruen'.

  • af Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Har du et sejt trick? Karin kan virkelig mange seje tricks under vand. Og dem vil Caroline vildt gerne lære. Hvordan laver man fx en kolbøtte under vand? Og hvordan laver man bobler, som man selv kan forme? Tag en dyb indånding, og kom med under vandet.Caroline har en drøm. En drøm om at blive havfrue. Men kan man være menneske og havfrue eller havmand på samme tid? Og hvad skal man gøre for at blive en del af havfolket? Carolines træning i at blive en havfrue, er sat i gang, for hun har mødt en vaskeægte havfrue – Karin – som kan hjælpe hende. Godt nok er Karin et menneske som dig og mig, og hendes hale kan tages af og på, men hun kan lære os at spise og synge under vand, og hun fortæller om, hvilke dyr, der findes der på havbunden og så prøver vi, hvor længe vi egentligt kan holde vejret? Podcasten er spækket med faktuel viden og sjove anekdoter om livet under vand.Vært og tilrettelægger: Caroline GottschalckMedvirkende: Karin Prehst Lund MadsenRedaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Alek ModinEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck (f. 1995) er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som 'Rejsen til fortiden' og 'Den store undervandsquiz'.

  • af Caroline Gottschalck
    39,00 kr.

    Hvilken fisk bor i de giftige søanemoner, og hvordan undgår man at blive stukket med gift fra en fjæsing? I denne episode bliver du klogere på havets giftige dyr. Kan du vinde over Karin og Caroline?Hvor mange hjerter har en blæksprutte, og er vandmandens fangarme også giftige? Quiz med, når Caroline og Havfruen Karin udfordrer dig og hinanden i at blive mesteren af bl.a. giftige og farverige dyr - og dyr, der laver sjove lyde. Podcasten er perfekt til bilturen, når I er på vej på ferie eller når I aftenhygger i dynerne på terrassen. En god quiz til hele familien!Vært og tilrettelægger: Caroline GottschalckMedvirkende: Karin Prehst Lund MadsenRedaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Alek ModinEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck (f. 1995) er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som 'Rejsen til fortiden' og *Caroline og Havfruen'.

  • af Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Vidste du, at du kan finde fisk på stranden, der har levet dengang, der var dinosaurer? Altså for flere millioner år siden! Det kan du, og det er ret vildt. Tag med Karin og Caroline til havet, når jagten sættes ind på forstenede fisk, blæksprutter og søpindsvin.Caroline har en drøm. En drøm om at blive havfrue. Men kan man være menneske og havfrue eller havmand på samme tid? Og hvad skal man gøre for at blive en del af havfolket? Carolines træning i at blive en havfrue, er sat i gang, for hun har mødt en vaskeægte havfrue – Karin – som kan hjælpe hende. Godt nok er Karin et menneske som dig og mig, og hendes hale kan tages af og på, men hun kan lære os at spise og synge under vand, og hun fortæller om, hvilke dyr, der findes der på havbunden og så prøver vi, hvor længe vi egentligt kan holde vejret? Podcasten er spækket med faktuel viden og sjove anekdoter om livet under vand.Vært og tilrettelægger: Caroline GottschalckMedvirkende: Karin Prehst Lund MadsenRedaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Alek ModinEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck (f. 1995) er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som 'Rejsen til fortiden' og 'Den store undervandsquiz'.

  • af Caroline Gottschalck
    39,00 kr.

    Har du nogensinde prøvet at spise mad under vand? Karin har spist leverpostejsmadder, bananer og meget andet. Men kan man spise alt slags mad under vand? Og kan man også drikke under vand? Karin har mange vanvittige idéer.Caroline har en drøm. En drøm om at blive havfrue. Men kan man være menneske og havfrue eller havmand på samme tid? Og hvad skal man gøre for at blive en del af havfolket? Carolines træning i at blive en havfrue, er sat i gang, for hun har mødt en vaskeægte havfrue – Karin – som kan hjælpe hende. Godt nok er Karin et menneske som dig og mig, og hendes hale kan tages af og på, men hun kan lære os at spise og synge under vand, og hun fortæller om, hvilke dyr, der findes der på havbunden og så prøver vi, hvor længe vi egentligt kan holde vejret? Podcasten er spækket med faktuel viden og sjove anekdoter om livet under vand.Vært og tilrettelægger: Caroline GottschalckMedvirkende: Karin Prehst Lund MadsenRedaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Alek ModinEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck (f. 1995) er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som 'Rejsen til fortiden' og 'Den store undervandsquiz'.

  • af Caroline Gottschalck
    39,00 kr.

    Kan du lide makrelmadder og tun? Det kan Caroline. Men må hun spise havets dyr, når hun nu gerne vil være en havfrue? Hvad lever havfolket egentlig af? Og kan man både have en sildehale og være vild med karrysild?Caroline har en drøm. En drøm om at blive havfrue. Men kan man være menneske og havfrue eller havmand på samme tid? Og hvad skal man gøre for at blive en del af havfolket? Carolines træning i at blive en havfrue, er sat i gang, for hun har mødt en vaskeægte havfrue – Karin – som kan hjælpe hende. Godt nok er Karin et menneske som dig og mig, og hendes hale kan tages af og på, men hun kan lære os at spise og synge under vand, og hun fortæller om, hvilke dyr, der findes der på havbunden og så prøver vi, hvor længe vi egentligt kan holde vejret? Podcasten er spækket med faktuel viden og sjove anekdoter om livet under vand.Vært og tilrettelægger: Caroline GottschalckMedvirkende: Karin Prehst Lund MadsenRedaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Alek ModinEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck (f. 1995) er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som 'Rejsen til fortiden' og 'Den store undervandsquiz'.

  • af Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Caroline skal på skraldeskattejagt. Men hvad er vigtigt at have med? Og hvorfor kan alt skraldet ikke bare blive ’spist’ af jorden? Lyt med, så giver Karin dig og Caroline svarene.Caroline har en drøm. En drøm om at blive havfrue. Men kan man være menneske og havfrue eller havmand på samme tid? Og hvad skal man gøre for at blive en del af havfolket? Carolines træning i at blive en havfrue, er sat i gang, for hun har mødt en vaskeægte havfrue – Karin – som kan hjælpe hende. Godt nok er Karin et menneske som dig og mig, og hendes hale kan tages af og på, men hun kan lære os at spise og synge under vand, og hun fortæller om, hvilke dyr, der findes der på havbunden og så prøver vi, hvor længe vi egentligt kan holde vejret? Podcasten er spækket med faktuel viden og sjove anekdoter om livet under vand.Vært og tilrettelægger: Caroline GottschalckMedvirkende: Karin Prehst Lund MadsenRedaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Alek ModinEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck (f. 1995) er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som 'Rejsen til fortiden' og 'Den store undervandsquiz'.

  • af Caroline Gottschalck
    39,00 kr.

    Caroline har snart lært at være en vaskeægte havfrue. Men hun ligner ikke rigtig en havfrue. For hvordan ser man egentlig ud, når man er en del af havfolket? Skal man have hale på?Caroline har en drøm. En drøm om at blive havfrue. Men kan man være menneske og havfrue eller havmand på samme tid? Og hvad skal man gøre for at blive en del af havfolket? Carolines træning i at blive en havfrue, er sat i gang, for hun har mødt en vaskeægte havfrue – Karin – som kan hjælpe hende. Godt nok er Karin et menneske som dig og mig, og hendes hale kan tages af og på, men hun kan lære os at spise og synge under vand, og hun fortæller om, hvilke dyr, der findes der på havbunden og så prøver vi, hvor længe vi egentligt kan holde vejret? Podcasten er spækket med faktuel viden og sjove anekdoter om livet under vand.Vært og tilrettelægger: Caroline GottschalckMedvirkende: Karin Prehst Lund MadsenRedaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Alek ModinEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck (f. 1995) er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som 'Rejsen til fortiden' og 'Den store undervandsquiz'.

  • af Caroline Gottschalck
    39,00 kr.

    Har havet en konge eller dronning? Eller hvem laver reglerne under vandet? Og har vi mennesker også en plads i havets hierarki? Måske bliver du overrasket, når Karin fortæller, hvem der egentlig bestemmer i havet.Caroline har en drøm. En drøm om at blive havfrue. Men kan man være menneske og havfrue eller havmand på samme tid? Og hvad skal man gøre for at blive en del af havfolket? Carolines træning i at blive en havfrue, er sat i gang, for hun har mødt en vaskeægte havfrue – Karin – som kan hjælpe hende. Godt nok er Karin et menneske som dig og mig, og hendes hale kan tages af og på, men hun kan lære os at spise og synge under vand, og hun fortæller om, hvilke dyr, der findes der på havbunden og så prøver vi, hvor længe vi egentligt kan holde vejret? Podcasten er spækket med faktuel viden og sjove anekdoter om livet under vand.Vært og tilrettelægger: Caroline GottschalckMedvirkende: Karin Prehst Lund MadsenRedaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Alek ModinEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck (f. 1995) er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som 'Rejsen til fortiden' og 'Den store undervandsquiz'.

  • af Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Caroline skal dykke i en sø for allerførste gang, så hun kan blive til en søfrue. Og det er altså ikke helt det samme som at dykke i havet. Men hvad gør man så? Og hvad er godt at vide, inden man springer i en sø med hale på for første gang?Caroline har en drøm. En drøm om at blive havfrue. Men kan man være menneske og havfrue eller havmand på samme tid? Og hvad skal man gøre for at blive en del af havfolket? Carolines træning i at blive en havfrue, er sat i gang, for hun har mødt en vaskeægte havfrue – Karin – som kan hjælpe hende. Godt nok er Karin et menneske som dig og mig, og hendes hale kan tages af og på, men hun kan lære os at spise og synge under vand, og hun fortæller om, hvilke dyr, der findes der på havbunden og så prøver vi, hvor længe vi egentligt kan holde vejret? Podcasten er spækket med faktuel viden og sjove anekdoter om livet under vand.Vært og tilrettelægger: Caroline GottschalckMedvirkende: Karin Prehst Lund MadsenRedaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Alek ModinEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck (f. 1995) er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som 'Rejsen til fortiden' og 'Den store undervandsquiz'.

  • af Caroline Gottschalck
    39,00 kr.

    Hvad laver havfolket om vinteren, når vandet er iskoldt? Og hvordan kan Caroline øve sig på at være havfrue, når der er minusgrader udenfor? Kulden kan ikke stoppe Karin - hun har gode råd med til dig og Caroline.Caroline har en drøm. En drøm om at blive havfrue. Men kan man være menneske og havfrue eller havmand på samme tid? Og hvad skal man gøre for at blive en del af havfolket? Carolines træning i at blive en havfrue, er sat i gang, for hun har mødt en vaskeægte havfrue – Karin – som kan hjælpe hende. Godt nok er Karin et menneske som dig og mig, og hendes hale kan tages af og på, men hun kan lære os at spise og synge under vand, og hun fortæller om, hvilke dyr, der findes der på havbunden og så prøver vi, hvor længe vi egentligt kan holde vejret? Podcasten er spækket med faktuel viden og sjove anekdoter om livet under vand.Vært og tilrettelægger: Caroline GottschalckMedvirkende: Karin Prehst Lund MadsenRedaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Alek ModinEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck (f. 1995) er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som 'Rejsen til fortiden' og 'Den store undervandsquiz'.

  • af Caroline Gottschalck
    49,00 kr.

    Så er det nu! Caroline skal svømme med havfruehale på for allerførste gang nogensinde. Men hvordan kommer man ud i vandet, når begge ben er samlet i en hale? Og hvor er det bedst at svømme med hale? Karin er klar til at hjælpe.Caroline har en drøm. En drøm om at blive havfrue. Men kan man være menneske og havfrue eller havmand på samme tid? Og hvad skal man gøre for at blive en del af havfolket? Carolines træning i at blive en havfrue, er sat i gang, for hun har mødt en vaskeægte havfrue – Karin – som kan hjælpe hende. Godt nok er Karin et menneske som dig og mig, og hendes hale kan tages af og på, men hun kan lære os at spise og synge under vand, og hun fortæller om, hvilke dyr, der findes der på havbunden og så prøver vi, hvor længe vi egentligt kan holde vejret? Podcasten er spækket med faktuel viden og sjove anekdoter om livet under vand.Vært og tilrettelægger: Caroline GottschalckMedvirkende: Karin Prehst Lund MadsenRedaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Alek ModinEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck (f. 1995) er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som 'Rejsen til fortiden' og 'Den store undervandsquiz'.

  • af Caroline Gottschalck
    39,00 kr.

    Kan man være havfrue og havmand i søer, moser og bække? Hvad er forskellen på vandet i havet og vandet i søer? Og hvilke seje dyr møder du kun i det vand, der findes inde i landet? Karin tager dig og Caroline med ned i Bøllemosen, der på trods af navnet faktisk er en sø.Caroline har en drøm. En drøm om at blive havfrue. Men kan man være menneske og havfrue eller havmand på samme tid? Og hvad skal man gøre for at blive en del af havfolket? Carolines træning i at blive en havfrue, er sat i gang, for hun har mødt en vaskeægte havfrue – Karin – som kan hjælpe hende. Godt nok er Karin et menneske som dig og mig, og hendes hale kan tages af og på, men hun kan lære os at spise og synge under vand, og hun fortæller om, hvilke dyr, der findes der på havbunden og så prøver vi, hvor længe vi egentligt kan holde vejret? Podcasten er spækket med faktuel viden og sjove anekdoter om livet under vand.Vært og tilrettelægger: Caroline GottschalckMedvirkende: Karin Prehst Lund MadsenRedaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Alek ModinEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontCaroline Gottschalck (f. 1995) er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til børn. Hun står også bag podcasts som 'Rejsen til fortiden' og 'Den store undervandsquiz'.