Undervisningsmidler: filosofi

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Søren Sørensen
    48,99 kr.

    ”Tænk –”Sådan siger vi tit. Måske har vi hørt om noget mærkeligt. Det kan være, der er sket noget slemt.”Tænk –” siger man så.Somme tider siger de voksne:”Tænk dig om!”Det er en besked; så har man gjort noget, man ikke måtte. Eller også har man sagt noget dumt. Det kan alle komme til.”Tænk, før du taler.”Sådan lyder et godt råd.Alle menneske siger noget. Alle tænker. Nogle mennesker er bedre til at tale end andre. Nogle er også bedre til at tænke end andre.At hitte på, at få en idé, at der går et lys op for en, at se, hvad der er op og ned – det er nogle af de måder, vi kan tænke på.Hvor ved de det fra?Jo, det har vi hørt en lille fugl synge om!Hvad har andre tænkt før dig?Det kan du læse om i denne bog.”Den første fugl. En idéhistorie for børn” udkom første gang i 1988.Søren Sørensen (1937-2018) var en dansk forfatter, digter, oversætter og billedkunstner. Han var oprindeligt uddannet skolelærer, men kunne fra 1985 hellige sig arbejdet som forfatter og billedkunstner på fuldtid. Hans imponerende forfatterskab spænder over fagbøger om historie og kultur, romaner og noveller, digte samt oversættelse af digte og sange fra islandsk, finsk, svensk og norsk.

  • af Johnny Thiedecke
    49,00 kr.

    "Oplysningstiden" er en undervisningsbog til brug i dansk, historie og filosofi på gymnasieniveau. Bogen belyser centrale aspekter af oplysningstiden i Danmark og Europa, herunder videnskabens nye og fremtrædende rolle, handel og økonomi, opfindelser og opdagelser og menneskets forhold til religion og politik. Forfatteren giver læseren et grundigt indblik i en periode præget af politiske og naturvidenskabelige omvæltninger, som den dag i dag stadig har betydning for, hvordan vi anskuer verden. Bogen kan læses af alle, der interesserer sig for historie, filosofi og politik.Johnny Thiedecke (f. 1946) er dansk forfatter og lektor i historie. Han har udgivet en lang række undervisningsbøger til fagene historie, religion, samfundsfag og oldtidskundskab i gymnasiet. Thiedeckes viden spænder bredt, og hans mange bøger omhandler alt fra hekseforfølgelser og historiske sygdomme til hellig krig og oplysningstiden.

  • af Severin Christensen
    69,00 kr.

    Med "Samlivet og dets love" ønsker forfatter Severin Christensen at gøre filosofiens etiske og moralske lære tilgængelig for den brede befolkning, herunder især for det unge publikum. Frem for at forklare samlivet gennem gammeldags dogmatiske trossætninger har Christensen i stedet skrevet en yderst velformuleret lærebog, som rummer almengyldige og konkrete betragtninger over samlivet, både det intime og det offentlige. Han kommer rundt om emner som livet i hjemmet, uddannelse og indstilling, kvindens særlige vilkår, erotiske forhold, det ægteskabelige samliv samt, hvordan man moralsk begår sig og bliver en del af det omgivende samfund.Severin Christensen (1867-1933) var en dansk læge og moralfilosof. Han skrev en lang række artikler og bøger om sit liberale livssyn. Han forsvarede ihærdigt individets ret til personlig udvikling og var kraftigt imod sin samtids samfundsform, som han mente i alt for høj grad tolererede statens indblanding i private anliggender. Christensen fik en stor tilhængerskare blandt højskolefolk, som sammen med danske tilhængere af den amerikanske økonom Henry George dannede bevægelsen Danmarks Retsforbund. Forbundet blev i 1922 omdannet til et egentlig politisk parti, der ønskede at virkeliggøre "retsstaten" som den blev formuleret af Severin Christensen. Værkerne "Retsstaten. En Fremstilling af det offentlige Livs Etik" (1911), "Retsmoral i Privatliv og Statsstyre" (1916) og "Fra Magtstat til Retsstat" (1924) er blandt Christensens mest kendte moralfilosofiske udgivelser.

  • af Jørgen Flindt Pedersen
    49,00 kr.

    Hvad er ejendomsret, hvordan har man set på den gennem tiden, og hvilken betydning har den for det danske samfund? De spørgsmål stiller Jørgen Flindt Pedersen i arbejdshæftet "Hvem skal eje Danmark?", som henvender sig til folkeskolens ældste klasser. Hæftet er en god indgangsvinkel til en debat om ejendomsrettens komplicerede historie og betydning for et samfund.Jørgen Flindt Pedersen (f. 1940) er en dansk journalist, forfatter og filminstruktør. Han er uddannet cand.scient.pol. og har blandt andet været journalist for Danmarks Radio og Det Fri Aktuelt. Jørgen Flindt Pedersen står bag en lang række film, hvoraf flere handler om USA. Han har endvidere skrevet fagbogen "USA – drøm og virkelighed" samt en række andre bøger.