Religiøst socialt arbejde, pastoralteologi og kirkelige aktiviteter

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Frederik Torm
    68,99 kr.

    I løbet af 1930’erne forandrede det tyske samfund sig på alle tænkelige punkter. Ikke mindst kirken blev genstand for en voldsom højredrejning, og intolerancen over for alt andet end den såkaldte nordiske kristendom blev bandlyst. De præster, der vovede at stille spørgsmålstegn ved forandringerne, fik ikke lov at beholde deres stilling, og i løbet af få år var den tyske kirke så nazificeret, at den ikke var til at genkende.Teolog og forfatter Frederik Torm var en af de tidligste kritikere af politiseringen af den tyske kirke i 1930’erne. Hans bog udkom første gang i 1939, inden nogen havde kunnet forestille sig, hvor grusomme forbrydelser der ville blive begået i løbet af Anden Verdenskrig i nazismens navn.Frederik Torm (1870-1953) var en dansk forfatter og professor i teologi ved Københavns Universitet. Han skrev en lang række bøger om Bibelen og den tidlige kristendom, men beskæftigede sig også meget med sin samtids religiøse anliggende. Blandt andet var han en af de tidligste danske kritikere af den tyske kirkes politisering i 1930’erne. Frederik Torm modtog flere udmærkelser i løbet af sit liv og blev i 1940 Kommandør af 1. grad af Dannebrog.

  • af Axel Malmstrøm
    38,99 kr.

    I det lille hæfte ”Fra storbyens arbejdsmark”, der udkom første gang i 1923, gennemgår Axel Malmstrøm Indre Missions meget forskelligartede arbejde i København i et forsøg på at skaffe økonomisk hjælp til missionshuset Bethesda i Rømersgade.Axel Malmstrøm (1888-1951) var teolog og biskop i Viborg fra 1936 og frem til sin død. Han nærede stor interesse for verdensmission og økumeni og foretog flere studierejser til blandt andet Jerusalem, USA, Indien og Canada. Axel Malmstrøm skrev en lang række bøger om kristendom og missionshistorie.

  • af Henning Asp-Poulsen
    49,00 kr.

    Som medlem af et menighedsråd under den danske folkekirke har man en række ansvarsområder, som det er vigtigt at være sig bevidst. Henning Asp-Poulsens bog "Medlem af menighedsrådet" indeholder en lang række praktisk information og forklaring af forskellige opgaver, man møder som medlem af et menighedsråd. Bogen ser både på økonomi, menighedsrådsmøder, kirkegårdsprotokol, klokkeringning samt præstens rolle i menighedsrådet."Medlem af menighedsrådet" udkom første gang i 1988. Der kan være sket ændringer i vedtægter og praksis siden da.Henning Asp-Poulsen (1933 - 2005) var en dansk forfatter. Før sin forfatterkarriere arbejdede han som folkeskolelærer i 25 år indtil han i 1986 debuterede med romanen "Sig det ikke til nogen". Siden skrev og udgav han en række både fag- og skønlitterære bøger, børnebøger og skuespil, ligesom han var en flittig skribent af kronikker og debatindlæg. Asp-Poulsen oprettede forlaget Bellis, hvor han redigerede og udgav andres manuskripter. I løbet af sin karriere modtog han flere gange rejselegater, som han brugte til at rejse op nord for polarcirklen, hvor han blandt andet skrev om livet nord for trægrænsen i bogen "Samerne. Et urfolk i nord" fra 2004.

  • af Annasophia Petri
    49,00 kr.

    Vibeke Bidstrup er 30 år og præst i Grundtvigskirken på ydre Nørrebro i København.Da hun mistede sin far som 6-årig, oplevede hun på et tidligt tidspunkt at skulle forholde sig til liv og død. Det åbnede samtidig også op for, at hun begyndte at bede til Gud og have samtaler med sin far gennem bøn. Hun har på den måde altid haft et kristent forhold til livet, men at hun skulle være præst har ikke direkte ligget i kortene.Vi taler om, hvad det vil sige at være præst, hvad det sværeste er ved jobbet og om det kristne kvindesyn.Jeg får også afløb for nogle af de fordomme, jeg har omkring præster, gudstjenester og folkekirken ...Det spirituelle hjørne er podcasten for dig, som er nysgerrig på alt det, der ikke nødvendigvis kan måles og vejes. I hvert afsnit taler Annasohia Petri med en ekspert inden for et spirituelt område og bliver klogere på, hvad det drejer sig om.Annasophia Petri er uddannet TV- og medietilrettelægger fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX. Annasophia er er også uddannet yogalærer - hun underviser både firmaer og private – og astrolog.

  • af Harald Sandbæk
    49,00 kr.

    Sognepræst Harald Sandbæk oplevede anden verdenskrig og tyskernes besættelse på egen krop. Kort efter krigens udbrud fik han besked om, at han var udpeget som feltpræst for den danske hær – en rolle han aldrig fik lov at prøve i praksis, da Danmark valgte samarbejdspolitikken. Men hans interesse for emnet havde bidt sig fast, og i "Feltpræsten i krig og fred" fortæller han om feltpræsternes historie og arbejde – både i og uden for felten.Harald Sandbæk (1904-1986) var dansk sognepræst og modstandsmand. Under besættelsen deltog han aktivt i modstandsbevægelsen, og i efteråret 1944 blev han anholdt og tortureret af Gestapo. Harald Sandbæk var Ridder af Dannebrog.