Håndtering af aldring
-
78,99 kr. I ”Ordene mellem os” undersøger etnolog Anne Leonora Blaakilde de mange forskellige måder, man i dag og gennem historien har set på alderdom. Vi møder ældre mennesker, som fortæller om deres egne erfaringer med det at blive gammel og at blive set på på en ny måde – både af samfundet, af ens nærmeste og af en selv.Bogen blev oprindeligt skrevet som ph.d.-afhandling og beskæftiger sig både med begrebet gerontologi – læren om aldring, folklore og synet på ældre mennesker. Den udkom første gang i 1998.Anne Leonora Blaakilde (f. 1961) er en dansk forfatter, yogainstruktør og lektor ved RUC. Hun er ph.d. i etnologi og forsker særligt i aldring og humanistisk sundhedsforskning ved Tværfaglige Sundhedsstudier ved RUC. Hun står både bag udgivelser, der henvender sig til fagfolk, og bøger skrevet til lægmand.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
38,99 kr. ”En stjålen kartoffel i lommen eller en pjalt rødt flonel om det venstre håndled er knap så almindelig brugte midler mod gigt som for et halvt århundrede siden; og det indtørrede hjerte af en mus i en lille pose om halsen har vel også i de senere år tabt noget af sin kraft mod epileptiske anfald. Alligevel bevæger store dele af menneskeheden sig endnu inden for den tryllering som består af fortidsovertroens slakker.”Mennesket har til enhver tid søgt efter kilden til et evigt eller i hvert fald længere liv. Alfred Bramsens bog fra 1909 fortæller om nogle af de traditionelle husgeråd, som man mente kunne skaffe en sundhed og et langt liv. Han kommer også ind på, hvilke visioner store videnskabsfolk har haft om udødelighed, som måske bare venter på den rette opfinder til at sætte det hele i værk. Bogen beskriver endvidere, hvordan kroppen efterhånden går i et naturligt forfald, og hvad man helt konkret kan gøre for at bremse processen.Videnskaben er nået langt siden bogens udgivelse i 1909, og Alfred Bramsens påstande kan efterfølgende være blevet modbevist af nyere forskning. Ikke desto mindre giver hans bog et spændende indblik i synet på sundhed, alderdom og døden i starten af det tyvende århundrede.Alfred Bramsen (1851-1932) var en dansk tandlæge og forfatter, der udgav en lang række bøger om sundhed, tandpleje og hygiejne skrevet til lægmand. Alfred Bramsen var desuden en ivrig kunstsamler og besad flere værker af Vilhelm Hammershøi, om hvem han udgav to bøger.
- E-bog
- 38,99 kr.
-
48,99 kr. "Bestræbelserne efter at forlænge livet, den såkaldte ’makrobiotik’, når meget langt tilbage i tiden. Både i oldtiden, middelalderen og nyere tid beskæftigede mange gode hoveder sig med denne ’kunst’."Alfred Bramsen fortæller, hvordan mennesket gennem historien har forsøgt at forlænge og forbedre sit liv med alverdens mærkelige metoder. Ofte havde metoderne rod i overtro og personlige erfaringer og ikke moderne videnskabelige forsøg. Hans egen bog fra 1906 fortæller om synet på helbred, ungdommelighed og livskvalitet omkring århundredeskiftet. Han lægger stor vægt på ernæring som havende afgørende betydning for både livskvalitet og livslængde.Alfred Bramsen (1851-1932) var en dansk tandlæge og forfatter, der udgav en lang række bøger om sundhed, tandpleje og hygiejne skrevet til lægmand. Alfred Bramsen var desuden en ivrig kunstsamler og besad flere værker af Vilhelm Hammershøi, om hvem han udgav to bøger.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
Fra 68,99 kr. Man kan ikke løbe fra sin alder, men hvis man passer godt på sin krop med motion, søvn, sex samt god og sund mad, kan man gøre rigtig meget for, at den bliver ved med at fungere hele livet. Det samme gælder hjernen, for man kan træne evnen til at lære nyt og til at huske.”Længst mulig i egen krop”, der udkom første gang i 1994, henvender sig til alle, der bliver ældre. Men især til dem, der gør sig tanker om, hvad det vil sige at blive ældre – og hvad man selv kan gøre for at udnytte alderens muligheder i et langt liv.Henning Kirk (f. 1947) er dr.med., forfatter, konsulent og foredragsholder. Han har skrevet en lang række bøger om det at blive ældre, og om hvordan man holder kroppen og hjernen i gang, så begge dele holder længst muligt.
-
Fra 78,99 kr. Står du på tærsklen til livet som senior? Læge og ældreforsker Henning Kirk giver i ”Snart senior” en række praktiske anvisninger til, hvordan man holder sig i gang fysisk, psykisk og socialt og får mest muligt ud af de mange gode leveår, de fleste kan se frem til – også efter at have forladt arbejdsmarkedet. Du kan blandt andet læse om kroppens aldring, nattesøvn og døgnrytme, forslag til aktiviteter, livet med børnebørn, bolig og brug af internettet. Bogen udkom første gang i 1998.Henning Kirk (f. 1947) er dr.med., forfatter, konsulent og foredragsholder. Han har skrevet en lang række bøger om det at blive ældre, og om hvordan man holder kroppen og hjernen i gang, så begge dele holder længst muligt.
-
78,99 kr. Der er mange fordomme om det at blive ældre. Men hvor stammer de fra? Afhandlingen ”Da alderen blev en diagnose” er skrevet som led i forskningsprojektet ”Ældrebilledet i Sundhedsvæsenet”, der er støttet af Statens Sundhedsvidenskabelige Forskningsråd. Læge og ældreforsker Henning Kirk dykker ned i de negative holdninger og forventninger, der ofte præger ældreindsatsen på sundhedsområdet, og ser nærmere på 1800-tallets lægelitteratur for at finde ind til roden til det negative ældrebillede. Bogen udkom første gang i 1995.Henning Kirk (f. 1947) er dr.med., forfatter, konsulent og foredragsholder. Han har skrevet en lang række bøger om det at blive ældre, og om hvordan man holder kroppen og hjernen i gang, så begge dele holder længst muligt.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
Fra 169,99 kr. Den 86-årige Jørgen Leth insisterer på at skabe, virke, opleve og nyde, selvom han befinder sig i livets sidste fase, men det er ikke nemt, når alderen sætter sine spor. I denne bog sætter han ord på, hvad alderdommen bringer med sig af erkendelser, glæder og besværligheder. Forfatteren og præstesønnen Jakob Kvist har sat Jørgen Leth stævne i København og på Mallorca til en række meget personlige samtaler om de store temaer i tilværelsen: eksistensen, kærligheden, troen, familien, kunsten og døden.
-
79,00 kr. Vor tids pensionister har fået en hel generation foræret - tyve år, hvor kroppens motor kører lydefrit - og DE blev den første generation, der ikke bare fortsatte forældrenes liv, men fik uddannelse og selvværd. Rigtig mange seniorer stortrives med de nye muligheder, men alt for mange kører fast i seniorlivets mangel på struktur. At det, der tidligere var fritid, skal nu pludselig fylde et døgn ud. En seminarielærer fortæller i bogen, at de første måneder var fantastiske, føltes som en regulær forelskelse, men så faldt han ned i et dybt hul, hvor han blev i flere år. Det var ikke bare tab af identitet og intellektuel sparring med kollegaer, en dag bemærkede han i spejlet, at han så gammel ud, og det var kommet snigende, uden at han bemærkede det. NU tog han sig sammen, og alle kan bruge den nemme løsningsmodel.Hanne Faldborgs bog er skabt som en regulær værktøjskasse. Inspiration og nye vinkler til de velfungerende seniorer, nemme værktøjer og løsninger til de ensomme og triste. Det bærende fundament i bogen er forskere og fagfolk, men også kendte seniorer som Stine Bosse, Asger Aamund, Herbert Pundik og stressekspert Bo Netterstrøm. Og der er dybe snakke om seniorliv med Ghita Nørby, Eddie Skoller og rigtig mange danske seniorer. Bogen er udkommet i 2022.Hanne Faldborg er forfatter, coach og foredragsholder. Hun er landmandsdatter fra Vestjylland, men har også en lang karriere bag sig i erhvervslivet. Begge dele kommer til udtryk i hendes bøger, som spænder over genrerne biografi, roman og samfundsværker.
-
49,00 kr. Irma har aldrig set sin mor nøgen. I løbet af sine 82 år har livet ændret sig fra tilknappethed og blufærdighed gennem seksuel revolution til offentlig nøgenhed, skiftende sexpartnere og insisteren på orgasme. Og hun er ikke alene. For 68’erne er blevet gamle, og de har holdt fast i forståelsen af sex som noget godt og glædesfyldt. I afsnit et skal det handle om ungdomsoprør, p-piller, blå piller og kønssygdomme. Og en aflivning af klicheen om tantekys i den tredje alder og seksualitetens udløbsdato.Tilrettelæggelse og klip: Anne-Laura HedegaardMedvirkende: Irma Henriksen, Margrethe Kähler, Bente TræenDer spilles klip fra en reklame for Viagra, Sundhedsstyrelsens pressemøde 20. april 2020 og Joe Cocker With A Little Help From My Friendslive på Woodstock og citeres undersøgelser fra SEXUS og athenahealthRedaktør: Mette Hovmand-Stilling Cover: Ditte BreinebergMusik: Upright MusicProduceret af Talk Town, Story House EgmontKommer sex til at fylde i dit liv, til den dag du dør? Hvis du ser omkring dig eller i film, musik og litteratur, er det let at tro, at den del af livet stille og roligt forsvinder af sig selv. For gamle kroppe og erotik er sjældent en kombination, vi ser. Men det findes. I privaten. Journalist Anne-Laura Hedegaard taler med en af dem, der bryder tavsheden. Irma Henriksen har haft sex i mere end seks årtier. Hun var 30, da den seksuelle revolution kom sammen med ungdomsoprøret, og har oplevet et frisind, som hendes generation nu tager med sig ind i alderdommen. I denne podcastserie på tre dele tager Irma, Anne-Laura og en række gæster tilbage til ungdomsrevolutionen, på onlinedating, i biografen og gennem hjertesorg og livsbekræftende fysisk kontakt.Tilrettelæggelse og klip: Anne-Laura HedegaardRedaktør: Mette Hovmand-StillingMedvirkende: SkiftendeCover: Ditte BreinebergProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnne-Laura Hedegaard er journalist, podcastproducer, tilrettelægger og højskoleunderviser.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. Som 71-årig rykkede Irma første gang sin dating på internettet og mødte en dejlig mand. Det gjorde hende til medlem af en meget lille klub. Men onlinedatingklubben for folk over 65 er vokset. De seneste tre år er den seksdoblet fra to til 12 procent. Samtidig er skilsmisse-tallene for personer i samme aldersgruppe også gået op. Så hvis man er på udkig efter ny kærlighed, er mulighederne blevet bedre. Men hvordan navigerer man, når stævnemøder ikke længere hedder stævnemøder men dates? Når kontaktannoncen er rykket fra envejskommunikation i avisen til datingprofiler, og når det pludselig involverer casual sex, dickpicks og ghosting?Tilrettelæggelse og klip: Anne-Laura HedegaardMedvirkende: Irma Henriksen, Christine Amtoft Jensen, Bjarke Oxlund, Margrethe KählerDer spilles klip fra Mormor på mandejagt episode 1 og citeres undersøgelser fra Göteborg Universitet, Danmarks Statistik og Ældre Sagen Redaktør: Mette Hovmand-StillingCover: Ditte BreinebergMusik: Upright MusicProduceret af Talk Town, Story House EgmontKommer sex til at fylde i dit liv, til den dag du dør? Hvis du ser omkring dig eller i film, musik og litteratur, er det let at tro, at den del af livet stille og roligt forsvinder af sig selv. For gamle kroppe og erotik er sjældent en kombination, vi ser. Men det findes. I privaten. Journalist Anne-Laura Hedegaard taler med en af dem, der bryder tavsheden. Irma Henriksen har haft sex i mere end seks årtier. Hun var 30, da den seksuelle revolution kom sammen med ungdomsoprøret, og har oplevet et frisind, som hendes generation nu tager med sig ind i alderdommen. I denne podcastserie på tre dele tager Irma, Anne-Laura og en række gæster tilbage til ungdomsrevolutionen, på onlinedating, i biografen og gennem hjertesorg og livsbekræftende fysisk kontakt.Tilrettelæggelse og klip: Anne-Laura HedegaardRedaktør: Mette Hovmand-StillingMedvirkende: SkiftendeCover: Ditte BreinebergProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnne-Laura Hedegaard er journalist, podcastproducer, tilrettelægger og højskoleunderviser.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. Irma har talt om sex i tv-udsendelser, skrevet om det i bøger og digte, og er blevet fotograferet uden en trevl på kroppen til fotobøger og udstillinger. Hun bryder højlydt den tavshed, ældres seksualitet normalt omgives af. Sex efter overgangsalderen har gennem tiden været lig med syndfuld sex, og Irmas bramfri insisteren på at kunne være nøgen og seksuel trods sine 82 år, er noget, hun har måttet høre en del for. Men der er begyndt at komme eksempler på rynket erotik i reklamer, public service og på det store lærred. I afsnit 2 undersøger vi, hvorfor det dukker op nu, og hvordan religion og fertilitet spiller ind.Tilrettelæggelse og klip: Anne-Laura HedegaardMedvirkende: Irma Henriksen, Bjarke Oxlund, Margrethe Kähler.Der spilles klip fra en reklame for Spies, Bjarne Lillers Ensom dame 40 år og Grace and Frankie sæson 2, episode 13 og citeres undersøgelser fra Vidensråd for ForebyggelseRedaktør: Mette Hovmand-Stilling Cover: Ditte BreinebergMusik: Upright MusicProduceret af Talk Town, Story House EgmontKommer sex til at fylde i dit liv, til den dag du dør? Hvis du ser omkring dig eller i film, musik og litteratur, er det let at tro, at den del af livet stille og roligt forsvinder af sig selv. For gamle kroppe og erotik er sjældent en kombination, vi ser. Men det findes. I privaten. Journalist Anne-Laura Hedegaard taler med en af dem, der bryder tavsheden. Irma Henriksen har haft sex i mere end seks årtier. Hun var 30, da den seksuelle revolution kom sammen med ungdomsoprøret, og har oplevet et frisind, som hendes generation nu tager med sig ind i alderdommen. I denne podcastserie på tre dele tager Irma, Anne-Laura og en række gæster tilbage til ungdomsrevolutionen, på onlinedating, i biografen og gennem hjertesorg og livsbekræftende fysisk kontakt.Tilrettelæggelse og klip: Anne-Laura HedegaardRedaktør: Mette Hovmand-StillingMedvirkende: SkiftendeCover: Ditte BreinebergProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnne-Laura Hedegaard er journalist, podcastproducer, tilrettelægger og højskoleunderviser.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
99,00 kr. Danmark er ikke ubetinget noget godt sted at blive gammel. Og det skyldes ikke kun, at velfærdsstaten er blevet rusten. Årsagen er snarere en manglende forståelse af livets formål.At blive gammel handler om indsigt og om at forstå. Det er en psykologisk, men også spirituel udfordring, som er af stor betydning for, om vi bliver lykkelige. Dét hævder Anselm Grün, der i bogen giver anvisninger på, hvordan man kan blive gammel på en sådan måde, at man slutter fred med sig selv og omverdenen.Dermed retter Anselm Grün et stilfærdigt, men skarpt angreb mod tidens ungdomshysteri, og samtidig guider han læseren igennem den spændende, udfordrende og smertelige proces, det er at komme op i årene. Men der er lys for enden af tunnelen: Den blå himmel ser man lettest gennem nøgne grene."Kunsten at blive ældre i ro og mag" handler om at forstå, at livet er en modningsproces. Anselm Grüns bog er en håndsrækning til enhver, der gerne vil blive ældre med værdighed.Anselm Grün er dr.theol. og leder af klostret Münsterschwarzach. Han er født i januar 1945. Hans bøger om spiritualitet og livskunst sælges over hele verden i millionoplag. Enkelte af hans bøger er udkommet på dansk.
- Lydbog
- 99,00 kr.
-
54,99 kr. "När han reser sig upp märker jag med ens hur gammal och trött han ser ut. Och det kommer för mig att han visst varit långt borta i en arbetsdag på norra stambanan. Hans blick är lite tung. Nu är han här, så helt här, att jag själv känner mig förflyttad med honom någonstans bortifrån och hit.""Storbasen" minns tillbaka på sitt yrkesliv som sprängarbas vid Norra Stambanan, en redogörelse för en arbetares stundom torftiga liv och det ständigt hårda arbetet. Han berättar för sitt barnbarn om sina möten med politiken, kärleken och verklig mänsklig lycka. Om barndomens intryck från hemmet i "Askskogen". Han dröjer vid sina kärleksmöten med den vackra mursmäckan Kajsa där ekivoka tillfälligheter och suggestiva scener blir beskrivna filterlöst. Realismens hårdhet möter livets glans. Barndomens minnen möter reflektioner kring döden.Walter Dickson [1916–1990] var en svensk roman- och novellförfattare, född i USA, senare bosatt i Falkenberg. Hans emigrationsskildringar har jämförts med Vilhelm Mobergs och Artur Lundkvist ska ha sagt "att medan Moberg är realismens skildrare av emigrantlivets stora skeende, skapar Walter Dickson den inre upplevelsens realism". Dickson gör ett betydligt litterärt avtryck med sin kreativt förtroliga berättarstil.
- E-bog
- 54,99 kr.
-
99,00 kr. At flytte fra større til mindre efter et fyldt liv kan være svært. Man skal sortere, men man skal også tage afsked og lukke en dør for at sige goddag til livets næste og måske sidste kapitler. Bogen "Skal du ta' det hele med dig?" hjælper dig på vej i processen. En så stor beslutning kan både komme let eller kræve et tilløb. Det er en god idé at flytte i tide, mens helbred, kræfter og lysten til at begynde et nyt sted stadig er intakt.I bogen fortæller journalist Abelone Glahn og hendes mand, musiker Peter Abrahamsen, om deres flytning fra en 600 m2 nedlagt landsbyskole på Falster til en toværelses lejlighed på 69 m2 i København. Bogen indeholder praktiske råd, lister og vejledninger, og Glahn beskriver de mange følelser, som opstår, og som kan stå i vejen for processen. En så stor omvæltning er forbundet med stillingtagen og usikkerhed, mens man også skal tage højde for ægtefæller og børn.Abelone Glahn (f. 1955) er en dansk forfatter og kommunikationsrådgiver. Hun underviser virksomheder og organisationer i beskyttelse mod digital chikane og hjælper ansatte, der er blevet hængt ud på nettet. Hun skriver også om seniorlivet på bloggen "Mens jeg blir gammel", og står bl.a. bag bøgerne "Senior og Selvstændig" og "Skal du ta´ det hele med dig".
- Lydbog
- 99,00 kr.
-
129,00 kr. "Ha’ det godt med demens" henvender sig til alle demensramtes pårørende, til alle ansatte i ældreplejen, sygeplejersker, fysio- og ergoterapeuter og til ledere i ældresektoren. Bogen bør desuden være obligatorisk læsning for praktiserende læger.Al Power kalder selv sin tilgang for erfarings- og oplevelsesbaseret. Og han beskriver, hvordan den overdrevne medicinering sammen med den traditionelle sygdomstilgang får os til at fejlfortolke udtrykkene hos mennesker med demens.Mange pårørende og mange praktikere indenfor demensområdet har set og oplevet, at det er muligt at ’Ha’ det godt med demens’. Med denne bog giver Al Power sit bud på, hvordan vi kan skabe en ny forståelse og gøre velvære til en reel mulighed for alle, der lever med demens.Dr. Allen Power er plejehjemslæge, geriater og associate Professor of Medicine på University of Rochester, New York. Han har undervist I demens og andre ældreomsorgs-relaterede emner i USA, Canada, Storbritannien, Danmark, Singapore, Malta, New Zealand og Australien.
- Lydbog
- 129,00 kr.
-
96,99 kr. Wenn die Eltern alt werden, machen wir eine Rolle rückwärts – jetzt kümmern wir uns um sie, statt sie sich um uns. Das kann man tragisch oder komisch sehen. Bestsellerautorin Monika Bittl hat sich für den Humor entschieden, denn ein Leben als Seniorentochter ist höchst anstrengend, aber auch voller Überraschungen. In unterhaltsamen Alltagsgeschichten erzählt sie vom Abenteuer, in einem Sammlerhaushalt Steuerunterlagen zu finden, vom Aufschrei der Mutter: "Ich geh nicht ins Gedächtnistraining, da sind doch nur alte Leute!", vom eigenwilligen Ergebnis eines Briefings zum Besuch des Pflegegutachters: "Ich soll sagen, dass es mir schlecht geht!" und davon, wie Google Übersetzer bei der Arbeit mit osteuropäischen Pflegekräften zur besten Freundin wurde.Monika Bittl war lange als Journalistin tätig. Seit 1992 widmet sie sich dem Schreiben. Sie wurde zur Bestseller-Autorin. Monika Bittl lebt mit Ihrer Familie in München.
- Lydbog
- 96,99 kr.
-
49,00 kr. "Mennesket har altid ønsket et længere liv – men især flere unge år.Igennem lange tider har lægekunsten kunnet forlænge livet. Det kan den ikke længere. Udviklingen er ved at dreje og gå den forkerte vej.Det fortæller statistikkerne, som især taler om dødsfald. Men denne lille bog interesserer sig ikke for, hvor længe vi kan trække en tilværelse ud, som ikke længere er noget liv, men kun en eksistens."I den lille bog "Ung længere" deler sportslegenden Knud Lundberg ud af gode råd til, hvordan man holder sig ung lidt længere. Bogen, der er skrevet i 1970, fremsætter også påstande, der sidenhen er blevet modbevist af moderne forskning, men ikke desto mindre giver den et spændende indblik i de forskellige måder, man gennem tiden har forsøgt at holde fast i den flygtige ungdom.Knud Lundberg (1920-2002) var en dansk sportsmand, forfatter og journalist, der præsterede at blive dansk mester og landsholdsspiller i både fodbold, håndbold og basketball. Han var hyldet som sportsmand for sine store præstationer og blev efterfølgende en respekteret sportsjournalist og forfatter til en lang række bøger om sport.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
79,00 kr. Er du stresset eller på vej i overgangsalderen? Vidste du, at du er særligt følsom over for stress i årene op til overgangsalderen? At nøglen til afstresning går gennem nervesystemet? At danske kvinder i 40’erne og 50’erne ofte får at vide, at de har stress, selvom det er hormonerne, der er ude af balance?"Da Super Carla blev hormonforstyrret" er en personlig beretning om at gå ned med stress og begyndende overgangsalder, om de misforståelser der hersker i sundhedssystemet, og om at finde vej tilbage til det gode liv.Bogen byder ikke på nogen mirakelkur men på forklaringer om, hvad der sker i kvindekroppen, fysiologisk og psykologisk, når hormonbalancen forrykkes af stress og/eller overgangsalder. En yogalærer, en naturopat, en psykolog, en stresscoach, en gynækolog og en hormonterapeut giver hvert deres bud på, hvad du selv kan gøre, og hvor der er hjælp at hente.Dorthe Oxgren (f. 1966) er selvstændig journalist og skrivecoach. Hun har tidligere arbejdet for Berlingske Media og Politikens Hus samt undervist i bl.a. folkeskolen. Hun har i mange år beskæftiget sig med skriveprocesser og med, hvordan ord påvirker vores liv.
- Lydbog
- 79,00 kr.
-
82,99 kr. Kan en människa leva för evigt? Frågan har funnits i tusentals år och kanske är vi nu närmare svaret än någonsin tidigare. Med dagens forskning är vi på väg att nå milstolpar som tidigare generationer bara kunnat drömma om. Den vetenskapliga gränsen för hur gammal en människa kan bli har sedan länge satts till 120 år. Men är det möjligt att den gränsen är på väg att suddas ut?I "Åldrandets gåta" träffar författaren Henrik Ennart några av världens främsta forskare inom just åldrande. Han presenterar även en rad olika metoder, framförallt rörande kost och motion, som sägs hjälpa oss att att leva längre. Samtidigt försöker forskningen lokalisera de gener som styr vårt åldrande. Vad händer när de lyckas? Kanske kommer framtidens människor kunna välja själva vilken ålder de önskar uppnå. Frågan är bara vad svaret kommer att bli.Henrik Ennart, född 1960, är en svensk journalist och författare från Kalmar. Han skriver framförallt om mat och hälsa ur ett vetenskapligt perspektiv och har tidigare gett ut bland annat bästsäljaren "Happy Food" tillsammans med kocken Niklas Ekstedt.
- Lydbog
- 82,99 kr.
-
51,99 kr. Im einen Moment ist alles wie immer, im nächsten fällt einem plötzlich auf, dass die eigenen Eltern älter werden. Das wirft viele Fragen und Unsicherheiten auf. Auf humorvolle und informative Art und Weise beantwortet Kester Schlenz genau diese Fragen und relativiert Unsicherheiten in seinem Buch "Mutti baut ab: Wenn Eltern alt werden". Ehrlich, rührend und lustig beschreibt Schlenz seine Erfahrungen mit der eigenen Mutter, indem er von lustigen Anekdoten und herzergreifenden Momenten erzählt.Kester Schlenz (1985) ist deutscher Journalist und Schriftsteller. Der in Kiel geborene Autor veröffentlichte bereits mehrere Romane und Sachbücher. Zu seinen bekanntesten Werken gehören Titel wie "Alter Sack, was nun?", "Leg los, alter Sack" und "Mutti baut ab".
- Lydbog
- 51,99 kr.
-
49,00 kr. Bogen "Spis, drik, ryg og bliv gammel" blev til efter en festlig aften, hvor det gik op for forfatteren, Erik Olaf-Hansen, at de fleste har et helt fejlagtigt billede af ældre mennesker. Det er ikke så trist at være gammel, som mange tror. Faktisk har de fleste ældre det rigtig godt, også selvom de ikke lever asketisk. Et af forfatterens budskaber er, at det gode humør, frihed og opgør med forbud og bekymringer er ligeså vigtigt for sundheden som broccoli og motionsløb.Erik Olaf-Hansen (1914-2004) er bedst kendt som Politikens mangeårige vinskribent. Han kastede sig straks efter studentereksamen over journalistikken og blev i 1945 ansat ved Politiken, hvor han skrev om sundhed og sygdom. Da hans artikler om alt det, man kan dø af – som selvfølgelig var skrevet i bedste mening – gjorde mange læsere ængstelige, blev han rådet til i stedet at skrive om vin. Det blev begyndelsen på en livslang interesse, som har resulteret i omkring et halvt hundrede bøger om blandt andet vin og livsglæde. Erik Olaf-Hansen er derudover forfatter til et par ungdomsromaner.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
69,00 kr. "I dag er ordet ’gammel’ et skældsord. ’Gamle stodder’ eller ’gamle kælling’ bruges hyppigt, og mange ældre bruger udtrykkende om sig selv – måske for at komme de yngre i forkøbet. Det at være gammel er ofte noget latterligt og medynkvækkende på en helt underforstået måde, og når det forholder sig sådan, er det intet under, at mange ældre virkelig føler sig gamle, fordi de næsten hver dag bliver mindet om, at de er defekte og ubrugelige mennesker."Mange mennesker har det svært med tanken om at nærme sig den tredje alder, som er forbundet med en masse fordomme og negativitet. Men hvis man griber det an på en ordentlig og overlagt måde, kan det at blive ældre sagtens føles som en gave. Niels Bjerre Andersens bog hjælper og guider dig gennem den senere del af livet, så du kan blive ældre uden at føle dig gammel.Niels Bjerre Andersen var en dansk forfatter og klinisk psykolog. Han arbejdede blandt andet inden på psykiatriske hospitalsafsnit, i skolevæsenet og i privat praksis. Niels Bjerre Andersen har udgivet en lang række bøger om psykologi og selvhjælp. Den gennemgående deviser er: Vi er, hvad vi gør.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
Fra 69,00 kr. Hvis du synes, det er svært at blive gammel, så er bogen her måske noget for dig. Levemanden Erik Olaf-Hansen giver dig en optimistindsprøjtning. For som ældre og pensionist har du faktisk masser af muligheder for at skabe en sjov og dejlig tilværelse. Det er bare et spørgsmål om at få øjnene op for alderdommens positive og berigende aspekter. "Drivkraften er livslyst. Livslysten fremmes, når man har noget at tage sig til. Det hjælper ikke at sukke og klage, når medicinen er foretagsomhed." – Morgenavisen Jyllands Posten"Det er også en fornøjelse at blive ældre. Man skal blot forberede sig i god tid. Finde ud af, hvad der er sjovt her i livet. Glade mennesker lever længere." – Politiken"Erik Olaf-Hansen blev ikke knækbrøds-narkoman, derfor oplevede han livets goder og kan fastslå: Godt at jeg ikke blev forfalden til at tælle kalorier og genstande. Den sundeste kost er nemlig ikke at lade sig fodre med bekymringer!" – VenstrepressenErik Olaf-Hansen (1914-2004) er bedst kendt som Politikens mangeårige vinskribent. Han kastede sig straks efter studentereksamen over journalistikken og blev i 1945 ansat ved Politiken, hvor han skrev om sundhed og sygdom. Da hans artikler om alt det, man kan dø af – som selvfølgelig var skrevet i bedste mening – gjorde mange læsere ængstelige, blev han rådet til i stedet at skrive om vin. Det blev begyndelsen på en livslang interesse, som har resulteret i omkring et halvt hundrede bøger om blandt andet vin og livsglæde. Erik Olaf-Hansen er derudover forfatter til et par ungdomsromaner.
-
69,00 kr. Det er ikke kun kvinder, der må kæmpe med overgangsalderen efter de 50. Mænd skal også ofte igennem en vanskelig periode midt i livet, hvor de plages af træthed, usikkerhed, irritation og ændret adfærd. Hvad er grunden? Og skal forklaringen søges i det biologiske eller det psykologiske? I "Mandens vanskelige alder" ser Erik Olaf-Hansen nærmere på de årsager, der kan ligge til grund for de perioder med dårligt humør og adfærdsændringer, som mange mænd oplever midtvejs i livet.Erik Olaf-Hansen (1914-2004) er bedst kendt som Politikens mangeårige vinskribent. Han kastede sig straks efter studentereksamen over journalistikken og blev i 1945 ansat ved Politiken, hvor han skrev om sundhed og sygdom. Da hans artikler om alt det, man kan dø af – som selvfølgelig var skrevet i bedste mening – gjorde mange læsere ængstelige, blev han rådet til i stedet at skrive om vin. Det blev begyndelsen på en livslang interesse, som har resulteret i omkring et halvt hundrede bøger om blandt andet vin og livsglæde. Erik Olaf-Hansen er derudover forfatter til et par romaner.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
Fra 69,00 kr. "Når den tid kommer, hvor man skal trække sig tilbage fra det daglige arbejde, tænker mange: Hvad nu? Hvad skal tiden gå med? Hvordan skal vi klare de sygdomme, der måske rammer os? Hvad hvis den ene af os falder fra? Hvordan med økonomien? Der kan være mange bekymringer.Glem det. Der er også mange, der ser frem til alle de aktiviteter, de nu kan tage op. Man hører gang på gang pensionister sige: "Dette er de bedste år i mit liv."Levemanden Erik Olaf-Hansen fortæller her om alle de lyse sider ved pensionisttilværelsen og om, hvordan man kan gøre op med de vanskeligheder, der måske opstår. Samvær med andre, god mad og et par glas vin dagligt forskønner og forlænger tilværelsen i ældreårene, foreslår han.Erik Olaf-Hansen (1914-2004) er bedst kendt som Politikens mangeårige vinskribent. Han kastede sig straks efter studentereksamen over journalistikken og blev i 1945 ansat ved Politiken, hvor han skrev om sundhed og sygdom. Da hans artikler om alt det, man kan dø af – som selvfølgelig var skrevet i bedste mening – gjorde mange læsere ængstelige, blev han rådet til i stedet at skrive om vin. Det blev begyndelsen på en livslang interesse, som har resulteret i mange bøger, der gennemgående handler om livsglæde. Erik Olaf-Hansen er desuden forfatter til et par ungdomsromaner.
-
Fra 69,00 kr. Erik Olaf-Hansens bog "Livet er jo dejligt" er en hyldest til de skønne, modne kvinder i hans liv. Han hylder især disse kvinders evne til at være omsorgsfulde, pleje venskaber og skabe og sprede skønhed og glæde i tilværelsen. Men han driller også kvinderne for deres tendens til at opdrage og irettesætte mænd. Erik Olaf-Hansen (1914-2004) er bedst kendt som Politikens mangeårige vinskribent. Han kastede sig straks efter studentereksamen over journalistikken og blev i 1945 ansat ved Politiken, hvor han skrev om sundhed og sygdom. Da hans artikler om alt det, man kan dø af – som selvfølgelig var skrevet i bedste mening – gjorde mange læsere ængstelige, blev han rådet til i stedet at skrive om vin. Det blev begyndelsen på en livslang interesse, som har resulteret i omkring et halvt hundrede bøger om blandt andet vin og livsglæde. Erik Olaf-Hansen er derudover forfatter til et par ungdomsromaner.
-
99,00 kr. Der er en grund til, at overgangsalderen hedder, som den gør. Den indtræffer som en periode midtvejs i livet, hvor vi er på vej fra én tilstand til en anden, og hvor kroppens hormoner for en tid er ude af balance. Det medfører symptomer, både specifikke og diffuse, som kan gøre hverdagen besværlig og indimellem bekymringsfyldt.Mange kvinder – og også mænd – oplever en form for ensomhed omkring det, som sker inden i og med dem. De søger viden på nettet og hos egen læge, men føler ikke altid, at de bliver taget alvorligt."Befri os fra flere hedeture" gennemgår de forandringer, der sker i kvindens og mandens krop i årene op til og i overgangsalderen. Den fortæller, hvordan kønshormoner påvirker kroppen og psyken, og hvad begge køn oplever, når de er ude af balance. Vigtigst af alt beskriver bogen, hvad du selv kan gøre for at genskabe balance og styrke dig selv og din krop i og efter overgangsalderen.Søs Wollesen (f. 1966) er læge, forfatter, psykoterapeut, akupunktør og zoneterapeut. Hun er ansat som læge på en akutafdeling og driver derudover sin egen klinik, hvor hun rådgiver private patienter om blandt andet kost og sundhed.
- Lydbog
- 99,00 kr.
-
69,00 kr. "Mit ægteskab var i opløsning. Mine tre unger, som jeg elsker højere end selve livet, anede ikke, hvad de skulle mene om mig i den seneste tid, og jeg havde en frygtelig fornemmelse af, at jeg fra januar ville blive fyret fra mit job hos Leo Burnett. Hvem ved, hvis alt gik så galt, som det overhovedet kunne, var der mulighed for, at jeg ville blive en af de hjemløse derefter."Reklamemanden Travis McKinley er midt i en midtvejskrise, da han mod al forventning kvalificerer sig til U.S. Senior Open i golf. Han har om nogen brug for et mirakel, og hvis der er noget sted, sådan et kan ske, så er det på golfbanen.James Patterson (f. 1947) er en amerikansk forfatter, der står bag et væld af spændende krimier og thrillere, hvoraf et par er blevet filmatiseret. James Pattersons bøger er blevet oversat til flere sprog og har opnået stor succes over hele verden.Peter de Jonge (f. 1954) er en amerikansk forfatter, der blandt andet har skrevet "Miraklet på golfbanen" sammen med James Patterson.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
58,99 kr. Engagement nach der Berufszeit Sollte man über seine nachberufliche Lebensphase frühzeitig nachdenken oder lieber alles auf sich zukommen lassen? Mit Ende des Erwerbslebens direkt in den Ruhestand? Oder später? Warum eigentlich nicht eine Zweit-Karriere starten? Bezahlt oder unbezahlt? Geht es nicht letztlich immer um die eine große Suche: nach einem erfüllten Leben? Eine Menge Fragen. Erwarten Sie bitte keinen besserwisserischen Ratgeber. Hier finden sie Anregungen, vielfältig, manchmal sogar widersprüchlich, aber immer gescheit und humorvoll.
- Lydbog
- 58,99 kr.
-
Fra 79,00 kr. Erik Rostbølls roman "Når tiden er inde" handler om Haralds liv fra barndommen i mellemkrigstidens Aarhus og ungdommen under besættelsen, til han som en moden mand begynder at miste synet og må lære at se sig selv og sine omgivelser på en ny måde. Bogen beskriver også det intense og rige kærlighedsforhold mellem Harald og hustruen Esther, og vi får indblik i Haralds åndelige udvikling gennem samtaler, refleksion, nærvær, poesi, tro og naturoplevelser. Erik Rostbøll (f. 1926) er en dansk sognepræst og forfatter, der i mange år har boet i Norge, hvor han sammen med hustruen Kirsten Rostbøll har opført en kirke. Han debuterede som forfatter i 1953 med den meget anmelderroste roman "Og hanen galede anden gang" og skrev siden både romaner, essays og skuespil. På det seneste har man kunne se Erik Rostbøll fiske og bage pandekager med sit 5-årige oldebarn Theodor i tv-serien "Min oldefars historier" på DR Ramasjang. Serien er skrevet og instrueret af Theordors mor og Eriks barnebarn Tone Mygind Rostbøll.