Lokalhistorie

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Mathias Christian Stougaard
    48,99 kr.

    I dagens episode skal vi en tur til Julens København, der indeholder et væld af julehistorier, som strækker sig fra traditionernes rødder i de fine borgerstuer til gadehjørnernes filantropi.Sammen med Mette Boritz, der er museumsinspektør ved Nationalmuseet, tager vært Mathias Stougaard dig med på en rejse tilbage i tiden for at udforske, hvordan julen blev fejret i det gamle København. Derfor skal vi et smut forbi Ny Kongensgade i indre by og høre historien om Københavns første juletræ, der blev tændt i begyndelsen af 1800-tallet. Turen går også til Børnenes kontor på Brolæggerstræde, hvor de hjalp trængende børn, så de også kunne få lidt ekstra til julen. Til slut skal vi høre om Daells varehus og deres famøse julekatalog, der spillede en central rolle i kommercialiseringen af julen herhjemme. Katalogerne blev nemlig for rigtig mange danskere det første møde med den moderne jul.Kend din byHvem var Dronning Louise? Hvad står der på Rundetårns facade? Og hvorfor kaldes Amager for Lorteøen? I serien Kend din by inviterer Mathias Stougaard gæster i studiet til en anderledes form for byvandring gennem Københavns historie. Hør historierne bag nogle af de steder og detaljer, vi normalt tager for givet - og bliv inspireret til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne. Hvert program har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden det koster en krone. København er nemlig et skatkammer af gode fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal lede.Mathias Stougaard (f. 1992) er historiker og formidler. Han er uddannet cand.soc i socialvidenskab og historie fra Roskilde Universitet, og har blandt andet arbejdet for Nationalmuseet. Desuden er han indehaver af den populære profil @kend_din_by på Instagram, Facebook og TikTok, hvor han fortæller spændende, sjove og overraskende historier om København.

  • af Mathias Christian Stougaard
    48,99 kr.

    Frederiksberg – en lille enklave midt inde i den pulserende hovedstad.Hvordan kan det lade sig gøre, at der midt inde i København ligger en selvstændig by med egen kommune? Det er et af de spørgsmål, som vært Mathias Stougaard vil forsøge at besvare i dagens episode. For at besvare dette spørgsmål har Mathias inviteret en vaskeægte Frederiksberg ekspert i studiet - nemlig Caspar Christensen, som er Stadsarkivar ved Frederiksbergs Stadsarkiv.Sammen tager de turen til Radiohuset på Rosenørns Alle, hvor historien om Frederiksberg rent faktisk startede. De skal også forbi Diakonissestiftelsen på Peter Bangs Vej, der blev opført på baggrund af en af Københavns største tragedier – nemlig Koleraepidemien. Til slut går turen til Frederiksberg Rådhus, hvor vi skal høre historien om, hvordan Rådhuset blev part i kampen mellem Frederiksberg og København.Kend din byHvem var Dronning Louise? Hvad står der på Rundetårns facade? Og hvorfor kaldes Amager for Lorteøen? I serien Kend din by inviterer Mathias Stougaard gæster i studiet til en anderledes form for byvandring gennem Københavns historie. Hør historierne bag nogle af de steder og detaljer, vi normalt tager for givet - og bliv inspireret til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne. Hvert program har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden det koster en krone. København er nemlig et skatkammer af gode fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal lede.Mathias Stougaard (f. 1992) er historiker og formidler. Han er uddannet cand.soc i socialvidenskab og historie fra Roskilde Universitet, og har blandt andet arbejdet for Nationalmuseet. Desuden er han indehaver af den populære profil @kend_din_by på Instagram, Facebook og TikTok, hvor han fortæller spændende, sjove og overraskende historier om København.

  • af Evert Lundström
    32,99 kr.

    I gränslandet mellan sanning och saga, där skogens hemligheter möter historiens vingslag, ligger Gullringsbo herrgård. Friherren Nils Lilliecreutz lät bygga den, och von Jacobson förvandlade den till sin reträtt. Men vem kunde ana att herrgården på sätt och vis föddes ur ett skatbo?Genom Evert Lundströms berättelser och härliga anekdoter blir vi vittnen till Gullringsbos utveckling genom flera generationer. Från det stora skiftet på 1700-talet när herrgården formellt ägdes av adeln, till dess många ägare vars liv överlappade med den svenska historiens stora händelser.Evert Lundström (1924-2004) var en svensk författare och översättare från Göteborg. Han debuterade som författare under eget namn 1952 med diktsamlingen “Leende handlare”, men blev under sin karriär mer känd för sina historiska romaner, deckare och romaner i Göteborgsmiljö. Under pseudonymen Julius Bark skrev han också deckare tillsammans med författaren Jan Moen.

  • af Mathias Christian Stougaard
    48,99 kr.

    Hvad sker der, når et europæisk land pludselig fjerner al censur og lader en historisk undertrykt befolkning frit komme til orde?Det var spørgsmålet, da et af de største eksperimenter i nyere dansk historie udspillede sig – nemlig indførelsen af fuld trykkefrihed i Danmark. Mathias Stougaard rejser sammen med Ulrik Langen, professor i historie ved Saxo-instituttet, og Frederik Stjernfelt, professor i idehistorie ved Aalborg universitet, 250 år tilbage i tiden og kigger nærmere på denne unikke periode i Danmarkshistorien.Rejsen tager dem til bl.a. Amagertorv, hvor Adressekontoret holdt til, der stod for at trykke teksterne til de debathungrende københavnere. De kommer også forbi Østergade – det som vi i dag kalder strøget – hvor der lå et af en række bordeller, der blev centrum for, hvad der i trykkefrihedsskrifter blev kendt som den store udfejelsesfest.Kend din byHvem var Dronning Louise? Hvad står der på Rundetårns facade? Og hvorfor kaldes Amager for Lorteøen? I serien Kend din by inviterer Mathias Stougaard gæster i studiet til en anderledes form for byvandring gennem Københavns historie. Hør historierne bag nogle af de steder og detaljer, vi normalt tager for givet - og bliv inspireret til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne. Hvert program har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden det koster en krone. København er nemlig et skatkammer af gode fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal lede.Mathias Stougaard (f. 1992) er historiker og formidler. Han er uddannet cand.soc i socialvidenskab og historie fra Roskilde Universitet, og har blandt andet arbejdet for Nationalmuseet. Desuden er han indehaver af den populære profil @kend_din_by på Instagram, Facebook og TikTok, hvor han fortæller spændende, sjove og overraskende historier om København.

  • af Franziska Carlsen
    78,99 kr.

    ”Jeg har hørt af folk, som forstår sig derpå, at den høje bankerække, som går igennem Rønnebæk Sogn fra nordvest mod sydøst, er dannet under vandet, mens Sjællands kyst var ved Vesteregede Banker; den kom da frem som en sandrevle i havet, og vandet skyllede hen over dens højeste toppe og over landet både syd og nord for dem.”Lokalhistoriker Franziska Carlsen fortæller om Rønnebæk Sogn på Næstved-egnen helt tilbage fra forhistorisk tid. Hun kommer ind på områdets geologiske oprindelse, folkloren om trolde, elvere og hellige steder, lokale skikke og eventyr. Bogen beskriver endvidere egnen, som den så ud i ældre tid, og i midten af 1800-tallet, hvor bogen blev udgivet, samt egnens betydning i de store landsdækkende begivenheder gennem tiden.Bogen udkom første gang i 1861.Franziska Carlsen (1818-1876) var en dansk forfatter og lokalhistoriker, der skrev flere værker om Sjællands lokalhistorie. Hun var godsejerdatter og begyndte allerede som ganske ung at interessere sig for lokalhistorie. Særligt kendt er Franziska Carlsen for tobindsværket ”Efterretninger om Gammelkjøgegaard og omegn”, der fortæller om hendes fødegård og dens omegn.

  • af Daniel Bruun
    98,99 kr.

    Den danske arkæolog Daniel Bruun fortæller i denne bog om forskellige landes, opdagelsesrejsendes og forskeres ekspeditioner til Nordpolen i årene fra 1500 til 1900.”Kampen om Nordpolen. Polarforskningens saga” udkom første gang i 1902.Daniel Bruun (1856-1931) var officer, arkæolog, opdagelsesrejsende og forfatter. Selvom han aldrig havde studeret arkæologi, kom han til at spille en betydelig rolle på området, da han som den første foretog videnskabelige udgravninger på Færøerne, i Grønland og i Island og systematisk kortlagde de norrøne bebyggelser i Grønland. Daniel Bruun har skrevet en lang række bøger om militærhistorie, arkæologi og fremmede kulturer.

  • af Diverse forfattere
    48,99 kr.

    ”Når den bekendte sang af ’Slægtningene’ slutter med de ord om Fanø: ’Du er den fagreste plet på vor jord’, så turde det måske nok være lige lovlig meget sagt; men ubestrideligt er det, at Fanø som kortere eller længere sommeropholdssted virkelig er en overmåde interessant og ejendommelig plet og i visse måder også godt kan kaldes ’fager’.”Fanø, Esbjerg og Ribe bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom de nærliggende egne rummer enorm naturskønhed. ”Fanø, Esbjerg og Ribe” er en rejsefører fra 1906, som fortæller, hvilke seværdigheder området bød på i starten af det tyvende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.

  • af Mathias Christian Stougaard
    48,99 kr.

    Nutidens København byder på et væld af tilbud til børn såsom børneinstitutioner, legepladser og skoler, men sådan har det langt fra altid været.Derfor tager Mathias Stougaard lytteren med på en rejse ind i fortiden og børnenes København. Det gør han sammen med Amalie Olga Lyngsted, der er historiker og indehaver af instagram-profilen Min Barndoms Gade. Turen tager dem et smut forbi Amaliegade, hvor Danmarks første fødselsstiftelse blev oprettet. Derefter kigger de også nærmere på etableringen af et af Københavns allerførste herberg for børn i nærheden af Rundetårn. Sammen dykker de også ned i den grufulde historie om Danmarks største seriemorder – Englemagersken.Kend din byHvem var Dronning Louise? Hvad står der på Rundetårns facade? Og hvorfor kaldes Amager for Lorteøen? I serien Kend din by inviterer Mathias Stougaard gæster i studiet til en anderledes form for byvandring gennem Københavns historie. Hør historierne bag nogle af de steder og detaljer, vi normalt tager for givet - og bliv inspireret til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne. Hvert program har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden det koster en krone. København er nemlig et skatkammer af gode fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal lede.Mathias Stougaard (f. 1992) er historiker og formidler. Han er uddannet cand.soc i socialvidenskab og historie fra Roskilde Universitet, og har blandt andet arbejdet for Nationalmuseet. Desuden er han indehaver af den populære profil @kend_din_by på Instagram, Facebook og TikTok, hvor han fortæller spændende, sjove og overraskende historier om København.

  • af Mathias Christian Stougaard
    48,99 kr.

    Hvordan så fortidens bander ud i København?Det undersøger vært Mathias Stougaard sammen med Frederik Strand, som er leder af Politimuseet. Turen går derfor til Lersøparken nær Bispebjerg Hospital, hvor de farverige Lersøbøller raserede. De kigger også nærmere på det i dag nedlagte brøndstrædekvarter, som bliver betegnet for at være Danmarks første ghetto, og hvor den berygtede rovmorder Bulotti huserede.Og man kan jo ikke tale om bandekriminalitet uden også at tale om politiet. Derfor går turen også forbi fælledvejens politistation på Nørrebro for at få et indblik i, hvordan datidens politi arbejdede.Kend din byHvem var Dronning Louise? Hvad står der på Rundetårns facade? Og hvorfor kaldes Amager for Lorteøen? I serien Kend din by inviterer Mathias Stougaard gæster i studiet til en anderledes form for byvandring gennem Københavns historie. Hør historierne bag nogle af de steder og detaljer, vi normalt tager for givet - og bliv inspireret til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne. Hvert program har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden det koster en krone. København er nemlig et skatkammer af gode fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal lede.Mathias Stougaard (f. 1992) er historiker og formidler. Han er uddannet cand.soc i socialvidenskab og historie fra Roskilde Universitet, og har blandt andet arbejdet for Nationalmuseet. Desuden er han indehaver af den populære profil @kend_din_by på Instagram, Facebook og TikTok, hvor han fortæller spændende, sjove og overraskende historier om København.

  • af Mathias Christian Stougaard
    48,99 kr.

    Vesterbro – Kom med på en tur igennem bydelen som i dag er kendt for sin mangfoldighed og byliv med sine mange kunstgallerier, fortovscafeer og hyggelige værtshuse. Vi dykker ned i bydelens opståen, og hvorfor bydelen er kendetegnet ved sine mange slagtehuse.Sammen med Hanne Fabricius, arkæolog og forfatter, tager Mathias Stougaard lytteren med på en rejse gennem den famøse Istedgade, der er kendt for sit pompøse forlystelsesliv og for at være arnestedet for billedpornografien.Kend din byHvem var Dronning Louise? Hvad står der på Rundetårns facade? Og hvorfor kaldes Amager for Lorteøen? I serien Kend din by inviterer Mathias Stougaard gæster i studiet til en anderledes form for byvandring gennem Københavns historie. Hør historierne bag nogle af de steder og detaljer, vi normalt tager for givet - og bliv inspireret til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne. Hvert program har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden det koster en krone. København er nemlig et skatkammer af gode fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal lede.Mathias Stougaard (f. 1992) er historiker og formidler. Han er uddannet cand.soc i socialvidenskab og historie fra Roskilde Universitet, og har blandt andet arbejdet for Nationalmuseet. Desuden er han indehaver af den populære profil @kend_din_by på Instagram, Facebook og TikTok, hvor han fortæller spændende, sjove og overraskende historier om København.

  • af Otto Helms
    68,99 kr.

    ”Den lille fjord besøges selvfølgelig af en mængde fugle, selv om den ikke byder dem alle de bedste betingelser. Dens bredder er dækkede af sand og småsten; her er intet blødt dynd for vadefuglene at stikke næbbet i, og de kommer også kun sparsomt hertil; naturligvis ses der en del i årenes løb, ryler, klirer, brushøns, præstekraver, osv., men i forhold til, hvad man andet steds kan træffe, er det ikke meget.”De danske fjorde byder på et spændende og enestående dyreliv, og Nakkebøllefjord er ingen undtagelse. Ornitolog Otto Helms fortæller om fuglenes liv og vilkår i denne skønne del af Fyn og beskriver både selve fuglene og deres levesteder i detaljer og med et smukt og levende sprog. Bogen udkom første gang i 1919.Otto Helms (1866-1942) var en dansk overlæge og ornitolog, der arbejdede i Danmark og Grønland. Han havde en stor interesse for og viden om dansk og grønlandsk fugleliv og udgav flere bøger herom. Han var med til at udgive og bidrage med artikler til ”Dansk ornitologisk Forenings Tidsskrift” lige siden foreningens stiftelse i 1906.

  • af Niels Thulstrup
    48,99 kr.

    Søren Kierkegaard var teolog og filosof – og så var han københavner! I denne bog giver Niels Thulstrup et indblik i Kierkegaards gamle København, byen, der lå indenfor voldene, og i dens bygninger, gader og torve. Også Kierkegaards boliger, universitetet, studenterforeningen og københavnerne selv får et ord med på vejen. Bogen, der udkom første gang i 1987, afsluttes med et kapitel om København som symbol på Kierkegaard.Niels Thulstrup (1924-1988) var en dansk teolog, der gennem mange år beskæftigede sig indgående med Søren Kierkegaard og hans skrifter. Fra 1968 til 1986 var han professor i systematisk teologi ved Københavns Universitet.

  • af C.H. Ostenfeld
    48,99 kr.

    ”I foråret 1874 blev havens anlæggelse ført til afslutning; den 1 juni afleverede komitéen haven til universitetet, og direktionen overtog bestyrelse af den. Endnu var adskilligt at ordne; men den 9. oktober 1874 var man så vidt, at man kunne åbne haven for publikum. Universitetet havde herved fået en velordnet og tidssvarende botanisk have, og Københavns og landets borgere havde fået en stor, smukt anlagt park, som i tidens løb skulle vokse sig ind i deres yndest.”Professor og botaniker C.H. Ostenfeld fortæller om anlæggelsen af Botanisk Have i København i 1874. Bogen fortæller både om det praktiske arbejde med at få skabt den smukke have og om de overvejelser, der lå bag de forskellige beslutninger, der førte til udarbejdelsen af haven. Bogen er udgivet i 1924 og markerer 50-året for havens grundlæggelse.Carl Emil Hansen Ostenfeld (1873-1931) var en dansk botaniker og forfatter, der var kendt for sin udforskning af flora og plankton i de danske farvande. Han arbejdede blandt andet som kurator ved Botanisk Museum og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum. Senere blev C.H. Ostenfeld professor ved Den Kongelige Veterinær- og Landboskole. Han skrev en lang række bøger om flora i dansk natur og farvande og var endvidere Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og medlem af Videnskabernes Selskab.

  • af Diverse forfattere
    48,99 kr.

    ”Før Odsherredbanen blev bygget, kom der kun sjældent en turist til Odsherred. Rejsen var for besværlig. Nu er Odsherred blevet turisternes terra nova, hvortil i meget Odsherreds turistforening har bidraget. Egnen ejer store modsætninger. Bakkede højdedrag med prægtige udsigter side om side med lavninger som den udtørrede del af Lammefjorden, hvor Odsherredsbanens skinner ligger flere fod under dagligt vande i Isefjorden.”Odsherred bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser og rummer enorm naturskønhed. ”Odsherred” er en rejsefører fra 1903, som fortæller, hvilke seværdigheder egnen bød på i starten af det tyvende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.

  • af Diverse forfattere
    48,99 kr.

    ”Det er en meget gammel by, hvis historie er begyndt længe før det 11. århundrede. At den allerede i det 12. århundrede havde betydning, viser den omstændighed, at den var Mønsted: Endvidere havde den flere milde stiftelser og klostre. Som de allerfleste danske provinsbyer har Horsens lidt meget under krig og ildebrand. I 1247 blev den plyndret, 1285 plyndret og brændt, i det 17. århundrede flere gange besat af fjendtlige tropper.”Horsens bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Horsens og omegn” er en rejsefører fra 1902, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i starten af det tyvende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.

  • af Diverse forfattere
    48,99 kr.

    ”Blandt alle smukke pletter i den fynske have, som fortjener at besøges for naturskønhedens skyld, indtager Kerteminde en fremragende plads. Naturen har her gjort sit bedste ved inden for en begrænset omkreds at fremtrylle en afvekslende rigdom af skønheder, som søger deres lige; her er stille idylliske skovinteriørs, storslåede udsigter over land og vand, snart de lave flodbredders græsklædte banker, snart de skovbevoksede skrænters bratte affald mod havet…”Kerteminde bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Kerteminde og omegn” er en rejsefører fra 1902, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i starten af det tyvende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.

  • af Diverse forfattere
    38,99 kr.

    ”Lyngby (benævnes også ’Kongens Lyngby’ fordi det var krongods) er en landsby, der dog meget ligner mange af landets mindre købstæder. Indbyggertallet var i 1890 over halvtredie tusinde. Byen ligger smukt ved begge breder af Mølleåen.”Lyngby bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Lyngby og omegn” er en rejsefører fra 1899, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.

  • af Diverse forfattere
    48,99 kr.

    ”Byen ligger højt i en skovløs egn, men gør ikke desto mindre et hyggeligt og venligt indtryk. Hertil bidrager de smukke parkanlæg: Christiansgave, anlagt som statsplantage i 1821, men skænket byen af Christian VIII. Her findes en bronzebuste af Frederik VII og en marmorbuste af den af byens fremvækst fortjente konsul Chr. H. Nielsen.”Hjørring bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Hjørring og omegn” er en rejsefører fra 1898, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.

  • af Diverse forfattere
    38,99 kr.

    ”Fornemt tilbagetrukket fra den moderne alfarvej – jernbanen – ligger Sorø i de dejligste, i landskabelig henseende ægte danske smilende omgivelser; intet under derfor, at denne plet i sin tid blev valgt til klosterplads. D’herrer Munke havde ingen dårlig smag, når det gjaldt at vælge byggeplads, og det er dem, Sorø kan takke for sin tilværelse.”Sorø bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Sorø og omegn” er en rejsefører fra 1899, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.

  • af Diverse forfattere
    38,99 kr.

    ”Halvøen Sydsjælland hører ligesom halvøen Nordsjælland til de mest naturskønne egne i vort fædreland. Det naturlige midtpunkt i dette milde, yndige landskab med sine frugtbare jorder, mægtige bakkedrag, herlige bøgeskove, sit øfyldte bælt og sine mange historiske minder, er den lille, stille købstad Vordingborg, og den egner sig derfor i særlig grad til sommerophold og til udgangspunkt for ture i egnen.”Vordingborg bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Vordingborg og omegn” er en rejsefører fra 1898, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.

  • af Diverse forfattere
    48,99 kr.

    ”Flensborg er hertugdømmet Slesvigs betydeligste by, ikke alene for sin størrelses skyld, men også for den rolle, den har spillet i historien, både i ældre og nyere tid. Mange store minder knytter sig til byen, og desuden er beliggenheden smuk og heldig, så det er intet under, at Flensborg har været og endnu den dag i dag er et meget søgt sted af turister.”Flensborg bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Flensborg og omegn” er en rejsefører fra 1899, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.

  • af Diverse forfattere
    48,99 kr.

    ”Når vi danske inden for vort eget lands grænser ville se klippenatur, må vi til vore yderste forposter Færøerne og Bornholm, men da det kun er de færreste, der kunne nå vort interessante klippeland i det fjerne nordvest, bliver det Bornholm, der går af med fordelen. Langt ude i Østersøen ligger denne, af turister mere og mere besøgte dejlige ø, ca. 20 mil fra København og ca. 5 mil fra den svenske kyst, smilende dansk af udseende, men med skandinavisk klippenatur i sig.”Bornholm bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, og både øens byer og naturen rummer enorm skønhed. ”Bornholm” er en rejsefører fra 1899, som fortæller, hvilke seværdigheder øen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.

  • af Diverse forfattere
    38,99 kr.

    ”Dyrehaven er en af Danmarks smukkeste skove og udmærker sig særlig ved sine mægtige bøgetræer og store, ejendommelige tjørnebuske, der i blomstringstiden er af enestående skønhed. Dyrehavens sydøstlige hjørne indtages af Klampenborg Badeanstalt, stiftet af bataljonskirurg dr. Hjaltelin, hvem Christian VIII den 30, april 1844 gav privilegium.”Klampenborg, Skodsborg, Vedbæk bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Klampenborg, Skodsborg, Vedbæk og omegn” er en rejsefører fra 1899, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.

  • af John Njor
    38,99 kr.

    ”Brug fødderne som transportmiddel i London og se på de små ting – eller kik i vejret – og byen vil belønne dig med at vise alle sine finurligheder. De er overalt. Betragt rækværket op til døren i Buckingham Street, næsten nede ved Watergate, og man ser et kræmmerhus med spidsen opad på støbegitret. Det er et levn fra forrige århundrede, da man ikke havde gadelys, og de rige lejede ’linkboys’ til at gå i forvejen og lyse med deres fakler, som de slukkede netop i disse kræmmerhuse, når folk var ført sikkert hjem.”John Njor, som i mange år var bosat i London, viser os de sider af byen, som man sjældent lægger mærke til som turist. Han præsenterer os for punkere og yuppier, hjemløse og gademusikanter, rige turister og endnu rigere londonere. Bogen udkom første gang i 1985 og tegner et rigt og levende billede af den britiske hovedstad i denne ikoniske periode.John Njor er en dansk forfatter, Spanien-kender og journalist ved Politiken. Han har blandt andet skrevet en række bøger om Spanien og spansk historie, herunder bøgerne "Døden i arenaen" (1970), "Spanien ved korsvejen" (1976.) og "Baskerlandet - og baskerne" (1986). Hans bøger henvender sig generelt til læsere med interesse for spansk kultur og historie.

  • af Peder Jensen Kjærgaard
    38,99 kr.

    ”Lars Sundsted var omvandrende skorstensfejer. Om han var efterkommer af fortidens natmandsfolk, vides ikke, men han havde i hvert fald ikke fast bopæl. Af udseende skal han ikke have været nogen skønhed, og han var utrolig snavset, hans ansigt og hænder var klistret til af sod og snavs.Han var forfalden til drik. Et af hans glansnumre var at stå på ét ben oppe på skorstenen og drikke en pægl brændevin ud i én køre. Selvfølgelig fik han drammen foræret for at udføre kunststykket.”Peder Jensen Kjærgaard fortæller om de originaler og løjerlige landevejsriddere, der kom i hans barndomshjem i Øster Hjermitslev. Han beskriver deres særheder, deres trang til at leve et frit liv og ikke mindst deres enorme taknemmelighed for den kost og logi, de altid fik stillet til rådighed i det hyggelige lille hus. Bogen udkom første gang i 1937.Peder Jensen Kjærgaard (1898-1959) var en dansk forfatter, der skrev en lang række romaner og noveller. Han debuterede i 1929 med ”Fra ødemarkens rige”, og igennem sin karriere udgav han mange bøger og modtog flere prestigiøse legater herunder Sophus Michaëlis’ Legat.

  • af Diverse forfattere
    38,99 kr.

    ”Svendborg med dens nærmeste omegn danner ubestrideligt et af de skønneste landskaber i Danmark. De frodige marker og rige frugthaver, de bratte bakker og dejlige bøgeskove, de mindre og større grupper af velholdte, pyntelige huse, gårde og villaer, der omgiver den gamle købstad, og sundet, der slynger sit friske, blå bånd ind alle vegne, den livlige færdsel af sejl- og dampskibe – af alle disse enkeltheder dannes en række hurtigt skiftende landskabsbilleder af en egen idyllisk ynde og ægte danske karakter.”Svendborg bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Svendborg og omegn” er en rejsefører fra 1898, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.

  • af Diverse forfattere
    38,99 kr.

    ”Når man med banen sydfra nærmer sig Hobro station, fængsles man i høj grad af det smukke landskab, som udfolder sig for en. Der findes næppe et punkt på banelinjerne i hele landet, hvorfra man har en så glimrende og vid udsigt og tillige en så stor afveksling i landskabets karakter.”Hobro bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Hobro og omegn” er en rejsefører fra 1898, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.

  • af Diverse forfattere
    38,99 kr.

    ”Den, der søger naturens ensomhed og som forstår at værdsætte en skov, der ikke er en park, bør tage til Nordskoven i Hornsherred; her kan man fordybe sig i det tætte løv, hvile på det høje mos og hengive sig til et dolce far niente ved de små skovsøer.”Jægerspris bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Jægerspris og omegn” er en rejsefører fra 1903, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i starten af det tyvende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.

  • af Diverse forfattere
    38,99 kr.

    ”Dette gamle, historiske Skanderborg ligger i en af vort lands skønneste egne, omgivet af blanke søer, mægtige bakkedrag og herlige småskove. Alligevel er stedet kun lidet besøgt af turister, og det kan derfor trygt anbefales som ferieopholdssted for dem, der sætter pris på ro og stilhed, på ubemærkede at kunne færdes i en henrivende natur og nyde et styrkende friluftsliv ved fodture af lidet betrådte stier, ved rosport og fiskeri og ved uforstyrret hvile i skyggefulde skove.”Skanderborg bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Skanderborg og omegn” er en rejsefører fra 1898, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.

  • af Diverse forfattere
    48,99 kr.

    Byerne på Nordsjælland bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byerne rummer enorm naturskønhed. ”Nordsjælland” er en rejsefører fra 1906, som fortæller, hvilke seværdigheder byerne og naturområderne bød på i starten af det tyvende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.