Landsbyer, landboliv: for alment interesserede læsere

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af C.H. Ostenfeld & A. Mentz
    98,99 kr.

    De nordiske lande bugner af spændende blomster, planter og svampe. Fra Norges fjelde til Danmarks heder og marsken i Sverige vokser der et væld af vidt forskellige planter, der hver især er med til at gøre denne del af verden til noget helt specielt. Professor i botanik A. Mentz og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum C.E. Ostenfeld beskriver i fire bind Nordens fantastiske flora. Bogen udkom første gang i 1917 og giver således et unikt indblik i plantelivet dengang i forhold til i dag.Tredje bind fortæller blandt andet om frikronbladede planter som ranunkelfamilien og berberisfamilien, samt enkimbladede blomsterplanter som liljefamilie og orkidéerne.August Mentz (1867-1944) var en dansk forfatter og professor i botanik var Landbohøjskolen. A. Mentz var i mange år ansat af Det Danske Hedeselskab og spillede en stor rolle inden for naturfredning i Danmark. Han skrev en lang række bøger om botanik, natur og naturfredning og blev i 1928 Ridder af Dannebrog og i 1938 Dannebrogsmand.Carl Emil Hansen Ostenfeld (1873-1931) var en dansk botaniker og forfatter, der var kendt for sin udforskning af flora og plankton i de danske farvande. Han arbejdede blandt andet som kurator ved Botanisk Museum og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum. Senere blev C.H. Ostenfeld professor ved Den Kongelige Veterinær- og Landboskole. Han skrev en lang række bøger om flora i dansk natur og farvande og var endvidere Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og medlem af Videnskabernes Selskab.

  • af C.H. Ostenfeld & A. Mentz
    68,99 kr.

    De nordiske lande bugner af spændende blomster, planter og svampe. Fra Norges fjelde til Danmarks heder og marsken i Sverige vokser der et væld af vidt forskellige planter, der hver især er med til at gøre denne del af verden til noget helt specielt. Professor i botanik A. Mentz og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum C.E. Ostenfeld beskriver i fire bind Nordens fantastiske flora. Bogen udkom første gang i 1917 og giver således et unikt indblik i plantelivet dengang i forhold til i dag.Fjerde bind beskriver blandt andet natskyggefamilien, nellikefamilien samt karsporeplanter, der blandt andet tæller engelsødfamilien og hindebregnefamilien.August Mentz (1867-1944) var en dansk forfatter og professor i botanik var Landbohøjskolen. A. Mentz var i mange år ansat af Det Danske Hedeselskab og spillede en stor rolle inden for naturfredning i Danmark. Han skrev en lang række bøger om botanik, natur og naturfredning og blev i 1928 Ridder af Dannebrog og i 1938 Dannebrogsmand.Carl Emil Hansen Ostenfeld (1873-1931) var en dansk botaniker og forfatter, der var kendt for sin udforskning af flora og plankton i de danske farvande. Han arbejdede blandt andet som kurator ved Botanisk Museum og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum. Senere blev C.H. Ostenfeld professor ved Den Kongelige Veterinær- og Landboskole. Han skrev en lang række bøger om flora i dansk natur og farvande og var endvidere Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og medlem af Videnskabernes Selskab.

  • af C.H. Ostenfeld & A. Mentz
    78,99 kr.

    De nordiske lande bugner af spændende blomster, planter og svampe. Fra Norges fjelde til Danmarks heder og marsken i Sverige vokser der et væld af vidt forskellige planter, der hver især er med til at gøre denne del af verden til noget helt specielt. Professor i botanik A. Mentz og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum C.E. Ostenfeld beskriver i fire bind Nordens fantastiske flora. Bogen udkom første gang i 1917 og giver således et unikt indblik i plantelivet dengang i forhold til i dag.Andet bind fortæller blandt andet om rosenfamilien med skønne vilde blomster som hybenrose, klitrose og løvefod, ribsfamilien samt kernefrugtfamilien, der blandt andet tæller hvidtjørn og dværgmispel.August Mentz (1867-1944) var en dansk forfatter og professor i botanik var Landbohøjskolen. A. Mentz var i mange år ansat af Det Danske Hedeselskab og spillede en stor rolle inden for naturfredning i Danmark. Han skrev en lang række bøger om botanik, natur og naturfredning og blev i 1928 Ridder af Dannebrog og i 1938 Dannebrogsmand.Carl Emil Hansen Ostenfeld (1873-1931) var en dansk botaniker og forfatter, der var kendt for sin udforskning af flora og plankton i de danske farvande. Han arbejdede blandt andet som kurator ved Botanisk Museum og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum. Senere blev C.H. Ostenfeld professor ved Den Kongelige Veterinær- og Landboskole. Han skrev en lang række bøger om flora i dansk natur og farvande og var endvidere Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og medlem af Videnskabernes Selskab.

  • af C.H. Ostenfeld & A. Mentz
    78,99 kr.

    De nordiske lande bugner af spændende blomster, planter og svampe. Fra Norges fjelde til Danmarks heder og marsken i Sverige vokser der et væld af vidt forskellige planter, der hver især er med til at gøre denne del af verden til noget helt specielt. Professor i botanik A. Mentz og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum C.E. Ostenfeld beskriver i fire bind Nordens fantastiske flora. Bogen udkom første gang i 1917 og giver således et unikt indblik i plantelivet dengang i forhold til i dag.Første bind fortæller blandt andet om helkronbladede blomster som tidsel, kornblomst og kamille, samt klokkefamilien, baldrianfamilien og kodriverfamilien.´August Mentz (1867-1944) var en dansk forfatter og professor i botanik var Landbohøjskolen. A. Mentz var i mange år ansat af Det Danske Hedeselskab og spillede en stor rolle inden for naturfredning i Danmark. Han skrev en lang række bøger om botanik, natur og naturfredning og blev i 1928 Ridder af Dannebrog og i 1938 Dannebrogsmand.Carl Emil Hansen Ostenfeld (1873-1931) var en dansk botaniker og forfatter, der var kendt for sin udforskning af flora og plankton i de danske farvande. Han arbejdede blandt andet som kurator ved Botanisk Museum og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum. Senere blev C.H. Ostenfeld professor ved Den Kongelige Veterinær- og Landboskole. Han skrev en lang række bøger om flora i dansk natur og farvande og var endvidere Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og medlem af Videnskabernes Selskab.

  • af Diverse forfattere
    48,99 kr.

    ”Inderst inde ved en lille smilende fjord, omgiven af græs- og skovklædte bakker, ligger Fåborg, Fyns næstsydligste by. I en smal halvcirkel strækker den sig i retning vest-øst omkring fjorden, begrænset imod syd af denne, imod vest af det bakkede horneland og imod nord og øst af en lille indsø, sundet, på hvis anden side de såkaldte ’fynske alper’ hæver deres skovklædte kamme.”Fåborg bugner endnu i dag af spændende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskønhed. ”Fåborg og omegn” er en rejsefører fra 1897, som fortæller, hvilke seværdigheder byen og egnen bød på i slutningen af det nittende århundrede. Mange steder er endnu hyppigt besøgt den dag i dag, hvorimod andre er gået i glemmebogen.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør den lille bog til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.

  • af Christopher Mundt
    39,00 kr.

    "Svampene vokser overalt i skove og marker, især om efteråret. Under jorden ligger svampens mycelium, et væv af fine hvide tråde, hvorfra udskyder frugtlegemerne, hvad vi i daglig tale kalder svampene. På frugtlegemet udvikles sporerne, svampenes formeringsorganer (omtrent svarende til frøet hos højere planter)."Til alle tider har folk nydt at samle svampe i skovene til brug i madlavning. Men hvor nogle svampe er velsmagende og lækre, er andre dødeligt giftige. Læge og svampekender Christopher Mundt beskriver, hvordan man kan skelne de spiselige fra de giftige svampe. Bogen udkom i 1907, og nogle af dens oplysninger kan sidenhen være blevet modbevist. Bogen er ikke desto mindre interessant læsning for enhver, der interesserer sig for svampe og botanik.Christopher Mundt (1844-1925) var en dansk læge og svampekender. Han var en af de første danskere, der påpegede, at også de danske svampe havde stor næringsværdi. I 1905 var Christopher Mundt med til at stifte Foreningen til svampekundskabens fremme, som han var formand for frem til sin død. I 1887 udgav han "Danmarks spiselige svampe", som er et pionerarbejde inden for dansk svampeforskning.

  • af Hunter Davies
    102,99 kr.

    The Isle of Wight: in the summers of the 1800s, Queen Victoria holidayed here. At music festivals in the summer of love, hundreds of thousands of people got stoned here. And, in the summer of 2020, Hunter and Claire escaped locked-down North London for a week's holiday here. They fell in love with its sleepy charm – and ended up buying a Grade 2-listed home in the elegant Victorian seaside resort of Ryde."Love in Old Age" tells the story of their first year on the island. It is a journey of discovery in a forgotten corner of England; an exploration of the attraction of meeting new people and new places in old age, and a celebration of flat sandy beaches. Filled with Davies’ insatiable curiosity for people and places and his irrepressible and ironic sense of humour.A wryly humorous memoir, "Love in Old Age" will delight fans of Joan Didion's "The Year of Magical Thinking" and Nora Ephron's "I Remember Nothing".Hunter Davies is a prolific author, journalist and broadcaster who has written for Punch, the New Statesman, Guardian and Sunday Times. He is the author of more than 100 books, including the only authorized biography of The Beatles and biographies of Wordsworth, Beatrix Potter and Alfred Wainwright.

  • af Sophus Schandorph
    69,00 kr.

    Kammerherre von Becker mangler både rygrad og forstand. Han har kun opnået sin stilling, fordi en højtstående og indflydelsesrig herre blev gevaldigt imponeret af hans evne til at indtage portvin uden at gå i gulvet. Alligevel er von Becker for dum til at gøre stor karriere på andet end papiret, og derfor bliver han gjort til postmester i en mindre by. Her møder den uduelige døgenigt Ursula, og det bliver hendes uheld mere end hans.Sophus Schandorph var en dansk forfatter, digter og uddannet teolog. I 1872 var han med til at stifte Litteraturselskabet sammen med blandt andre Georg Brandes og Holger Drachmann.

  • af Ellen Reumert
    69,00 kr.

    Det er ikke nogen tragedie, da gamle pastorinde Winter går bort. I de sidste mange år af sit liv har hun dårligt nok kunnet forlade sit hjem, fordi hun har været så svagelig, og der er kommet færre og færre på besøg. Da hendes datter, som er hendes eneste arving, skal gøre boet op og rydde ud i den gamle dames ting, lærer hun imidlertid en helt anden side af sin mor at kende."Lykkens terning" er oprindeligt udgivet i 1927.Ellen Reumert (1866-1934), dansk forfatter og søster til Johannes og Hans Kaarsberg, voksede op i Skelby, men flyttede til København med sin familie efter farens død. Her kom hun ind på Musikkonservatoriet og underviste efterfølgende selv i musik. Efter hun blev gift, viede hun efterhånden mere af sin tid til at skrive, hvilket resulterede i et omfattende forfatterskab. Tilskyndet af Sophus Schandorph debuterede hun med "Novelletter" i 1892 under pseudonymet Knud Hagen og udgav fra da af over fyrre værker i eget navn, heriblandt større og mindre fortællinger, forskellige skuespil og børnebøger.

  • af Carlo Linati
    73,99 kr.

    Con l’arrivo di Aprile sboccia la primavera. L’inverno è alle spalle, è tempo di stare di nuovo all’aria aperta, immergersi nella natura, nel verde e nei nuovi colori dell’anno che sta finalmente cominciando. Per un esploratore come Carlo Linati è anche il momento di tornare sui sentieri, perdersi tra le colline e i monti della sua regione. Vedendo il mondo risvegliarsi, e con esso anche le persone—nuovamente inclini ad affollare piazze e strade, a fare il bucato all’aperto, a lasciare i panni ad asciugare al sole—Linati sente di dover ritrarre il tutto. Con il suo stile pittorico pennella l’ennesimo quadro a parole.Carlo Linati (1878-1949) è stato uno scrittore italiano. Dopo un viaggio a Londra, Linati entra in contatto con la lingua e con la letteratura inglese, con cui instaurerà un legame per tutta la sua vita. Amico di James Joyce, con cui intrattenne una lunga corrispondenza epistolare, fu proprio l’autore irlandese a proporgli la traduzione di alcune sue opere.

  • af Carlo Linati
    73,99 kr.

    Pagine di avventura, di camminate prive di meta, di viaggi sulle montagne e sulle colline della Brianza. Carlo Linati nella veste di vagabondo racconta e descrive la natura che gli si presta davanti. Sinceramente, senza inventare nulla, questo viandante riporta le sue impressioni, la meraviglia, la libertà dello stare all’aria aperta, offrendo il viso al vento e al sole. Un’opera senza rotta né bussola, senza trama, che accompagna l’autore e i lettori dovunque il sentiero li conduca.Carlo Linati (1878-1949) è stato uno scrittore italiano. Dopo un viaggio a Londra, Linati entra in contatto con la lingua e con la letteratura inglese, con cui instaurerà un legame per tutta la sua vita. Amico di James Joyce, con cui intrattenne una lunga corrispondenza epistolare, fu proprio l’autore irlandese a proporgli la traduzione di alcune sue opere.

  • af Carlo Linati
    73,99 kr.

    Oltre la Brianza e il lago di Como, i Monti Lariani. Perdendosi nei suoi territori, Carlo Linati li ritrae a parole, con il suo modo di fare impressionista ed evocativo. La nebbia che si alza sopra i coniferi, il Lago di Como oltre la collina, i sentieri tortuosi—Linati restituisce tutto l'amore per i suoi luoghi natii, in un’opera di un paesaggismo intimo ed emotivo, imperdibile per chiunque voglia immergersi nella natura lombarda.Carlo Linati (1878-1949) è stato uno scrittore italiano. Dopo un viaggio a Londra, Linati entra in contatto con la lingua e con la letteratura inglese, con cui instaurerà un legame per tutta la sua vita. Amico di James Joyce, con cui intrattenne una lunga corrispondenza epistolare, fu proprio l’autore irlandese a proporgli la traduzione di alcune sue opere.

  • af Annasophia Petri
    49,00 kr.

    Velkommen til 18. afsnit af julekalenderen, hvor Ann-Sofie ringer til Avalon Khaan og hører, hvad hendes bedste selfcare-tip er. Hun fortæller blandt andet om, hvad en god gåtur kan gøre for en.Det spirituelle hjørne er podcasten for dig, som er nysgerrig på alt det, der ikke nødvendigvis kan måles og vejes. I hvert afsnit taler Annasohia Petri med en ekspert inden for et spirituelt område og bliver klogere på, hvad det drejer sig om.Annasophia Petri er uddannet TV- og medietilrettelægger fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX. Annasophia er er også uddannet yogalærer - hun underviser både firmaer og private – og astrolog.

  • af Annasophia Petri
    49,00 kr.

    Louise Knygberg er kreativ visuel formidler og deler sin viden om naturen ved at tegne og fortælle om urter og planter.Louise fortæller i afsnittet, hvad det egentlig vil sige at sanke, og giver gode råd til dig, der selv vil i gang.Vi taler om magien i at være i en stor skov, om at være connected til naturen og om det overhovedet kan siges at være spirituelt at sanke.Det spirituelle hjørne er podcasten for dig, som er nysgerrig på alt det, der ikke nødvendigvis kan måles og vejes. I hvert afsnit taler Annasohia Petri med en ekspert inden for et spirituelt område og bliver klogere på, hvad det drejer sig om.Annasophia Petri er uddannet TV- og medietilrettelægger fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX. Annasophia er er også uddannet yogalærer - hun underviser både firmaer og private – og astrolog.

  • af Annasophia Petri
    39,00 kr.

    Velkommen til 14. afsnit af julekalenderen, hvor Ann-Sofie sidder sammen med Amanda Schou og taler om self care.Det handler om, hvordan du kan passe på dig selv og din energi, så du virkelig kan kæmpe de kampe, der for alvor kalder på dig.Det spirituelle hjørne er podcasten for dig, som er nysgerrig på alt det, der ikke nødvendigvis kan måles og vejes. I hvert afsnit taler Annasohia Petri med en ekspert inden for et spirituelt område og bliver klogere på, hvad det drejer sig om.Annasophia Petri er uddannet TV- og medietilrettelægger fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX. Annasophia er er også uddannet yogalærer - hun underviser både firmaer og private – og astrolog.

  • af Theodor Fontane
    96,99 kr.

    Im zweiten Band der "e;Wanderungen durch die Mark Brandenburg"e; steht das Oderland im Fokus. Theodor Fontanes malerische Beschreibungen der Landschaft rund um den Oderbruch wechseln sich ab mit spannenden Geschichten uber die umliegenden Orte und die dort ansassigen Familien. Die markische Schweiz und ihre Sehenswurdigkeiten, so etwa das Stadtchen Buckow, erwachen durch Fontanes einzigartigen Erzahlstil zum Leben - von der ersten Seite an. -

  • af Gustav Wied
    69,00 kr.

    I novellesamlingen "Barnlige sjæle" tager Gustav Wied os med til Lolland og præsenterer os for nogle af de originaler, der boede på gårdene dengang. Foruden de varme og til tider humoristiske skildringer af lollænderne, indeholder bogen den kontroversielle fortælling "De unge og de gamle", hvori Gustav Wied skildrer et forhold, han kendte fra sin egen barndom, nemlig at de gamle piger på gårdene misbrugte børnene seksuelt. Skønt Gustav Wieds beskrivelse er fintfølende og skal ses som en advarsel mod det grumme fænomen, blev han idømt to ugers fængsel for pornografi, efter novellen var blevet trykt i bladet København. Den fremstår ikke desto mindre i dag som en sjælden og vigtig skildring af skyggesiderne ved livet på gårdene.Gustav Wied (1858-1914) var en nådesløs revser af det bedre borgerskab og af dets, ifølge ham, udtalte degeneration. Med en svaghed for det skandaløse udfoldede han spændingen mellem borgerskabets kønsforskrækkede harme og samtidige betagelse af den mere vulgære livsstil. Og det var ikke uden omkostninger: på et tidspunkt røg han nogle uger i fængsel, dømt for litterær usædelighed. Wied giver et morsomt indblik i 1900-tallets Danmark, men under hans satiriske bid ligger en fortvivlelse. En desillusioneret pessimists forsøg på at håndtere livets meningsløshed med humor.Værkernes særlige konstellation af det tidstypiske og det almenmenneskeligt har sikret dem klassikerstatus og eviggyldig relevans.

  • af Gene Stratton-Porter
    Fra 67,99 kr.

    Gene Stratton-Porter was a naturalist and fierce conservationist as well as an author, and one of the areas she held dearest was the Limberlost swamp. Indeed, she spent her income and life endeavouring to protect it. In "Moths of the Limberlost," she shares her lifelong love of its moths, and describes through a series of charming personal anecdotes and with vivid detail each stage of their life cycles. This texts offers an incomparable window into the mind of the author, with glimpses from her own life, as well as offering a beautiful description of the natural area she so loved. Gene Stratton-Porter (1863-1924) was an American writer, wildlife photographer, naturalist, and one of the first women to form a movie studio and production company. She wrote for several national magazines in the United States, and many of her novels went on to become bestsellers and have been widely translated. She used her position and income to support the conservation of Limberlost Swamp and other wetland areas in the state of Indiana. She is remembered for novels such as "Freckles," "Laddie," and "Michael O’Halloran." Her novel "A Girl of the Limberlost" was adapted four times as a film, most recently in 1990 in a made-for-TV version. Her "The Keeper of the Bees" has also been adapted four times to the silver screen.

  • af Dagmar Nielsen
    69,00 kr.

    "’Vejen er erfaringens rynker i et lands gamle ansigt’, siger man. Denne bygade er ældgammel, måske tusind år eller mere. Generationers beboere har trampet ad vejen gennem landsbyen. Den gemmer spor efter mange, mange..."Dagmar Nielsen kigger igen ud af sit vindue på den lille landsby, hun kender og elsker så højt, og tænker over stort og småt. I "Græsset på min grønne vej" gør hun sig overvejelser om menneskers nænsomhed og til tider mangel på samme over for deres medmennesker og den natur, der omgiver dem. Hun fortæller om samtaler med sine bysbørn, om atomalderens farer og meningsløshed og om den glæde, hun finder ved de store træer og de små børn.Dagmar Nielsen (1925-1996) var en dansk forfatter, der både skrev skønlitteratur, essays og tekster til oplæsning i Danmarks Radio. Hendes romaner kredser hovedsageligt om menneskets hverdage, landsbyliv og nærmiljø samt de problemer, man både som samfund og menneske må kæmpe med. Dagmar Nielsen var gift med science fiction-forfatteren Niels E. Nielsen.

  • af Marie Bregendahl
    Fra 49,00 kr.

    Elsbet og Grethe er vant til at drive den af det meste af tiden. De vil nemlig hellere løbe over bakken og besøge Bedstes hyggelige hus end hjælpe mor med de huslige pligter. En dag kommer de to søstre hjem fra skole og finder huset tomt med et middagsbord, der ser ud til at være blevet forladt midt i frokosten. Ude fra haven kan de høre deres spæde søster græde, og deres mor er intet sted at se. Er dette dagen, hvor de to skolepiger endelig må blive voksne?Marie Bregendahl (1867-1940) blev kendt for fortællingerne om Sødalsfolkene. "De foregår alle i den samme gammeldags, noget bortgemte egn, og i tidsrummet mellem 64 og 85, " skriver hun i forordet.I bøgerne skildrede hun miljøet fra sin opvækst på egnen mellem Skive og Viborg i en tid med forandringer. Også Maries livsbane tog en usædvanlig drejning. Som 20-årig blev hun forlovet med en ung bonde, men tog på højskole og blev påvirket af det grundtvigske menneskesyn. Hun mødte desuden Jeppe Aakjær, forelskede sig i ham, brød sin forlovelse med bonden og fulgte med sin nye kærlighed til København. I 1892 oprettede hun for sin arv et pensionat, og året efter blev hun gift med Jeppe Aakjær, som hun forsørgede, mens han studerede. De fik en søn, men bliver skilt i 1900. Samme år lukkede pensionatet, og Marie forsørgede sig selv og sin søn ved korrekturlæsning og ved at holde hus for sin bror.Marie tog navnet Bregendahl efter sin fødegård, men blev boende i København resten af sit liv. Hun kunne efterhånden leve af sit forfatterskab.

  • af Ernst Ahlgren
    73,99 kr.

    Porvarisperheen tytar Marianne vihitaan maatilan omistaja Borje Olssonille ja pian Marianne muuttaakin miehensa kanssa asumaan hiljaiselle syrjaseudulle. Maalaiselaman kaantaa paalaelleen Borjen ystava Pauli, joka tulee asumaan maatilalle yhdeksi kesaksi. Pauli, rappiollinen opiskelija, ja Marianne, hyveellinen aviovaimo, tietavat kylla olevansa liian erilaisia. Kaikesta huolimatta Marianne rakastuu.Aviovaimon nakokulmasta kerrottu kolmiodraama kasittelee rakkautta, jota varittavat monenlaiset yksiloiden valiset erot. Tarttuuko rappiollinen elamantapa ja ajattelu myos Marianne-rouvaan? Kenet han lopulta valitsee?-

  • af Elsa Anttila
    Fra 74,99 kr.

    Kun pieneen keskisuomalaiseen Laiturin kuntaan saapuu suuren eurooppalaisen maatutkimuksen myötä miesvoittoisen tutkijaryhmän sijaan kolme pirteää ja pätevää nuorta naista, saa koko kunta yllättyä. Pyörälle päästään menevät sekä Laiturin kunnanjohtaja että muut miehet, jotka luulivat asian hoituvan äijien kesken. Tilanne huolestuttaa myös Marsu Suvelaa ja Anna Rantalaa – sekä erityisesti Marsun siskoa Suvia, joka on tottunut saamaan haluamansa: Laiturin sinkkumiehillä on nyt uusia ihailijoita.Suvituulia Euroopasta on viihdyttävä ja romanttinen, kesäiselle maaseudulle sijoittuva kertomus. Romaanin on kirjoittanut Jorma Kurvinen salanimellä Elsa Anttila, ja se julkaistiin alunperin vuonna 1995. Elsa Anttila on kirjailija Jorma Kurvisen (1931–2002) salanimi. Kurvinen tunnetaan erityisesti "Susikoira Roi" -nuortenkirjasarjasta. Kurvinen julkaisi myös aikuisten romaaneja. Hän työskenteli toimittajana Uudessa Oulussa ja kaunokirjallisuutta julkaisevassa Nyyrikissä, mutta jäi päätoimiseksi kirjailijaksi vuonna 1978. Kurvinen sai Valtion kirjallisuuspalkinnon kolmesti.

  • af Villy Damstrup
    79,00 kr.

    Villy Damstrup har indsamlet erindringer fra en lang række af Skovbos ældste borgere. I "Husker du?" kommer de til orde og fortæller om livet i den lille by i starten af det tyvende århundrede. Villy Damstrup har samarbejdet med Skovbo Lokalhistoriske Forening og Lokalarkivet og tegner her et smukt og levende billede af den dejlige lille by og dens historie.Villy Damstrup (1933-2008) var en dansk forfatter, foredragsholder og sømand. Gennem sit liv rejste Villy Damstrup verden tynd, både i professionelt øjemed, men særligt på sit træskib KYRI.

  • af Sophus Schandorph
    99,00 kr.

    Birgitte bliver forældreløs som femårig og har kun sin 20 år ældre storebror, Hans Peder, at sætte sin lid til. Hans Peder er en dygtig landmand og driver familiens gård vel, og selvom han vil Birgitte det bedste, formår han ikke at give hende en ordentlig uddannelse eller nogen som helst evner til at klare sig i livet. Som 15-årig er hun både tyk og uvidende, og skønt hun drømmer om prinsen på den hvide hest, er der ingen udsigt til nogen særlig lys fremtid for den dvaske og ucharmerende unge pige. Hendes grove og svirefulde storebror kommer på noget af et arbejde, hvis han vil ændre Birgittes skæbne.Sophus Schandorph var en dansk forfatter, digter og uddannet teolog. I 1872 var han med til at stifte Litteraturselskabet sammen med blandt andre Georg Brandes og Holger Drachmann.

  • af Johannes Buchholtz
    48,99 kr.

    Christoffer og hans kone Mathilde er jævne folk fra Nordjylland, og de har næsten lige så længe, de kan huske, ikke lavet andet end at passe stationen i den lille flække, de er opvokset i. Det til trods for, at Christoffer som stationsmand har fribillet til toget og kan køre, hvorhen han vil. Nogle af byens andre mænd overtaler ham imidlertid til at tage hele vejen til København for at få et glimt af kongen. Det skal han bagefter fortælle dem om. Det bliver noget af et kulturchok for den sparsommelige, tryghedselskende nordjyde at komme til storbyen, og der bliver langt mere at fortælle om end kongen.Johannes Buchholtz (1882-1940) var en dansk forfatter og jernbanearbejder. Han blev født i Odense men levede meget af sit liv i Struer nær Limfjorden. Johannes Buchholtz havde et omfattende forfatterskab og var en af sin tid mest læste forfattere. Mange af samtidens Struer-kunstnere havde deres daglige gang i Johannes og hans hustru Olga Buchholtz’ hjem. Blandt andre kan nævnes digteren Jeppe Aakjær og forfatteren Johan Skjoldborg. I dag er Olga og Johannes Buchholtz’ hjem end del af Struer Museum, og hvert år afholdes Buchholtz Prisopgave for gymnasieeleverne i området.

  • af Johannes Buchholtz
    48,99 kr.

    De to provstedøtre Sofie og Karoline sørger altid for at se respektable ud. Endnu vigtigere er det at se ordentlig ud, når de går i kirke, for de har deres plads helt oppe ved prædikestolen, hvor både præsten og hele menigheden kan se dem. Men denne søndag er der kun én persons blik, Karoline er optaget af. Da det går op for Sofie, at Karoline har pudret næsen kun for hr. Sadolins skyld, kan hun ikke lade være med at stikke til sin søsters bløde punkt. Karoline, der i forvejen er så forlegen over sin hemmelige forelskelse, oplever nu, at hvert forsøg på at mane Sofies mistanke til jorden, blot forstærker den.Johannes Buchholtz (1882-1940) var en dansk forfatter og jernbanearbejder. Han blev født i Odense men levede meget af sit liv i Struer nær Limfjorden. Johannes Buchholtz havde et omfattende forfatterskab og var en af sin tid mest læste forfattere. Mange af samtidens Struer-kunstnere havde deres daglige gang i Johannes og hans hustru Olga Buchholtz’ hjem. Blandt andre kan nævnes digteren Jeppe Aakjær og forfatteren Johan Skjoldborg. I dag er Olga og Johannes Buchholtz’ hjem end del af Struer Museum, og hvert år afholdes Buchholtz Prisopgave for gymnasieeleverne i området.

  • af Dagmar Nielsen
    Fra 69,00 kr.

    Forfatteren Dagmar Nielsen fra Sigerslev gik også under navnet "Danmarks Dagmar". Hendes umiddelbare hjertevarme og smittende fortællerglæde har glædet læsere og radiolyttere igennem mange år. Her har hun samlet de bedste af sine små fortællinger i en bog, der følger årets gang. Med udgangspunkt i sin lille landsby beretter hun om tilværelsens store og små ting – om at erobre en ny egn som tilflytter, om vintermorgener i selskab med slægtens gamle, om at hente brænde i skoven og om fastelavnsskikke før og nu. Hun har øje for forårets mirakler, hun ved besked om høstens strenge slid og stille glæder, og hun fortæller bevægende om dengang hun og tvillingesøsteren som 12-årige kom ud at tjene hos fremmede hver sit sted.Men hun kaster også lys over samfundsproblemer: de ældre og sindslidendes dårlige forhold og de katastrofer, der truer økologien. Hun finder ord for julens fællesskab og nytårets eftertanke, og midt i det hele slår selve eventyret ud: en flyrejse til venner i Rom dumper ned fra himlen (og "man skal ikke altid gå ud om en fristelse – tænk, hvis den aldrig kom igen!").Dagmar Nielsen (1925-1996) var en dansk forfatter, der både skrev skønlitteratur, essays og tekster til oplæsning i Danmarks Radio. Hendes romaner kredser hovedsageligt om menneskets hverdage, landsbyliv og nærmiljø samt de problemer, man både som samfund og menneske må kæmpe med. Dagmar Nielsen var gift med science fiction-forfatteren Niels E. Nielsen.

  • af Johannes Buchholtz
    68,99 kr.

    Der er stor ståhej på stationen, da pensionerede overlærer Lindegaards søn ankommer med toget efter 16 år i Amerika. Den gamle overlærer kan dårligt nok kende sin søn, der med cowboyhat, en ordentlig vom og nedladende mine kommer ham i møde, mens han taler på en mærkelig blanding af dansk og amerikansk. Rygtet om den hjemvendte søn går hurtigt byen rundt, og ikke mindst de unge pigers nysgerrighed bliver vækket.Johannes Buchholtz (1882-1940) var en dansk forfatter og jernbanearbejder. Han blev født i Odense men levede meget af sit liv i Struer nær Limfjorden. Johannes Buchholtz havde et omfattende forfatterskab og var en af sin tid mest læste forfattere. Mange af samtidens Struer-kunstnere havde deres daglige gang i Johannes og hans hustru Olga Buchholtz’ hjem. Blandt andre kan nævnes digteren Jeppe Aakjær og forfatteren Johan Skjoldborg. I dag er Olga og Johannes Buchholtz’ hjem end del af Struer Museum, og hvert år afholdes Buchholtz Prisopgave for gymnasieeleverne i området.

  • af Dagmar Nielsen
    Fra 69,00 kr.

    Allerede efter sin første bog fik "Danmarks Dagmar" mange venner og fans overalt i landet. Hendes fortællinger – eller stykker, som hun selv kaldte dem – handler om det almindelige liv med alle dets svingninger og nuancer.I "Dage under et stråtag" beskriver Dagmar Nielsen årets gang. Vi er med på vintervandringer ved Stevns Klint, ved selskaber i maj måneds lyse nætter, og når blikket retter sig mod efterårets røde rønnebær. Vi er også med i juletiden, som giver stund til eftertanke. Et af stykkerne hedder "Den gode hverdag", og det indkapsler et livssyn, som er typisk for Dagmar Nielsen. Hverdagene rummer både smil og tårer og et lille landsbysamfund er forbundet til den uendelige stjernehimmel og al naturens storhed og rytme.Dagmar Nielsen (1925-1996) var en dansk forfatter, der både skrev skønlitteratur, essays og tekster til oplæsning i Danmarks Radio. Hendes romaner kredser hovedsageligt om menneskets hverdage, landsbylivet og nærmiljøet samt de problemer, man både som samfund og menneske må kæmpe med. Dagmar Nielsen var gift med science fiction-forfatteren Niels E. Nielsen.

  • af Dagmar Nielsen
    Fra 49,00 kr.

    "Så er den halve vinter gået, og halvdelen af brændslet til denne vinter er brugt.Lige fra de ældste tider har man sat den 25. januar, Paulusdagen, som vinterens midtpunkt. Da vender bjørnen sig i sit hi, og da skal der endnu falde lige så meget sne som før denne dag.Ganske naturligt har bonden også skævet til foderbeholdningerne på dette tidspunkt: ville de række til? Eller skulle man til at strække dem? Eller måske skille sig af med noget kreatur for at kunne fodre igennem?"Dagmar Nielsen maler en række stemningsbilleder af det traditionelle liv på landet, som hun selv har oplevet det igennem sit liv. Skildringerne af årets gang og skitserne af de mennesker, Dagmar møder, vidner om Dagmars store interesse for og kendskab til mennesker og naturen.Dagmar Nielsen (1925-1996) var en dansk forfatter, der både skrev skønlitteratur, essays og tekster til oplæsning i Danmarks Radio. Hendes romaner kredser hovedsageligt om menneskets hverdage, landsbylivet og nærmiljøet samt de problemer, man både som samfund og menneske må kæmpe med. Dagmar Nielsen var gift med science fiction-forfatteren Niels E. Nielsen.