Mad og drikke: øl

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Johannes Steenstrup
    49,00 kr.

    På opfordring af Carl Jacobsen selv gav Johannes Steenstrup sig omkring 1920 sig til at skrive en bog om ham og hans far, Carlsbergs grundlægger, J.C. Jacobsen. Til rådighed havde Johannes Steenstrup ikke blot en lang række dokumenter og personlige breve fra de to mænd, som ingen tidligere havde haft adgang til. Han havde også et langt og nært venskab med både far og søn.Johannes Steenstrups fortælling om de to mænd, der har haft så stor indflydelse på dansk kultur og samfund, er en spændende og varm skildring, der skridt for skridt gennemgår de store begivenheder i de to herrers liv: J.C. Jacobsens grundlæggelse af Carlsberg, hans rejser rundt i Europa, Carl Jacobsens drengeår og dannelsesrejse i Europa samt stiftelsen af Ny Carlsberg Fondet, der endnu i dag bidrager med så mange skatte til det danske kulturliv.Johannes Christoffer Hagemann Reinhardt Steenstrup (1844-1935) var en dansk historiker og professor ved Københavns Universitet og søn af naturforsker og zoolog Japetus Steenstrup. Han skrev en lang række bøger, artikler og afhandlinger om historiske emner. Han beskæftigede sig hovedsageligt med danmarkshistorien og særligt udviklingen af de jævne folks vilkår gennem tiden. Johannes Steenstrup opnåede flere hædersbevisninger og var både Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand, Kommandør af 1. grad og fik endvidere Storkorset kort før sin død i 1935.

  • af Monica Ritterband & Rasmus Bo Bojesen
    49,00 kr.

    "Ølkogebogen. Hane i guld & lidt historie" giver en indføring i øllets historie, helt fra de gamle egyptere begyndte at eksperimentere med gæring og frem til den forfinede bryggekunst, vi ser på bryggerierne i dag. Det er en spændende kulturhistorisk beretning om en af de mest afholdte alkoholiske drikke. Bogens anden del rummer en lang række opskrifter med øl som ingrediens udviklet af kokken Rasmus Bo Bojesen. Prøv eksempelvis lam med citron og lagerpilsner, klassikeren øllebrød eller vegetariske, grønne retter med øl.Monica Ritterband (f. 1955) er en dansk billedkunstner og journalist. Hun har arbejdet som skribent på en række aviser, herunder Weekendavisen og Ekstra Bladet, og var i en årrække studievært på TV-avisen. Siden 1997 har hun helliget sig kunsten på fuld tid og beskæftiger sig bl.a. med skulpturer, design og installationer. Ved siden af sit kunstneriske virke skriver hun kunstanmeldelser og klummer for bl.a. Kristelig Dagblad. Ritterband er datter af kunstneren og holocaust-overleveren Olly Ritterband og har fungeret som medskribent og redaktør på sin mors erindringsbøger "Auschwitz, jeg var 20 år" og "Et ord er et skrig".

  • af Allan Mylius Thomsen
    49,00 kr.

    Den danske bryggeritradition er lang og berømt verden over. Vidste du, at der i slutningen af det tyvende århundrede fandtes 156 forskellige typer øl i Danmark?"Dansk ølguide" fra 1998 søger på en enkel måde at give et smagsbillede af alle danskbryggede øl i slutningen af det 20. århundrede. Det er en uvurderlig guide til alle, der godt kan lide øl, og som ikke er bange for at eksperimentere.I guiden kan du bl.a. læse om, hvad der karakteriserer de enkelte øl, hvilken mad de passer til, hvem der brygger dem og om de enkelte bryggeriers historie.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.

  • af Alfred Chaston Chapman
    66,99 kr.

    The brewing of beer is regarded by many as a more or less mechanical operation, yet there is much more to it. Great is its debt of gratitude to the labours of scientific men. The aim of this work is therefore to show the number of scientific investigations of the first order of importance, which have given rise to the brewing industry.Alfred Chaston Chapman (1869-1932) was a British chemist, whose work was especially focused on brewing and fermentation. In 1920, he was elected into the Royal Society. Throughout his career, he was sought after by many institutions, spending time working both at the University of London, of Leeds, and at the Royal Microscopioal Society, amongst many others. He is most commonly remembered today for his book "Brewing".

  • af Allan Mylius Thomsen
    69,00 kr.

    ”Hvornår og hvor opstår øllet? Historikerne er ikke helt sikre. Men med nogenlunde sikkerhed kan det fastslås, at så længe mennesket har dyrket korn, har de også kendt til ølbrygning. Historisk set opereres der med to årstal. Det ene går på, hvornår vi regner med at den første ølbrygning fandt sted. Det andet er det fysiske bevis på, at nu var den i gang. Hvordan opstår så øllet? Sandsynligvis ved et tilfælde.”Øl har i hundredvis af år været en stor del af den danske kultur. I vikingetiden var det gudinden Freja, der vågede over øllet, og i den danske kirkes første officielle salmebog fra 1569 takkede man for øllet før det daglige brød. Ølentusiast og forfatter Allan Mylius Thomsen tager os med gennem det danske øls historie og viser os, hvor stor en rolle øllet har spillet for danskerne igennem århundrederne.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.

  • af Arnold Fraenkel
    149,00 kr.

    Den danske ølindustri startede for flere hundrede år siden og har vokset sig større og stærkere med årene og gjort Danmark kendt for sin kvalitetsøl verden over. Arnold Fraenkel fortæller om den danske ølindustris udvikling gennem historien. Bogen fokuserer særligt på grundlæggelsen af Carlsberg, der endnu i dag er en sværvægter inden for ølindustrien.Arnold Sigfred Christian Thorald Julius Fraenkel (1851-1945) var en dansk politiker og økonomisk og socialpolitisk skribent. Han udgav en lang række bøger og foredrag om dansk politik og sociale forhold i slutningen af 1800-tallet og første halvdel af 1900-tallet.