Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Merete Pryds Helle
    48,99 kr.

    Arkimedes har fået æren for at opfinde den første vandpumpe. Men ligesom med mange andre opfindelser, har han formentlig bygget på bidrag fra andre tidligere versioner og opfindere af pumper. Mange landvindinger er nemlig opstået flere gange i historien, forskellige steder i verden. Laila Zwisler fra DTU fortæller om, hvordan teknologien har udviklet sig og påvirket alt fra vores boliger til evnen til at føre krig.Vært: Merete Pryds HelleGæst: Laila ZwislerMusik: Frej LevinProduceret af Diana Bach for Saga TalksDen store åbning'Den store åbning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store åbning’, der udgives på Lindhardt og Ringhof i efteråret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spørgsmål igennem fiktionen, er podcasten en præsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortælles videnskabshistorien ud fra en særlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tænkes på CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i hendes egen families historie.

  • af Merete Pryds Helle
    38,99 kr.

    Merete Pryds Helle er taget til Bern i Schweiz for med egne øjne at se byens berømte klokketårn. Det var nemlig her, at fysikeren Albert Einstein i begyndelsen af 1900-tallet udviklede sin relativitetsteori. Omgivet af sporvogne, cafeer og kolleger funderede Einstein over begrebet tid og formulerede sine tanker om, at tid og bevægelse hænger sammen.Vært: Merete Pryds HelleMusik: Frej LevinProduceret af Diana Bach for Saga TalksDen store åbning'Den store åbning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store åbning’, der udgives på Lindhardt og Ringhof i efteråret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spørgsmål igennem fiktionen, er podcasten en præsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortælles videnskabshistorien ud fra en særlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tænkes på CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i hendes egen families historie.

  • af Maailman Historia
    Fra 37,99 kr.

    Titanicin kohtalonhetket.On vuosi 1912 ja White Star Line-varustamon ylpeydenaihe, ihmeellinen RMS Titanic lähtee neitsytmatkalleen kohti New Yorkia. Uppoamattomaksi kehuttu, maailman merien ylellisin alus kantaa mukanaan ihmisiä ja unelmia, ja ilmassa on kuin taikaa. Onhan Titanic jotain sellaista, mitä ei ole ennen nähty.Pian haaveiden merimatkasta tulee kuitenkin painajainen. Titanic törmää jäävuoreen, ja alkaa tuhoon tuomittu kamppailu eloonjäämisestä. Mitä oikein tapahtui? Miten uppoamaton laiva saattoi kadota aaltojen alle, ja viedä mukanaan yli tuhat ihmistä? Olisiko onnettomuus voitu estää?Maailman historia vie sinut henkeäsalpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepäin – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptiläisten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jännittävistä ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.

  • af Frederik Strand
    48,99 kr.

    I over 20 år dræbte og voldtog Marcel Lychau Hansen danske kvinder uden at blive dømt. Samtidig levede han et tilsyneladende helt normalt liv og var blandt andet flyttemand, rengøringsmand og fodboldtræner for unge kvinder. ’Amagermanden’ blev han kaldt, og i dag er han frygtet og berygtet for sine bestialske handlinger. I dette afsnit af 'Forbrydelsens genstande' fortæller museumsleder på Politimuseet, Frederik Strand, historien om de smykker, han stjal, efter han brød ind, bagbandt og voldtog fire mennesker – den yngste bare 14 år.Værter: Camilla Sager og Frederik StrandKlip og tilrettelæggelse: Camilla SagerRedaktør: Andreas Lindinger SaxildForbrydelsens genstandeDansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Frederik Strand
    48,99 kr.

    Peter Madsen blev verdenskendt, efter han i 2018 blev idømt fængsel på livstid for at have mishandlet og dræbt den svenske journalist Kim Wall i sensommeren 2017. 20. oktober 2022 skabte han igen breaking i hele verden, da han flygtede fra Herstedvester fængsel – blandt andet ved at true fængselspersonalet med at affyre en pistol og detonere et bombebælte. Selvom han kun nåede 900 meter ud i friheden, er det den dag i dag en af de mest omtalte fangeflugter i Danmarkshistorien. I dette afsnit af 'Forbrydelsens genstande' skal vi høre, hvordan det hele gik til.Værter: Camilla Sager og Frederik StrandKlip og tilrettelæggelse: Camilla SagerRedaktør: Andreas Lindinger SaxildForbrydelsens genstandeDansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Frederik Strand
    48,99 kr.

    Han fik gode karakterer i skolen, han er beskrevet som et intelligent menneske og en dygtig kunstner med et humoristisk sind, og så er han kendt for at være en flittig forbryder, der kun tilbragte i alt fem år i friheden, siden han første gang som ung røg bag tremmer. 14 gange lykkedes det udbryderkongen, Carl August Lorentzen at flygte fra et dansk fængsel – og særligt én flugt gjorde ham berømt.I det afsnit af 'Forbrydelsens genstande' skal vi tale om det bundt hjemmelavede nøgler, han brugte, da han i 1949 flygtede fra Horsens statsfængsel gennem en underjordisk tunnel, han i hemmelighed havde gravet fra sin celle.Værter: Camilla Sager og Frederik StrandKlip og tilrettelæggelse: Camilla SagerRedaktør: Andreas Lindinger SaxildForbrydelsens genstandeDansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Frederik Strand
    48,99 kr.

    En barnevogn er nok ikke det første, man tænker på, når man hører ordet ’bande’. Men sådan en blev helt afgørende, da den berygtede Blekingegadebande 22. december 1986 begik det, der senere blev kendt som ’Barnevognsrøveriet i Daells varehus’.Dette afsnit af 'Forbrydelsens genstande' tager udgangspunkt i netop den barnevogn, der blev brugt under røveriet, og fortæller historien om det spektakulære røveri og banden, der stod bag.Værter: Camilla Sager og Frederik StrandKlip og tilrettelæggelse: Camilla SagerRedaktør: Andreas Lindinger SaxildForbrydelsens genstandeDansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Frederik Strand
    48,99 kr.

    Han bliver beskrevet som ”den farligste fange i Danmark nogensinde” og så er han den, der har siddet fængslet i længst tid herhjemme. Naum Conevski har tilbragt mere end halvdelen af sit 74-årige liv bag tremmer, siden han i 1985 blev dømt for på brutal vis at have dræbt to unge mænd.I dette afsnit af 'Forbrydelsens genstande' skal det handle om den mand, der stadig bliver vurderet så farlig, at han formentlig aldrig bliver løsladt fra fængslet. Museumsleder på Politimuseet, Frederik Strand, er med i studietfor at fortælle om Conevski og den revolver, han brugte til at skyde tounge mænd den tragiske nat på Amager.Værter: Camilla Sager og Frederik StrandKlip og tilrettelæggelse: Camilla SagerRedaktør: Andreas Lindinger SaxildForbrydelsens genstandeDansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Frederik Strand
    49,00 kr.

    Vidste du, at der har levet varulve i Danmark? Under besættelsen eksisterede der en frygtløs gruppe af identitetsløse mænd. De levede i skyggen af det danske samfund, og skulle først komme frem i lyset, når der blev brug for dem. Men det blev der aldrig, og derfor er de blevet gemt og glemt. Faktisk blev de danske varulve til en decideret myte. I hvert fald indtil et besynderligt fund i 2012. I dette afsnit af 'Forbrydelsens genstande' skal du høre om det fund, og om hvem de danske varulve var for nogen.Værter: Camilla Sager og Frederik StrandTilrettelæggelse og klip: Camilla SagerRedaktør: Andreas Lindinger SaxildDansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Frederik Strand
    49,00 kr.

    Marie Lock-Hansen sad og drak formiddagskaffe med sin hushjælp, da det ringede på døren. Kort efter lå hun dræbt i sit eget hjem af tre skud. Højbjerg-drabet er blevet kendt som "Drabssagen, der ikke ville dø" – for selvom efterforskningen stod på i mere end 54 år og er kendt for at være en af de mest omfattende efterforskninger i danmarkshistorien, så er det aldrig lykkedes at finde gerningsmanden. Det er endda på trods af, at man havde en udmærket idé om, hvordan han så ud. For sagens kronvidne, hushjælpen Irma, hjalp med at udarbejde en fantomtegning af drabsmanden. I dette afsnit af 'Forbrydelsens genstande' skal du høre historien om Højbjerg-drabet, og om den fantomtegning, der skulle få en skæbnesvanger betydning for sagens udvikling.Værter: Camilla Sager og Frederik StrandKlip og tilrettelæggelse: Camilla SagerRedaktør: Andreas Lindinger SaxildDansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Frederik Strand
    49,00 kr.

    159 personer mistede livet, da skibet Scandinavian Star pludselig brød ud i brand natten til 7. april 1990. Og selvom der blev iværksat en enorm efterforskning, så er det aldrig lykkedes at fastslå en officiel årsag til den dødelige brand. I dette afsnit af 'Forbrydelsens genstande' skal det handle om den eneste genstand, som den dag i dag eksisterer frabrandkatastrofen. En af redningskransene fra Scandinavian Star.Værter: Camilla Sager og Frederik StrandTilrettelæggelse og klip: Camilla SagerRedaktør: Andreas Lindinger SaxildDansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Frederik Strand
    49,00 kr.

    Hvordan kan det lade sig gøre at dømme en gerningsperson for drab uden at man nogensinde finder ligene? I dette afsnit af 'Forbrydelsens genstande' skal det handle om Peter Lundin og den økse, der fik afgørende betydning for, at han endte bag tremmer, efter han i 2000 dræbte og parterede sin elskerinde, Marianne Pedersen og hendes to sønner, Dennis og Brian på bare 10 og 12 år.Værter: Camilla Sager og Frederik StrandTilrettelæggelse og klip: Camilla SagerRedaktør: Andreas Lindinger SaxildDansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Frederik Strand
    49,00 kr.

    16 skud gennem hals, bryst og ryg. En tidlig morgen i 1984 blev Henning Norbert Knudsen, bedre kendt som ’Makrel’ likvideret ude foran sit eget hjem på Amager. Det blev senere kendt, at drabsmanden var Hells Angels-rockeren Jørn Nielsen, der er bedre kendt under navnet Jønke.I dette afsnit af 'Forbrydelsens genstande' skal det handle om drabet og det våben, rockeren Jønke bruge til at udføredet, og så skal vi tale om, hvad sagen siger om den danske rockerverden dengang og nu.Værter: Camilla Sager og Frederik StrandKlip og tilrettelæggelse: Camilla SagerRedaktør: Andreas Lindinger SaxildDansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Michio Kaku
    103,99 kr.

    Wie werden wir leben – in 20, 60, 100 Jahren?Star-Physiker Michio Kaku sagt der Menschheit eine rosige Zukunft voraus. Roboter werden uns die Alltagsarbeit abnehmen. Küchengeräte und andere Maschinen steuern wir mit der Kraft unserer Gedanken. Medizinische Nanobots werden aufmerksam durch unsere Blut- und Nervenbahnen eilen und sogar Krebs heilen. Zu lästigen Meetings schicken wir unser Hologramm – an einen Konferenztisch mit virtuellen Menschen und solchen aus Fleisch und Blut. Informationen können direkt über die Retina ins Kleinhirn projiziert werden. Wir beherrschen auch das Wetter, und Nationalstaaten spielen kaum noch eine Rolle. Trotzdem werden wir weiter reisen, uns treffen, Sport treiben und in die Kneipe gehen, weil Menschen nun mal so sind.Science-Fiction? Nein, seriöse Zukunftsforschung. Eingängig beschreibt Michio Kaku, wie der Weg in diese Zukunft aussieht – denn vieles davon wird heute schon in Wissenschaft und Industrie vorbereitet. Kaku hat weltweit 300 Forscher von Rang befragt, wie die gesellschaftlich-technische Entwicklung ihrer Voraussicht nach verlaufen wird: von der Künstlichen Intelligenz bis zur Raumfahrt, von der Medizin und Biologie bis zur Nanotechnologie. Und er präsentiert seine Befunde überzeugend und mit leichter Hand.Michio Kaku, geboren 1947, zählt zu den berühmtesten Physikern der Welt. Wie Albert Einstein und Stephen Hawking ist er auf der Suche nach der einen Theorie von allem zur Erklärung der fundamentalen Kräfte der Natur.

  • af Frederik Strand
    49,00 kr.

    Kunstsvindel på højeste niveau rammer Danmark.Hvad gør et maleri til et kostbart kunstværk? Det spørgsmål er ikke typisk et spørgsmål, som politiet skal besvare. Det er ikke desto mindre et af de mange spørgsmål, som melder sig, da dansk politi bliver en del af en af verdenshistoriens største sager om kunstsvindel ovenpå fundet af 1700 malerier og tryk af nogle af historiens største kunstmalere. Fundet viser sig at være en del af en større international konspiration, hvor der er blevet svindlet og handlet falsk kunst for adskillige millioner kroner gennem en verdensomspændende kunsthandler. Med udgangspunkt i en forfalsket Miro fortæller vært Frederik Strand om det danske islæt i en af verdenshistoriens største kunstskandaler.Dansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Frederik Strand
    49,00 kr.

    Likvidering på åben gade rammer Herlev.En tilsyneladende helt almindelig dag forvandles drastisk, da to mænd dræbes af skud af flere maskerede mænd med store automatrifler. Det bliver starten på en jagt af gerningsmændene gennem Danmark, hvor især elektronisk overvågning bliver afgørende for at lokalisere mændene, imens et par Adidas-sko, er med til at fælde dem. Med udgangspunkt i skoene fortæller vært Frederik Strand historien om dobbeltmordet i Sennepshaven, der trækker tråde til Sverige, hvor bandekrigen raserer på fuldt blus i 2020.Dansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Frederik Strand
    49,00 kr.

    En tur til bageren endte fatalt for 6-årige Joachim.En af de absolut værste sager i dansk kriminalhistorie. Så kort kan det opsummeres, når vi taler om Joachimsagen, der rystede lokalsamfundet i Randers i 1986. En lille dreng forsvinder på en tur til bageren og bliver efterfølgende fundet, stukket ihjel med adskillige knivstik. Med udgangspunkt i drengen Joachims pung og huskeseddel, som han havde fået med af sine forældre, udfolder vært Frederik Strand den efterfølgende efterforskning af mordet på Joachim.Dansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Frederik Strand
    49,00 kr.

    De troede de havde begået det perfekte mord, men selv i mørket er der øjne der ser alt.Tolnesagen er navnet på en af de mere brutale sager fra dansk kriminalhistorie. En mand bliver dræbt i den lille by Tolne, hvorefter offeret forsøges ryddet af vejen på ret så spektakulær vis. I dette afsnit af Forbrydelsens Genstande fortæller vært Frederik Strand den dystre historie bag Tolnesagen med udgangspunkt i de cementblokke, som offerets jordiske rester blev fundet i.Dansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Frederik Strand
    49,00 kr.

    "Skyd efter benene"D. 18. maj 1993 blev en sort og skelsættende dag i dansk politihistorie. På baggrund af en stor folkeafstemning, der udvidede det danske EU-samarbejde, udviklede en stor demonstration på Nørrebro sig til uroligheder. Brosten fløj gennem gaden og biler stod i brand, mens kampklædt politi forgæves forsøgte at sprede demonstrationen. Politiet magtede ikke at få kontrol over demonstrationen og affyrede flere skudsalver mod demonstranterne. Flere måtte behandles for skudsår. Hvem bærer skylden for volden der udspillede sig på den skæbnesvangre dag? Lyt med når vært Frederik Strand fortæller historien om 18. maj urolighederne med udgangspunkt i nogle af de patronhylstre fra politiets tjenestevåben, der blev fundet dagen efter urolighederne.Dansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Frederik Strand
    48,99 kr.

    En tom barnevogn. Et kidnappet barn. Et uopklaret mysterie.Historien om Basse er Danmarks eneste uløste forsvindingssag med et barn involveret. Det er en ulykkelig historie om en kidnapning, og om en dårligt håndteret presse fra politiets side. Med udgangspunkt i Basses barnevogn, som i dag står fuldstændig som på den skæbnesvangre dag for snart 70 år siden, da Basse blev taget fra sit trygge varme helle, fortæller vært Frederik Strand historien om Basses forsvinding og politiets forgæves forsøg på at finde ham.Forbrydelsens genstandeDansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Frederik Strand
    49,00 kr.

    En ubetalt gæld, ulykkelig desperation og et usandsynligt gerningsvåbenI 1993 bliver en højtsstående forretningsmand fundet død foran sin bopæl i Hellerup. Mordet er spektakulært, fordi manden bliver fundet gennemboret af en pil affyret fra en armbrøst. Nogle gange står politiet overfor sager, der vidner om en grad af desperation, der går ud over sædvanlige, og Armbrøstsagen, som denne sag hurtigt blev døbt i medierne, er en af dem. Med udgangspunkt i armbrøsten der affyrede den dræbende bolt, fortæller vært Frederik Strand historien om dansk kriminalhistories eneste drab med en armbrøst.Dansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Frederik Strand
    49,00 kr.

    Et svagt fingeraftryk i en klat blod på en dørkarm var nok til at fange gerningsmanden.I 1991 blev en kvinde myrdet i sit eget hjem i Avedøre stationsby. Til trods for en grundig efterforskning fangede man aldrig morderen og den uløste tragedie blev kendt i medierne som Rikke-sagen. Det eneste bevis politiet stod tilbage med var et udtværet fingeraftryk i en blodplet på en dørkarm i offerets hjem. Fire år senere og udstyret med ny teknologi kan politiet endelig komme på sporet af gerningsmanden. Med udgangspunkt i det blodige fingeraftryk fortæller vært Frederik Strand historien om Rikke-sagen og hvordan det endelig lykkedes politiet at fange gerningsmanden.Dansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Frederik Strand
    49,00 kr.

    En mand med en ambition. En ambition der fældede ham og hans bande.Shuab Kahn er en mand med store ambitioner, da han kommer op gennem rækkerne i bandegrupperingerne på Blågårdsplads. Ud af resterne af rivaliserende bander stifter han LTF, Loyal to familia, der skal blive en af de mest berygtede bander i København. Kahns store ambitioner er i sidste ende også hvad de fælder ham og ender med et foreningsforbud mod LTF. I dette afsnit af Forbrydelsens genstande fortæller vært frederik Strand historien om LTF med udgangspunkt i de LTF veste, der blev konfiskeret i forbindelse med forbuddet.Dansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Frederik Strand
    49,00 kr.

    En forsølvet kobberblade med falmede portætter af fire pænt opstillede mænd er alt hvad der er tilbage.Handskemagerbanden var en notorisk og ekstremt voldelig bande der huserede på Lolland i midten af 1800-tallet. Brandstiftelser, afpresning, vold og mord var de skyldige i og midten af bandens store spind sad Handskemageren Hans Jacob Mortensen, der spand folk ind i sit net af løgne og kriminalitet. Banden blev til sidst fanget og ført til domhuset i København, hvor der blev taget såkaldte daguerreotypier, en gammeldags form for fotografier, af banden. Disse fotografier er de første forbryderfotos i Danmark, og er med til at fortælle historien om Handskemagerbanden i dette afsnit alf Forbrydelsens genstande.Dansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.

  • af Spektrum Kompakt
    51,99 kr.

    Manchmal ist es nicht leicht, Sciencefiction von Magie zu trennen. Wenn sich Kirk und Spock auf einen anderen Planeten beamen lassen, erscheint das nicht weniger unwirklich, als wenn Harry und Hermine an einen fremden Ort apparieren. Der Unterschied ist der Anspruch, laut dem selbst die futuristischste Technologie fundamentalen Naturgesetzen genügen soll. Zugegeben, Teleportation und Warp-Antrieb biegen sich die Quanten- und Relativitätstheorie gehörig zurecht. Doch die Erzählungen der Sciencefiction basieren stets auf dem Vertrauen in die wissenschaftliche Methode – ganz anders als die Magie, deren Reiz gerade darin liegt, die Vernunft auszuhebeln. Ob bei Jules Verne oder Star Trek, die Geschichten repräsentieren eine Haltung, die Menschen seit Generationen inspiriert, die Grenzen des Machbaren zu erforschen; einige jüngere Ergebnisse werden in dieser faszinierenden Ausgabe von Spektrum Kompakt vorgestellt.Spektrum Kompakt bündelt als Hörbuch Artikel zu aktuellen Themengebieten. Als Teil der Springer Nature Verlagsgruppe gehört es zu den führenden Wissenschaftsverlagen der Welt.

  • af Spektrum Kompakt
    51,99 kr.

    Algorithmen, die unser Leben beeinflussen, sind längst keine Zukunftsmusik mehr, sondern stecken überall tief in unserem Alltag. Sie unterstützen Ärztinnen und Ärzte bei der Diagnose, lassen die Vergangenheit bunt werden und Personen in Kinofilmen auftauchen, die gar nicht am Dreh waren. Im Hochleistungssport verraten sie, ob und warum sich Athleten und Athletinnen verletzen könnten und leiten uns mehr oder weniger offen durch digitale Welten - was entsprechende Sorgen vor unbewusster Manipulation weckt. Ein Spektrum Kompakt rund um programmierte Helfer im Hintergrund.Spektrum Kompakt bündelt als Hörbuch Artikel zu aktuellen Themengebieten. Als Teil der Springer Nature Verlagsgruppe gehört es zu den führenden Wissenschaftsverlagen der Welt.

  • af Stefan Zweig
    14,99 kr.

    In „Sternstunden der Menschheit" erzählt Stefan Zweig in vierzehn Miniaturen von historischen Momenten, die die Geschichte der Menschheit veränderten. der Autor gestaltet diese kurzen Texte in Form von novellistischen Erzählungen, welche meist von einer biographisch überspitzt gezeichneten Hauptperson dominiert werden.„Die dritte Fahrt" ist der sechste Teil der Miniatur „Das erste Wort über den Ozean", worin die Verlegung des ersten Transatlantischen Kabels zwischen Neufundland und Irland beschrieben wird. Hierbei beschreibt Zweig vor allem die bei dieser Aktion entstandenen technischen Probleme.Stefan Zweig (1881-1942) war ein österreichischer Schriftsteller und Übersetzer. Besonders populär sind seine psychologischen Novellen, welche er vor allem im Stil des Realismus verfasste.

  • af Johannes V. Jensen
    79,00 kr.

    "Vor oprindelse" er intet mindre end et værk om menneskehedens historie. Bogen er en del af Johannes V. Jensens serie om evolution, som han arbejdede på i perioden 1923 og frem til sin død i 1950. Fra urmennesket og huleboeren til agerdyrkelsen og bonden med ploven skildres menneskets og samfundets udvikling gennem de historiens faser og teknologiske stadier. Gennem arkæologiske studier, gamle skriftkilder og naturvidenskabelig evolutionsteori har Jensen skrevet et imponerende værk om vores forfædre, deres vilkår og tilværelse. Bogen blev oprindeligt udgivet i 1941.Johannes V. Jensen (1873 - 1950) var en dansk forfatter, oversætter og debattør. I 1944 modtog han Nobelprisen i litteratur og i 1999 kårede læserne af Politiken og Berlingske hovedværket "Kongens fald" til det 20. århundredes bedste roman, som også senere blev en del af Kulturkanonen. Jensen var særdeles produktiv og udover sine digte, skuespil og skønlitterære noveller og romaner, var han en flittig skribent af kronikker og debatindlæg til dagblade og tidsskrifter ligesom han står bag en række kulturkritiske artikler og essays.

  • af Stefan Zweig
    14,99 kr.

    In „Sternstunden der Menschheit" erzählt Stefan Zweig in vierzehn Miniaturen von historischen Momenten, die die Geschichte der Menschheit veränderten.„Das große Crucifige" ist der achte Teil der Miniatur „Das erste Wort über den Ozean", worin die Verlegung des ersten Transatlantischen Kabels zwischen Neufundland und Irland beschrieben wird. Hierbei beschreibt Zweig vor allem die bei dieser Aktion entstandenen technischen Probleme.Stefan Zweig (1881-1942) war ein österreichischer Schriftsteller und Übersetzer. Besonders populär sind seine psychologischen Novellen, welche er vor allem im Stil des Realismus verfasste.

  • af Peter de Ruiter
    40,99 kr.

    We worden omringd door stemmen. De meeste zijn echt, de andere zijn bijna echt: gesynthetiseerde spraak, gebaseerd op stemmen van mensen die ze hebben laten opnemen. Ze komen uit onze telefoon en routeplanner, we horen ze op websites en in de trein. Hoe wordt zo'n stem gemaakt, hoe wordt ze toegepast en wie heeft er plezier van? We verkennen de laatste ontwikkelingen en plaatsen accenten in gesprekken met makers, (groot)gebruikers en mensen die hun stem laten inblikken voor de toekomst. Als bonus onthult deze aflevering van "Nieuwe technologie" de identiteit van een van de bekendste Nederlandse synthetische stemmen.De luidspreker in je woonkamer voert jouw bevelen uit. Een synthetische stem stippelt een route voor je uit. Bitcoin is zowel een valuta als een technologie. En Kunstmatige Intelligentie wordt met de dag slimmer. Ben jij nog mee met de laatste technologieën? Ken jij de kansen en bedreigingen in de toekomst? De serie "Nieuwe technologie" legt het allemaal haarfijn uit. Niet aan experts, maar aan iedereen met een gezonde dosis nieuwsgierigheid naar de toekomst.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.