Prædikener

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Lisbeth Smedegaard Andersen
    68,99 kr.

    Målet med en god prædiken er dels at forkynde de hellige skrifter, dels at nå ud til tilhørerne. Det er altså ikke nok, at præsten taler – budskabet skal også høres og trænge ind.Lisbeth Smedegaard Andersen gennemgår i denne bog prædikenforberedelsen og de spørgsmål, man må stille til teksten for at få stoffet til at samle sig. Hun er inspireret af nyere amerikansk homiletik, og hun gennemgår blandt andet prædikener af Søren Kierkegaard, P.G. Lindhardt og Johannes Møllehave.”Ordet der høres” udkom første gang i 1996.Lisbeth Smedegaard Andersen (f. 1934) er tidligere sognepræst, forfatter og salmedigter. Hun er repræsenteret med salmer i Den Danske Salmebog, i Højskolesangbogen og i flere salmebogstillæg og andre samlinger, ligesom hun har skrevet tekst til et oratorium, en passion og flere kantater.

  • af Evald Gaardsted-Jørgensen
    68,99 kr.

    ”Dagens ord siger os, at det er advent. Så ved vi, at det går mod jul. Gud har tændt sit første lys, det kaster sit skær ind over vort liv med tilgivelse, det som Jesus kalder nåde – en nåde uden grænser. Det var den – nåden – som de i Nazaret ville gøre kort proces med, dræbe den, for mennesker tror, at de ikke kan leve uden hævn, men Gud har en anden mening med vort liv end hævn.”Den danske præst og forfatter Evald Gaardsted-Jørgensen har samlet en lang række af sine smukkeste prædikener til alle årets højtider. Prædikenerne er afholdt i blandt andet Hune Kirke, Egense Kirke og Sct. Nicolai Kirke i Svendborg samt på sygehuse og plejehjem ved særlige lejligheder. De er alle afholdt i 1980’erne og 1990’erne, og samlingen udkom første gang i 2006.Evald Gaardsted-Jørgensen (1922-2008) var en dansk præst og forfatter. Han udgav flere historiske romaner om livet blandt almuen i Danmark i 1800-tallet og 1900-tallet. Nogle af historierne er baseret på hans eget liv og erindringer.

  • af Niels Dael
    48,99 kr.

    Frimenighedspræst Niels Daels ”På havet” indeholder et udpluk på 22 prædikener og taler fra 1940’erne. Prædikenerne repræsenterer hele kirkeåret.Bogen udkom første gang i 1948.Niels Dael (1857-1951) var en dansk frimenighedspræst. Han havde ingen formel uddannelse, men var stærkt præget af det grundtvigianske højskolemiljø og bedrev frie studier ved Københavns Universitet. Han virkede i godt ti år som præst i Argentina, blev siden præst for frimenighederne i Høve, Havrebjerg og Frederiksborg og købte i 1908 landstedet Liselund ved Slagelse, hvor han oprettede en grundtvigiansk frimenighedsskole. Niels Dael udgav flere prædikensamlinger.

  • af Niels Dael
    68,99 kr.

    Frimenighedspræst Niels Daels ”Guds vej” indeholder et udpluk på 16 prædikener og fem taler. Prædikenerne repræsenterer hele kirkeåret.Bogen udkom første gang i 1920.Niels Dael (1857-1951) var en dansk frimenighedspræst. Han havde ingen formel uddannelse, men var stærkt præget af det grundtvigianske højskolemiljø og bedrev frie studier ved Københavns Universitet. Han virkede i godt ti år som præst i Argentina, blev siden præst for frimenighederne i Høve, Havrebjerg og Frederiksborg og købte i 1908 landstedet Liselund ved Slagelse, hvor han oprettede en grundtvigiansk frimenighedsskole. Niels Dael udgav flere prædikensamlinger.

  • af P.G. Lindhardt
    49,00 kr.

    "Brudstykker af en postil" indeholder 16 prædikener og to gravtaler holdt af den danske teolog og professor i kirkehistorie. Bogen udkom første gang i 1968.P.G. Lindhardt, Poul Georg Lindhardt, (1910-1988) var en dansk teolog og den første professor i kirkehistorie ved Aarhus Universitet i årene 1942-1980. Sammen med K.E. Løgstrup, Johannes Sløk og Regin Prenter var han kendt som en af de fire Aarhus-teologer, der prægede den teologiske debat fra midten af det 20. århundrede og frem. Lindhardt havde desuden et omfattende virke som prædikant, foredragsholder, anmelder og kronikør.

  • af P.G. Lindhardt
    69,00 kr.

    Professor og teolog P.G. Lindhardt formåede gennem sine utallige foredrag og prædikener på mange måder at vække en ellers hensygnende religiøs debat i Danmark. Snarere end at samle sig en større skare tilhængere ønskede han at stille det enkelte menneske over for væsentlige spørgsmål inden for så forskellige områder som det evige liv og diskussionen om et europæisk fællesmarked."Påskud og prædikener" indeholder seks af Lindhardts foredrag og seksten af hans prædikener. Bogen udkom første gang i 1963.P.G. Lindhardt, Poul Georg Lindhardt, (1910-1988) var en dansk teolog og den første professor i kirkehistorie ved Aarhus Universitet i årene 1942-1980. Sammen med K.E. Løgstrup, Johannes Sløk og Regin Prenter var han kendt som en af de fire Aarhus-teologer, der prægede den teologiske debat fra midten af det 20. århundrede og frem. Lindhardt havde desuden et omfattende virke som prædikant, foredragsholder, anmelder og kronikør.

  • af Eduard Geismar
    69,00 kr.

    Eduard Geismars "Guds nådes dyb" indeholder en lang række prædikener og foredrag om kristendommens betydning for individet og samfundet. Bogen udkom første gang i 1915.Eduard Osvald Geismar (1871-1939) var teolog og professor i etik og religionsfilosofi. Han virkede fra 1899-1921 som præst, først på Djursland og i Randers og siden i København. Fra 1921 blev han professor ved Københavns Universitet. Han havde en idealistisk tilgang til teologien, der vendte sig mod hans samtids biologisk prægede udviklingsfilosofi.

  • af Evald Gaardsted-Jørgensen
    69,00 kr.

    Præst og forfatter Evald Gaardsted-Jørgensen var kendt for sine smukke og indsigtsfulde prædikener, som han blandt andet holdt i Hune Kirke, Skårup Kirke, Sørup Kirke samt på forskellige sygehuse. Bogen er en samling af hans prædikener til de forskellige kirkelige højtider samt tekster om et væld af emner fra Bibelen. Bogen er forsynet med et bibelregister og et stedregister."- men livet er nyt. Prædikener til 1. tekstrække" udkom første gang i 1998.Evald Gaardsted-Jørgensen (1922-2008) var en dansk præst og forfatter. Han udgav flere historiske romaner om livet blandt almuen i Danmark i 1800-tallet og 1900-tallet. Nogle af historierne er baseret på hans eget liv og erindringer.

  • af P.G. Lindhardt
    Fra 49,00 kr.

    "Eftertryk" indeholder 19 af den danske teolog og professor i kirkehistorie P.G. Lindhardts prædikener, holdt i perioden fra efteråret 1975 til foråret 1980. Bogen udkom første gang i 1980.P.G. Lindhardt, Poul Georg Lindhardt, (1910-1988) var en dansk teolog og den første professor i kirkehistorie ved Aarhus Universitet i årene 1942-1980. Sammen med K.E. Løgstrup, Johannes Sløk og Regin Prenter var han kendt som en af de fire Aarhus-teologer, der prægede den teologiske debat fra midten af det 20. århundrede og frem. Lindhardt havde desuden et omfattende virke som prædikant, foredragsholder, anmelder og kronikør.

  • af P.G. Lindhardt
    69,00 kr.

    Den danske professor i kirkehistorie P.G. Lindhardts "Repliker" indeholder 17 artikler og prædikener om så forskellige emner som blandt andet taknemmelighed, gæld, kirkeligt fællesmarked, hjertesprog og gudsfrygt. Bogen udkom første gang i 1958.P.G. Lindhardt, Poul Georg Lindhardt, (1910-1988) var en dansk teolog og den første professor i kirkehistorie ved Aarhus Universitet i årene 1942-1980. Sammen med K.E. Løgstrup, Johannes Sløk og Regin Prenter var han kendt som en af de fire Aarhus-teologer, der prægede den teologiske debat fra midten af det 20. århundrede og frem. Lindhardt havde desuden et omfattende virke som prædikant, foredragsholder, anmelder og kronikør.

  • af Helge Haystrup
    79,00 kr.

    Da Augustin under højmessen i Hippo den 26. september 426 bekendtgjorde, at han havde udset sig præsten Heraclius til sin efterfølger, rejste denne sig og udtalte i sin tiltrædelsesprædiken de velkendte ord: "Nu er det cikaden, der lade sin spæde røst høre, og Svanen er blevet tavs".Igennem mere end 30 år havde ’Svanen’, den af alle beundrede Augustin, ladet sin røst høre i tale og på skrift, og det på en sådan vis, at selv de tungt opfattende i menighederne uvilkårligt spidsede ører.I "Svanens sang", der udkom første gang i 1998, præsenterer kirkehistoriker Helge Haystrup læserne for en række af den store kirkefader Augustins prædikener fra det femte århundrede.Helge Haystrup (1924-2009) var en dansk teolog, sognepræst og kirkehistoriker. Hans kirkehistoriske speciale var oldkirken og i særdeleshed kirkefaderen Augustin, om hvem han skrev ikke mindre en 15 bind. Derudover rummer hans forfatterskab flere værker om den oldkristne kirke.

  • af Emil Koch
    99,00 kr.

    "Da englene takkede Gud for den nyfødte frelser, sang de: Ære være Gud i det høje, fred på Jorden, og blandt menneskene Guds velbehag.Der er nu siden mange gange blevet trukket på skuldrene ad denne lovsang, og den er blevet spottet i smug og åbenbart. Man har talt om, at den tydeligt nok er blevet sunget for tidligt, og at virkeligheden ikke siden har vist sig at svare synderlig godt til den. ’Fred på Jorden,’ har man sagt, klinger det ikke snarest som bitter ironi! Krig på Jorden! ville have passet vel så godt, thi derved er det dog vitterlig blevet igennem alle de 1900 år indtil nu!"Emil Koch var i mange år præst ved St. Knuds kirke og Gråbrødre hospitalskirke. I "Det kristne menneskeliv" har han samlet en lang række andagter, der knytter sig til hele kirkeåret. Første bind dækker tiden fra 1. søndag i advent til pinse. Emil Koch fortæller blandt andet, om dengang Jesus red ind i Jerusalem på et æsel, og da englene takkede Gud for den nyfødte frelser julenat.Emil Koch (1851-1924) var en dansk præst og forfatter. Han holdt en lang række foredrag på højskoler om religion og deltog flittigt i debatter om sociale problemer. Han udgav en lang række bøger om kristendom samt samlinger af sine taler og foredrag. Emil Koch var både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.

  • af Emil Koch
    99,00 kr.

    "Det var en overmåde modig mand, den Nikodemus, der langfredag aften stillede sig ved Jesu venners side uden at agte på den frygtelige uvilje og den grænseløse foragt, som han dermed samlede over sig fra sit folks mængde og fra alle dem i folket, der betød noget og regnedes for noget."Emil Koch var i mange år præst ved St. Knuds kirke og Gråbrødre hospitalskirke. I "Det kristne menneskeliv" har han samlet en lang række andagter, der knytter sig til hele kirkeåret. Andet bind dækker kirkeåret fra hellig trefoldigheds søndag, der begynder en uge efter pinse, til begyndelsen af advent. Her fortæller Emil Koch blandt andet om Jesu genopstandelse og de mennesker, der var med til at tage Jesus ned ad korset.Emil Koch (1851-1924) var en dansk præst og forfatter. Han holdt en lang række foredrag på højskoler om religion og deltog flittigt i debatter om sociale problemer. Han udgav en lang række bøger om kristendom samt samlinger af sine taler og foredrag. Emil Koch var både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.

  • af Morten Pontoppidan
    48,99 kr.

    Modfaldenhed, inderlighed og kunsten at blive lykkelig er blot nogle af de emner, som Morten Pontoppidan beskæftiger sig med i sin bog "Tolv prædikener". Med udgangspunkt i Bibelen og den kristne tro tager Pontoppidan sin læser igennem universelle tematikker fra dagligdagen og behandler disse med hjælp fra Bibelens kristne budskab.Morten Pontoppidan (1851-1931) var dansk forfatter, præst og højskolemand og desuden en ivrig formidler af kristendommen. En formidling, der altid stod i relation til den på daværende tid givne politiske og kirkepolitiske kontekst. Oprindelig var han grundtvigianer, men med sin kulturåbenhed og sit syn på personlig og kirkelig frihed gjorde han op med denne fløj og fattede i stedet stor sympati for den frembrydende liberalteologi. Morten Pontoppidan var bror til forfatteren og nobelpristageren i litteratur Henrik Pontoppidan.

  • af Johannes Sløk
    69,00 kr.

    "En af dette århundredes største teologiske personligheder lukker os ind i det, der er al teologis forudsætning og følge: At der skal prædikes! Og det bliver der – med denne bog!"Sådan skrev biskop Kjeld Holm i forordet til hans nære ven Johannes Sløks bog "Prædikener", som kredser om det evigtgyldige spørgsmål: Hvad er et menneske og hvordan leve som menneske?